- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
FeRkE
őstag
válasz Terapeuta #11902 üzenetére
2.8 az az 5.6 ha jol ertem Vagy hogy kell erteni ezt a technically T5.6ot?
Pay particular attention - in our aperture progressions - to just how buttery smooth the bokeh is at F2.8 (EXIF indicates the T-stop, so states 'F5.6' - or technically T5.6 - for F2.8).
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
STF = smooth trans focus, tehát van benne egy olyan lencsetag, ami kifelé, cirkulárisan sötétedik. Emiatt a T érték jóval kevesebb lesz nyitott rekesznél, mint az F ,ez a különbség egyre kevesebb lesz ,ahogy rekeszelsz (mert ugye akkor a sötétebb részeket a levágod az adott lencsetagon).
Itt írt erről a dpreview bővebben, szerintem simán tökunalmas lesz így az objektív képe, kis túlzással ingyen se kéne ez az objektív.
-
80hun
addikt
válasz madgie #11905 üzenetére
Azért nem olyan rossz az
Simán beválalnám ha hozzámvágnák, bár nekem van mire felrakni
-
-
KawaBazsy
aktív tag
válasz sebgutkopf #11900 üzenetére
Nekem még nem volt tükrös, cserélhető obis gépem, úgyhogy pont fordítva vagyok. Megnéztem a 15 évvel ezelőtt vásárolt, első (Samsung, 2 Mpixeles) digit gép fotóit, s egyszerűen botrányosak, tiszta képzaj szabadban, napfényben is. :-) Akkor viszont hibátlannak láttam.. Aztán ránéztem a többi fotómra is, de mióta az A6000 megvan, azóta - az addig nem kifogásolt - Fuji S6500-ammal készült fotóim sem nagyon tetszenek.. Nem mindegy, h miről vált az ember. :-)
-
KawaBazsy
aktív tag
-
törölt tag
válasz madgie #11908 üzenetére
De legalább egyedi a 100mm f2.8 mosodája. Ezt láttátok már? Sigma 135 vs. Canon 135L Csoda mindkettő a maga nemében. A Canon mosodája meseszép, a Sigma meg egy brutális krémgyár.
(#11911) KawaBazsy
Az említett Canonnak nincs stabija és persze a stabis is jóval olcsóbb.
[ Szerkesztve ]
-
jmakk
őstag
válasz #31733248 #11912 üzenetére
Jók ezek, de azért én maradok a Samyangnál. Ímádom, amit nappal szemben művel.
-
p_adam
addikt
válasz KawaBazsy #11911 üzenetére
A Sony-t értelemszerűen a Canon 70-200 F4 IS-el kell összehasonlítani, ami azért szintén 400e körül van, persze ez még mindig 100e mínusz a Sony-hoz képest. Ettől függetlenül elég drágának mondható a legtöbb "high-end" mirrorless objektív, rendszertől függetlenül.
Persze adapterrel együtt a régi IS nélküli Canon 70-200 F4 is egy jó alternatíva (210e a rendes itthoni ára,
de használtan még olcsóbb, összehasonlító teszt) de AF tekintetében számolni kell azzal, hogy nem lesz ugyanolyan, videóra pedig marad a manuális fókusz. A Sony viszont együttműködik az újabb modellekben található vázstabival és a váztól függően a video AF-je is jó, szóval valami extrát tud is a konkurensekhez képest, jövőre nézve még "okosabb" lesz az újabb vázakkal, de drágának drága. És annyira azért nincs is jól megépítve, érdemes fokozottan vigyázni rá...[ Szerkesztve ]
-
Rapid136
őstag
válasz p_adam #11915 üzenetére
Akkor már inkább a régi Minolta 4/70-210 a gyári Sony adapterrel. Az is van olyan jó, mert azt még a Leicával együtt tervezte a Minolta. Használtan 25-30000 Ft. (+adapter)
Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
p_adam
addikt
válasz Rapid136 #11916 üzenetére
Olcsónak nagyon olcsó, tűrhető optikailag, érdekes színvilág, de ettől még tény, hogy így is lényegesen elmarad a régi L-es Canon-tól is élességben (a Sony-tól meg aztán végképp), az AF pedig hangos és esetlenként pontatlan is, az LA-EA4-el sok fókuszpont nem lesz, ellenben 2x annyi az adapter mint az obi (és még némi fényveszteséget is okoz) és a szenzorstabi sem lesz 5 tengelyes, csak 3 mert nem küld át távolságra vonatkozó információt.
Ha egyébként is vannak Minolta AF-es obik akkor logikus használni az LA-EA4-et, de a 0-ról indulva inkább Canon EF objektíveket használnék, a jövőre nézve sokkal logikusabb (bár drágább, ez tény, de sok más opció is van, 40/2.8 STM 50/1.8 STM stb. stb.).[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz p_adam #11917 üzenetére
Én utáltam a Beercant, már 6 megapixelen is (Dynax 7D-n volt ilyenem). Csörög-csattog, nehéz, nem elég éles, ehhez képest ha jól emlékszem, akkor nincs is sok karaktere.
Econ: jók ezek a 135-ösök, össze kéne már nekem is szedni egy Fuji 90/2-re, semmi fényerősöm nincs az 56/1.2 felett.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
Na ez jó kis lencse, szép nagy látószöggel! Valakinek van ilyen?
[ Szerkesztve ]
-
jmakk
őstag
válasz MrChris #11919 üzenetére
Ez már az "ide nekem mindet" kategória a látószög terén. Nekem biztos nem kellene. A 15mm, na az viszont nagyon is.
-
Rapid136
őstag
Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
p_adam
addikt
A nagyobb fényerő többek közt vignettálás szempontjából is jó, hátsó szűrőket meg már fejlesztenek később biztos lesz ezekhez is. Mondjuk ez csak ND lehet, nem polár.
-
p_adam
addikt
Valaki kérdezte korábban: a Godox TT350S egy remek kis vaku, annyit tud, ami egy ilyen méretű vakutól elvárható, kicsi, jól össze van rakva, használata sem túl bonyolult, a kioldót erősen ajánlott hozzá megvenni. (105 font volt a kettő együtt szállítással Angliából). Hibát csak annyit észleltem, hogy ha túl közel van a kettő egymáshoz, akkor nem mindig oldja ki, de a dpreview fórumon erre is volt valami áthidaló megoldás, majd utánanézek.
Bár esetenként tudnak 1-2 extra dolgot, de a Sony vakuk messzemenően túlárazottnak tűnnek, mivel nincs bennük beépített vezeték nélküli vevő. Ezek után azt hiszem, hogy majd az AD200 is terbe lesz véve...
-
KawaBazsy
aktív tag
-
p_adam
addikt
válasz KawaBazsy #11932 üzenetére
Nem feltétlen kell a kioldó, csak ez az egész Godox rendszer legnagyobb előnye. Sokkal jobban meg lehet világítani valamit, ha nem fixen a kamerán kell lennie, vagy ha közelebb van a visszaverő felülethez, akkor egy kicsit erősebb tud lenni a méretéhez képest, stb. stb. sokkal több teret ad. Ezeket a mirrorless gépeket egy kézzel is könnyű használni. Gondolom az A6xxx vázakon található beépített vaku is ki tudja oldani, ha szükséges és érzékeli (de csak manuális üzemmód, nincs TTL).
A Mikrosat az itthoni forgalmazója, de ezt a modellt még nem írták ki (kb. annyi lesz a nettó ára mint az ebay-es ár, de a garancia szempontjából jobb)[ Szerkesztve ]
-
derrik
őstag
Sony a5000-hez tennék canon fd objektívet....valakinek van tapasztalata? Hátrányok-elönyök? Milyen adaptert érdemes venni?
-
80hun
addikt
válasz derrik #11940 üzenetére
Sima FD-NEX adapter kell hozzá, tele van vele az ebay.
Nekem ezek váltak be de elég drágák lettek. viszont jó minőségű adapterek.
Vagy vehetsz itthon is.
A módban van fénymérés és a záridőt állítja a gép. Neked fókuszálnod kell és rekeszelned ahová szeretnéd.
-
grigo
őstag
Sziasztok.
Jártatok már úgy, hogy a LR kiírja, hogy No upright correction found? Jelenleg mintha a 16-35 profilja eltűnt volna a LR-ból. Nem igazán tudok torzítást korrigálni.
Nincs valami ötletetek?https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
Neck
veterán
válasz KawaBazsy #11944 üzenetére
Szerintem 49mm-es szűrőt vegyél, sok Sony objektívnek ez a szűrő mérete. Aztán egy egyszerű step up adapterrel feltehető a kit obira.
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
KawaBazsy
aktív tag
Jah, erre is gondoltam. De a Sigma 30F2.8 mérete 46 mm, a Sony 18-105F4 meg 72 mm, úgyhogy van szórás.. De miután nem olyan drága cucc, sztem megveszem ezt a kitobihoz, ha meg szerzek egy drágább telét, ahhoz meg úgyis a B+W passzolna..
A korábban kérdezett vakuval kapcsolatban meg Godox TT685-öt találtam Sony-hoz itthon. Ez erősebb, mint a korábban tárgyalt Yonguno, nekem ez a 30 körüli kulcsszám is elég lenne sztem. Azt nem tom, h miért nem Li-ion akksival szerelik ezeket is, ahol pontosan látja az ember a töltöttséget, s rá is tud tölteni. Pont az elem töltögetéstől is meg akartam szabadulni a fényképezőgép váltással.. -
m3ss
veterán
válasz KawaBazsy #11947 üzenetére
nem vett vki sony 85 1.8-at? van egy bolt ahol 205e, es nagyon gondolkodoba ejtett. viszont annyira jol hasznalhato a canon 85 1.8 a7II-on, hogy nehezen veszem ra magam.
jo lenne loni par kepet canonnal meg sonyval is, van-e jelentos kulonbseg kozottuk...https://www.instagram.com/jozsef.beko/
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest