- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Yettel topik
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
FIGYELEM, ez nem politika topik, ennek megfelelően ide nem kérünk a rezsicsökkentéshez kapcsolódóan sem ilyen posztokat, linkeket. Amit várunk, ötletek, tapasztalatok a spórolással kapcsolatban, praktikus javaslatok az energia megtakarításhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
himpike
aktív tag
A macska 99 százalékban nem jó semmire rágcsálók ellen. Van ugyan egy-egy példány ami még tudja mi az hogy egér de a legtöbb már elfut előle. Furcsa módon nálam a sziámi volt nagy vadász, a normál házi macskák nem értek semmit de legalább beszartak a padlásra az egér helyett is.
[ Szerkesztve ]
-
De4d
őstag
Sajnos nem igazán igazodom ki a számlákon amit kaptam, de kezd elegem lenni, úgy érzem folyton át akar baszni a közmű számla kibocsájtó.
Tavaly költöztem és vettem a lakást, éppen egy éve. Átalányt fizetek, nos az első dolog amivel kiidegeltek hogy küldtek egy 300ezres számlát 3 hónapra, aztán nagy nehezen korrigálták 10ezerre (áram)
Aztán jött egy 50+ ezres gáz számla, most meg 30+ áram egy hónapra.
Egyedül élek 1 szobás lakás, nekem ne mondja sneki hogy ennyit fogasztok mert a világon nincs ilyen, torkig vagyok ezzel a sok szarházival. Mikor még családdal latam tesomékkal a 80+nm-es lakásban akkor nem volt ennyi a rezsi, mint most nekem egyedül a 30+nm-esben. Ilyen nincs. Rohadtul unom az állandó telefonálgatást is már, amivel változás nincs, de megint át akarnak vágni 33 ezer a havi villanyszámla nyáron.
8 ezer volt eddig az általányom.[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó!
-
BlackJack21
tag
válasz Degeczi #1659 üzenetére
Ahogy tapasztaltam azok a macskák vadásznak, amelyek látták a nagyobb macskákat( anyjukat) vadászni. Nagyanyámnál is olyan macska volt (tizenpár kilós kan)hogy mindent hazahordott. Igaz a szomszéd kutyák is féltek tőle, nagy balhés volt( mindig tele volt sebhellyel, a füle is cikcakkosra harapva). Többször hurokkal jött haza, párszor le is lőtték légpuskával, az utolsónál nem vettük észre, csak amikor már késő volt, vagy az ólomtól kapott mérgezést vagy a fertőzés vitte el.:(
Na nála nem volt rágcsáló, alacsonyan repülő vagy a szőlőt dézsmáló madár. -
Degeczi
nagyúr
válasz BlackJack21 #1661 üzenetére
Igen, tény, h a legtöbb macskánkat az anyja oktatta, bár pont amelyiket nem, kb. egy éves korában vele összemérhető nagyságú fácánt hozott haza... (ami csak halottnak tettette magát, utána szépen eloldalgott, ahhoz túl nagy, h egy házimacska sérülést okozzon neki, de a lényeg, h a vadászösztön dolgozott)
-
Floyd80
addikt
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Ringman
nagyúr
-
nagyúr
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
tepenzed
őstag
SZiasztok!
Én már teljesen megvagyok kavarodva a gáz kapcsán.
Havonta diktálok és télen sem vagyok közelében sem a rezsicsökkentett limitnek.
Viszont van ugyebár ez a jelleggörbe, amivel hú de jó, télen is beleférnek az emberek a limitbe. Viszont a nyári limitek meg vicc kategóriák, mikor ilyenkor is 25-30 m3 elmegy.
Tehát éves szinten a közelében sem vagyok a limitnek, de azért nyáron meg perkáljam nekik a piaci árat?
Jól értem, hogy ez így nettó kicseszés? Át lehet még állni átalányra, azzal elkerülöm ezt nem?[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz Attila2011 #1668 üzenetére
az addig jó, míg nem jönnek ki ők lemérni
-
Floyd80
addikt
válasz tepenzed #1667 üzenetére
Szerintem diktálósánál nincs jelleggörbe. Akkor minek hívják fel a figyelmed, hogy ne diktálj sokat, mert meg...unk.
Ha bediktálok 1 millió m3-t, akkor hálás lenne nekem az ország?
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
asdf_
veterán
válasz Attila2011 #1671 üzenetére
Korábban is írtam: ha csak egy faluban 10 ember csal 100 m3-t a diktáláskor, az 700 000 Ft. Megéri kimenni.
-
Marcsello31
őstag
Nagyon sokan még most sem értik, ITT AZ A BAJ, HOGY HÍRTELEN TÖRTÉNT, ha a többi dolgot is tollvonással fogják intézni, akkor gyurcsány reloaded. Nem volt idő átállni, Majd figyeljétek meg a decembert, ha ne adjisten kemény száraz fagyok jönnek, a gáz meg fogy. Mondjuk nekünk még az sincs. Segjukam alatt lenne a narancs, ha választás előtt rukkolnának ezzel elő, ravasz huzás volt ez, de ebből nyalóka lesz.
-
Attila2011
aktív tag
"Viszont a nyári limitek meg vicc kategóriák, mikor ilyenkor is 25-30 m3 elmegy."
Itt nem 100 m3-ről van szó, hanem havi max 10-ről a leírás és táblázat alapján. Lásd júliusban van adva közel 21 m3, valós fogyasztása legyen 30 (ennyit adott meg felső határnak), akkor összesen 9 m3 különbség. Éves szinten pedig belefér a keretbe, azt írta.
Na most ha ilyen eltérés miatt kimennek, akkor másszanak be kerítésen leolvasni... -
Elemental
addikt
Ha most bediktálom (beírom az appban) 5-éig a fogyasztást, de utána nem fogom többé beírni, akkor van értelme?
Eddig is átalányt fizettem, ezután is maradnék abban. -
Alex91
félisten
válasz Elemental #1676 üzenetére
Kvota alatt vagy? Ne diktalj!
Akkor erdemes, ha kifutsz a kvotabol, es nem idoaranyosan fogyasztottal, hanem tobbet, vagy varhatolag ezek utan csokkenni fog a fogyasztasod.Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
HÁZIGAZDA
válasz Viiktor1989 #1675 üzenetére
azt a papírt szedd le róla, utána mehet rá a régire, ha a régi nem penészes sehol
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
törölt tag
válasz Viiktor1989 #1675 üzenetére
Vehetsz, ráteheted.
De a papírt ne hagyd közte...
-
veterán
válasz #71496704 #1645 üzenetére
A tűzfal nekünk is hasonló a tető nyeregtetős udvari részén, de 2 kisebb helyett 1 nagy lyuk van, egy fehér plexivel le van takarva, csak egy pici lyuk van a közepén. Teljesen levenni viszont félnék, hogy beázik. Valami rácsos kéne.
A másik oldalt az utcafrontnál viszont nincs ilyen lehetőség, mert ott sátortetős,
A tűzfaltól 1 méterre van a padlásfeljáró, ami mindig nyitva van, de ez a kívülről nyíló, de csukott ajtajú kamrából megy föl. Persze itt is hül a lakás és érdemes lenne lezárni a padlásfeljárót.https://tinyurl.com/rasoapro
-
-
Viiktor1989
aktív tag
Köszi a segítséget.
-
törölt tag
válasz tepenzed #1667 üzenetére
Mindenkinek a havi egyenletes átalány a jó választás !!!
Persze nagyjából a VÁRHATÓ tényleges éves fogyasztást megadva.Minden hónapban (11x) jön az azonos összegű számla.
Lehet tudni előre, lehet vele tervezni.A 12. pedig az elszámoló lesz az éves tény alapján és kész.
Éppen azért kell az éves VÁRHATÓ m3-t kb. helyesen belőni,
hogy ne legyen nagy meglepi a 12. hónapban.---
Sose értettem mire jó a diktálással szenvedni ?!
Önkínzás...
Vagy akár a profil szerint fizetni a változó a kisebb-nagyobb összeget.
Sokkal tisztább-szárazabb érzés a havi egyenletes számlázás :-)[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz Top cat #1683 üzenetére
*144+94.
De valamit nem értek. (Csak fűtés lenne gázzal.)
Tegyük fel, hogy a következőképpen fogyasztok:
szeptember: 50 (marad 94)
október: 100 (marad 44)
Összesen 138 marad meg.Nov. dec. Jan. Feb. Már.: 200*5=1000
November 66, decemberben 66, majd januárban 6 köbméter íródna hozzá. Innentől minden hónapban a 144 feletti rész 747Ft.Április: 100
május: 50
nyár: 0Ebben az esetben az egész évben megállnék 1300-nál, ami bőven benne van az éves keretben. De mégis januártól ráfizetnék.
Ebben az esetben nyáron visszakapnám a 747ft és a rezsicsökkentett ár különbözetét? Hisz belefértem az 1729-be.(A számolás csak fikció, télen szerintem 500 alatt nem állunk meg, hacsak nem marad pénzünk klímákra.)
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
-
vzsryl
nagyúr
Tehát visszautalják nyáron annak a 182m3-nek az árát, amit 747Ft-ért számláztak ki előtte télen?
tatoni: Most veszem a házat. Halvány ibolyántúli fingom sincs róla, hogy milyen átalányt kérjek. Kb egy 1 éves, 40nm-es lakásos, konvektoros tapasztalatom van gázzal, amit akkor a Főgáznak kellett diktálni. Egy új nyílászárós kádárkockáról van szó, ami kisméretű téglából épült és csak a födémen van szigetelés (kb 30cm-es). A lakórész kb 130nm, tehát tippre 400-500m3 el fog menni még enyhe télen is. De amúgy dunsztom sincs.
[ Szerkesztve ]
-
Gergello
addikt
Sziasztok !
Szeretnék venni egy olajradiátort. Van javasolt típus ? Olvastam 1-2ről, hogy büdös műanyagos szaguk van. Gagyikat jó lenne elkerülni. Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz UberMutant #1692 üzenetére
Tehát nincs erre még válasz. Sajnos ettől tartottam én is.
Top cat: Szerintem nem ugyanarra gondolsz, mint én.
-
Én felette vagyok az éves korlátnak, ráadásul havonta diktálok. Elhiheted, vannak sötét gondolataim.
Persze van folyamatban pár projekt, amivel be fogok férni az éves mennyiségbe, de akkor is. Hogy diktáljak? Minden hónapban 144-et, vagy a "jelleggörbe" szerint? Az MVM oldalai totál káosz. Egyik pontban így, másikban úgy nyilatkoznak.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
bigdady
nagyúr
válasz UberMutant #1678 üzenetére
Miből tart átalányt módosítani jövőre? Semmiből. Pláne hogy mire leolvassák behozza. Én rászámoltam plusz két havit még júliusban és már ki is fizettem előre így 2 hónappal bentebb vagyok az olcsóbb rezsi áron innentől
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest