- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
grabla
csendes tag
válasz csemberlen #2949 üzenetére
Nem tudom, nekem szürke van, amúgy meg az alap eset, hogy márkakereskedésben általában drágábbak a dolgok, ezzel nem kell foglalkozni. A garancia az meg garancia...
-
noxika72
tag
válasz nightshadow #2950 üzenetére
Szép
Nekik mért van ilyen -
senior tag
4.2-es PC Share Manager letölthető a Samu honlapról!
" I'm fat, but you're ugly. I can diet... :D "
-
benyo
tag
mondjuk ezt már meg szerettem volna kérdezni, hogy aki használta a fészbúkot innen tv-ről, mi a tapasztalata vele? én csak megpróbáltam, de most vagy én bénázok vmit, vagy a t@köm tudja, de csak régebbi bejegyzések vannak fenn a tv-ben. kicsit továbbgondolva, ennek lehet azaz ok, h mindig áramtalanítva van a tv éjjelre?ugye ilyenkor ugrik az idő beállítás..
[ Szerkesztve ]
HAÉRTMIGO
-
lettyke
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy,ezt mire tudnám használni a SAMSUNG LE40B620 TV-vel
Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
BM1
csendes tag
Sziasztok!
LCD tv vásárlására szántam el magam,konkrétan 4 Samsung közül akarok választani:
http://www.arukereso.hu/crt-lcd-plazma-tv-c3164/samsung/le32c550-p41454075/
http://www.arukereso.hu/crt-lcd-plazma-tv-c3164/samsung/le32c530f1wxxh-p41735399/
http://www.arukereso.hu/crt-lcd-plazma-tv-c3164/samsung/le32b530-p35545573/
http://www.arukereso.hu/crt-lcd-plazma-tv-c3164/samsung/le32c530-p41454096/Azt olvastam,hogy a B-és C-széria között összesen 1 év a különbség,a B-t 2008-ban,a C-t 2009-ben gyártották.Valószínűleg többről lehet szó,de szerintem ti sokkal jobban tudjátok ezt,ezért kérném a segítségeteket.Átolvastam mindegyik specifikációját,de olyan nagy különbségeket nem találtam.Előre is köszönöm a válaszokat!!
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
DeniBoy
aktív tag
Samsung wifi stick WIS09ABGN eladó
12k. ÚJ, 2009-2010 modellekhez jó, ami képes netezni, DLNA, Allsahare-re
Érd. PM.[ Szerkesztve ]
Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!
-
bulek
tag
Új firmware C650-hez 1015.1
Nagyon lassan jön,4-5k[ Szerkesztve ]
-
BM1
csendes tag
válasz eric.cartman #2959 üzenetére
Értem,köszi.Valószínűleg akkor a c-szériából fogok választani,mert dvd-lejátszót is rákötnék.
-
agy73p
senior tag
Megtennétek azt a szívességet, megnézitek, hogy a a tévétek vált-e automatikusan képarányt, ha pl Digi TV-nél mondjuk M1 (16:9) és egy 4:3-as adó közt váltogattok.
Esetleg azt is, hogy 16:9-es tévézés után hagyományos DVD lejátszónál 4:3-as filmnél vált-e. Köszönöm. -
senior tag
nekem nem vált át automatikusan sehol - az előző B450-es 1-1 adónál átváltott ha az automatikus képarány volt beállítva, de ez a C650 nem teszi
(tehát a B450-es is csupán kb.3-5%-ban működött, tehát inkább mondanám, hogy nem működött )
[ Szerkesztve ]
-
grabla
csendes tag
Frissítettem c650-et 1015.1 FW-re, szemmel látható dolgot nem tapasztaltam. (megy minden, ahogy eddig)
-
gejala
őstag
Annak érdemes igazából új firmware-t felrakni, akit zavar az enyhe, de kikapcsolhatatlan temporal smoothing, ami kicsit elmossa a film graint. 1014-es firmware óta gyakorlatilag észrevehetetlen mértékűre csökkent, előtte látszik a kimerevített képen az eredeti film grain, míg mozgásban nem olyan. Akinek eddig se tűnt fel, hogy ilyet csinál a tévé, annak meg mindegy.
Ez a smoothing egyébként minden olyan Samsung tévét érint, amiben a 2010-es videóprocesszor van, például a tavalyi későbbi szériás B750-eket is.[ Szerkesztve ]
-
jlaci63
tag
Nekem nincs egy hónapos a c630-asom?
Hol látom, ezen milyen FW vanMondjuk a szemem ennyire nem érzékeny, eddigi üzemmód: 90%-ban USB-ről divx mkv,
Az élmény nagyrészt inkább source-függő volt, mintsem beállítás kérdése.Ja, korábban elfelejtettem beírni, hogy plusz különbség c530 c630 között: c630-nak észrevehetően gyorsabb a TV csatornaváltás ideje.
-
dzsozefo
aktív tag
Hali! beszereztem egy C450-es tv-t és megprobáltam bedugni az antennát de úgy nézz ki csak az egyik oldala jó a csatlakozónak.... ami a falban van az egy hüvelykes csatlakozás... bedugom az egyik végét... majd a tv- hátuljába is de ott megint csak ilyen lehetőség van... az antenna kábel pedig nem ilyen.
Létezik egyforma végű antenna kábel? Picit hülye kérdés, azért sorry...
köszi
-
senior tag
válasz dzsozefo #2973 üzenetére
Valószínűleg a falban neked rádió antenna csatlakozód van, ezért nem tudod összedugni egy anya-apa antenna kábellel.
Valószínűsítem, hogy nem is árulnak nagyon olyat aminek mindkét vége ugyanolyan - de ha veszel egy megfelelő dugaszt, akkor rá tudod szerelni a vezetékre miután a nem kellőt levágtad róla - talán ez a legegyszerűbb megoldás.
Sok sikert
-
dzsozefo
aktív tag
válasz eric.cartman #2974 üzenetére
Köszönöm. Illetve még egy kérdés - Notebook - TV összekötése hanggal.
Most egy kék-vga kábelel van össze kötve gyönyörű képet ad a notebookról, de jó lenne hang is. Kivitelezhető? A notebookon nincs hdmi! Csak Vga kimenet
-
dzsozefo
aktív tag
válasz eric.cartman #2974 üzenetére
Igaz nem ilyen, csak 1 van rajta és az Radio -
Úgyhogy köszi, valóban ez a probléma....
-
senior tag
-
kutyman
aktív tag
Sziasztok !
Tudom hogy marha meleg van, de normális hogy a tv-n (c550) lévő ki-bemenetek forróak ? (antenna, usb, hdmi, kompozit) -
gejala
őstag
válasz Freestyle79 #2978 üzenetére
Nyilván nem procit cseréltek, hanem másik alaplappal gyártották a későbbi modelleket. Mindenesetre az biztos, hogy ugyanezt a smoothingot csinálják a későbbi B750-ek is, ami arra utal, hogy a C szériához hasonló az elektronikájuk.
-
senior tag
-
Freestyle79
tag
Ilyen alaplap cserét sem hajtottak végre. Merőben eltér a B650-750-850 LVDS vezérlése a C630-650 és ettől felfelé lévő modellekétől.
Ugyanis 2008-ban az első 100Hz-es modellek úgy voltak megoldva, hogy egy külön FRC (Frame Rate Converter) panel állította elő az 50Hz-es képből a 100Hz-est.
A tavalyi modelleknél maga a videoprocesszor (scaler)Az idei modelleknél újra van külön FRC rész, csak épp már magán a main lapon van.
Az FRC után az LVDS adatpárok száma megemelkedik.
Pl a C650-es szérián 24 adatvonalpár megy a kijelző felé az LVDS-nél.
B650-nél viszont csak 12. -
durkonorbi
tag
válasz eric.cartman #2982 üzenetére
""nem veszi be" csak a gyárit: WIS09ABGN "
Apró kiegészítés: ha B650-es a TV akkor "beveszi" a nem gyári, de megfelelő chipsetes wifi sticket is, kis fw változtatás után ... apróság, de másoknak akik olvassák esetleg hasznos lehet...
-
senior tag
válasz durkonorbi #2984 üzenetére
ez igaz, de a gyári firmware-rel esély sincs mást használni (de a B450-es szerintem sehogyan sem tudná)
Hack-elt firmware-rel megy a dolog B650-en. (ami ugye gari megvonást hozhat magával)
-
durkonorbi
tag
válasz eric.cartman #2986 üzenetére
"de a gyári firmware-rel esély sincs mást használni"
Ez sem igaz így, mivel van olyan stick forgalomban ami használható gyári fw-el is, bár nálunk nem kapható, kintről rendelős, és mivel mostanra már normalizálódott annyit a gyári samu ára, hogy szállítással meg mindennel sem lesz sokkal előrébb az ember (max.2-3 ezer HUF-fal), már nem annyira hangsúlyos a dolog ... persze ez továbbra is B650-re, B450-el valóban nem!Garivesztést illetően: ez egy érdekes dolog... a Samsung lehetőséget biztosít számodra, hogy firmware-t frissíts, ami szép és rendes dolog, de hozzáteszi rögtön az első mondatban, ha megnézel egy FAQ részt a honlapjukon: ha a gyári fw-t nem a megfelelő készülékre teszed fel - ami ugye elvileg nem lehetséges, hiszen a készülék nem is engedné, esetleg ha modellszámot állítgatsz át a TV-n, de ebben sem vagyok biztos - akkor az garivesztéssel jár... már ez is kicsit fura, hiszen lehetőséget ad neked a frissítésre, de ha valami nem jól működne (és valljuk be ez könnyen előfordulhat olyan embernél, aki nem jártas ilyesmiben, mégis belevág, hiszen a samsung gyakorlatilag javasolja is ezt neked), akkor ugrott a gari?! Ki dönti el ezt? A szervizes ?! Hát igen.... ha a szervizes jó fej/jó napja van akkor azt mondja, ez rendben van és garis téme... mi a helyzet a hackelt firmwarrel? Szerintem hasonló a dolog a fogadtatást illetően... a szervizesen (is) múlik a dolog, nem is kicsit... egyébként aki belenyúl a TV fw-jébe annak amúgy is illik annyira képbe lenni a dolgokkal, hogy ha valami megkattan, akkor helyre tudja hozni (csendben megjegyzem samygoék is írnak erre megoldást) , hiszen itt már nem a gyár által biztosított szoftvert használjuk, hanem harmadik féltől valót, ami alapból nyilván nem egy garibarát lépés - mármint belepiszkítani ezzel a Samsung kereskedelmi stratégiájéba... de ez csak az én véleményem...
-
senior tag
válasz durkonorbi #2987 üzenetére
igen, valóban van egy típus ami a külföldi fórumozók szerint megy B650 gyári fw-el, de mikor rákerestem annó az árára, nekem szállítással többre jött ki mint 13eFt, így inkább br.12700Ft-ért házhoz szállítva vettem egy eredetit itthon.
Amúgy abban nem vagyok biztos, hogy a C szériával is menne a fent említett 3rd party típus...
Meg aztán ha menne is, senki nem garantálja, hogy mikor tesznek be valamit egy új gyári FW-be amitől megáll majd.Szvsz semmi értelme mókolni ezzel, ha nem akarod hekkelni a B-st, vagy ha C-sed van.
-
vegyszer
addikt
helló!
a problémém a következő:
egy LE32B530 as tv az alany.
és azt az érdekes, vagy inkább lehangoló jelenséget vettem észre, hogyha egyszerre VGA (D-SUB), és HDMI jelen is be van kötve a PC képe, akkor a VGA jel esetén jobboldalt lelóg a kép egy része.
ha viszont HDMI-re váltok, a kép egy jól behatárolható tartományánál a közepesen gyors mozgásoknál, de néha még a közelstatikus képeknél is van egy határvonal, aminek a mentén a kép el-el tolódik, pillanatszerűen, mintha valami out of sync problémája lenne.
ugyanakkor ugyanezen jel, a D-SUB-on tökéletes (csak ugye nincs meg a jobb széle.ötletek, hogy mitől lehet ez?
lehet valahogy nagyreszetet csainálni a készüléken, hogy a menü minden egyes paramétere álljon vissza az alapértelmezettre?
köszi.
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
durkonorbi
tag
válasz eric.cartman #2988 üzenetére
Így van ezért is írtam a fentieket ... anno mikor a gyári stick 20 felett volt, akkor más volt a helyzet ... most már nem éri meg... illetve buhera nélkül, mert buherával én 2000 Ft-os bolti árú stickkel wifizek... az megint más...
FW-ekkel vigyázni kell, az tuti, mert B650-nél is tele lett a Samu hócipője, és egy bizonyos fw verziótól kezdve nem lehetett ügyeskedni, persze erre is lett megoldás, csak körülményesebb...
-
-
vegyszer
addikt
válasz kutyman #2993 üzenetére
OK megvan
visszaállt
visszaaktam a csatornákat.
a képhibát meg jó eséllyel a kilazult DVI->D-SUB átalakító okozta.
viszont a kép jobb oldala tobábbra is csonkolt maradt D-SUB-bal"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
need
addikt
Üdv..
mennyire érdemes foglalkozni azzal hogy a samu tévémen elég nagy a bevilágítás amikor sötét a kép!
46" tévém van C650!
a jobb oldalt majd nem teljes szélességében kb olyan 1/5 részen!
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
jlaci63
tag
"a jobb oldalt majd nem teljes szélességében kb olyan 1/5 részen!"
Inkább "teljes magasságában".
Ha szemből nézed, akkor valszeg bevilágítás. Akár garis is lehet.
Ha balról nézed, és jobb oldalt "tűnik" bevilágításnak, akkor lehet csak panel kifejezetten rossz látószöge a gond. Mivel a jobb oldalt így alacsonyabb látószögben nézed.
Sajnos nekem ez a nagy (egyben egyetlen) szívfájdalmam a LE40C630-cal. 75-105 fok között nem okoz gondot. Ha a középtől oldalabbra nézem, akkor már nagy a kékülés. Ez a panel sajnos ilyen.
-
psr220
csendes tag
Kedves fórumtársak!
Újabb problémám akadt a tv-vel. Az előző 37"-os példányt zúgása miatt kicserélték 40c630-ra. Ment 1,5 hetet és az alábbi jelenséget látom: mátrix szerűen milliónyi vékony rózsszínes vonal futkározik a képernyőn, illetve színtorzulások is előfordulnak. A hátsó csatlakozók meglehetősen melegek. Ha mozgatom a csatlakozókat a csíkozás változik, néha el is tűnik, de szinte azonnal visszajön. Ezt akkor is produkálja, ha nincs semmi rákötve. Úgy vélem a hátsó csatlakozó panelben lehet valami érintkezési hiba/szálszakadás. A kérdésem az lenne, hogy ez garanciális hiba-e és ha igen, köteles vagyok-e visszavinni ezt a dög nehéz tévét ahol vásároltam (Media Markt) vagy kérhetek helyszíni javítást? A vásárlás már túl van a 3 napon, gondolom csere nem lehetséges.
Válaszotokat előre is köszönöm!
psr220
-
psr220
csendes tag
válasz nightshadow #2999 üzenetére
A 40C630 Pontosan 209.900 Ft
10-től nyitnak, felhívom őket, hogy most mit kezdjek ezzel a tv-vel. Semmi kedvem hurcolászni. Egyáltalán, ezek a csatlakozók valami alaplap-szerűségen vannak? Mert ha igen akkor megmagyarázná, miért csinálja az összes csatlakozón a mátrixos, csíkozós effektet. Most néztem, a HDMI1/DVI-n már jelet sem akar néha fogadni...fenébe. Ez nagyon garis téma lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- ZIDOO médialejátszók
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- PlayStation 5
- Okos Otthon / Smart Home
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen SSD-t vegyek?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...