Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Veron

    őstag

    válasz SSlyTR #3702 üzenetére

    Hi!

    Egy picit szerintem árnyaltabb a kép. Valóban kockázatot vállalsz azzal, hogy látatlanban, ismeretlentől veszel órát személyes kontaktus nélkül. De ez nem azt jelenti feltétlenül, hogy csak hamisítványhoz juthatsz hozzá.
    Én pl. sok Skagent nézegettem, azok is kb. féláron vannak, és nem tűnnek hamisítványnak. Az eladók készségesek voltak, rákérdeztem a garanciára, megadták a magyar forgalmazó telefonszámát, vagy esetleg meg is kérdezték tőle, hogy vállal-e garanciát az így vásárolt órákra. Mind sok eladással, 99,5% feletti pozitív visszajelzéssel rendelkező eladók voltak az USA-ból.
    Ebayen vásároltam két Oakley szemüveget is, mindkettő eredeti, hibátlan, azóta is használom őket. Igaz azokat nem a távol-keletről, hanem Angliából vettem.
    A kínai, hongkongi eladókat fenntartásokkal kell kezelni, de nyugatról szerintem nyugodtabban lehet vásárolni, az más kérdés, hogy a nyugati cuccok ára talán magasabb.
    Attól meg nem igazán kell félni, hogy elveszik a pénzed. Az ebay és a paypal (javaslom, hogy ezzel fizess!) nagyfokú biztonságot nyújt. Én pl. visszaküldtem valami az USA-ba, az eladó meg eltűnt közben. Szóltam paypaléknak, kivizsgáták a dolgot és kb. 1 hét múlva visszautalták a pénzem azon az árfolyamon, ami a kifizetéskor volt érvényben. Persze a visszaküldés postaköltségét én álltam, de ez mindenhol így van. 2000 Ft-ot "buktam", de visszakaptam 20000 Ft-ot, nem mindegy!
    Ezzel nem azt akarom mondani, hogy orrba-szájba, fűtől-fától vásárolgatni kell ebayen. Ha az eladó visszajelzéseit megnézed, esetleg kommunikálsz vele előtte, és paypallal fizetsz, akkor nagy baj nem értem szerintem. De a garanciára figyelni kell! Mert attól, hogy ő nem ver át, lehet, hogy meghibásodik az óra, és itthon nem javítja a szerviz. Ennek előtte utána kell járni!

    "Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."

Új hozzászólás Aktív témák