Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rick4

    félisten

    válasz lugosi #19536 üzenetére

    A múltkor se igazolódott be semmi ( főleg ha a sörös dologról beszélünk) kivéve hogy nem értesz meg dolgokat.
    Most is mindössze ennyit írtam:
    előfordulhat-e, hogy a hidakon nincsen kijelölt kerékpárút, vagy gyalogút kijelölve, ami eleve kizárná, hogy a híd úttestjén kerékpározz. Ettől én még értem, hogy mi az az út, ami egyszerre kerékpárosok és gyalogosok számára is használható, de ezt leírtam már. Azt is írtam, hogy a korlátok miatt eleve nem tuti a kerékpározásra alkalmassá minőséítés, így eleve a kerékpáros, mint a jogszabályt alkalmazó minősíti kerékpározásra alkalmatlannak az úttestet. És ekkor mehet a járdán. Mint írtam, nincsen egyértelműen megfogalmazva, és a kerékpárosra bízza mi az ami miatt neki alkalmas lesz kerékpározásra az úttest. A kresz így fogalmaz:

    (11)344 Ha az út mellett, annak vonalvezetését követve kerékpárutat vagy gyalog- és kerékpárutat jelöltek ki, a kétkerekű kerékpároknak a kerékpárúton vagy a gyalog- és kerékpárúton kell közlekedni. Ha a lakott területen a nem főútvonalként megjelölt út mellett annak vonalvezetését követve kerékpárutat vagy gyalog- és kerékpárutat jelöltek ki és az úton kerékpár nyomot (158/k. ábra) is kijelöltek - ha a közúti jelzésekből más nem következik - a kétkerekű kerékpárok az úttesten is közlekedhetnek.

    54. § (1)334 Kerékpárral a kerékpárúton, a kerékpársávon vagy erre utaló jelzés (117/c. ábra) esetében az autóbusz forgalmi sávon, ahol ilyen nincs, a leállósávon vagy a kerékpározásra alkalmas útpadkán, illetőleg - ha az út és forgalmi viszonyok ezt lehetővé teszik - a lakott területen kívüli úton, a főútvonalként megjelölt úton az úttest jobb széléhez húzódva kell közlekedni.

    (2)335 Lakott területen levő olyan úton, ahol az úttest kerékpár közlekedésre alkalmatlan, továbbá ahol a (7) bekezdés a) pontja szerint tilos, kerékpárral a gyalogos forgalom zavarása nélkül és legfeljebb 10 km/óra sebességgel a járdán is szabad közlekedni.

    Az egyetlen értetlenkedés tőlem mindössze az, hogy azt nem értem amit Te írsz. Egyébként szerintem befejezhetjük, nekem pl biciklim sincs... :(

    Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

Új hozzászólás Aktív témák