Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • [CS]Blade2

    addikt

    válasz KubanitoS #48693 üzenetére

    Erre fele tart a dolog. Annyi, hogy, ha GL+ lesz, akkor is fehérbe gondolkodnék. Kolléga Lancia Delta-ja is hasonló, egész jó valahogy a fehér koszolódás szempontjából. Azt hinné az ember, hogy a fehér a legsz*rabb, azon meglátszik minden.

    16 évre azért terveztem meg előre, hogy lássam, hogy költségbe mit mutat, meg azért, mert jelenleg ma úgy néz ki, hogy megtarthatnám végig. Nem látom, hogy miben nem lenne jó a teljes élettartamán nekem. Ha úgy alakul, akkor pedig olyan állapotban lesz pl. 10 évesen, amilyenbe én tettem. Remélhetőleg 10 év múlva magamtól megvenném használtan. :DDD Ismert előélet... Ha úgy alakul, akkor sokáig letudom a témát.

    Költségbe pedig akárhogy számolok használtakkal, nem jön ki sokkal olcsóbbra. Egy csomó költség ugyanannyi az újnál is, meg a használtnál is. Ha pedig használt, akkor lehetne pl. Focus megint. Arra kiszámoltam, hogy 2 milliót veszít az értékéből, de 4 milliót éget el benzinbe, míg a Suzuki 4 milliót veszít az értékéből, ugyanennyi km-re valami 2.2 milliónyi benzin kell. Tökmindegy, hogy rohasztom vagy elégetem. a Jazz valahol középen van, 3-3.
    Nem az van, hogy 4-ért veszem, egy csomót fogok bukni az értékvesztésén, és még nyeli a benzint is. Mondhatnánk, hogy almát almával, akkor a használtból is a Swift-et nézzem, de használtan nem azt venném. Aszem 211 literes a csomagtartója. Örültség lehet ennyit számolni, de hasznos volt, így tudtam kizárni típusokat, és szűkíteni a kört.

    Ki kell zárnom a Jazz-t, mert használt és ezért zsákbamacska. Ki kellene zárnom, hogy találok egy jó vételt a 2017-2020-as használt Swift-ekből, mert nem adja ki a matek.
    Kompromisszumot kell kötnöm a csomagtartó méretbe, hogy lesz, amit nem fogok tudni szállítani vele, vagy 2x kell fordulni. Ez az egy, ami már előre nem jó, és potenciálisan beleszólhat a nagyon hosszú távon megtartásba.
    [link] Ha ez vatta új lenne, ezen az áron, akkor ezt venném. Ez mondjuk tényleg többe lenne, mert ugyanannyiba kerül, többet fogyaszt, több a teljesítményadó, kicsit drágább lehet az alkatrész, stb. Ez mondjuk a kisautók között talán a legnagyobb. Egyterű, más kategória.

Új hozzászólás Aktív témák