Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • divot

    veterán

    Na, kipróbáltam a Splash-t, igaz, csak egy órácskát tölthettünk együtt.
    A legmagasabb felszereltséggel, 1.2 GS, a reklám-kék színében.

    Mindenki megnézte, az emberek mosolyogtak, szóval igencsak pozitív az autó aurája. Nekem szemből, oldalról és hátulról is tetszik, és a belsővel sincs gond, mert kedves a nagy sebességmérő és a külön kis gombóc fordulatszámmérő is. A hely bőséges, furcsa, de nagyobbnak tűnik, mint a Swift, nyilván azért, mert sokkal magasabban ül benne az ember, néha olyan szinten láttam el a forgalom fölött, hogy úgy éreztem, mint ha egy kisteherautóban ülnék. Ez városi autónál abszolút pozitívum. Az ülés egyébként kényelmes, és a vezető pozíciót is tökéletesen be lehet állítani.

    Ami nem tetszett, hogy a fedélzeti computer gombját (ami az átlagfogyasztást, és a maradék benzinnel megtehető út hosszát tudja) a műszerfalon, a kormány mögött kell böködni. Menet közben életveszélyes. Ugyancsak negatívum, hogy a csomagtartónak nem csak a mérete kicsi, hanem az alakja se szerencsés: egy komolyabb utazótáskával is meggyűlhet a baj. Persze városi autóról van szó, de akkor is, ennél azért pakolhatóbbnak kellene lennie.

    A legnagyobb negatívum számomra, hogy mennyire nem megy: 1050 kg-ra jut 86 lóerő, és az 1.2 motor ugye nem a nyomatékáról híres, ráadásul valami hyperkorszerű elektronikus gázpedált rakta bele, így aztán kész életveszély volt így elsőre egy-két előzési kísérlet. Bizonyára ki lehet jobban tapasztalni, de amikor 70-nél visszaraktam harmadikba, és rohadtul nem történt semmi, de tényleg semmi, akkor egy kicsit elcsodálkoztam.

    Szóval a Splash városi, női autó, akinek nincs pénze Mini-re, annak tökéletesen megéri, bár én inkább vállalnék több hitelt, és vennék egy Fiat 500-t.

Új hozzászólás Aktív témák