Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Iparmágnás

    tag

    Sziasztok!

    Ma voltam a Sony központi szalonjában a Kecskeméti utcában. Érdekelt az XH90-es Sony TV. 65 inches verzió van kiállítva náluk, mi is ebben a méretben vennénk. Vittem sample fájlokat, amiket lejátszottak a fiúk nekünk. Mozgásmegjelenítésben nagyon tetszett a képe a TV-nek, illetve a kontraszttal is teljesen elégedett voltam, valamint az élesség is rendben volt az egész képernyőn. Nem tudtuk megnézni azt, hogy a felirat körül mennyire látszódik a blooming, nem szedtünk le külön médialejátszót a TV-re. Ami negatívum volt nekem, hogy az első sample az Avenger Endgame-ből volt, és nem éreztem a színeket elég élénknek. Kérdeztem, mennyire mentek bele a kép konfigurálásába, azt mondták minden gyári beállításokon volt. Néztünk még a feleségemmel másik két sample-t ott sokkal jobbnak hatottak a színek, pedig mindhárom file HDR volt, magasabb bitrátával.

    Tudom, egy szaloni környezet nem optimális, és nem hasonlítható az otthoni fényviszonyokkal, de kicsit negatívumként éltem meg, hogy pont egy ilyen látványfilm (amit kedvelek) fakó legyen.

    Az XH90 fölött voltak az OLED TV-k, és hát, persze azokon a demó anyagok nagyon szépek voltak, mondta is az asszony, hogy azoknak szebb a képe. De a mi felhasználási szokásainkhoz (viszonylag világos nappali, és majd PS5) egy LED TV időtállóbb lesz.

    A hangot is megmutatták a srácok a TV-n. Mi egyáltalán nem vagyunk audiophilek, nekünk tetszett, elégedettek lennénk mindenféle külső hangkeltő nélkül.

    Összességében élvezetes volt nézni a vitt anyagot is a TV-n ~másfél méterről, és még így is sok részlet volt, illetve nem volt elmosódva kép. Kicsit várunk még, 1-2 hónap és valami akció keretében ilyet szeretnénk venni.

    Nektek, aki már esetleg szintén látta személyesen van-e valami tanácsa, tippje a TV-vel kapcsolatban?

    Üdv

Új hozzászólás Aktív témák