- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alvin66
csendes tag
Szerintem egy muanyag vacak mindenkeppen muanyag vacak marad, akarmilyen felirat is van a tokon. Engem nem zavar egyebkent a muanyag, sok muanyag dolgom van, sot batran kijelenthetem, hogy minden muanyag dolgom muanyagbol van. Kiveve az oram belsejet, ami viszont nem muanyagbol van.
A viccet felreteve, teljesen ertem amit a masik part allit: a kvarc olcsobb, jobb, pontosabb, nem igenyel karbantartast es a tobbi es a tobbi.
Amikor en a mechankus orakat partolom, akkor en NEM szallok vitaba ezekkel az allitasokkal. Hulye is lennek. Csupan azt a kulonbsegtetelt teszem meg, hogy van egy dolog, amiben a mechanikus ora jobb, ez pedig a "feeling" . Igen, ebben es csak ebben jobb, az teny. De akinek ez es CSAK ez a fontos, annak a szamara egyertelmu, hogy melyik ora a jobb valasztas. Akinek meg az ar, vagy a pontossag, vagy a karbantartasmentesseg a jobb, annak meg ott a kvarc. Nincs ezzel gond. Nekem nem fontos a pontossag, mert nem megyek sehova ugy idore, hogy ne lehetne 14 masodperccel kesobb odaernem. Kilovesre varo urhajosok kivetelevel egyikunk sincs egyebkent ilkyen helyzetben szerintem....
Nekem nem szamit az ar sem egy esszeru hataron belul, mert ha tudom hogy valamit a leheto legjobb aron vettem meg, akkor nem parazok rajta tovabb. Ha meg tul drag ahhoz hogy megvegyem, akkor meg nem veszem meg es kesz. A karbantartast megcsinaltatom ha kell, ujabb hobbim egyebkent hogy Seiko 5-os mechanikus orat nem tisztittatok, mindig veszek inkabb egy ujat. A Valjoux92-est persze inkabb rendbetetetem...Ettol fuggetlenul tartozom azzal a vallomassal, hogy nekem is van ket kvarc oram, az egyik egy Casio G shock, a masik egy Skagen kvarc. Utobbit kaptam, ( asszony) elobbit meg persze akkor hasznalom, ha olyan igenybevetelnek lenne kiteve egy mechanikus oram, aminek nem szeretnem kitenni: futas, uszas, tura a Sonora sivatagban sziklan torteno hasraesessel kombinalva ( megtortent sajnos) meg ilyenek. Amikor azonban megtehetem, akkor hasznalom a mechanikusaimat, van is beloluk vagy 10-12. Nekem jo ez igy.
Esetleg fontold meg azt is ha gondolod, hogy abbol a penzbol, amibol vennel egy kvarcot ( 60 ezer) abbol vegyel egy olcsobb Casiot napi hasznalatra es a maradek 45 ezerbol meg vegyel egy jobb allapotu hasznalt automatat valahol arra az esetre, amikor tudod hogy nem erheti baj. Hasznaltan az automata orak is nagyot veszitenek az ertekukbol, erdemes keresgelni egy jobb allapotut.
Szerintem. -
q13579
senior tag
válasz Alvin66 #3551 üzenetére
Most két dolog között vacillálok már csak.
Vagy egy prc 200 stopperes lesz kvarc szerkezettel, amit rendkívül jó áron meg tudok venni. Vagy a prc 200 fémcsatosan, fekete számlappal automatában, ami 110 körül van. Viszont ez több, mint a duplája az elsőnek... Még kiagyalom mi legyen. Utóbbi elképesztően tetszik, de nem az én tárcámhoz vagy egyelőre alakítva az ára. Ráadásul míg az előzöt, illetve szinte bármelyik tissot kvarcot meg tudok venni jóval üzleti ár alatt, addig automatákat nem árulnak így....
-
Alvin66
csendes tag
"Ráadásul míg az előzöt, illetve szinte bármelyik tissot kvarcot meg tudok venni jóval üzleti ár alatt, addig automatákat nem árulnak így...."
Hat ez az. Lehet hogy rosszul gondolom, de valahol gyanitom miert...
De keress hasznaltat. Lehet hogy kifogsz egy jo vetelt ketharmad aron.
-
q13579
senior tag
válasz Alvin66 #3553 üzenetére
Az eredetiséggel nincs probléma, az eladót felhívtam és teljes mértékben együttműködő. Tehát az átvétel megoldható az eredetiséget igazolni tudó szakszervíznél is. Valamint Seiko szerint, ha 2 év hivatalos garanciapapír is van a készülékhez, nem lehet probléma.
Sajnos pont az az óra nincs sehol sem leakciózva illetve használtan piacra dobva, amit kiválasztottam. (fémszíjas prc200 automata fekete vagy ezüst számlappal). Úgyhogy marad a keresgélés, mert 130.000 Ft erre sok. Már a 100 is felső határ volt.
Mondjuk ilyenkor azért elbizonytalanodik az ember:
[link]Sehol egy betűvel nincs feltüntetve, hogy a termék "replika". Meg kell nézni a hirdetés képén látható óra számlapját, ami az eredeti óráról van. Jól látszik, hogy a konkrét óráról készült kép már nem ezt ábrázolja...
[ Szerkesztve ]
-
Alvin66
csendes tag
Hat oszinten szolva egy kicsit meg vagyok szeppenve, hogy engem kerdezel oraval kapcsolatos dolgokrol, mert en itt eleg kis hal vagyok am, de azert igyekszem valaszolni, hatha nem mondok nagy marhasagot... Persze jobb lenne ha Seiko valaszolna erre, de ha mar nekem cimezted, akkor az en velemenyem az, hogy a mechanikus ora erzekenyebb a kulso behatasokra ( homerseklet, razkodas,) mint egy egyszeru kvarc, raadasul joval tobb penzbol javithato vagy potolhato, ha valami baja lesz. Nekem kulonbozo arkategoriaju automataim vannak, a dragabbakat nem nagyon hasznalom semmi olyan esetben, ha fennall a veszely, hogy valami bajuk lesz. Nekem is van Seiko 5-osom meg egy Myota szerkezetes automatam is, azokat nem nagyon szoktam felteni, de azert annak sem latom ertelmet, hogy azokban usszam le a napi tavomat az uszodaban. A Myota werkes ora raadasul bor szijas is, ugyhogy azert meg foleg nem hasznalnam ilyenre.
Nekem egyebkent meg automata oram nem ment tonkre amiatt, hogy "eroteljesebben" hasznaltam volna, de hangsulyozom, hogy en minden - a sima napi lofralast meghalado esetben - kvarcot veszek fel, bar nem nagy orommel, de tudom, hogy az megjobban mergesitene, ha odavernek valamelyik automatamnak...Szoval ha nem kifejezetten eros igenybevetelnek van kiteve, akkor az automatanak sem lehet baja szerintem, de ha olyan a munkad ( mittudomen, autoszerelo, vagy komuves, vagy ilyesmi, ) akkor en letennem addig.
Ja, van egy Swatch-om is egy svajci filleres ETA automata werk van benne, azt nem feltem egyaltalan, de az valoban olyannyira nem tartos, hogy mar nagyon ossze van karcolodva az ocska muanyag plexije, ugyhogy nemigen hordom mar, pedig szerettem regen nagyon. De az aztan tenyleg elhasznalodott rendesen. Gondolom a Swatch se az orokletnek csinalta, de hogy egy ora ennyire gyenge plasztikbol legyen, az mar tenyleg tulzas...
Meg mar nagyon pontatlan is, de azt hiszem nem is javithato. Legalabbis ugy nez ki a hatulja, minthe nem lenne bonthato, bar orashoz nem vittem el, ennyit nem er nekem. Igy aztan "gyujtemenyi" darabba avanzsalt,,, -
törölt tag
a Graf of Vonte , Orkina márkák?
kinétem egy ilyen órát és hogy mennyiért éri meg maxcimum?
-
Veron
addikt
Hello!
A kvarc Junkers-Zeppelin vonalról érdeklődnék. Volt róla szó, hogy filléres szerkezeteket tokoznak 30-60ezer Ft-os áron. Seiko felhozta, hogy elég tömegwerk van bennük. Gondolom ugyanilyen kaliberű van a Casiokban, Skagenekben, meg az összes többi hasonló kategóriájú karórában. Ezenkívül van valami ellenvetés velük kapcsolatban? Mert azzal tisztában vagyok, hogy nem műszaki csodák, de ha 7-8 évig hibátlanul elmegy, és a tok sem esik szét idő előtt, akkor megfelelő lehet. Szóval ezt az infot szeretném megszondáztatni itt.
Még mindig nem vettem órát -bár valószínűleg az órakeresés, nézelődés sokkal jobb érzés, mint mikor megveszem- és egy Skagen-Junkers pároson, valamint egy Tissot-on gondolkodom. Előbbi kettő hasonló árban van, utóbbi kb. a duplája és mind kvarc.Kösz!
Veron[ Szerkesztve ]
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Veron
addikt
szóval, akkor nagy minőségbeli különbség nincs köztük. mondjuk akkor lehet nem indokolt a Tissot ártöbblelete a többihez képest. megjegyzem a Skagen csak ebayen kapható 30 alatt, itthon 65 ezer körül van, tehát itt a Tissot-val lenne partyban.
Alvin66: a kvarc Skagenekben többnyire Miyota szerkezet van, de található Rondaval is,"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Veron
addikt
A Skagen az divatóra, ez tény. De legalább titániumból készíti a tokot és szíjat is.
A Junkers 5 atm vizállósággal, acél tokkal és szintén csak ásványi üveggel adja az óráit sajnos. De legalább csak 35 ezer körül vannak a belépő modellek."Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
darkon323f
csendes tag
Üdvözlök mindenkit!
Nagyon megtetszett egy XOSKELETON márkájú óra azon belül is a Night Warrior típus szeretném a segítségeteket kérni, ki tud többet erről a márkáról érdemes e ilyet vásárolni, érték álló e? Sajnos én még nem igazán halottam erről a márkáról. előre is köszönöm a válaszokat.Itt található az óra: www.xowatch.com/index.php/watches/generation-two/night-warrior-invincible/night-warrior-invincible-1bn.html
-
darkon323f
csendes tag
Üdvözlök mindenkit!
Nagyon megtetszett egy XOSKELETON márkájú óra azon belül is a Night Warrior típus szeretném a segítségeteket kérni ki tud többet erről a márkáról érdemes e ilyet vásárolni, érték álló e? Sajnos én még nem igazán halottam erről a márkáról. előre is köszönöm a válaszokat.www.xowatch.com/index.php/watches/generation-two/night-warrior-invincible/night-warrior-invincible-1bn.html
-
seiko
senior tag
válasz darkon323f #3579 üzenetére
TALÁN a feltüntetett ár 1/10-ét éri.
-
seiko
senior tag
válasz darkon323f #3582 üzenetére
mert ez egy noname márka, értéktartása egyenlő a nullával.
és még kérdéses az is, valóban Ronda szerkezet van-e belül.
250 Dollárért már új svájci kvarcot lehet kapni, patinás óragyár termékét. -
seiko
senior tag
válasz darkon323f #3584 üzenetére
ez egyszerűen parasztvakítás.
egy 10 ezer forintos szerkezetű órát 1450 dollárért kínálni több mint pofátlanság.
kell hozzá valami baromarcú marketingduma, különben nem ugrana be senki neki! -
Veron
addikt
nem tudom, hogy jobb-e a titánium, allergiásoknak jó, ezzel együtt könnyebb is. de ez ilyen extra feature, gondolom az arany sem jobb óra alapanyag, mint az acél, mégis drágább az aranyóra. növeli az exkluzivitást. mondjuk kimondottan a Skagen titánium órájának "szépségével" nem volt bajom, de pl. Seikoban nem tetszett ez az anyag.
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
bandus
veterán
a hétvégén vettem a bátorságot, és felpróbáltam: [link] szerelem első érintésre ha következő félévben kezemben a diploma, akkor ez is a kezemen lesz mellé
(kicsit elmosódott a kép, sorry)"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
bandus
veterán
a rugós alatt nem tudom mit értesz de ha arra gondolsz, hogy automata-e, akkor nem. ezt igazából a méret miatt próbáltam fel. még 18. szülinapomra kinéztem egy tissot-ot (ezt), de nagyon nagy volt a csuklómra. ez meg szerintem pont jó, de igazából ilyet szeretnék: [link], vagy ilyet [link]. eddig bőrszíjasra gondoltam, de most ez a fém is eléggé megtetszett. bár a bőr elegánsabb.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
bandus
veterán
abban az esetben is, ha esetleg nem hordom mindennap? anno kérdeztem itt a svajciora.com-ról, azt mondtad, hogy eredeti órákat forgalmaznak. náluk az előbbi 800 eur, utóbbi 950 eur lenne, ami talán még belefér a keretbe. az automata a honlap szerint elérhető bőrszíjjal is, remélem náluk is
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest