- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt19900
őstag
válasz Intruder2k5 #10391 üzenetére
és milyen paranccsal tudom kivarázsolni neked a parancssorból amit kiírt nekem az ip beállításokra a gép, hogy lásd itt a fórumon?
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
MODERÁTOR
válasz zsolt19900 #10401 üzenetére
Vagy PrintScreen-el, majd Paint-ba beillesztés, vagy pedig a parancssor fejlécén jobb klikk, kijelölés, ekkor kijelölöd a szöveget, majd megint jobb klikk a fejlécen, és másolás...
-
zsolt19900
őstag
válasz Intruder2k5 #10402 üzenetére
Microsoft Windows [verziószám: 6.1.7600]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva.C:\Windows\system32>ipconfig /all
Windows IP konfiguráció
Állomásnév. . . . . . . . . . . . : FaragóZsolt-PC
Elsődleges DNS-utótag . . . . . . :
Csomóponttípus. . . . . . . . . . : Hibrid
IP-útválasztás engedélyezve . . . : Nem
WINS-proxy engedélyezve . . . . . : NemPPP-adapter Farago:
Kapcsolatspecifikus DNS-utótag. . :
Leírás. . . . . . . . . . . . . . : Farago
Fizikai cím . . . . . . . . . . . :
DHCP engedélyezve . . . . . . . . : Nem
Automatikus konfiguráció engedélyezve : Igen
IPv4-cím. . . . . . . . . . . . . : 91.120.72.61(Kívánt)
Alhálózati maszk. . . . . . . . . : 255.255.255.255
Alapértelmezett átjáró. . . . . . : 0.0.0.0
DNS-kiszolgálók . . . . . . . . . : 194.149.0.157
194.149.0.156
NetBIOS a TCP/IP felett . . . . . : LetiltvaEthernet-adapter Helyi kapcsolat:
Leírás. . . . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8168C(P)/8111C(P) Family PCI-E
Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.20)
Fizikai cím . . . . . . . . . . . : 00-24-1D-7C-BE-A7
DHCP engedélyezve . . . . . . . . : Igen
Kapcsolati szintű IPv6-cím . . . : fe80::1cfd:4a45:b412:48a5%10(Kívánt)
Automatikusan konfigurált IPv4-cím: 169.254.72.165(Kívánt)
Alhálózati maszk. . . . . . . . . : 255.255.0.0
Alapértelmezett átjáró. . . . . . :
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 234890269
DHCPv6-ügyfél DUID azonosítója . . . . . . . : 00-01-00-01-17-72-5A-B9-00-24-
1D-7C-BE-A7
DNS-kiszolgálók . . . . . . . . . : fec0:0:0:ffff::1%1
fec0:0:0:ffff::2%1
fec0:0:0:ffff::3%1
NetBIOS a TCP/IP felett . . . . . : EngedélyezveAlagútadapter isatap.{CF7FF573-F4AA-41C2-AA40-6F50BE791DBB}:
Adathordozó állapota. . . . . . . : Adathordozó leválasztva
Leírás. . . . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP adapter
Fizikai cím . . . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
Automatikus konfiguráció engedélyezve : IgenAlagútadapter isatap.{F45B0012-86F9-45CD-BC33-2586566C2749}:
Leírás. . . . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP adapter #2
Automatikus konfiguráció engedélyezve : IgenAlagútadapter 6TO4 Adapter:
Leírás. . . . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 adapter
IPv6-cím. . . . . . . . . . . : 2002:5b78:483d::5b78:483d(Kívánt)
Alapértelmezett átjáró. . . . . . : 2002:c058:6301::c058:6301
DNS-kiszolgálók . . . . . . . . . : 194.149.0.157
194.149.0.156
NetBIOS a TCP/IP felett . . . . . : LetiltvaAlagútadapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:
Leírás. . . . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Automatikus konfiguráció engedélyezve : IgenC:\Windows\system32>
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
MODERÁTOR
válasz zsolt19900 #10403 üzenetére
A baj az, hogy a Windows-ban be van állítva a PPPoE kapcsolat, így amikor összedugod a roouterrel, a PC azonnal betárcsáz, és mint az látható, fel is veszi a külső IP címet. Ezzel természetesen már nem éred el a routert, és nyilván a router sem fog tudni csatlakozni!
Megoldás:
PC-ben törölni, vagy legalább letiltani a PPPoE kapcsolatot, és csak a Helyi kapcsolat maradjon, automatikus DHCP beállításokkal! -
S-eye
senior tag
válasz Intruder2k5 #10400 üzenetére
Már működik Az zavart meg, hogy először akadozott XP-n és 7-en is a jel. De most már frissítettem az XP-s gép driverét,és most már minden ok.
-
zsolt19900
őstag
válasz Intruder2k5 #10404 üzenetére
jelenleg össze van, de amikor routerrel "próbálkozok" akkor kitörlöm
és hol tudom beállítani ezeket a dhcp beállításokat?
[ Szerkesztve ]
-
evans123
csendes tag
Hello, adott egy dlink 360r c3 es egy thomson 585v8 router(modem + router egyben).
A dlink ip-je 192.168.1.1 mig a thomsone 192.168.1.254 .
Telefon megy a dlinkbe - ebbol megy az utp a thomson egyik ethernet portjaba(ezen a routeren 4 ethernet port van, kulon wan nincs, ezt se tudom, hogy ez gond-e). A thomsonba beallitottam a pppoe-t + user/felhasznalonev, dhcp engedelyezve.
Ugye elvileg igy ugy kene mudkonie, hogy a router tarcsaz be, nem kene pc-rol. Viszont ez a resz nem megy, ha pc-rol tarcsazok akkor van net a fenti beallitasok mellett.
Eddig ugy mukodott a dolog, hogy nem volt elotte a dlink, de most koltoztunk es azt hiszem thompsonba levo modem annex a-s, mi viszont annex b teruletre kerultunk, ezert kell a dlink. Szoval azt nem tudom, hogy ez az ip beallitas jo-e, vagy kulon alhalozatba kene rakni a modemet es a routert. Tovabba egyatalan mukodhet-e a ket eszkoz normalisan egyutt, vagy bekavar az hogy a thomsonba is van modem.
Elore is koszonok minden segitseget. -
evans123
csendes tag
válasz Claude Leon #10408 üzenetére
Koszonom a felvilagositast, akkor csere lesz, ami nem is baj mert ugyis akartam egy jobbat. Valoszinuleg a modemet is lecserelem 321B-re, a routert meg asus n16/n56u-ra.
Ezzel kapcsolatban lenne meg 1 kerdesem, ugy latom mindkettonek a default ip-je 192.168.1.1 . Ekkor pontosan hogy allitsam be a az ip-ket. Szoval a modemet beallitom bridge modba es a router ip-jet atrakom mondjuk 192.168.1.2-re? Vagy masik alhalozatba kell esetleg(pl. 192.168.2.1.)? Vagy a modem ip-jet is at lehet allitani(360r-nek nem tudtam, nincs ertelmes felulete) es erdemesebb azt?
Sorry a sok kezdo kerdesert. -
krealon
veterán
válasz evans123 #10407 üzenetére
Az adatlapja szerint tudja az annex-b-t, viszont annak beallitasara nem talaltam leirast egyelore. Tehat elvileg nem kell a D-link modem a kapcsolodashoz, gyakorlatilag viszont igen, igy jobban jarsz, ha egy uj routert szerzel.
Szerk: Jo otlet a 321B beszerzese, mert a 360r regi verzioi botranyos minoseguek. Ha nem alltavol toled az alternativ firmware hasznalatanak lehetosege, akkor an ASUS RT-N16 erosen ajanlott kategoria szamodra.
[ Szerkesztve ]
-
piadex2
senior tag
sziasztok!
miért van az, hogyha egy 5 méteres kábelt egy routeren keresztül csatlakoztatom a géphez, akkor nincs net, ha közvetlenül, akkor van.
wr542g-ről van szó.
kábelt cseréltem, lan kártyát újra telepítettem.ötletek?
p.
ps: természetesen a wan-ba van csatlakoztatva a modem, ha routeren keresztül megy a rendszer.
[ Szerkesztve ]
kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát
-
MODERÁTOR
-
StSanya
senior tag
válasz evans123 #10409 üzenetére
Jobban járnál, ha egy T-Home pontban, ADSL kezdőcsomagban egy Dlink 360R T1 verziós (fekete színű) modemet vennél 6 ezerért, s arra rátennéd Dchard féle firmware-t (pl. Annex A és B egyben, költözhetsz kedvedre )
[http://logout.hu/cikk/uj_firmware_d-link_adsl_modemekhez/bevezeto.html]
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
gyuri86
tag
sziasztok.
a következő problémám lenne:
UPC 25Mb netet szeretnék routerrel megosztani 2 gépnek. A router FritzBox 3170 típusú. Wifis, de az most nem téma. Szóval a router menüje német, és eddig nem találtam angol firmware-t hozzá, a német pedig nem az erősségem. A gond akkor van amikor a modem Ethernet portját rádugom a router wan portjára, a lanokra pedig a 2 gépet. Ilyenkor a routert nem lehet elérni ip alapján, és net sincs. Ha viszont az összes kábelt a lan portokra dugom akkor van net és a router is elérhető, de csak 1 gépen van net, gondolom nem megy a dhcp, és csak switchként működik a dolog. A routerben a dsl beállítás (PPPoe) ki van kapcsolva mivel a UPC nem ezt használja ha minden igaz. Van valami ötlet hogyan tudnám mindkét gépnek megosztani a netet? Ha előre konfigurálnám az egyik gép IP, átjáró és maszk beállításokat, a router tartománya szerint, akkor működhet a dolog? -
gyuri86
tag
sikerült végül mindkét gépen megosztani a netet. a routert nem piszkáltam, minden kábel a LAN portokba van dugva, így a router csak átjáróként működik, az egyik gépen pedig engedélyeztem a hálózati internet megosztást, így mindkét gépen van net. Viszont így nem tudok belépni a routerbe ip alapján. az átjáró sem a router ip-je hanem a UPC-s.
-
gyuri86
tag
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Van egy BELKIN F5D7230-D-s routerünk. Úgy szeretnék megoldani az internet elosztását,hogy egyik gépen vezetéken keresztül kapná a netet, akkor egy másik gép WIFI-n, és egy telefon is szeretne rá csatlakozni.
A vezetékes kapcsolatot sikerült megcsinálni illetve a telefon is tud csatlakozni a netre egyedül a másik szobában lévő gép nem tud rá csatlakozni. (Több telefon van, mind rátud csatlakozni csak a másik számítógép nem tud valamiért.)
A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
krealon
veterán
válasz gyuri86 #10417 üzenetére
Konkretan egy switch-en keresztul minden gep elerheto az internet iranyabol. Egy nem menedzselheto switchet pillanatok muve ARP poisoning-al elteriteni es innen csak a kepzelet szabhat hatart, hogy mi mindent lehet muvelni a tavoli geppel, tekintve, hogy a megosztott halozat miatt a megosztast elvezo gepek tuzfala alacsonyabb vedelmi szinten van, mintha internet uzemmodban lenne.
De ha ez teged nem zavar, akkor vedd ugy, hogy nem szoltam.
-
-
piadex2
senior tag
válasz Intruder2k5 #10412 üzenetére
hello!
nem.
ha becopyzom, tudsz segíteni?
most nem küldöm, majd később.
kösz:p.
-
MODERÁTOR
-
piadex2
senior tag
válasz Intruder2k5 #10422 üzenetére
hello!
oké.
amúgy router log-ot hogyan is lehet csinálni? (lekérni)
p.
-
MODERÁTOR
-
averis
csendes tag
üdv
Van 2db Linksys BEFSX41 routerem (az egyik v1 a másik v2.1). Az egyik hibátlanul működik (azzal netezek most is), ám a másik olyat produkál hogy induláskor össze-vissza villog nagyjából 8-10 másodpercig válaszol a pingre (ilyenkor a konfig felületet is elérem) aztán elnémul csak az 1-es csati ledje világít folyamatosan függetlenül attól, hogy van-e rádugva valami. Ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném, bár nem életbevágó.
U.I.: a v2.1 "betegeskedik" -
atirag
őstag
Van egy tp-link azt hiszem 1043-as router. Mikor próbáltam konfigurálni a munkahelyemen akkor
egy router újra indítás után nem tudtam belépni a gyári admin admin párossal. Mit történhetett és mit lehet ezzel kezdeni.
Természetesen a jelszóhoz nem nyúltam. Lehet ezt valahogy resetelni,mármint ezt a jelszót és bejelentkezési nevet?
Egy reset visszaállítaná talán?[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
-Ben-
veterán
Sziasztok!
Most már meguntam és gondoltam kérdezek...1.) Olyan problémám akad már sokadszor (lassan 1 éve.. ), hogy van egy laptop, ami mindig kiüti a routert. 3 laptopunk van, 2 gond nélkül viszi a netet, viszont a 3. (a legújabb) az rendszeresen kinyírja a routert annyira, hogy a wifi nem működik egészen addig, míg ki nem húzom és vissza nem dugom a routert. Vezetékről megy, csak vezeték nélkül nem. Teljesen random történik ez, mert előfordult már olyan is, hogy 5 perc netezés után gond volt, de sokszor megesik az is, hogy 4-5 órát is bírja...
2.) A másik problémám, hogy laptopról még csak-csak jó a net, de telefonon borzalmas. Egyes oldalak villámgyorsan bejönnek, egyes oldalak viszont percekig is töltenek. Pl. leginkább az org és com oldalak, de ez is változó.
router típusa: D-LINK DI-524
Előre is köszi mindenkinek!
-
Davidof92
senior tag
Sziasztok
ma vettem egy tp-link wr740n wifi routert,
nem tudom elérni gépről, hiába írom be hogy 192.168.0.1
a telepítő cd se tud mit kezdeni vele, azt írja kapcsoljam be a dhcp-t (ez nem tudom mi)
hogy kapcsoljam be ha nem lehet elérni magát a routert? reset megvolt, nem segít. -
Davidof92
senior tag
-
MODERÁTOR
-
Davidof92
senior tag
válasz Intruder2k5 #10435 üzenetére
minden faszán világít, minden lát mindent, fel tudom telepíteni a modemet, de nincs net. Néha kiírt olyat hogy ip-cím ütközés a hálózat más elemével. Mivel összesen 3-an vannak, fura az ütközés.
-
MODERÁTOR
-
Davidof92
senior tag
válasz Intruder2k5 #10437 üzenetére
nagyon jót tudsz kérdezni
Modem: Motorola sb5101
ha nincs feltelepítve nincs net
a net típusát nem tudom megmondani anno hozták, azóta a modem ugyan ott áll ahol akkor is koax kábelen jön mint a tv. Nem vagyok tisztába a hálózatokkal -
MODERÁTOR
-
Davidof92
senior tag
válasz Intruder2k5 #10439 üzenetére
de kell, különben nincs net
usb-n fel se tudom telepíteni ott kezdődik
ha bedugom másik gépbe (pl laptopom) akkor ott se tudom feltelepíteni utp-sen. Anno amikor alaplapot cseréltem, 3 napig nem volt net, aztán egyszercsak lett. -
MODERÁTOR
-
Davidof92
senior tag
válasz Intruder2k5 #10441 üzenetére
igen, úgy van felépítve a rendszer ahogy leírtad. Konkrétan az első portból megy a kábel a gépbe.
mi ez a mac cím regisztrálás? Nagyon nem tudok ezekről semmit. Jól megszívtam, gondoltam összedugom aztán wifizek telón, de hát így.... -
Davidof92
senior tag
válasz Intruder2k5 #10443 üzenetére
be tudok jutni a routerbe (jelenleg nem mert nincs bekötve), ez alapján már 1x beállítottam, úgy ahogy le volt írva, és semmi, nem volt net. (mondjuk nem értetem mit csinálok csak csináltam )
-
MODERÁTOR
-
Davidof92
senior tag
válasz Intruder2k5 #10445 üzenetére
délután így volt, de nemment.
majd holnap nekiesek megint (remélem nem a kalapáccsal) és újrakezdem, a mai nap elég idegörlés volt már. -
hunace
tag
Sziasztok,
egy UPC internetet osztanék edimax wifi routerrel, asztali kábelesen egy laptop pedig wifi-vel kapcsolódik a netre.
A hibajelenség az hogyha a wifi-n keresztül masszívabb letöltés megy (pl. elkezdek leszedni egy ubuntu linux ISO-t és eközben az asztalin is megy a net (mondjuk stream nézés) akkor az asztali gépen megszakad a kapcsolat és nem érem el a router kezelőfelületét sem.
A laptopon amely wifi-n van ott nincs probléma megy tovább a letöltés és elérem a router-t is.A net UPC 50/5 -es, DHCP-vel osztva, 2.4 Ghz és G-s , ahogy a laptop is, WPA -pre shared.
Router : Edimax BR-6204WgKellene valami ötlet mert én már a Tresholdokat kezdtem el állítgani
-
shev7
veterán
válasz hunace #10447 üzenetére
Amikor masszivabb letoltesrol beszelsz, akkor gondolom torrentre gondolsz, ugye?
Ha igen, csokkentsd a maximalis kapcsolatok szamat a kliensben, illetve a gepeken manualisan konfigurald be a dns szervert es n a router cimet add meg, hanem kozvetlenul a upc dns szervereit: 213.46.246.51-54
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
hunace
tag
Nem (csak) torrent hanem más esetben is , ezért írtam példának az Ubuntu ISo-t (a honlapjukról , bocs ha nem volt egyértelmű).
Tehát ha nagy letöltést generálok a wifin..mindegy mivel
a dns-t még kipróbálom bár gyanús hogy a router haldoklik, nem bírja ezt a sebességet kezelni (bár ettől még nem kellene megdögölni a netnek az asztalin..)
[ Szerkesztve ]
-
shev7
veterán
válasz hunace #10449 üzenetére
attol hogy egy letoltes sokaig tart az ugyan olyan a routernek mintha egy kicsi filet huznal le. Az a gond, ha parhuzamosan tul sok szalat kell kezelni, az tudja nagyon gyorsan megfektetni a routert.
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- HDD probléma (nem adatmentés)
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- Háztartási gépek
- Microsoft Excel topic
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- PlayStation 4 Pro CUH-7116B - 2db kontroller - 5db játék
- Új, bontatlan Macbook Air Retina M2 13" 2022 Gray, 8GB RAM/256GB SSD/magyar bill./apple garacia
- SONY WH-1000XM3 vezeték nélküli, zajszűrős fejhallgató - HIBÁTLAN ÁLLAPOT
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest