- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Kean_Sorbo #27003 üzenetére
2600k procim volt. 4.5Ghz 1.3v biosban fixálva.
-
helkis
veterán
nálam a 2600k így alakul:
4800 1.25v
5000 1.36v
5200 1.45v
5400 1.55vtermészetesen vízzel van hűtve, illetve nem teszteltem linxel vagy ilyenekkel, csak amivel játszom/használom általában a legelső beállításon megy 24/7-re.. te is teszteld ki, a tiéd és ahol még elfogadható a fesz-órajel arány ott húzd meg a határt!
másfelől, hogy most 4800-on vagy 5000-en megy egy proci az teljesen mindegy.."Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
FKI1983
csendes tag
Valaki leírhatná,hogy mit takar befolyásolnak ezek a processzor feszültség értékek,illetve milyen összefüggés van az eggyes fesz értékek között,hogy képben legyek,mert nem nagyon vagyok profi tuningos.Gondolok itt elsősorban a pll , vcore ,vid idle stb.. feszültségekre,de ha van még ezen kívül akkor azoknak a funkcionalitása is érdekelne.
A Gigabyte deszkám biosában is annyi feszülség érték állítási éehetőség van mint égen a csillag.Jó lenne ezen feszültségértékek funkcionalitásával tisztában lenni,hogy kitudjak indulni valamerre tuning terén.
[ Szerkesztve ]
Intel core i 5 2500k + gigabyte ga-z68x-ud3p-b3
-
helkis
veterán
válasz #35434496 #27009 üzenetére
nem, az ffodinál van és 5700+-t tud azzal tényleg lehet 24/7-re 5ghz-el menni, ha jól emlékszem 1.35v kell linxstabilan hozzá D14-el..
ezt boxban vettem egy helyi kiskertől..
Erdei88 - a linx furcsán terhel szvsz, nyilván nagyobb terhelést biztosít mint egy bench, vagy játék, de ha linxstabil is egy beállítással egy proci, sokszor előfordul, hogy játékban/másban mégsem az.. ezért nem használom..
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
ffodi
veterán
válasz #35434496 #27012 üzenetére
Volt lehetősége több procit is letesztelnie, és addig keresgélt és tesztelt, amíg nem akadt rá egy korrekt darabra. Biztos vagyok benne, hogy több felhasználónál van ilyen, vagy jobb proci, csak nem tud róla, mert vagy nem ért hozzá, vagy egyáltalán nem érdekli (vagy mindkettő). Szóval a jó procik "köztünk járnak".
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
törölt tag
válasz ScomComputer #27015 üzenetére
Mutass még egy 2600k-t ami megy 5700+MHz
-
ScomComputer
veterán
válasz #35434496 #27016 üzenetére
Te nyertél....teshow.....nálam volt anno egy 2600K ami 1.3800 tudta az 5Ghz-t stabilan...kb 41 percig, mert a linx alatt elszállt az örök intel mezőkre....hogy mi a f@szért,az nem derült ki...szerencsére kicserélték....
update: ja és vizzel volt hűtve nem pedig lehelettel....
[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
válasz ScomComputer #27017 üzenetére
Nálam léggel megy 24/7-ben 5 GHz-en, illetve tesztre 5,6 GHz-en (az 5,7 GHz+-hoz kicsit hűvösebb kell).
players111:
Egyébként, mint említettem, a "köztudatban lévő", és kitesztelt példányok közül a legjobb, tehát lehet jobb is."A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
Erdei88
veterán
-
ffodi
veterán
A procin kívül amúgy is minden 7.9, arra meg ha jól emlékszem 5400 MHz fölött ad annyit.
players111:
Én még légen kívül mással nem teszteltem, főleg azért, mert léggel 4C/8T mellett borzasztóan melegszik magas órajelen. Over tesztjei alapján jól behűtve 1,56-1,58V között (természetesen 4C HT ON) Persze azt vedd figyelembe, hogy a mínuszok hatására azonos órajelhez legtöbbször kevesebb fesz kell.
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
kockaharcos
senior tag
Jó lenne nekem is egy ilyen proci
Télen a kandalló elé kell rakni players!!
-
törölt tag
válasz kockaharcos #27025 üzenetére
Ha sok hó esik kirakod 3dmark indít és nem kell használnod a hómarót
-
odorgg
addikt
BLCK emeléssel érdemes játszani? Meddig lehet elmenni BLCK emeléssel, mi az ami még nem káros, és esetleg mi igényel több feszt, a nagyobb stabilitáshoz?
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
F_Zolee
veterán
válasz odorgg #27027 üzenetére
Majd a nagyobb szakik leírják de ahogy olvasgattam sandy-nál 105 felett már nem érdemes hajtani, mert károsíthat dolgokat. Itt nem a procira gondolok. De mivel K-s procid van így nincs sok értelme, max még pár plusz MHZ. Inkább non-K-s cpuknál "van" értelme így húzni.
[ Szerkesztve ]
-
odorgg
addikt
válasz boogie84 #27029 üzenetére
Ha csak azt piszkálom, akkor tudom hogy mi a baj, ha instabilitási probléma van
arra gondoltam egyébként, hogy mondjuk emelelm a BLCK-t 105-re, a szorzót leveszem 43-ra, és esetleg így hátha bírná a 4500Mhz-et alacsonyabb fesszel is
Szóval fesz csökkentés lenne igazából a cél.Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
boogie84
veterán
válasz odorgg #27030 üzenetére
Mennyivel megy most? Mennyire melegszik? Van ertelme?
Mit gondolsz ha a lapnak adsz kakaot akk kevesebb osszfogyasztasod lesz?
Amugy ha megemeled akk mibol gondolod h a lappal lesz a gond ha fagy? Mi van ha pl a ramoknak ez nem tetszik, de megnivelve a ramok feszultseget esvagy orajelet fel v le valtoztatod akk nem fog mukodni?
Sok dolog alapja. En nem valtoztatnek.A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
Kirtam
tag
Hello!
Olyan kérdésem lenne, hogy mitől lehet az, hogy a feszültség annak ellenére, hogy nem hagyom auto-n, (Biosban 1.165 + 0.035) felugrik 1.375-re amikor a proci eléri a beállított órajelet.
Proci : i5 2500K (40 x 100 Mhz)
Alaplap : Asus p8z68v-lxAz LLC miatt lehet talán?
Válaszokat előre is köszi. -
ScomComputer
veterán
Sziasztok!
Egy 4.5ghz-es tuningnál az alábbi feszeket kell állítani vagy maradhat auton?
VCCSA-0.925V
CPU PLL-1.813V
PCH - 1.059V
Ezek most mind auton vannak!
-
windlord
őstag
válasz ScomComputer #27037 üzenetére
Auton ne hagyj feszültségeket lehetőleg tuningnál!
-
csucsbicep
nagyúr
válasz ScomComputer #27039 üzenetére
C1 maradhat, C3-at és C6-ot viszont kikapcsolhatod.
-
ScomComputer
veterán
válasz csucsbicep #27040 üzenetére
Köszi pm,ment..
-
Pala
veterán
Találkozott már valaki olyannal, hogy idle állapotban a proci nem veszi vissza a frekvenciát? Legalábbis a monitorozó progik szerint ekkor is végig maxon pörög, miközben a feszek és a hőmérsékletek teljesen normálisak (magok 27-30 fok között idle).
Nem tudom mi okozhatja, de cmos reset után is megmaradt. Egyszerre hülyült volna meg az aida, a cpu-z és a coretemp is?[ Szerkesztve ]
-
Kean_Sorbo
őstag
TMonitor-ral kellene megnézni. Mert ha csak egy mag nem 1600-on megy, akkor ezek a programok a maximális frekvenciát írják ki. Lehet, hogy csak egy program fut egy szálon, és az zavarja meg.
Vasvellával nem lehet szilvát aszalni!
-
Pala
veterán
válasz Kean_Sorbo #27046 üzenetére
Köszönöm a linket!
Ez a progi minden magra 1600MHz-et ír, azaz a helyes idle órajelet. Ha mellette bekapcsolom a CPU-Z-t, az továbbra is a terheléses órajelet mutatja, érdekes.
Qru: Kilőttem már mindent, de nem ezek okozzák.
Gyanítom, ez valami mérési hiba lehet, mert a feszek és a hőmérsékletek a helyes idle értékeken mozognak. De hogy mi okozhatja.....számomra rejtély.
[ Szerkesztve ]
-
Pala
veterán
válasz Kean_Sorbo #27048 üzenetére
Tehát valami szoftveres X-akták lesz a dologban. Ez még jobb a jobbik eset, inkább egy progi (vagy több) mérjen félre, minthogy valami hardverhiba legyen!
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest