- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
R1200GS
aktív tag
I5 2410M processzornak mennyi a maximális órajele?
HP Pavilion dv6 6150sl-ben van.
Prime 95 alatt sem ment feljebb 2,7 GHz-nél.
Ennek nem kellene 2,9-en mennie? -
-
lavorka
aktív tag
Üdvözletem emberek!
A mai napon én is beléptem a klubba egy i7-2600K CPU-val és egy ASUS P8P67 alaplappal. ( i7-860-ról váltottam )
Hűtés: Zalman CNPS 10X Quiet + Coolink swif2 120P venti, PWM profil silent.
Nem fogok LinX-el és hasonlókkal bohóckodni, meg 4.8-5GHz tuning se kell. Csak bemelegítettem a kicsikét: [link]24/7 használatra 4.2GHz-et lőttem be ( film, zene, játék, net )
További szép napot és jó tuningolást mindenkinekÜdv: A F o g t ü n d é r
Hát értem én a beszédjit! Veder kell neki meg lavór... :D
-
XaraX
addikt
Valamikor tavaly tavasszal vettem a jelenlegi cpu-mat, eközben kapott hideget-meleget.
Kíváncsiságból megnéztem, mennyit árthatott neki...
Gyakorlatilag ugyanazt tudja, mint új állapotában, emlékeim szerint 1.256-al vitte akkor ezt:
[link] -
kop8
őstag
Lenne egy olyan kérdésem hogy az 1155-nek van jövője?
Csinálnak még új procit a 2700K kívül hozzá?
GIGABYTE Z77X-UD5H / i7 2600k Scythe Mugen 2 / 20GB DDR3 1600Mhz / RX570 / Corsair RM550 ----Thermaltake Commander MS-I----xiaomi mi5/ mi14
-
jookomak
őstag
A következő generáció (Ivy bridge) is belemegy a foglalatba. Más kérdés, hogy melyik alaplap lesz kompatibilis vele, még nincs 100%-ig tisztázva, hogy mely gyártók mely lapjai lesznek képesek kezelni. Elvileg a "gen. 3."-asok igen. Ugyanakkor mire nem lesz elég 2 év múlva egy 25(6,7)00K proci? Játszani biztosan igen, munkára meg úgyis meg kell venni a drágábbat.
-
kop8
őstag
Köszi a z infókat mindhármatoknak!
GIGABYTE Z77X-UD5H / i7 2600k Scythe Mugen 2 / 20GB DDR3 1600Mhz / RX570 / Corsair RM550 ----Thermaltake Commander MS-I----xiaomi mi5/ mi14
-
zalman90
őstag
üdv. core i3 procit akarok mostanában venni , milyet érdemes vennem? játékra kellene , és jó lenne ha lehet tuningolni is
választ előre is köszönöm
Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.
-
zalman90
őstag
-
KingSize
tag
válasz zalman90 #20366 üzenetére
i3 - nem tunning-ról híres, mivel BCKL emelésével együtt húzod a sata vezérlőket és a pci slotot, így kb a bisztonságos bckl 103.8 - 104 , ugye alapból 100,
durván 100mhz-t tudsz húzni , most hogy ez mennyire számítui: Egyébként megvagyok vele elégedve nekem egy 2130-van, teljesen jól pörög, mindenre elég, mint tesztekben is látni hogy hozza egy 4 magos proci teljesítményét én ajánlom vételét.
[ Szerkesztve ]
A cmabrigde-i etegyemen kéüszlt eikgy tnuamálny aítllsáa sznreit a szvkaaon bleül nincs jlneestőgée annak mkénit rdeeözndenk el a btűek: eyeüdl az a fntoos, hgoy az eslő és az uolstó betű a hlyéen lygeen; ha a tböbrie a lgnoeyabb özeássivsazsg a jleezmlő, a sövzeg aokkr is tleejs mrtébéekn ovasalthó
-
Cadal
őstag
válasz pincehely #20305 üzenetére
Sajnos nem segített a feszültségek manuális beállítása. Ráadásul a CPU PLL-re adtam is kicsit. 1.86x V-ot kapott. De így is csontra fagyott a betöltést követő 1 percben.
Ahhoz hogy ne változzon az órajel és a feszültség (vagyis energia gazdálkodás ne legyen) ahhoz mit kell kikapcsolni? Intel SpeedStep Tech. (kép) vagy Power Saving Mode -ot kell kilőni?
-
Cadal
őstag
válasz Kolondrum #20375 üzenetére
Ha auto-n van akkor 1.6xx körül alakul, de pincehely tanácsára manuálisan állítottam be 1.86x V-ra (Az értékét én határoztam meg, Horesz1975 beállításihoz közelítve).
-
katt777
félisten
válasz Pietrosz #20333 üzenetére
Nem is a programokról beszéltem, hanem arról, hogy sokan szidták ezt-azt a progit, v. játékot, hogy HT ON problémái vannak, vagy csak lassulnak, nálam meg egyiknél sem volt, amelyiket ki tudtam próbálni. Ergo rossz volt a tuning, még ha tesztben stabil is.
SymbianOS: Ezért tértem vissza az Intelre. 1X megveszem, és 3 évig nem kell költenem rá. Az "olcsó" AMD-re (X2 4200+, 6000+) anno ráfizettem a gatyámat, és még teljesítménye sem volt. Lecseréltem E8400-ra, és 1 teljes generációnyit gyorsult a gépem ua. órajelen.
Az, hogy egy mai lap "next gen" feliratú dobozt kap, még nem jelenti azt, hogy támogatni fogja a next gen cuccokat. Elég megnézni az erről szóló teszteket; asszem GB-nál derült ki, hogy az összes ilyen lapja közül csak a legdrágább tudja valójában, amivel marketingelték.
jookomak: Intelnél sztem lényegében felesleges kérdés, hogy egy adott konfig jó-e valamire a továbbiakban, mert mire szükségszerű lenne cserélni, úgyis garantált a teljes platformváltás. Szóval ez a "van-e jövője" eléggé ex-AMD-s kérdés.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz Kolondrum #20380 üzenetére
Hát, nézz utána, hogy tesztelték-e már. Az biztos, hogy mire én konfigot frissítek, arról az időről még terveket sem hallani egyik gyártó részéről sem. Max VGA-t cserélek, ha nagyon szükséges lesz, esetleg 1 év múlva, ez a cucc bőven jó még pár generáció alá.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
MPowerPH
félisten
válasz Kolondrum #20383 üzenetére
Biztosan menni fog benne. Maximum egy kicsit rosszabbul teljesít majd benne az Ivy, mint egy konkrétan alá tervezett lapban. De ez sem törvényszerű, mivel inkább csak az IGP fog nagyobb változáson átesni.
reset: Na ugye. Hőfok is kicsit feljebb mászott az AVX miatt, így teljesen rendben van.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
ffodi
veterán
-
gainwardgs
veterán
Egyelőre bíztató a 3770K tuningolhatósága[link]
-
rayoliviero
veterán
Sziasztok!
Most készülök lecserélni az i3 procimat i5 2500K-ra. A prociba integrált HD3000 mennyivel lesz erősebb a mostani HD2000-től? Van valakinek valami tapasztalata?
-
Qru
MODERÁTOR
-
MPowerPH
félisten
válasz gainwardgs #20389 üzenetére
Igen, ez a minimum. Az 5GHz már most is megvan.
Don't Tread On Me
-
SLYM
veterán
sziasztok. i5 2400-as procim van, a lap pedig Asrock H61M/U3S3. a procihoz a gyári processzorhűtőt használom. hangos alapból, ezért megkerestem a BIOS-ban a proci ventillátorjának szabályzóját, amit meg is találtam. itt 2 dolgot lehetett állítani:
az egyik a "target temperature", ez alapból 50 fokon volt, de mivel a proci specifikációinál láttam, hogy 72,6 fokig minden rendben, ezért ezt a maximum 65 fokig emeltem.
a másik pedig: egy 1-10-es skálán lehet kiválasztani a "fanspeed"-et. ez alapból a maximumon, 10-en volt, én levettem szépen lassan egyesével, a vége a legkisebb sebesség az egyes lett
tehát mindent amit csak lehet úgy állítottam be, hogy a procihűtő ventillátorja a leglassabban pörögjön, ehez képest annyit értem el, hogy az alapból 2000-en pörgő ventillátor 1400-ra mérséklődött, ami az amúgy nagyon csendes gépemben nagyon durván a leghangosabb alkatrész. 22 fokos szobában, 15 perc alatt a BIOS-ban (ami ugye 100%-on terheli a magokat) viszonylag stabilan beállít így 63,5 fokra a proci, ami kb semmi. simán vissza lehetne venni kb 1200-ig a ventillátor fordulatszámát terhelés alatt is. de mivel ugye a gépet 95 százalékban munkára, vagy netezésre használom, ahol a magok nincsenek leterhelve, így akkor kb 40 fokra hül a proci, amihez meg már ilyen 600-as ventillátor fordulatszám is elég lenne és ilyenkor nagyon zavaró ez az egész. az a vicces, hogy ha melegszik a proci, vagy ha hül, ahoz képest változik a ventillátor fordulatszáma, de kb 100-as tartományban, ami annyit jelent, hogy 1350-1450 rpm között ingadozik, ami egyszerűen nevetséges. tud valaki megoldást a problémámra?
[ Szerkesztve ]
-
SLYM
veterán
na végre megvan miért nem működött a speedfan. mert nem full-on-on volt a BIOS-ban a bewállítás.
nade még nem oldódott meg a problémám, ugyanis így sem tudom a ventillátort 1000 rpm alá vinni, de ez azért sokkal jobb, mint az 1400. már csak azt kellene beállítanom, hogy ha nő a hőmérséklet, akkor a fanspeed is emelkedjen. legutóbb kb 7-8 éve használtam ezt a progit, azalatt elfelejtettem hogy mi hol van benne, de emlékeim szerint be lehetett ilyen sávokat állítani, hogy ha ennyi a hőmérséklet akkor ennyi a fanspeed, ha ennyi akkor ennyi, stb. de ezt komolyan mondom egyszerűen nem találom már 10 perce a programban. valaki tudja ezt merre találom? köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Próbáld a target temperaturet a legalacsonyabb értékre rakni. Sajnos olyan hülye a lap, hogy nem a magok hőmérséklete alapján szabályoz, hanem a maga által mért érték alapján, az meg ugye a proci alatti mérőpont, emiatt jóval alacsonyabb értéket mér, mint a valóság, emiatt pedig a szabályozás sem az igazi. Az előző H55 Asrockommal ez i7-860 mellett komoly probléma lett, mikor eladásnál EKL Cold Towert tettem rá..jó hangos volt, amíg rá nem jöttem, miért nem szabályoz lejjebb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Opel topik
- PlayStation 5
- Kutya topik
- Apple notebookok
- Milyen monitort vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest