- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Mobil flották
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
perfegor17
senior tag
Sziasztok olyan problémám lenne hogy vettem egy tp-link tl-wr841nd router és egy fél napja bénázok vele mert nem megy a net se wifin-se lan kábelen.A leírás szerint csináltam mindent a jelszó és a felhasználó név be van írva az internethez de sehogy se jó.THX a helpet.
-
MODERÁTOR
válasz perfegor17 #9751 üzenetére
Szia!
Mit látsz a router LOG-jában?
-
perfegor17
senior tag
válasz Intruder2k5 #9752 üzenetére
Sajna semmit mert be se tudok lépni.
-
MODERÁTOR
válasz perfegor17 #9753 üzenetére
Az aljára van írva valami tp-link-login.net, vagy valami ilyesmi cím, vagy az IP címe, azt írd be egy böngészőbe...
[ Szerkesztve ]
-
perfegor17
senior tag
válasz Intruder2k5 #9754 üzenetére
Tudom próbáltam de nem jön be semmi az ip-re kábelesen meg nem tudom melyikbe kéne bedugni a gépet mert egyikbe se csinál semmit.
-
MODERÁTOR
válasz perfegor17 #9755 üzenetére
A különálló WAN portba kell dugni a modemet, tehát az internetet, a 4 LAN port egyikébe pedig a gépet! Mindegy, hogy melyikbe...
-
perfegor17
senior tag
válasz Intruder2k5 #9756 üzenetére
Ja ezeket vágom de a 192.168.1.1-re nem jön be semmi nem tudom mi lehet vele van hátul egy gomb valami qss vagy nem tudom mi a neve az nem csinál semmit vagy csak én nem veszem észre na mind1 a lényeg annyi hogy a szervíz menübe nem lehet belépni sehogy se kábellel se wifin.Még annyit ide hogy ha 2 sárgába vagyis nem a wlanba dugom a netet hanem pl az 1-esbe és a gépet a 2-esbe akkor van net de nem mindig.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz perfegor17 #9757 üzenetére
Windowsban a futtatásba írd be ezt...
cmd
Majd a felugró DOS ablakba ezt...
ipconfig /all
Itt mit látsz? Közben a gép legyen kábellel összekötve a router LAN portjával!
[ Szerkesztve ]
-
perfegor17
senior tag
válasz Intruder2k5 #9758 üzenetére
-
enisz
csendes tag
Sziasztok!
A birtokomban van egy ASUS RT-G32 router. Már frissítettem rajta firmware-t; gyárit használtam (RT-G32_V3.0.2.1_RU09).
Olyan gondom van vele, hogy itthon két olyan androidos készülék is van, ami csatlakozni tud a wifihez, de adatokat nem tud feltölteni azon keresztül. (Egy Samsung Galaxy Ace és egy Samsung Galaxy S2.)
Letöltöttem mindkettőre a SpeedTest alkalmazást. Ha elindítom a tesztet, akkor néha a feltöltés el sem indul, néha lefut a teljes teszt. Ennek ellenére például képfeltöltés facebookra vagy akármilyen fájl küldés / feltöltés egyáltalán nem működik, ilyenkor mobil netet kell használjak, amin gond nélkül felmegy.
Azért gondolom, hogy az én routeremmel van probléma, mert akárhol máshol kapcsolódom wifire, mindenhol tökéletesen megy a feltöltés akárhova, csak itthon nem.
PC-n a net nem ingadozik, nem szakadozik, a laptopon is tökéletesen működik a wifi.
Találkozott már valaki ilyen problémával? Létezik erre valami megoldás?
Előre is köszi!
-
MODERÁTOR
válasz perfegor17 #9759 üzenetére
A gépeden tiltsd le a PPPoE kapcsolatot, azt majd a router tárcsázza! Ha ez megvan, akkor a http://192.168.0.1 címen el kell érd a routert!
-
perfegor17
senior tag
válasz Intruder2k5 #9761 üzenetére
ok de hogy sry én nem értek ehhez le tudod írni hogy csináljam?
-
MODERÁTOR
Szia!
Melyik csatornán megy a WiFi? Egyes telefonok a magasabb csatikat nem kezelik rendesen... Ha van lehetőséged rá, akkor tedd alacsonyabb számra, mondjuk 8 alattira. Ezen kívül próbáld meg titkosítás nélkül, ha úgy megy, akkor lépésenként állítsd vissza a megszokott beállításokra!
perfegor17Nekem most sajnos le kell lépnem, majd valaki segít! Megyek a páromért...
[ Szerkesztve ]
-
enisz
csendes tag
válasz Intruder2k5 #9763 üzenetére
Köszi a választ!
A csatorna alatt nem tudom mire gondolsz, ezt milyen néven kereshetem és hol? A telefon menüjét végignyomkodtam, de ott csak frekvencia sáv volt 3 beállítási lehetőséggel:
- automatikus (erre van állítva most)
- csak 5 Ghz
- csak 2,4 GhzErre gondoltál?
Idő közben belistázva hagytam egy feltöltést, ami kb 10 perc késéssel, de elindult, és feltöltött pár fényképet tárhelyre (dropbox).
Úgyhogy "működik" de nem értem, hogy miért van ekkora kapcsolódási idő (?)...
-
MODERÁTOR
válasz perfegor17 #9762 üzenetére
Ez alapján be lehet állítani!
eniszNem arra, hanem a routerben, a Wireless beállításoknál van olyan, hogy Channel, és arra gondoltam!
[ Szerkesztve ]
-
enisz
csendes tag
válasz Intruder2k5 #9765 üzenetére
Köszi!
Átállítottam egyből 1-esre, de eddig semmi változás. Végigzongorázom, hátha...
-
enisz
csendes tag
Ha már egyszer tudott feltölteni valahova (kb 10 perc után az első fájl felmegy valahova) akkor utána bárhova rögtön tudja küldeni a fájlokat a telefon. Ha kikapcsolom a wifit a telón, majd egy 5 perc múlva be, akkor már ugyanúgy lassan kapcsolódik.
A csatornát visszaállítottam Auto-ra (azon volt eredetileg).
Ötletem sincs, hogy mitől lehet ez
-
MODERÁTOR
-
enisz
csendes tag
válasz Intruder2k5 #9768 üzenetére
Igen. Régebben, mikor próbálkoztam beállítani, akkor teljes gyári reset után próbáltam, de ugyanez volt a hiba.
Kezdek arra gyanakodni, hogy egyszerűen nem kompatibilis a két eszköz egymással (illetve három).
-
DVlad
őstag
Urak!
Vettem egy 1043nd-t, amire egy tablet és két mobil csatlakozna. Upc vezetékes net a forrás és vezetékkel egy laptop is csatlakozik a routerre.
Az volt a jelenség, hogy a 100%-os jel és a 0%-os jel váltakozott nagyon kis idõszakonként, közvetlen közelrõl is, tehát a megszakadt kapcsolat, keresés, kapcsolódás, szakadás és így tovább. Eközben a vezetéken tökéletesen mûködött a laptop.
Visszavittem tegnap, ma hívtak, hogy mehetek egy vadiúj darabért. Hazahoztam és ugyan az a hiba.
Létezik, hogy kifogtam 2db rosszat? Vagy valamit rosszul állítok be? Ha igen, akkor mit? Elõre is köszönöm az ötleteket! -
MODERÁTOR
A megoldás!
-
DVlad
őstag
válasz Intruder2k5 #9771 üzenetére
Vagyis?
Ismert probléma ez és nem hardveres, hanem szoftveres?
Az összes tplink ilyen? Nincs olyan, amit nem kell mókolni csak mûködik rendesen? Akkor kicserélném esetleg. -
MODERÁTOR
Nekem szerencsére már régen nincs TP-LINK routerem, és nem is volt sokáig, így csak azt tudom mondani, amit odaát a saját topikjában lehet olvasni, mégpedig, hogy a gyári szoftverrel elég sok gond van, ezért nagyjából mindenkinek ezt az OpenWrt összeállítást javasolják. Ha nem is akarod kihasználni a benne rejlő plusz lehetőségeket, akkor is egy stabilabb cuccot kapsz vele.
-
DVlad
őstag
válasz Intruder2k5 #9773 üzenetére
Értem, köszi. Tehát adjam el gyorsan...
-
MODERÁTOR
-
DVlad
őstag
válasz Intruder2k5 #9775 üzenetére
Egy Moto Milestone, egy Moto Xoom 2 és egy Iphone 4. Mindegyikkel.
-
MODERÁTOR
-
kgeek
csendes tag
sziasztok!
Kene egykis segitseg,mert csunyan elakadtam.Szoval; vasaroltunk egy dvr rendszert kamerakat is felraktuk,ennek a dvr-nek van egy olyan lehetosege ha beallitom birom a neten keresztul figyelni.
Csak az a gond hogy nem tudjuk beallitani.
Tegnap bereltunk dyn.com -os acct de ahogy nezem a baj ott van hogy a routenen nem tudom hol kell bealitani,hova kell irni es hogy mit kell irni.
Ha valaki tudna segiteni nagyon megkoszonnem! router>dlink dl524
udv.Blogom: www.kataigeek.com
-
MODERÁTOR
Szia!
Ezen az oldalon alul...
szerk.:
Bár most neten utánakeresve, van más fajta firmware is hozzá...
http://screenshots.portforward.com/Dlink/DI-524v5/DDNS.jpg
http://www.cctvcamerapros.com/v/vspfiles/assets/images/dlink-config-ddns.jpg
[ Szerkesztve ]
-
kgeek
csendes tag
válasz Intruder2k5 #9781 üzenetére
a 2. volt az.thx most csak valahogy ossze kene hoznom a dvr-t a routerral,erre valahol van topic?
Blogom: www.kataigeek.com
-
MODERÁTOR
Mit kellene azon összehozni? Véleményem szerint a rögzítőnek állíts be fix IP címet a hálózaton, majd erre a címre forwardold a portját a routerben, és ezután már használhatod is! Illetőleg a legtöbb rögzítőben engedélyezni kell azon IP címeket is, ahonnan engedélyezed a betekintést, és mivel Te ezt változó helyszínről szeretnéd megtenni, így minden IP címet engedélyezni kell, ha van benne ilyen korlátozás!
-
platform77
csendes tag
Hello! Segítségre lenne szükségem,a következő a gondom: Netgear DGN1000B 100GRS ADSL modem-wifi. A beállítás sikerül,kapcsolódok,van ip cím,csak épp internet nincs. Már mindent megpróbáltam átállítani,mégsem sikerül! Találkozott már valaki ilyen problémával? Köszi!
-
DVlad
őstag
válasz Intruder2k5 #9779 üzenetére
Nagyon rendesek vagytok! Respekt!
Letöltöttem azt az ajánlott programot, de utána befékeztem, mert milyen eszközzel is detektáljam a légkört?!
Azután egy korábbi (szintén hasznos) linkrõl megnéztem az üzembe helyezési útmutatót és annak alapján lecsekkoltam a beállításaimat. Összesen 2 dolgot változtattam meg. Az országot usa-ról Hungary-ra és valahol az auto helyett AES-re állítottam. Nem tudom, hogy ezeknek lehet e köze hozzá, de úgy tûnt, hogy rendbe jött. Majd tesztelem ha közelében leszek ismét, remélem jó lesz. Mondjuk az elsõ router is jó volt 9-10 napig és aztán bolondult meg teljesen. Reménykedem.
Grazie mille mindenkinek! -
BoB
veterán
Ha a routerrel nem tudod megnézni a wifi csatornákat, akkor meg tudod androidos eszközzel (említetted hogy van): Wifi Analyzer
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
DVlad
őstag
válasz Intruder2k5 #9787 üzenetére
Igen, ez volt.
-
ubid
senior tag
Sziasztok.
Egy kis segítséget szeretnék kérni, vagy tanácsot.A szituáció : Egy szállodai wifihez csatlakozok, ami le van kódolva, eddig mindig ment normálisan, semmi gond nem volt vele, egyik nap le lett cserélve a router, újak lettek a beállítások ( gondolom) a jelszó is le lett cserélve. Beállítottam, ment 4 napig, majd egyik napról a másikra minden jelzés nélkül nem tudtam csatlakozni. jobban mondva csatlakoztam , de azt írta, hogy limited access, tehát limitált hozzáférés. rajtam kívül mindenki más tud netezni.
Hogyan oldhatom meg ezt a problémát, anélkül, hogy szólnék, hogy indítsák újra a routert, vagy hogy bele tudnék piszkálni a router beállításaiba.
?
( windows 7 )
( próbálkoztam már olyannal, hogy a hálózat kezelésnél letöröltem a kapcsolatot, újraindítottam a gépet, de ugyan úgy semmi változás. )
Köszönöm szépen a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-.-
-
hylda
csendes tag
Sziasztok!Olyan gondom lenne, hogy adott egy adsl2+ dsl-360R modem, meg egy TP-LInk router, és sehogysem tudom beállítani.
A modemből csak LAN kimenet megy,ezzel kötöttem össze a router WAN-ját, illetve a router LAN-ját a géppel.
Utána a TP-linkes oldalon megpróbáltam PPPOE-sen beállítani a netet,de nem tud csatlakozni.
Erre a modemre egyáltalán nem is tudok routert kötni? Vagy csak beállítási gondjaim vannak?
Köszi a segítséget!
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
hylda
csendes tag
válasz Intruder2k5 #9792 üzenetére
System started
2 1st day 00:00:05 DHCP NOTICE DHCP server started
3 1st day 00:00:05 SECURITY INFO PPTP Passthrough enabled
4 1st day 00:00:05 SECURITY INFO L2TP Passthrough enabled
5 1st day 00:00:05 SECURITY INFO IPSEC Passthrough enabled
6 1st day 00:00:05 SECURITY INFO FTP ALG enabled
7 1st day 00:00:05 SECURITY INFO TFTP ALG enabled
8 1st day 00:00:05 SECURITY INFO H323 ALG enabled
9 1st day 00:00:15 DHCP NOTICE DHCPSecv DISCOVER from 54:04:A6:83:2A:A8
10 1st day 00:00:16 DHCP NOTICE DHCPS:Send OFFER with ip 192.168.1.100
11 1st day 00:00:16 DHCP NOTICE DHCPSecv REQUEST from 54:04:A6:83:2A:A8
12 1st day 00:00:16 DHCP NOTICE DHCPS:Send ACK to 192.168.1.100
13 1st day 00:00:20 DHCP NOTICE DHCPSecv INFORM from 54:04:A6:83:2A:A8
14 1st day 00:00:22 PPP INFO sent [PADI Host-Uniq(0x0000018d)]
15 1st day 00:00:27 PPP INFO sent [PADI Host-Uniq(0x0000018d)]W1 = PPPoE : W = 0.0.0.0 : M = 0.0.0.0 : G = 0.0.0.0
Ezt
-
MODERÁTOR
-
hylda
csendes tag
válasz Intruder2k5 #9794 üzenetére
Fekete a modem. A router amúgy a régi lakásomban,más modemmel működött.
-
MODERÁTOR
Pedig a D-LINK DSL-360R T1 egy kimondottan jó fajta modem, tehát azzal szerintem nem lehet gond! Ráadásul az még nagyon öreg sem lehet, mert talán 2-3 éve, hogy forgalomban vannak...
A router WAN beállításokról tudsz dobni egy képet? Természetesen az ADSL felhasználónevet töröld ki róla!
-
hylda
csendes tag
-
MODERÁTOR
Pedig itt is jó minden... Mondjuk én "Connect On Demand"-ra raknám, "Max Idle Time 0"-val, tehát állandó kapcsolattal, de ez már részletkérdés, ettől nem fog csatlakozni! Nem tudom, hogy melyik lehet a hunyó, de az biztos, hogy ilyen modemet én is használtam egy ideig, volt belőle három darabom is, és egyikkel sem volt semmi bajom! Igaz, hogy moddolt fw-vel
A TP-LINK routerekkel én mondjuk alapból nem szimpatizálok, de azért legalább annyit megtehetne, hogy csatlakozik!
-
hylda
csendes tag
válasz Intruder2k5 #9798 üzenetére
Hát igen, az lenne a minimum, hogy csatlakozik
Közben próbáltam a telepítést TP-LINK-es CD-vel is. Ott már a kapcsolódásnál elakad. Szerinte nincs bedugva valamilyen kábel.
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Politika
- PlayStation 5
- Yettel topik
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Macska topik
- Projektor topic
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest