Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bad Pritt

    nagyúr

    Kingdom S1

    Avagy minden, ami a Walking Dead egésze és a Game of Thrones utolsó évada lehetett volna.
    Kevés sorozat van, ami ilyen jól balanszolja a több szálon futó történéseket, egyszerre fedi fel apránként az egész történet keretét és bontja ki az utóhatásokat. Egyetlen problémám, de ezzel lehet csak én vagyok így, hogy egyrészt zajlik a jelenben, másrészt flashback-ek formájában van néhány múltbeli jelenet, de semmi nem egyértelműsíti, hogy akkor ez most a múltban volt, ugyanazok a helyszínek, ugyanúgy van felvéve, csak utólag jön rá az ember, hogy ez bizony a múltban volt. Az sem segít, hogy mindenkinek ugyanolyan a ruhája, sisakja egy helyszínen és azért néha elég sokan vannak, szóval európai szemmel nekem kicsit nehéz volt megkülönböztetni néha a szereplőket.
    Ami határozottan jól működik a sorozatban, hogy minden epizódra jut valami felfedezés, valami csavar, amik nem írják újra a zsáner alapjait, de olyan jól vannak felvezetve és ügyesen lettek kivitelezve, hogy sokkal ütősebbek, mint máshol a hasonló koppanások. Az is előnyös, hogy nem ömleszti a nézőre rögtön az összes múltbéli eseményt, ami a mostani helyzethez vezetett, hanem apránként mutat részleteket, amik alapján tisztul a kép, helyére kerülnek a puzzle darabkák, még ha nem is olyan egyértelműen, mint a Game of Thrones-ban, de ott ez nem is tetszett az első évadban, hogy rengeteg duma volt felvezetésként, ki kinek a kije, ki mit csinált és miért, hol vagyunk, kik vagyunk és közben alig zajlottak az események. Itt ez sokkal ügyesebben, végtelen dialógusok nélkül történik meg és teljesen jól működik, nem kell tudni mindent pontosan, elég ha sejtjük, hogy ki mit tett, miért viselkedik úgy, ahogy és hol mi történt.
    Amiben ez a sorozat fejlődhetne, az a szereplők színesebbé tétele, nagyon polarizált a kapcsolatrendszer köztük, vannak a jók (akik nagyon jók) és vannak a rosszak (ők meg nagyon rosszak). Szintén nem értem az ázsiai sorozatokra oly jellemző balfácán karakter, aki még a saját lábában is elesik, mit keres ebben a sorozatban, nagyon kilóg szerintem a legtöbb helyzetből, mindenki más viszont elég jól teszi a dolgát, egyértelműek a motivációk, ki mit miért tesz, önmagában zseniális, hogy kevés beszéddel így sikerült megoldani 6 rész alatt.
    Technikai oldalról sincs kivetnivaló a sorozatban, érezhetően temérdek pénzt öntöttek bele, jók a díszletek, kosztümök, láthatóan igyekeztek a digitális effekteket nélkülözni, elég sok a praktikus effekt, kaszkadőrmutatvány, mindezt remek stílussal tetézik, élmény nézni. Külön dicséretes, hogy direkt visszanéztem néhány csatározást és vagy nem voltak, vagy alig láthatóak a tömegjelenetekre jellemző fantom ütések és esések, profi módon lettek megkoreografálva a harcok.
    Ami viszont felteszi az i-re a pontot, az maga a tény, hogy itt, ellentétben sok más zombis történettel, ténylegesen a patient zero-tól indulunk és láthatjuk, hogyan fejlődik ki egy ilyen járvány fokozatosan. Ami a legborzasztóbb az egészben, hogy szinte minden aspektusa, politikától kezdve orvostudományon át a szociális és vallási kérdésekig, hihető és átérezhető problémája lenne egy efféle helyzetnek, láthatóan átgondolták mi miért történik.
    Összegezve egy tényleg nagyon erős sorozat, eddig kétszer 6 résszel, jó történettel, nem meglepő, de jól működő fordulatokkal, néhány sajátos ötlettel és kiemelkedő megvalósítással. Én nagyon ajánlom, kész felüdülés a jóval gyengébb nyugati produktumok mellett.

    Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

Új hozzászólás Aktív témák