- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
sakeee1982
csendes tag
válasz Sonex79 #158250 üzenetére
A mostani tv-nk ( Philips 7502) 2.1-es rendszerben szórja a hangot, persze nem olyan mintha egy soundbar+Sub szolgáltatná a hangot, de teljesen ok. Így nem szeretném lejjebb adni, soundbar+Sub pedig túl sok lenne a társasházban
Kicsit félek a VA paneltől a betekintési szögek miatt, dehát valamit valamiért, remélhetőleg nem egy talcsika VA panelt fogok ki
Majd igyekszem nem fekve mozizni
Köszönöm szépen az infót -
mephi666
nagyúr
tv-ből könnyű megszokni a nagyobbat mindig 10+ éve vettem meg az első lapos tv-t, ami egy 40-es samsung volt, de még széles kerettel... szüleim csak néztek, hogy milyen b*szottnagy... pár éve övék lett a régi 35centi(!!!) körüli hagyományos tv-jük helyett és gyorsan megszokták... nekünk meg jött az (azóta már döglött) 50es samsung a helyére és csak azért nem lett nagyobb, mert ekkora fér el a szekrénysorban kialakított helyen (55" is talán centizve beférne, de akkor már a kezünk nem férne el mellette, ha pl takarítjuk a szekrényt) ...mi is kb 3-4 méterről nézzük: majd akkor veszünk nagyobbat, ha egyszer elköltözünk és a nappaliban nem lesz körülötte semmi, ami limitálná a max méretét... valószínű 65"-t céloznánk meg
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
csabai022
tag
Sziasztok! Pendrive szeretnék filmet nézni,hogy lehet a feliratot bekapcsolni?
A mappában amiben a film van benne van a felirat mappa is.
Samsung QE65Q60CAUXXH tv[ Szerkesztve ]
-
insight
aktív tag
válasz AMD Power #158254 üzenetére
az teljesen korrekt is.
A családban ketten is elkövettük azt a hibát, hogy zavaróan nagy tévét választottunk, 3.5 méterre 75" már túl nagy apámnál, nálam meg a 82" lett túlzás 4,5 méterre.
A túl nagyot onnan lehet észrevenni, hogy dinamikusabb tartalmakat fárasztóbb nézni a szemmozgás miatt, illetve a perifériás látást igénybevevő tartalmaknál (pl csapatsportok) zavaróan átláthatatlan a pálya.A sors fintora, hogy a 82" Samsung Q60R megadta magát 1,5 év alatt és a Samsung visszafizette az árát, így egy 75" QN90-re lett upgradelve, ami már tökéletes a 4,5 méteres távolságra. Apám még kínlódik a 75-össel, de belátta már, hogy jobb lett volna a 65....
A tudományos chartok alapján pedig már 3,7 métertől 86" kellene
[ Szerkesztve ]
aka Coyote2000 ('05-'13) / S24 Ultra / Flip 5 / QE75QN90A / Q5'20 / Corvette'81 / Wrangler '97 / 500 '20 / Scott e-bike
-
kecsu10
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos észrevettem, hogy a Tv ezt csinálja. [link]
Típus száma:
UE50AU8002KXXH
Garancia természetesen épp egy hónapja járt le.. Javítható ez, megéri e egyáltalán javítani, vagy használjam amíg teljesen meg nem adja magát? Nagyon szépen köszönöm a segítséget! -
-
senior tag
válasz insight #158258 üzenetére
Pedig a 3,5 méterre a 85" még csak a vegyes felhasználáshoz jó, nem is a magával ragadó moziélményhez
Én adom ezeket a méret és távolság matematikát, mert én valóban a film részese szeretnék lenni, a lehető legtöbb részletet látni, amiben benne van, hogy kicsit mozgatni kell fejed/szemed.
-
herion
tag
Sziasztok!
Adott egy Samsung UE55TU7022KXXH tv, ami a napokban a képen látható sötét foltokat kezdte produkálni.
Kérdés, hogy ez mennyire számít garanciális hibának? A fénykép nem adja vissza, de baromi zavaró mikor világos a háttérnél ott virítanak a sötét foltok.
Április 30-ig garanciás, szóval van még "van idő". Várjak még vele, hátha jobban behalnak a LED-ek a háttérvilágításban, vagy a jelenlegi állapotában is mehet garanciára?
Ugye ha most leadom garanciáztatni akkor legjobb esetben is 30 nap mire visszakapom (eMAG ügyintézés). Feleslegesen nem akarom utaztatni, ha kitalálják hogy ez nem (jelenlegi állapotában) garanciás hiba.
Who Let The Dogs Out?
-
Celtis
veterán
-
mephi666
nagyúr
válasz Celtis #158263 üzenetére
TU széria nálunk is hasonló foltosodással kezdte össze-vissza néhány tenyérnyi foltban és nálunk balról-jobbról elindult ezzel egyidőben 1-1 "vibráló" szürke csík is szélről befelé... azt távolról nem is lehetett észlelni, csak világos háttérnél közelről, mert 1 pixel széles volt
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
herion
tag
válasz Celtis #158263 üzenetére
Nekem úgy tűnik, hogy mezei prizmás LED világítás van benne, legalábbis a foltok erre utalnak. Csináltam egy fényképet fehér színnel is, így jobban látszódnak a foltok, ezt mellékelem is majd a hibabejelentő lapon (amit még a mai napon megcsinálok akkor).
mephi666 neked garanciás volt még tv mikor a hibajelenséget tapasztaltad?
Who Let The Dogs Out?
-
mephi666
nagyúr
válasz herion #158265 üzenetére
1 hónapja járt le a gar és kb 4-5 hónap múlva döglött be teljesen: beállt a reset-loop
döglődő-vibráló pixelsor nincs sehol így közelről nézve?
[ Szerkesztve ]
-
herion
tag
válasz mephi666 #158266 üzenetére
Az szívás akkor..
Nincs hibás pixel, csak ez a foltosodás. 2022-ben 3 darab ilyen tv-t vettem. Kettőt magunknak, egyet muternak. Muternál ha otthon van, akkor napi 6-8 órát (vagy még többet is) simán megy, aztán semmi baja. Ami most meghibásodott, ez van a legkevesebbet használva nálunk. Van, hogy napokig be sincs kapcsolva. Szóval kizárásos alapon ennek kellett volna a legtovább bírnia. Na mind1, elvileg csütörtökön elviszi a futár, aztán majd kiderül mit mondanak rá.Who Let The Dogs Out?
-
mephi666
nagyúr
válasz herion #158267 üzenetére
6-8 órát nekünk is ment, vagy még többet 2020 júliusban vettük és 2022 augusztusig hibamentes volt covid-időszakban meg az év nagy részében home office volt, üresjáratokban meg mentek filmek, sorozatok, ps4... vagy fiunknak mesék... napi 10órák röhögve beleugrottak (de ennyit ment a régi tv is, aminek mai napig semmi baja szüleimnél... és az 2010es)
-
mephi666
nagyúr
válasz Celtis #158269 üzenetére
...persze, de mi voltunk olyan szerencsések, hogy pár hónap alatt jött mindhárom sorban annyi pixelesedéssel meg foltokkal együtt tudtunk volna élni sokáig, viszont a reset loop használhatatlanná tette
-
kecsu10
aktív tag
Nálam is hasonló a helyzet, és még villódzik is a kép. Szerintem nem érdemes megcsináltatni, mert ha jól sejtem, amennyi lenne a javítás annyit nem ér a tv. Ha nem romlik, annyira nem izgat mondjuk, a gyerek nézi rajta csak a mesét kb. Vagy mit gondoltok, romlik az állapot, ha már elkezdett villogni is?
-
streng
csendes tag
válasz insight #158147 üzenetére
Helló!
Nekem sem akar napelemmel tölteni a 2023-es távirányító modell: TM2360E. Én is kipróbáltam mindent, olvastam, néztem.
USB-n jól tölt, de ha ott a napelem, csináljon már valamit! Na!
Mi lett a te 4 db távírányítóddal, Samsung szervíz cserélte? Hogy intézted a dolgot?
3 napos a TV, nem bírom elengedni.
Kösz! -
Teal'C
veterán
Vettem egy 85" q60c tévét. Minden szép és jó nem állítgattam el semmit de a pc képe olyan kontrasztos néha hogy kifolyik a szemem. Főleg böngészőnél weboldalak, bizonyos alkalmazások pl MyPony. Ha még a HDR-t is ráengedem csak mégrosszabb. Hol próbáljam állítani a tv-n vagy a pc-n. És mit?
"Nagy az Isten állatkertje és alacsony a kerítés" Nem már nincs kerítés!!!
-
mephi666
nagyúr
válasz Teal'C #158278 üzenetére
...egy napsütéses-madárcsicsergős délutánon helyet foglalsz kényelmes foteledben, bekapcsolod távirányítóval a televízió készüléket, majd a menürendszerben kutakodva megkeresed képbeállítások között az "élesség(javítás?)" opciót... és határozott mozdulattal kikapcsolod a b*dös p*csába
[ Szerkesztve ]
-
Simivok
senior tag
Sziasztok
Mennyire kell szigorúan venni a beragadt pixeleket? Az a normális ha 0 darab van belőle vagy mindenképpen lesz belőle pár darab? Ami nem is látható hiszen 3 méterről nézed... vagy elmúlik idővel? Nekem volt ilyen egy Aoc monitoron hogy elmúlt a hiba.
Qe65q60c 1 hónapos múlt és észrevettem 3 világító pixelt... elállni nem tudok már... amúgy ezen kívül minden oké vele, nem felhős és nincs bevilágítás sem.
Galaxy S23 256GB Cream
-
csabai022
tag
Sziasztok! QE65Q60CAUXXH ,hogy lehet beállíttatni,hogy megoldható legyen a tv műsorok felvétele?
-
nagyúr
Sziasztok! Adott egy Samsung 40F6500 tévé, 8+ éves. Nemrég előjött rajta két szoftveres(?) hiba. Az egyik, hogy csatornaváltáskor néha elmegy a hang, de pl ha átállítom a nyelvet, visszajön (ebből gondolom, hogy szoftveres).
A másik, ami nemrég jött elő, hogy az adás nézése közben ha megnyomom az "info" gombot, akkor nem az aktuális programot mutatja, hanem például a reggeli első műsort. Ugyanakkor a tv guide jól mutatja az időt is, a műsort is, azt is, hogy éppen hol tart, és az időzített felvételek is működnek (most még?), csak éppen rossz néven menti őket. Az időt is jól írja ki egyébként.
Mi a fene lehet ez? Van ezekben a tévékben alaplapi elem? Mert másra nem tudok gondolni...
Próbáltam a guglival utána járni, de nem találtam meg a megfelelő kereső szavakat, vagy annyira egyéni a problémám, hogy nincs rá találat... -
fecaga21
senior tag
Valakinek van tapasztalata [link] SAMSUNG UE43CU7172UXXH ről? Szülőknek kellene egy stabil tv amivel problémamentesen foghatóak az ingyenes MindigTv csatornái.Volt egy Philips amin alig jött be az Rtl és a Tv2,egy régi Samsungon meg simán jött.
Szerintetek ez milyen,mik a tapasztalatok?Lg-ről sok negatív dolgot is írnak,így ez a kiszemelt.Szerintetek?Van itt ilyen valakinek?
-
Vhiktor
veterán
válasz Simivok #158286 üzenetére
Én foglalkoznék vele, cserélják ha van gari.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
insight
aktív tag
válasz streng #158274 üzenetére
Semmi nem lett a távirányítókkal, hármat használok az "át lettem verve" érzés keserű ízével a számban, a negyediket meg lecseréltem a reklámgombok nélküli, kellemes tapintású BN59-01300G fém távirányítóra, amit annyira szeretek használni.
aka Coyote2000 ('05-'13) / S24 Ultra / Flip 5 / QE75QN90A / Q5'20 / Corvette'81 / Wrangler '97 / 500 '20 / Scott e-bike
-
Magicrat
tag
Sziasztok!
Lehet, láma kérdés!
Adott egy UE40H6400 tv. Mivel 2016 előtti, nem megy rajta a Disney+.
A TV-kre létezik olyan, mint a telókra, hogy "főzött ROM" vagy valami hasonló?
Vagy TV csere/chromecast/médialejátszó a lehetőségek?
Köszi
MR -
lsebestyen
addikt
válasz Magicrat #158292 üzenetére
Szia! Mivel a hardver már eléggé elavult abban a tv-ben én biztosan egy médialejátszóval próbálkoznék.
Szerintem a legegyszerűbb az Amazon Fire TV stick, eléggé felhasználóbarát, de van külön médialejátszós topik is, érdemes oda is bekérdezni.Ha amúgy a TV-vel más gondotok nincs én csak ezért nem cserélném le.
[ Szerkesztve ]
-
Magicrat
tag
Igen, médialejátszó (Xiaomi TV Box S 2nd Gen-t nézegetem) megoldás lehetne, ha most költenék rá kicsit.
De arra gondoltam, hogy van-e valami egyszerűbb, kímélőbb, főleg anyagilag
Most épp másra kell a della -
k_petya
tag
üdv,
2022 FRAME tv-n hogyan lehet elérni, hogy rögzítse az adást usb hdd-re?
a scheduled recordingot ki tudom választani de nem történik semmi, az azonali felvételt meg nem találom.köszi
-
k_petya
tag
válasz Aryes #158299 üzenetére
a speckónál ott van, hogy nincs műsor felvétel (szakadjanak meg). Viszont az osztrák és észt oldal szerint tudja a tv (Recording function (PVR) via USB Yes) (Extended PVR Yes (Belgium, Netherlands, Luxemburg, UK, Ireland, Spain, Portugal, Andorra, Sweden, Denmark, Norway, Finland, Iceland, France, Germany, Austria, Swiss)) (QE55LS03BAU)
Próbáltam regiót váltani viszont a leirt módszerek nem csinálnak semmit, valószínű másik fajta távirányító kellene. Hiába állítottam a tv-t észtországra, nem segített.
Próbált már valaki, német firmware-t rátenni?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest