- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huami Amazfit Bip okosóra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
Új hozzászólás Aktív témák
-
^Boss
őstag
na mennek a tesztek, egyelőre 10 körös linx-ig nyomom (0,01V csökkentésekkel, aztán majd ha látok BSOD-t nyomok 20 körösöket 0,005-önként emelésekkel) 4.8ghz-en
1.36V Biosból lement simán, nyitott ablak pedig végre engedte a magokat 83 fok alatt maradni.
érdekesség: core 0 75 fokos átlagban
többi mag 80-83 között
ekkora eltérés normális? -
haddent
addikt
Nekem is sikerült végre 4,5GHz -et elérni, kínomban kisakkoztam, hogy 1,35V legyen, de messze nem a matematikai, elvi 1,35V ez (1,2V+0,15 <- Na ku**ára nem ez...). Menne még kissebb feszkón is sztem, de úgyis melegszik mint az állat, Hyper TX3 nem bírja 75 alatt tartani, szóval projekt elhalasztva.
-
^Boss
őstag
közben haladok előre, 1,33V bios (1,34V valós) megy épp, 1,34V bios 10 körig szintén stabil volt, 75 fok körül van a legmelegebb mag..
-
chester99
aktív tag
Üdv mindenkinek
Mennyi külömbség van a sima 2500 és 2600 teljesítménye között?
Tuningolni nem fogok, annak tükrében melyik lenne a jobb választás.
Phenom II X4 965-öt vált le. -
-
kockaharcos
senior tag
válasz haddent #19852 üzenetére
Olyan hűtővel én nem igen mernék tuningolni, vegyél rá egy testesebb hűtőt, és akkor lendülj bele, minek sütöd szét szegény processzort?? Alapórajelen is többet tud az átlagosnál, semmi értelme a 4,5GHz-nek.
Én belőttem 1.25V-al a 4,2GHz-et, van akinek nem kell ennyi feszültség hozzá, lehet nekem sem kéne, de így biztos nem fog hibával kidobni.üdv
-
mosquetoo
tag
Hali egy I3 2120 as kihajt rendesen egy GTX560 Ti Twin froz kártyát ?
-
asuspc96
őstag
Kellemes estét !
Emberek ma akkorát tapasztaltam mint eddig életemben sohasem !
(lehet ez mások számára nem meglepő... )Mondom teszek egy kört a PC ellen sakkban 10-esen...
nem is kell mondanom 35perces szenvedés után kikaptamDe ami érdekesebb, hogy egy i7-nek 4,5GHz mellett ekkora a terhelése
(lépésgondolkodás alatt, lehet látni a skálán a kiugrásokat....) ezen ülve felf@stam a nyakam
(igen szabadalmaztatom az antigravitációs technikám )
sakk-I7vannak jobb sakk programok amik a gépet is és engem is jobban megizzasztanak ?
u.i.: belekezdtem összeszerelni (elméletben a vízhűtést) magyarán nézegetem éjjel-nappal az aprót
valaki tud fejből olyan CPU-blokkot ami teljesen RÉZ ?üdv, asuspc96
-
Üdv srácok. Úgy néz ki szerdától újra az Intel tulajdonosok táborát fogom erősíteni egy 2600-as személyében(nem "K"). A kérdésem az lenne, hogy az alulfeszelést, hogy viselik ezek az SB procik?
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
haddent
addikt
Még egy kérdés, kicsit off: van itt olyan, aki Battlefield 3 (multi) -zik? Főleg i7 -es kollegák érdekelnének a hyperthreading miatt. Nekem régi core2quadommal kevesebb fps volt jóval, de "simán" ment. Most valamiért (ugyanaz a vidikari) néhány másodpercenként befagy egy-két miliszekundumra. Ez nem hangzik vészesen, de játszhatatlan lesz tőle a játék... Elég sok az a másodperctöredék is, ha éppen lövöldözés közben van... Szóval fps megvan, magas (40-50-60), viszont van ez.
Ha más is tapasztal ilyet, vagy hallott róla, akkor segíthetne Hogy biztosra menjünk, akinek van ilyen. Tegye már meg, hogy felmegy vmi jó zsufolt, nagy 64 slotos szeróra, bal felső 0 -ás gombbal előhozza a konzolt, bepötyögi ezt:
Render.PerfOverlayEnable true
Render.PerfOverlayVisible trueés játszik, és nézi a bal alsó sarokban feltünt grafikonon, hogy tapasztal-e hasonlót:
http://imgur.com/a/M6w8G(A grafikon 3-4 csíkján belül kéne legyen a cpu-gpu, és amikor ezek a borzalmas, egész monitort átszelő tüskék vannak, akkor befagy a játék egy kis időre)
Mitől lehet ez? Próbáltam HyperThreading off, EIST (SpeedStep) on. Természetesen ezt csinálja alapórajelen (cpu, gpu, ram).
Kérlek segítsetek! lga1155 váltás óta van :[
Más játékban nem igazán tapasztalok ilyent, pl.: GTA IV, Crysis2 (ezek régebbiek, de cpu -t azért nyúznak, ha az lenne a hibás), Saints Row 3 és Batman Arkham City. A Batmannél
van néhány ilyesmi, de sokkal ritkábban, és az a gyanúm, hogy egyszerűen oda nem elég a gtx460 om, és amiatt szaggat be.- helyesbítek, sajnos sztem a Batmennél is jelentkezik.[ Szerkesztve ]
-
félisten
uh... Ez az uefi bios meg a milió beállítás hát kicsit nagyon nem értem. Ha kész a gép biztosan benézek majd alap és oc beállítások miatt! Vadul megy a ram teszt.
noob.hu/2012/01/09/20120109207.jpg2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
-
helkis
veterán
help kellene!
olyannal találkozott valaki már, hogy bármit csinálok 34-es a szorzó?
2600k + maximus gene-z lapbiosba belövöm mondjuk 45-re, ki is számolja rendesen, stb.. de mire felmegy winbe csak 34.. terhelve se több semmi, nyomtam egy defaultot is.. de minden maradt..
tegnap még minden oké volt..[ Szerkesztve ]
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
helkis
veterán
válasz kockaharcos #19868 üzenetére
köszi srácok, holnap megpróbálom mindegyik lehetőséget, cirmossal kezdek, arra van egy gomb a hátlapon.. az elemhez sajna nincs..
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
lala42
őstag
válasz haddent #19863 üzenetére
Na megcsináltam a kért tesztet.
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Egyenlőre ennyi. Konfig, 2600@4200 Mhz, HD 6950@70 Giga.
HT On, takarékosság off.
Ja és még1. NEM röhög. A tesztre figyeltem.[ Szerkesztve ]
Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "
-
-
lala42
őstag
haddent
Szerintem ott amit linkeltél, más gond is lesz, nem csak a játék. Nálam alig-alig szaladt ki a kockákból. De ez betudható pl, a Fraps-nak is és ugye ott a battlelog, vírusírtó, (lehet épen frissit) no meg a háttérben futó zajok.
Szerintem ott más probléma is lehet. Pl ha szerón valakinek negyobb a pingje, mint az átlag. Végigszalad a játékosokon stb. de lehet hülyeség amit írtam.Ja a proci 2600K Kell egy billentyüzet is már.
[ Szerkesztve ]
Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "
-
-
haddent
addikt
válasz lala42 #19874 üzenetére
igen látom... hát nem tudom mi van akkor... a processzor hibás lehet?:S Linx 20x simán lefut, semmi baja, hyper pi is... Más játékokban nincs ilyen
(illetve batmanben van, de otta vidikari miatt valszeg, mivel ha dx11 funkciókat kilövöm, akkor meg se pöccen, de ott látszik is, hogy egyszerűen alacsony az fps...)Szóval ?:S A más gond is lesz arra utal, hogy szar a proci? Vagy másra gondolsz?
-
Pala
veterán
válasz asuspc96 #19859 üzenetére
"vannak jobb sakk programok amik a gépet is és engem is jobban megizzasztanak ?"
Hogyne lennének!?
Ez a windowsos sakkprogi egy kalap sz@r, a játékereje maximális erősségen is csak erős jóindulattal éri el egy másodosztályú sakkozó szintjét, de a kezelőfelülete is igen szegényes, sakkozói szemszögből nézve alapvető dolgok hiányoznak belőle. Persze nem is ez a célja.
Ha igazi sakkprogit akarsz, akkor a Houdinival (perpill a világ legerősebb programja, magasról veri a legjobb emberi sakkozókat), vagy a Rybkával tesztelj, ez utóbbiból a "Deep" változat kezel többmagos procikat is. Bár inkább a Houdini, annak az 1.5-ös változata még ingyenes is, csak egy GUI kell hozzá (pl. Chessbase vagy Arena).
-
lala42
őstag
válasz haddent #19877 üzenetére
Sokan javasolják a HT kikapcsolását. Külföldi fórumokon is ezzel variálnak. Én egyszer kikapcsoltam,de semmi változást nem éreztem, ill. érzékeltem. Igaz én 1680x1050-ben tolom (ilyen a monitorom) full grafón. Lehet,hogy ha HD-ben tolnám, akkor nálam is jelentkezne ilyen mikrolagg. De szerintem, mint írtam inkább szoftveres lesz a gond. Nem fut valami a háttérben? esetleg nézz egy pinget is. Vagy játék közben a többiek pingjét is nézd meg. Nem tudom,.hogy milyen lapod van, de talán még bekavarhat az IGP is. nekem nincs olyanom a lapon.
-
-
MPowerPH
félisten
Nah, ez a 2500K sem egy villám, bár egy komoly lapban azért ennél hatványokkal jobban teljesíthetne. 4790MHz@1.4v.
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz chrisnagy13 #19888 üzenetére
Tud annyit a procija, AVX-es LinX -el volt már itt eredménye, igaz kisebb frekin, de átszámolva stimmel. De ugye ez is csak 4 mag...
Tirexi: Keress visszább, és megtalálod amit kérsz. Igaz az 4.6GHz, de csak 1.252v. Ebből könnyen kijön a 4.8GHz@1.312v. Egyébként ez itt a fórumon talán a legjobb 2600K.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
pincehely
addikt
Kötekedhetsz! Csak semmi értelme!
Dolgozom, nem primeolok jelenleg.
Amúgy is, egyszer már ki lett tesztelve, azért hogy te elhidd, nem fogom újra.http://kefetemap.deviantart.com/
-
Tirexi
addikt
Igen ezt én is támogatom.
Várjuk.Am enyém is megy 5Ghz-en 1.42V-on.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Én 0,808-ig mentem le (-0,175V) a stabilitást megőrizve, igaz, ez 4,1GHz-en volt. Lejjebb (azaz K nélkül) sajna csak 0,816 van meg (max. 1.112V Linx, 1.104V amúgy), mert kicsit hülyék az LLC beállítások, ezért 4,1GHz alatt nem mindig bootol be min feszen a gép, csak 4,1-hez adja meg a kellő kakaót. Beállítások a táblázatomban.
helkis: Nem állítottad el a max. turbo core-t? (Nálam Advanced CPU beállítások alatt van.) BIOS is meg tudja mekkenteni a cuccot. Nálam a 0803-as olyan szar volt, hogy az ASUS le is vette a honlapjáról.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
MPowerPH
félisten
válasz chrisnagy13 #19894 üzenetére
NE azt 5 percet nézd. Ez az 5 perc Prime alatt 20-nak számít, minimum. Persze ez tényleg nem életképes eredmény ebben a formában, de akkor is az egyik legjobb 2600K. Próbáld csak meg a procidra ilyen beállítások mellett ráereszteni az AVX LinX-et max. memoryval. Vagy akár a kicentizett prime stabil eredményedre is, csúnyán kivágna a winből.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- 3D nyomtatás
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- NBA és kosárlabda topic
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest