Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • g0n21

    senior tag

    válasz Fall-N #216126 üzenetére

    No offense, de ez butaság.
    Az autók is elmennek akár 100.000 kilométert is olajcsere nélkül, csak utána kuka a motor. Sőt, sokszor az előírt is túl ritka - lsd. 30ezres csereperiódus.
    Az első Datejustomat amikor megvettem, +3 másodpercen járt. A lengése viszont 160 fok volt, és tele volt elporladt kenőanyaggal a werk - olyan szinten, hogy miután úgy volt hogy egy órás leszervizelte, fél év múlva kiderült, hogy nem, mert annyira retek volt még mindig a werkben, hogy megállt az óra mint a szög. De a megállás pillanatáig +3 körül járt. Lehet, hogy ma is pontosan járna, csak éppen tönkretenném.
    A mechanikus óra ékes példája a majom és a banán összefüggésének, legyen az Orient, Omega, vagy Richard Mille.

    A Seiko szervizben meg nem azért 20 ezer, mert lehúznak, hanem mert egy rendes vállakozás, ahol eddig nekem ha kértem ha nem beütötték a pénztárgépbe az elvégzett munka összegét, bérlik a helységet Bp belvárosában- a JHP a TMC-től ami két külön, egymástól független cég - és a többi, de ami a legfontosabb, hogy itthon a legnagyobb tapasztalatuk Seikoval nekik van. És a 20 se sok. A 6138-8030-am szervize mindennel együtt 63ezer forint volt, és nem azért mert pofátlanul lerántottak.

    Az ilyen órások komolyan nem tudom miért nem a munkával foglalkoznak ahelyett, hogy hülyeséget beszélnének. Emellett minden tiszteletem a szakmájáé. Csak az a baj, hogy ő ezt mondja neked, te leírod a fórumon, és lehet, hogy 1-5-10 read-only tag a te hsz-edben találja meg az önigazolást.

    [ Szerkesztve ]

    Kronometer.hu // nick: Gonzi // Cartier Santos 100 XL 1,8m // Cartier Ronde Croisiere 1,55m // Cartier Santos Dumont small ar-ac 1,7m // Omega X-33 SkyWalker 1,5m // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m

Új hozzászólás Aktív témák