Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tinuszka

    tag

    Sziasztok, végre én is klubban :) . Az utóbbi hetekben átfutottam a fórum 3e+ hszt (vazz...), hogy kb. képben legyek a dolgokkal. Mi Note 2-ről jöttem át, 3,5 év után már csak töltésenkénti 3 SOT jött össze neki a 2 kártyával, nekem meg nagyon fontos a munkám miatt a minél hosszabb üzemidő (külső teleppel összekötött mobillal pedig nem túl praktikus terepen mászkálni). Már jó ideje ki volt nézve, de kivártam míg meg tudtam vetetni cégesnek :P Épp vásárlás előtt kezdtek kifogyni a készletek a 128 gigásból itt a román piacon, egy utolsó darabot csíptem el az egyik kis forgalmazónál.. Nagyon b@szó kis gép, iszonyú szép és számomra meglepően kompakt (igazából nem vetettem össze az előző Note 2-es méreteivel, ami picit rövidebb viszont szélesebb ennél), és én imádom, hogy súlya van és marokra lehet fogni a vastagsága miatt.

    Viszont az biztos, hogy egyelőre nem fogok neki romolgatni. Annak idején a Lenovo P70-esemen is már MIUI futott (ott lettem xiaomi fan), azóta pedig csak ez a két Note volt. A Note 2-esen miui.eu béták mentek, amíg el nem jött az EOL. De basszus egyre macerásabb a romolgatás, már a Note 2-nél is idegesített, h minden egyes rom csere után újra kellett rootolni, de volt hivatalos twrp meg full mentés, ehhez képest ez itt tényleg kálvária. Nincs már se időm se kedvem mókolgatni (a mocolo volt az egyetlen, bocsi :D ), és annak idején tényleg az volt a cél (a fétisen kívül :D ), hogy minél hosszabb üzemidőt hozzak ki (greenify, BBT, amplify stb.). Ez most alapból hozza amit kell, pár nap használat után nincs semmi, ami különösképpen idegesítene (A11 legfissebb EEA 12-es MIUI). Ráadásul az utóbbi hónapokban egy nem rootolt régi mobilt kellett hordozzak magammal a banki app miatt, ami előtt sehogy sem lehetett már hide-olni a rootot/magisk-et.

    Amit viszont meg szeretnék kérdezni Tőletek, így a felvezető után, mert nem tiszta:
    1. Az ADB fastboot tools használatához nem kell BL nyitás? Egy rakás gúgli szemetet ugyanis kisepernék azért. Illetve milyen más beavatkozásra van még lehetőség ilyen módon? Vmelyik appom (talán a GSm battery monitor) dobta fel, hogy ADB-n keresztül többet tud, de nem emlékszem pontosan. Szóval app törlésen kívül mire használható még?
    2. És egy szoftos kérdés: használom a MI browsert (tudom... :DDD ), a 12-es verzióban hogyan kell eltüntetni a kezdőlapról azt a sok szar csempét (goo, fb, yt stb.). Tudom be lehet állítani kezdőoldalnak egy tetszőleges oldalt, de én megszoktam, hogy a kezdőlapomon a kedvenc oldalaim csempéi vannak csak, itt meg startból van 15, ami nem kell.

    Előre is köszi :R

Új hozzászólás Aktív témák