- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dawheeler
tag
válasz < CyberBob > #21700 üzenetére
Hali,
Én úgy tudom, hogy FHD felbontásban ez a felsőkategória, én is ezért vettem egyet 1 héttel ezelőtt. Az, hogy meddig lesz, szerintem megjósolhatatlan, ha árukeresőn rákeresel a tavalyi, 805B modellre, akkor lehet látni, hogy utoljára augusztusban volt még, de én nem mernék addig várni
-
#TOTTI
őstag
Sziasztok, azt meg tudom oldani, ha lekapcsolom a TV-t vegye el az áramot a külső HDD-től pl. W75c a TV, kicsit zavaró, hogy világít és hallom a külső HDD-t? Vagy van erre valami beállítás?
Ill, ti milyen média lejátszót használtok?
[ Szerkesztve ]
-
MAQ12
tag
Tegnap boldog tulajdonosa lettem egy 50W808C tévének. Még nagyon az ismerkedési fázisban vagyok, de eddig nagyon tetszik. Szuper a képe és az a vékony alu keret is nagyon ütős. :-)
MAQ12
-
#TOTTI
őstag
válasz simlisgumis #21709 üzenetére
A tv-n gondoltam, telepítve? 😄
-
Azurooandrew
tag
Azt jól gondolom, hogy W75xC esetében matt ezüst/fekete az állvány, a W80xC-k esetében pedig "simább" felületű króm illetve lakk fekete a talp? Thx
(#21707) MAQ12
Nem dől előre kicsit az állványon a tv felső része?
[ Szerkesztve ]
-
MAQ12
tag
válasz Azurooandrew #21711 üzenetére
Nekem a 808C-nél olyan mintha "füst színű" chrommal lenne bevonva a talp. Nálam nem dől előre semmit, inkább egy hajszálnyit hátra felé, de ez sztem attól függ mennyire van vízszintben a felület amire teszed. Mivel a talp nem túl mély ezért egy kis dölés vmerre látványos lehet az 50"-os képernyő tetejénél.
Az MM-ben láttam 75x-t, annak matt volt a talpa, mintha csak lefestették volna. A 807C-nek viszont rendes chrom színe volt, de annak a kerete nem fekete, hanem alumínium szürke volt.[ Szerkesztve ]
MAQ12
-
ozea
csendes tag
Hogy erted, hogy meg kell nezni? Pontosabban, hogy kell megnézni?
Én is eppen ilyen keszulekkel kacerkodom, es viszaolvasva lattam, hogy Te is erre a tipusra csereltel le egy magasabb kategorias tv-t. Panasonic plazmat cserelnenk, 4-5 meterrol nezzuk, szimpatikusnak tunik egy 65 w857c. Ami viszont elbizonytalanít, az peldaul az altalad emlitett dse, meg a pixelhibak lehetosege (ezek szerint a tv vasarlas egyfajta szerencsejáteknak is tekintheto?)
Tovabba tartok az ebben a topicban gyakorta felemlegetett fagyasoktol, az android nehezkessegetol, eddig buta tv-nk volt, gyakorlatilag az inviteles musor megjelenito eszkoze volt a tv, de most, ha tegyuk fel androidos okos tv-m lesz, akkor szamithatok ra, hogy csatornavaltasoknal meg le is fog fagyni? -
krx21
nagyúr
Nos lehet, hogy egy olyan dologról írtam amit te soha nem veszel észre... Aki még nem látta és nem is akarja, az ne olvassa tovább, mert csak kellemetlen lesz neki, miután majd látni fogja...
DSE hiba: (Dirty Screen Effect, Banding) A jelenség a panel, illetve a háttérvilágítás egyenlőtlenségéből ered. Hasonló mint a felhősödés, de nem a sötét jeleneteknél kell figyelni, hanem pont fordítva. Világos, viszonylag homogén, nagyobb felületű, mozgó tartalomnál megfigyelhető, hogy a panel nem homogén. Mértéke és a foltok karakterisztikája a tv darabja válogatja.
Érdekessége, hogy leginkább csak mozgás közben látszik. Ehhez kiváló teszt videó: [link] (van fent több is..)
Van egy teszt oldal, ahol több tv inhomogenitása (darabja válogatja) megfigyelhető: [link]Sajnos nagyon ritka az olyan lcd tv, pláne nagyobb méretben, ahol ez a hiba bizonyos mértékben ne jelentkezen, úgyhogy ne legyen illúziója nagyon senkinek...
[ Szerkesztve ]
-
ozea
csendes tag
Köszönöm a gyors válaszodat, a mozaikszó jelentésével, meg kb az elmeleti hátterével is tisztaban voltam, a belinkelt tesztanyagot majd le fogom tölteni, ha pc közelébe jutok.
Viszont nem szeretnem vasarlas utan bosszantani magam vele, hogy lám milyen szar tv-t sikerült vennem...
A MM-ben valószinűleg kevésbé tolerálnák, de mondjuk egy Sony boltban lehetseges egy "csomagolják ki...dugjuk be.... nézzük csak..hát ez vacak...hozzanak már egy másikat" játék?
Illetve meg ami a dse-t illeti (ez most ugyanaz mint a "felhősödés" ?), lehetseges hogy csak nemi hasznalati ido utan jon elo?
Es meg egy kerdes:Te mit tapasztaltal az android miattifagyogatassal kapcsolatban? -
karendi
csendes tag
Sziasztok Sony smart led tv-ken használható az HBO GO?
-
krx21
nagyúr
Nekem az android nem fagyott még le... Nem is nagyon használom...
A DSE hiba az gyakorlatilag mechanikai hiba, tehát üzemi és környezeti hőmérséklet függő (hőtágulás) és mechanikai behatás (szállítás) esetén változhat... Például a boltban jó, akkor figyelmes szállítás után meglepetés nem érhet. De mielőtt válogatsz légy tisztában, mi számít jónak és rossznak, mert tökéleteset nem fogsz találni...
-
-
theballa32
tag
Én még a playstation 3-at is bevittem Mediába,amikor vettem az első lcd tv-t (Sony 40V3000 280 000ft),csak előtte lebeszéltem az őrrel.Ennyi pénzt nem adok ki próba nélkül,minden gond nélkül beengedt.A mostanihoz már csak egy pendrive-t vittem be az Euronics-ba
-
PrinceHerceg
őstag
válasz theballa32 #21726 üzenetére
Végül is az alaposság sosem árt!
-
theballa32
tag
válasz PrinceHerceg #21727 üzenetére
2008-ban volt ez,akkor még ment a szívatás az lcd tv fronton.Nem nagyon voltam otthon a témában,ezért így csináltam.Bár úgy gondolom,hogy az áruháznak kellene felkészülnie tesztanyaggal,de még egy film trailer sincs nekik pendrive-n.Pedig a próba fontos,mert úgy jön ki a különbség pl egy w7,és egy w8 szeria között,nem egy analóg adásnál
[ Szerkesztve ]
-
cotagg
tag
válasz #TOTTI #21706 üzenetére
Ill, ti milyen média lejátszót használtok?
Többen Archos-t. Viszonylag megbízható. Bár a legutolsó update óta néha megáll a film, de egy kis visszatekerés és play megoldja. Nekem eddig lejátszott mindent, fôleg 720/1080-as mkv-ket nézek. Ha nem zavar hogy nem kadenciahelyes, akkor egészen rendben van. Nálam valamiért a webripek nem jók, szaggat a mozgás, nem tudom mi a jelenség neve - ha erre van valakinek ötlete azt szívesen veszem.
Sokan használják még a KODI-t, de az nálam például nagyon rossz képminôséget ad. Esetleg VLC, de ahhoz kell valami szervert telepíteni forrásoldalon.
-
K Norbi
addikt
Sziasztok! Lehet hamarosan tulajdonosa leszek egy Sony KDL-50W805C nek.
Kérdésem az lenne hogy a mozgásjavítás Motionflow kikapcsolható teljesen?
Illetve milyen gyári lehetőségek vannak? Egyénileg testre szabható?(#21732) agabe LG is...hat annal a kontraszt is gyer, es homogenitas meg borzasztobb altalanossagban. Ezt sajnos alátámaszthatom
Ha vannak mérési eredmények egy tesztben, akkor az IPS általában inkább 1000:1, a PVA 2000:1 kontraszthoz van közelebb.
Valós kontrasztarányban (ami szerintem nagyon fontos mérce) jellemzően az IPS panelek a legrosszabbak.
Ami nagy gond még az LG-nél, hogy sem az LCD-i, sem az OLED-jei nem szoktak impulzus módot kínálni, így a digitális képfolyatás ("szappanopera mód") vagy az LCD csóvázás (elmosódó mozgás) közt tudsz csak választani, nincs olyan, hogy vibrál a panel (black frame insertion).Lg tv-t még egyszer soha a büdös életbe nem vennék ingyen nem kéne!!!
[ Szerkesztve ]
-
agabe
addikt
válasz theballa32 #21728 üzenetére
azert w755 es w809 kozott nagy kulonbseget latni inkabb bebeszeles kategoria barmit is nezel rajta.
mas:
ma jartam tesomeknal 2 samsung lcd-juk van (egy 2014-es meg egy 2 evvel meg korabbi mindketto 6000-es szeriabol, szoval mar valos 100hz es nem a leggagyibb az elektronika sem)...hat mindketton banding, dse konnyen eszreveheto a kep meg egyszeruen nem loheto be termeszetesre.
Lehet, hogy ki lehet jobbat hozni belole, csak nem volt eleg idom, meg nem ezert mentem oda, de elkeserito. Cloudingot nagyon nem tudtam nezni, mert vilagos volt elegge.
Azokhoz kepest a sonyk 99%-a jobb homogenitas szempontjabol.
Van mashol csaldban/ismerosnel LG is...hat annal a kontraszt is gyer, es homogenitas meg borzasztobb altalanossagban.Most vegyetek 50" es afolotti meretekben sony tv-t, mert hamatosan mar csak 4K lesz 49"-tol ami egyaltalan nem esszeru es nem kihasznalhato ugyanakkor tobbletkoltseggel jar. Nehany eve mar van olyan szintu az elektronika az lcd-kben ami ki tudja aknazni ha jo panellel van parositva es nem szornyulkodik el az ember plazma utan (persze azt a szintet nem eri el, de nem eg es fold ma mar), de sajna sonynal FHD-t halalra iteltek mar identol, a tobbi gyarto meg nem hozza ugyanazt a kepminoseg szintet.
#21731) K Norbi:
Kikapcsolhato, es nemszabhato szemelyre csak van 4 valasztasi lehetoseg. Szemely szerint a "tiszta" beallitast favorizalom ezek kozul, de mindenkinek mas lehet a kedvenc.[ Szerkesztve ]
-
cotagg
tag
Sziasztok,
haver szeretne egy Vogels M42040 fali konzolt a 2014-es Sony TV-jéhez (kdl50w829). Meg tudja mondani valaki, hogy a csomag tartalmazza-e a Sony mount kit-et (távtartó csavarak az alsó fertályra) vagy sem? A weboldal szerint ok a konzol ehhez a modellhet, de a Sony kitet sehol nem említik, mint tartozékot.
-
K Norbi
addikt
válasz theballa32 #21741 üzenetére
Köszi a 2 hetes LG 49UF850V tv cserélném le..
Sajna a 14 napból kifutottam viszont az egyik haveromnak nagyon tetszik és vinné.
Én meg lecsapok a sony ra.(#21743) B-L-A-C-K Az a baj hogy nincs akcióba most. 3Cm nagyobb lesz
[ Szerkesztve ]
-
#TOTTI
őstag
Esetleg valaki tudja, hogy van-e mód arra, hogy ha kikapcsolom a TV-t a rákötött USB-s eszközök is kapcsoljanak le, lehetőleg azonnal?
-
pack1212
csendes újonc
Sziasztok!
TV vásárlásra adtam a fejem és annak ellenére, hogy kb 2,5 méter távolságból nézném ~80cm-es képátló mellett döntenék a tetőtéri szobám adottságaiból adódóan. Jó pár hozzászólást visszaolvasta és az utóbbi időben Sony-k viszik a pálmát, ahogy látom. Tudnátok ajánlani az igényeimnek megfelelőt?Elsősorban HD, FHD film nézésre (főként mkv) használnám (a 3D nem feltétel). Ezen felül YouTube videókat néznék rajta. Amennyiben nem lehetetlen, valami módon okostelefonnal (android) a youtube funkciók (keresés, indítás, leállítás...) irányíthatók? Ritkán egyszerű t-homeos dekóderes tv adást néznék rajta. Fontos még, hogy a filmeket külső HDD-ről nézném, természetesen akadozás nélkül. Mindemellett, mivel ~100 ezer magyar forint körül mozognak ezek a készülékek, ha jól néztem, a körülményekhez/igényekhez képest remek képminőséget várok el, így ez is kimagasló szempont. Dióhéjban ennyi. tudnátok segíteni?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest