- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsana
senior tag
válasz vadászcsiga #71303 üzenetére
http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
46Laca
csendes tag
Egy kis szines történet,aminek a tartalma azt hiszem,itt senkinek nem lesz újdonság.
25 évnyi karóra nélküli világ után elkezdtem szemezni a régebbi,mechanikus órákkal,azokból is a szovjet gyártmányok tetszettek.A hozzám hasonló amatőrök előbb-utóbb a Vaterán találják magukat,ott vásároltam az első Pobedámat,ami jó vétel volt,szép és pontosan teszi a dolgát.Később találkoztam ezzel a nekem nagyon tetsző Vosztokkal,aminek a licitjéről elsőre lemaradtam,de az óra majd egy év múlva újra felbukkant a Vaterán és akkor (relatíve) pénz nem számít alapon megvettem.
Az óra valóban szép lett,működött is,de a pontosságot hírből sem ismerte.A kezdetekben késett,ez három hónapnyi hordás után napi két perc sietéssé változott.Read only fórumtagként tudtam,szervizben a helye,de hová?Dzsana Mester munkái nagyon tetszenek,de pesti lévén a posta rizikóját ki akartam hagyni,így nem kis részben az itt olvasottak alapján bevittem a Népszínház utcába,P Kiss István műhelyébe.Ő átvette az órát egy nagyon korrekt szervízdíj+ a szükséges alkatrészek árára vonatkozó ajánlattal,jó két hetes vállalási idővel.Jóval az ígért időn belül telefonált is,az óra elkészült. Elmondása szerint -és itt az érdekesség a képen bemutatott eredeti vaterás hirdetés szövegéhez képest-az órát a józanul belátható időn belül nem szervizelték,valamikor vizet is kaphatott,ezért pár alkatrész és a naptár fogaskereke zöld penészben állt és el is volt benne törve egy bonyolult alakú,számomra ismeretlen kicsiny lemezke,ami a naptár és a korona helyes működését akadályozta.
Mindegy,most a javítás óta,P Kiss úrnak köszönhetően immár jó pár napja percre együtt jár a számítógépem órájával,a vaterás reklámszövegekről meg ennyit.
Ime a kedvencem,a hirdetés szövege,meg a másik orosz. -
Dzsana
senior tag
válasz 46Laca #71307 üzenetére
Whao, gratulálok, ez tényleg ritka Wostok! Épp most raktam fel egy ilyet, csak az nem dátumos. Gratulálok, és örülök, hogy elégedett voltál a mesteremmel is, aki tényleg mester! A szotoár volt törött a tiedben, ez rögzíti a váltókart, a kihúzó kart, az óraállító kerekeket, és a hornyos-körmös kereket.
-
Ra3
őstag
válasz 46Laca #71307 üzenetére
Az ilyen hirdetésekről, amiben szerepel hogy pontosság/járástartalék nem tesztelt, egyből lehet tudni hogy valami nem kerek. Ha rendesen le van szervizelve akkor már csak kíváncsiságból megnézem, mert igazából nem nagy fáradság, szóval ilyenkor minimum egy szervízköltség plusszal számolhat a vevő.
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
stewe780
őstag
Az szép kis kollekció.
Igen, bőven benne van a tűrésben, most 5 nap után 1 másodpercet siet.Az automatákra általában -5+15sec/nap pontosságot láttam ráírva, persze ez is biztosan bőven a valós feletti érték. A Citizen automata a valóságban mit hoz? Illetve egy mai átlagos (megfizethetőségi szempontok alapján nekem ez olyan 100kHUF japán, talán Seiko v. Citizent jelent) automata mit hoz valós pontosság alatt? Illetve mit ad egy svájci több száz ezres? Ott a szerkezetben is van akkora előrelépés, amit az ár mutat vagy csak a külsőt, a márkát fizettetik meg? (Én konkrétan azért nem vettem újra Tissot, mert egy órás azt mondta, hogy a swatch megvette, és swatch mechanika ketyeg a legtöbben, nem tudom ez például mennyire igaz.)
[ Szerkesztve ]
A bug addig bug amíg nem dokumentálják, onnantól feature.
-
Pé
senior tag
válasz Dzsana #71294 üzenetére
Naggyon király
Ja az Angelus meg a Doxa kép, nem az enyém. Sőt, meg nem is láttam őket Hétfőn jönnek haza, akkor csinálok róluk rendes saját képet.
Mindenesetre elég izgatott vagyok
Meg ezek mellé jön még egy 1855-ben, angol manufakturában készült ezüst zsebóra. Saját werkes, percütős.[ Szerkesztve ]
-
46Laca
csendes tag
válasz Dzsana #71309 üzenetére
Köszönöm,nagyon szeretem.Annak örülök,hogy a számlapja hibátlan és most már pontos is.
A háza az olyan "egyméteres",mert ránézésre kifogástalan,de közelről szemlélve azért látszanak rajta az elmúlt évek karcai.Szerinted mikor gyárthatták,mert a hirdetésben látható hatvanas éveket nem hiszem el,jóval fiatalabb lehet,ugye?
A mestereddel meg is egyeztünk,hogy most még korai lenne,de pár év múlva,a következő szerviznél jöhet a krómozás
Egyébként említettem neki a nickneved,tudta,kiről van szó. -
pézoli
csendes tag
ez meg csak szimplán szép számomra. (is).
Roger Dubuis. 100% Poíncon de Geneve.
-
WiZARD
addikt
válasz JackFeryll #71286 üzenetére
Olcsó ebayes az szar, legalábbis amit 1-et vettem. Mutass linket, hogy mit néztél...
Chronoworld-nél volt a legolcsóbb normális, amikor utoljára néztem/vettem, de RHD is nagyon ajánlott.Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
-
Ra3
őstag
válasz stewe780 #71311 üzenetére
A képen látható Citizen automata stabilan siet, napi plusz 11 mp-et hoz, ez igazából jónak mondható, gyakorlatilag be lehetne lőni +-1-2 mp-re, de egyelőre nem akarom szétszedetni, egyrészt mert pár hónapos, másrészt mivel nem ismerek itt Vp megyében olyan órást akinél nyugodt szívvel otthagynám. 199 dollár volt júliusban, ehhez zafír üveg, kézzel húzható automata szerkezet, japán összeszerelés, üveg hátlap, Citizen 4150-es szerkezet jár. Svájciból ilyen kateróriás órát 150k alatt nem nagyon veszel.
A Swatch group meg rengeteg márkát tömörít egy nagy konglomerátumban, árkategóriák szerint be van osztva kb így: Tissot, Certina, Hamilton, Longines, Mido, Omega, Blancpain, csak hogy az ismertebbeket említsem. A szerkezeteket az Eta gyártja, ez szintén a Swatch része, különböző árkategóriák vannak itt is, de rengeteg svájci órában van még általuk gyártott werk, anyagi és egyéb okokból kevés gyártó fejleszt/gyárt saját szerkezetet.[ Szerkesztve ]
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
consono
nagyúr
válasz dilajoska1 #71314 üzenetére
Ez szép! Mit lehet róla tudni? Egy felújított számlappal tökéletes lenne.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
dilajoska1
őstag
válasz consono #71323 üzenetére
Sokat nem tudok róla. Jövőhéten jön meg aztán megy a szervízbe. Az eladó szerint minden működik rajta de ráférne egy szervíz. Számlapot megpróbálom rendbe rakati ha nem akkor marad így.
Xiaomi Mi 10T Pro Lunar Silver 8/256Gb (GPU Adreno 650 - 925Mhz OC UV [original 587Mhz] + new Vulkan driver)
-
WiZARD
addikt
Grrr, ki akartam nyitni a Sumo-t, hogy állítsak rajta, de nem bírom. Abban a rohadt balkáni fos seikoszervizben úgy ráhúzták a hátlapot, hogy meg se moccan. Már kezdem érteni, hogy hogy tudták a 4 szélét összebaszni. Tudnám minek ilyen elmebeteg módon meghúzni...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
WiZARD
addikt
válasz Dzsana #71326 üzenetére
Nyitottam már ki pár órát (még ha nem is sokat), zártam is vissza, utána nyomáspróba is megvolt gond nélkül mindnél. Ennyire egyik se volt meghúzva, ez meg se moccan, csak a kezem b*szom szét.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
tupacamaru
veterán
Szilikon vagy gumi szíjjakat hol érdemes nézni?
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
tom 007
tag
válasz Nick no.1 #71279 üzenetére
Köszönöm hogy foglalkozol a problémámmal ezt a választ vártam több órástól is de mind azt mondta -nem lehet-még a szegedi babós üzlet órása is akik kb 10 évig hivatalosan is forgalmazták a Breitlinget.
Most azt nem tudom hogy csongrád megyében kihez fordulhatnék ?"Sosem aggódom a jövőért. Mindig túl korán eljön." Albert Einstein
-
Szabikaa20
őstag
Valakinek óccó doxa az ebayröl?[kevesebb mint fél óra van hátra!]
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
tom 007
tag
válasz JackFeryll #71319 üzenetére
Meg ez is az:[link]
És az egész transocean család.[ Szerkesztve ]
"Sosem aggódom a jövőért. Mindig túl korán eljön." Albert Einstein
-
Dzsana
senior tag
válasz Szabikaa20 #71330 üzenetére
Amennyin már most áll, annyiért kapsz itthon is.
-
Adamf40
csendes tag
válasz Szabikaa20 #71330 üzenetére
Nem láttam még olyan csavaros hátlapot Doxán, amibe nem volt beleírva a doxa és a szokásos sorozatszám, szóval szerintem kicsit furcsa, de Dzsana vagy valaki majd megcáfol.
-
Empsepo
senior tag
Automata Certina kedvező áron: [link]
-
Szabikaa20
őstag
-
readonly
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap sikerült egy ilyenre szert tennem:
Valaki tud ajánlani hozzá olyan fémszíjat amivel jól mutat és könnyen váltogatható a fém és bőr alkalomtól függően?
-
Nick no.1
aktív tag
válasz tom 007 #71329 üzenetére
Sajnos csak Budapesten tudok Szervizt ahol betudják állítani neked,
LBS szerviz, 1148 Budapest, Edison u. 12
Márka szerviz DL 1052 Budapest, Kristóf tér 6.
Márka szervizREX ÓRASZERVIZ 1062 Budapest, Andrássy út 64.(keresd Szabó Gábor urat)
[ Szerkesztve ]
Xiaomi MI 13 T Pro http://forums.watchuseek.com/f9/omega-seamaster-300m-eta-255-563-a-130103-post842164.html#poststop
-
Szabikaa20
őstag
Egy szép Citizen valakinek?
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
Nick no.1
aktív tag
válasz Nick no.1 #71343 üzenetére
Kicsit furákat írtam..ezért leírtam újból.
Sajnos csak Budapesten tudok Szervizt ahol betudják állítani neked,
LBS szerviz, 1148 Budapest, Edison u. 12
Márka szerviz WDL 1052 Budapest, Kristóf tér 6.
Márka szerviz OREX ÓRASZERVIZ 1062 Budapest, Andrássy út 64.(keresd Szabó Gábor urat)
Xiaomi MI 13 T Pro http://forums.watchuseek.com/f9/omega-seamaster-300m-eta-255-563-a-130103-post842164.html#poststop
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest