- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lalllerrr
tag
Üdv Suzukisok!
Szeretnék a 2006-os Swiftembe egy könyöklőt. Van ajánlott márka, típus?
[ Szerkesztve ]
-
negroo
aktív tag
Sziasztok egy 98 suzika teljes fékcsö csere mennyibe fájhat szerelönél? előre is köszönöm a segitséget. Mind rozsdás és vizsgán durant ki a csö egyik, mely minden fék folyadék kifolyt.
-
negroo
aktív tag
Köszönöm a biztatást, de mikor szerelöhöz viszem és a vizsgán jön elő. Ez szerintem nem szülinap, hanem hanyagság szerelö részéről. Érdekes 20 év alatt mennyi vizsgán esik át és senkinek nem tünt fel, de simán át ment. Biztos vagyok benne, hogy nem az elmúlt 2 évben korodált el. És amügy itt üneplik a szülinaposokat. szülinaposok
[ Szerkesztve ]
-
Szajo
őstag
Debrecen környékén van valakinek GLX Swift (legújabb)aki esetleg szivesen megmutatná?
-
racerx
őstag
Hali. Használ valaki az Scross-on Michelin CC+ gumit? Egyre inkább gondolkodom rajta, kiváltani vele a téli-nyári váltást. Nem is igazán anyagilag, hanem praktikusság miatt. Megyek évi 12-15 ezret, télivel kb 3-4 ebből. Nos így kb 10 év alatt se kopik el a téli, 5+ évesen meg már azért nem bíznék benne annyira. (no meg a + szenzor, + felni ) S így 4-5 évesen újak lennének fent. És amilyen telek vannak, biztosabbnak érzem mondjuk a 20 fokos novemberben, vagy a 10 fokos áprilisban ezeket. Meg aztán van amikor reggel van 4 fok, nappal meg 20.
-
tboldi
nagyúr
válasz racerx #39069 üzenetére
Tom1939 lesz a Te embered!
Amúgy én is CC+-ozok, csak egy Honda Jazzen. Március óta vannak fent, nem volt eddig különösebb gondom velük, száraz és nedves úton, valamint a nyári ~40 és a mostani ~5 fokban is konzisztensen viselkednek. Havas/jeges tapasztalat még nincs, de inkább ne is legyen, mert gumitól függetlenül utálom mindkettőt.
Egyedül a nedves úton való kanyarodás lehetne egy fokkal jobb szerintem, olyankor hajlamosabb alulkormányzottá válni. Elvileg a Bridgestone A005 pont ebben jobb, úgyhogy valószínűleg azt választanám most, de ennek ellenére egyáltalán nem bántam meg a Michelint sem, és szerintem Te sem fogod, ha a CC+-t választod.[ Szerkesztve ]
-
racerx
őstag
Köszi mindenkinek. Jeges viselkedés kb semennyire se érdekel, jégen kb mindegy mi van (a szöges kivételével), hóban is amennyit megy az ember a vároban...
-
Mecy_Lacee
senior tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérem, főleg szakiktól.
Az autó tünete: a motor menetközben leáll. Konkrétan például autópálya tempónál egyszerűen semmi gázadásra nem reagál, konkrétan leáll. Csak a kulcs kivétele, majd berakása segít, ezt vettem észre. Mi lehet ez? Remélem érthető voltam.
Az autó: Swift, 2005 GLX 1.3Az alkohol nem oldja meg a problémákat - bár a tej sem....
-
rbalint88
addikt
válasz Mecy_Lacee #39074 üzenetére
szerviz, azonnal. de minimum egy hibatároló olvasás. hibakód nélkül semmire se megyünk így.
-
jézusom
addikt
Hali!
Régebben vettem téligumit felnivel. Most fel akartam rakni (2002swift), sajnos úgy tűnik kisebb az osztás rajta Melyik típusra lehet jó?
-
dnelb
veterán
válasz Mecy_Lacee #39074 üzenetére
gyújtás, ecu, traffó, generátor, pumpa, immo bármi lehet, nem itt fogjuk kitalalni
-
-
pjen
félisten
válasz Mecy_Lacee #39080 üzenetére
Hengersor út?Egyszer voltam ott,igaz évekkel ezelőtt,de nem volt panaszom.
-
nandow
aktív tag
Sziasztok!
Szüleim autóvásárlás előtt állnak, és próbálok nekik segíteni. Szóba került az új Scross is.
Igazából a negatívumokra lennék kíváncsi. Olvasgattam a topikot, láttam szóba került egy kis műszerfal zörgés, nem túl jó zajszigetelés. Van még valami más?
Viszonyítási alap egy mk1 focus 1.4 kombi, ezt szeretnék lecserélni.Egyik ismerősömnek pár hónapja van egy ilyen autója, és negatívumként ezt írta:
"A lábtér bal felső részét sikerült olyan b.zi módon kialakítani, hogy kuplungolásnál a cipő orra beakad!!! Csak a cipő orrával kuplungolva nem akad, ha már a talppárna környékével nyomod a pedált, akkor akad."Ezt más is tapasztalta esetleg?
-
BigBlackDog
veterán
válasz nandow #39084 üzenetére
Műszerfal zörgés nálunk nincs (fél évesen), a zajszigetelés meg tényleg volt már jobb is más autóban, de egy 10-15 éves kompaktból átülve szerintem kifejezetten csendes.
Kuplungolási problémát mi még nem tapasztaltuk, illetve még nem is hallottam róla (persze, attól még lehet).
-
nandow
aktív tag
válasz BigBlackDog #39087 üzenetére
Nah akkor úgy látom, egyedi dolog ismerősömnél ez a kuplungolási láb beakadós dolog.
Mondjuk apumnak 47-es lába van, majd mondom, hogy tesztvezetésnél erre figyeljen azért oda, ki tudja...Én is azt sejtem, hogy a 19 éves focusból átülve minden téren jobb lenne az Scross. Csak engem pl. bosszantana, hogy egy új autón zörög a műszerfal...
-
roti86
őstag
Zajszint Qashqai S-Cross
Alapjárat: 39 dB 38.5 dB
100 km/h-nál: 64.5 dB 65.5 dB
130 km/h-nál: 67.5 dB 68.5 dB
Zajszint Golf vii Peugeot 308 Mazda 3
Alapjárat: 39.6 dB 40.6 dB 37.9 dB
100 km/h-nál: 64 dB 63.3 dB 65.5 dB
130 km/h-nál: 66.9 dB 66.2 dB 68.5 dB
Forrás: autopult.hu mérések. Az S-CROSS mérései még a fl előttről valók az 1.6 szívó motorral. Az 1.4 T még valamivel kevesebbet is forog 130 nál, így valószínűleg csendesebb picivel. A táblázatból látható, hogy kb. A Mazda 3 al egyforma a zajszintje, de nem nagyon van elmaradva a többi kompakttol..
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
Én is mk1 focusból ültem át. De most szívesen visszaülnék egy mk4-be, csak sajnos az a számomra tetsző felszereltséggel már igen drága.
Zörgés nem gáz, meg vannak praktikák a megszüntetésére. Én még nem foglalkoztam vele, nem érte el az ingerküszöbömet.
Hátsó futómű kicsit elpattogós, más volt a Focus után, de megszokható. Kormányzástól féltem, de azzal sincs bajom. Eddig igazán csak azzal van, hogy már háromszor voltam szervizben az ajtóbeázás miatt.[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
erre mondjuk egy automata váltó kitűnő megoldás, suzukiban nem félnék tőle, sőt, tuti azzal venném. 60ezrenként vagy 5 évente ledobjátok az olajat benne, akkor örök élet és egy napot elmegy kb.
ha ilyen gyakran cserélnek autót, akkor hosszú távon az árkülönbség se fog fájni. -
nandow
aktív tag
Köszi mindenkinek az infókat!
Automata nem rossz ötlet, apum munkahelyén szokott olyat vezetni. Anyum még szerintem életében nem vezetett automatát. De csak meg tudná szokni.
De ha nem okoz gondot a kuplungolás, lehet maradnának a manuálisnál. A ~5M-es határ így is jóval több már, mint az eredetileg 3-4M. Az automata meg úgy látom, 400e-rel több GL+ esetében.
Elmennek tesztvezetni, aztán meglátjuk, mi a véleményük az autóról.szerk: ez az ajtóbeázás többeknél előjött, mennyire jellemző?
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Sikerült végre megoldani?
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
BigBlackDog
veterán
Múltkor többször is megnéztem. Mosás és eső után is rálestem az ajtó aljára. A két gumi szigetelés közötti részen még találtam egy-egy csep vizet, de a belső szigeteléstől beljebb száraz volt teljesen. Direkt végigtapiztam a műanyag burkolat alját is (ahol felfekszik az ajtóra), meg-meg emelgettem, de száraz volt az is, nem akart víz csordogálni.
Hol kéne látnom a nem oda való vizet? Kissé idegesít és félek, hogy csak én nem keresem jó helyen.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Valaki cserélt már scross vagy vitara hagyományos 6-os automata váltóban olajat? Lassan megyek köztes olajcserére és másik fórumon beszélgetésről jutott eszembe. Tafáknál kérdeztem múltkor láthatólag fogalmuk sem volt (jó lesz az 150 ezerig, nem tudjuk mennyi, senkinek nem csináltuk még). Én 60 ezernél cserélném, csak bekészíteném a tudástáramba Ők szimpatikusak, de suzuki nincs felsorolva náluk. Valami olyan hely kellene ahol jól megcsinálják, és van velük tapasztalat (nem az olcsóság a fő kritérium)?
-
M_AND_Ms
veterán
válasz BigBlackDog #39097 üzenetére
A műanyag ajtóburkolatot alul, a hangszóró alatt kicsit feszítsd meg, próbáld elhúzni az ajtó fém részétől. Ott szokott kijönni a víz.
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
Új hozzászólás Aktív témák
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest