Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • AXisBOLD

    addikt

    Sziasztok,

    nettó 80nm fa könnyűszerkezet (22cm homlokzat, 16cm lábazat, 15cm aljzat, ~30cm födém szigetelés).
    a fűtést akarom átterveztetni, mert a jelenlegit nem tartom komfortosnak, rugalmasnak: levegő-levegős hőszivattyú + elektromos padlófűtés

    levegő-víz hőszivattyú padlófűtéssel volt a csere terv, de ez lehet nem fér bele a keretbe.
    Így hogy később lehessen variálni a fűtés forrást, de a keretbe is beleférjünk, egy villanykazánt tennék be ideiglenesen:
    7 körös padlófűtés berakás (~310k + munkadíj), Vailant eloBlock elektromos kazán ~380k + keringető szivattyú + termosztátok, esetleg mehetne erről is a HMV (de az lehet marad külön elektromos bojlerrel).
    És ha jól tudom, puffertartállyal az elektromos kazán is mehetne H tarifáról vagy valami más kedvezménnyel olcsóbb árammal. Ha ez valós, mekkora pufferrel kellene tervezni?

    Ez szerintetek így racionális vagy valamin kellene változtatni? sajnos már csak pár napom van ezt összesakkozni.

    Példa: voltam egy öreg, de felújított 71nm-es tégla házban, ahol padlófűtésről egy Vailant eloBlock VE 21 2kw-ra állítva kifűtötte a házat (pontos villanyszámla díjakat még ma kapok, de azt mondták semmi kiugró számla nem jött).
    Be van tervezve a hőszivattyú, amit tavasszal bekötnek, ez a villanykazán csak ideiglenes megoldásnak volt, de azt mondják annyira jól működik, hogy bent fogják hagyni tartaléknak.

    Aurea mediocritas

Új hozzászólás Aktív témák