Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • k-adi

    nagyúr

    válasz Bad Pritt #63737 üzenetére

    A végső lista
    The Terminal List (2022)
    season 1 finale

    Lám, lám, eljutottam A LISTÁMON ehhez is, ugyan egy kicsit megkésve de nekem is sikerült lenyomni, és egyetértek amit írtál, így csak röviden összegezném, meg küldöm a +1et:

    Az egyik, hogy valóban sok apróságra figyeltek, ami mindig pluszpont. Főleg egy ilyen témában, ahol annyi szakzsargon hangzik el rengeteg szereplőtől, meg fegyverfogás (a lépcsőn felfelé sétálva oldalt vált / váltogatja melyik vállával támasztja a fegyvert ahogy épp optimális, stb.), katonai taktikai mozdulatok, cqc, stb. meg amit írtál az FBI HRT epizód kapcsán is...stb.

    A másik, ami kiemelendő az tényleg maga a lead, Chris Pratt akit legutóbb a vicc Marvelben (Galaxy) és a még inkább paródia Jurassic Parkban láttam, így meglepő volt látni egy komolyabb vagány szerepben helytállni - de sikeresen hozta a karaktert így valóban, le a kalappal és ennek duplán van jelentősége tekintettel arra, hogy már az első epizódban kiderül, hogy ez egy one-man-show lesz

    Harmadjára pedig a forgatókönyv valóban jó lett, kellő ütemben van a dráma, izgalom adagolva és elég jól félrevezetik a nézőt is.
    VISZONT... ennyi csavar már...sok. Az utolsó 1, de még akár 2 is már "túlteljesítés" kategória volt szerintem, addigra már kicsit elvesztette az erejét a sorozat. Illetve a fejfájós flashbackekből is kicsit sok lett már a végére. Na meg az újságíró csajszi is néha már kicsit túltolta a szekeret, valóságban már az első pár napot nem élte volna túl.
    Így, ezek miatt sajnos nem tudom úgy felpontozni ahogy azt amúgy érdemelné, de ezeket leszámítva valóban egy jó sorozat, igaz csak egyszer nézős egy évados show de megéri.


    (ha pedig a Navy SEAL tisztelgés, akkor ott a SEAL TEAM 6 sorozat is, abban pl. egy teljes évadot szentelnek csak az operátor PTSD-re)

Új hozzászólás Aktív témák