Hirdetés
-
Bemutatkozott az Oura okosgyűrűjének új generációja
ma Az Oura már a negyedik generációnál tart okosgyűrű témakörben, az eddigi erőfeszítéseik EISA díjat is hoztak a gyártónak.
-
Az irodákba kéri a dolgozóit a Dell, az Ubisoft is próbálkozik
it A Dellnél a globális sales csapattól kérik a heti 5 irodai munkanapot, az Ubisoft 3 napot szeretne, de emiatt sztrájkba ütközik.
-
Digitális Állampolgárság Program
lo Talán láttátok utcán a hatalmas "legyél te is digitális állampolgár" reklámokat. Ugyanis született egy...
Új hozzászólás Aktív témák
-
kromatika
veterán
Korrekt hozzá állás.
-
Laraxior
titán
"szállítás közben"
Valószínűleg nem a tesztüzem felé szállításra gondoltak...."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
-
Goblin12
őstag
Ettől függetlenűl ugyan úgy megvenném.
-
Depression
veterán
Mivel egy 75000 Ft-os hűtőről van szó, és nemrég hozták forgalomba, valamint szállítás közben nem mindegyik sérült meg, így feltehetően nem olyan sok, mint amire gondolsz.
Ráadásul a javítókészlet pont arra jó, hogy nem kell darabokra szedned a géped, és használhatod addig is, amíg megérkezik.
Szerintem a legkorrektebb hozzáállás, amit mostanában olvastam.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Ha valaki ilyen hűtőt vesz, feltételezhetően azért képességei olyan szintet elérnek, hogy egy lemezt tud applikálni.
Ha nem, akkor meg egyszerű, visszatérítés, majd rendelsz egy javított verziót.
De ugye itt van opció:
pluszköltség nélkül cserélik a bordázatot egy újabb gyártásúra, és ennek a procedúrának a megkezdése október vége felé lesz esedékes ha nem akarunk "sufnituningot" és a várakozás sem a kenyerünk, teljes pénzvisszatérítésre számíthatunk
Ne a kákán is a csomót keressük már, ha van megoldás...
Mi a probléma akkor?
[ Szerkesztve ]
Black Shark Watch GT okosóra eladó, vadiúj bontatlan.
-
75k-t egy hűtőért én nem fizetnék... Azért már egy jó alaplapot, egy csúcsminőségű tápot, vagy egy 5700X3D-t kapsz. Nem egy hűtőt...
Ez nem korrektség, hogy ekkora bakit vétenek és az X(Y?) évig fejlesztett hűtőjüket úgy dobják piacra, hogy hibás... Ráadásul ennyiért. Meg lehet magyarázni, hogy a magasabb bolti ár a komolyabb minőségbiztosítás miatt is van. Csak akkor kérdés, hogy mire költötték a pénzt?
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
Goblin12
őstag
Vajon ebből a hűtőből is lessz, chromax.black? Meg lesz hozzá: Noctua NA-HC4 ?
-
Semmi.
Bakik bárhol előfordulhatnak, a következő modellt már valószínűleg vadabb körülmények között tesztelik, hogy ne lehessen olyan könnyen szállítás közbeni sérülés.
Sumák vagy terelés sem volt, és három választási lehetőség is van. Nem értem a fennakadást én sem.
Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone aluházas billentyűzet ELADÓ – 20k + FOXPOST, Akko Silver kapcsolókkal 24k, komplett Epomaker Sailing (Cherry) doubleshot ABS kupakszettel 32k, és a FOXPOST-ot állom.
-
zseko
veterán
Akkor lenne igazad ha az 'így jártál' elvet követnék, de nem ez van. Bár én nem vennék, mert nem bírom ezt az ordenáré színt, és amúgyis is jobban tetszik a BeQuiet!, de szerintem teljesen korrekt hozzáállás hogy három opciót is kínáltak, köztük a teljes visszatérítést is.
HR24.hu
-
zzolika
aktív tag
Szerintem is maximálisan korrekt hozzáállás. Más cég azt mondta volna pl:
- user error, rosszul szerelted fel
- a futárcég miatt sérült, náluk reklamálj
- nincs semmi baja, hőfok rendben, tehát jól hűt
Kevés cég van, aki a vásárlók érdekeit is nézi, nemcsak a maximális hasznot. Igen, drágák a hűtőik. De ezért minőséget kapsz és mint látjuk korrekt supportot akkor is, ha valami félremegy. Ja és az új foglalatokhoz ingyen lefogatót adnak, hogy tovább tudd használni. Nem a szokásos Intel hozzáállás: új proci, új foglalat = alaplap csere, hűtő csere, ram csere. Nem a dobd ki és vegyél ebből is évente újat, hogy megint lehúzzunk, hanem amit egyszer megvettél, azt sokáig tudod használni. -
Subi77
csendes tag
A legtöbb esetben örülhet az ember, ha egy kárpótlási / javítási opciót felajánl a hibát vétő gyártó, itt meg három opció is van. Na de ugye mindig is voltak károgók, miért is lenne ez másképp pont most?
-
sutszi
veterán
Ezen most én is meglepődtem...mármint a károgókon. Hogy itt már tényleg semmi sem elég jó. Ráadásul nem csak 3 opciót dobtak, hanem 3 különböző megközelítést. A teljes kártalanítással gyakorlatilag visszaállítják a kezdő állapotot. Akinek kell a termék és elég a sebtapasz az is kap megoldást... vagy ha kell a termék, de zavar a dolog, akkor cserélik... Mi kell ennél több?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
-
DonToni
aktív tag
válasz Depression #6 üzenetére
"Mivel egy 75000 Ft-os hűtőről van szó..." - gyorsan megnéztem, nincs -e április 1-e....?!
-Anti-
-
válasz Pro!Petya #21 üzenetére
Kategóriájában a legjobb
Szerinted. Nézd meg inkább, hogy a számok mit mutatnak.
Ott van a Thermalright Phantom Spirit 120 Evo durván 2 celsius fokkal lemaradva. Mennyibe is kerül most ez a hűtő? 57 euróba, ami kb. ~23k forint. Szóval a G2 árából kijön 3 ilyen hűtő. Ezt biztos valaki meg tudja magyarázni, hogy rendben van, nekem mindenesetre nem úgy tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
AM5-ön még karcsúbb a különbség. Ugyanezt megírta a Techpowerup is, hogy:
Looking at performance per dollar, the Noctua NH-D15 G2 is abysmal value. Priced at $150, it gets completely dominated by ID-Cooling's FROZN A620 PRO SE, along with Thermalright's Phantom Spirit 120 EVO and Peerless Assassin. All three of these competitors can regularly be found for under $50, with the FROZN A620 PRO SE being priced ultra-competitively at $30. The more affordable competition makes far more sense from a value standpoint, and there is no way to ignore that fact.
Forrás: [link]
-
RobbyJr
őstag
Noctuánál a minőséget kell megfizetni, a halk működést, és a hosszú garanciát.
Én nem akarom védeni őket, de D14-et használok kb. 10 éve, és tetszik, hogy minden lappal kompatibilis, nem kellett kukába dobnom.
Ventilátor sem döglött be azóta, pedig jó pár óra benne van.Nincs lehetetlen, csak maximum Te nem akarod eléggé!
-
JasL
senior tag
Hát igen, én imádom a Noctua-t, és nem is akarom védeni, mert nem szorulnak rá, nagyon komoly minőséget képviselnek és rengeteg Noctua hűtő dolgozik itthon különböző DIY kütyükben és a számítógépben is évek óta rendületlenül... az ügyintézés nagyon korrekt, így kellene csinálnia mindenkinek.. de azért az jogos, hogy ilyen drága hűtőnél nem kellene ilyen hibának felmerülnie... és mégis, véletlenek előfordulhatnak! Inkább azzal van probléma, hogy egy 75ezres hűtőhöz mondjuk valaki felken a procira 2g Thermal Grizzly Extreme-t, ami 6000 ft, és amikor kicserélni a hűtőt az újra, mert nem szimpi neki mondjuk a lemezes megoldás, akkor neki ez a 6000 ft kuka úgy, hogy egyébként durván prémium árat fizetett a pasztáért meg a hűtőért is... szerencsétlen dolog ez sajnos.
-
Nem a minőséget fizeted meg, hanem a márkát. Én már küldtem vissza boltnak Noctua ventilátort, mert a vadiúj ventilátor kopogott, ráadásul ugyanabból a típusból több is. Volt egy darabig NH-D15-öm is. Annál is volt egy jellegzetes motorzúgása a ventilátoroknak.
Most van egy ~12k forint értékű Thermalrightom. Ennél se motorzúgás, semmi, RPM ~350-ig leszabályozható és totál csendben van, nincs kopogás, nincs motorzaj, nem rezonál a borda. 6 hővezető cső, coldplate, masszív, nem nyeklő-nyakló lamellák.
Na ezt sose fogja tudni hozni a Noctua, egy oltári nagy parasztvakítás ez az egész cirkusz körülötte.
[ Szerkesztve ]
-
GoldhandRent
őstag
Erre a kommentedre én is rakok egy +1-et.
Túlárazott, általános minőségű termékeket kínál a Noctua, lehet szépíteni, de fölösleges.
Nekem is volt már kerregős Noctua ventim, ami miatt a falat kapartam a körmömmel. Meg ott van pl az Arctic, szintén kiemelkedő garanciával, helyenként TOP teljesítménnyel, és kedvező, már-már baráti árú termékekkel.Minden márkából van jó, és rossz termék, csak nem mindegy mennyiért kapod meg. Egy olcsó gyártónak elnézed az átlagos vagy átlagon aluli termékeit, de egy ilyen "neves" cég, $$$$ árú termékei között tényleg ne legyen már átlagos, csak magas/csúcsminőség, nem ?
-
-
RobbyJr
őstag
Hibás termékek mindenhol vannak, nyilván aki többet is kifog belőle, annak elmegy az adott márkától a kedve. Mivel nálam 10 éve hibátlanul megy, így teljesen az ellenkezőjét tudom állítani.
Majd ha bedöglik, kipróbálok más márkát is, mert az tény, hogy vannak jobb/ár értékű hűtők is a Noctuánál.Nincs lehetetlen, csak maximum Te nem akarod eléggé!
-
-
válasz GoldhandRent #29 üzenetére
de egy ilyen "neves" cég, $$$$ árú termékei között tényleg ne legyen már átlagos, csak magas/csúcsminőség, nem ?
Erről beszélek... Ezt nagyon nehéz bármivel is kimagyarázni.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz Depression #6 üzenetére
Utolsó mondattal abszolút egyetértek, nem tudom mikor láttam utoljára hasonlóan korrekt példát mostanában.
Ha mellérakjuk pl. Intel hogy (nem) kezeli a rozsdásodást, vagy az Asusnál milyen sztorik voltak a kézikonzol javításoknál, vagy régen hogy annál a bizonyos nagyon prémium márkánál amikor rosszul fogtuk a telefont...Eladó cuccok: AXP90-X47, Black Ridge, Sangoma A108E
-
Wilks
tag
Van mas gyarto(k) is,amik a minoseg ellenere normalis aron adjak a termeket.
Itt a gond az volt,hogy a teszteles ellenere piacra dobtak a (hibas) termeket,ami aranyaiban "brutal" draga.Nem a hozzaallasukal van a gond.Az korrekt.
Csak ez most eleg erdekes volt.Lehet,hogy volt egy kedves munkatars,vagy voltak paran,akik belexrtak az egeszbe.Vagy ugy voltak vele,hogy tudjuk,h gubanc van,de probaljuk meg a piacot,hatha nem lesz belole gond.(hamar le van gyartva par tizezer belole,az extra koltsegeket probaljuk nem bxponi).Ha meg lesz gond,akkor meg johet a B terv,es "johet a "gyors garancia".Ezt mar nem tudjuk meg.....[ Szerkesztve ]
-
bitblueduck
senior tag
Nemtudom érted-e mit jelent a "kategóriában legjobb" kifejezés? Mert a képen a noctua NH-D15 G2 a legjobban teljesítő léghűtés. Meg az AM5-ös képeden is.
Pro!Petya külön írta, hogy nem a legjobb ár-érték kategória, de a legjobb a kategóriájában. Erre bedobsz valamit cáfolatként ami pont megerősíti amit írt.
Én is annak idején Dark Rock Pro 4-et vettem 5900x-re mert az NH-D15 jóval drágább volt, de nem szenvedek itt azzal, hogy becsapjam magam hogy nem a noctua a csúcs ebben.An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.
-
GoldhandRent
őstag
Igen, ebben is van sok igazság.
Annyi talán elmondható, hogy az adott árért nagy átlagban jobb minőséget kapsz, így ha valaki Noctuat vesz, és nem lesz baja, akkor sok-sok évig terjeszti az igét, hogy dejó (ebben van egy kis magabizonygatás is, hogy nem volt rossz döntés ilyen drága cuccot venni, szvsz). Ha meg valaki kifog egy szart, az egyből fikázza (pláne, mert drága kategória, és nem ezt várja az ember a pénzéért).
Párezres kategóriánál azért jobban benyeled, ha valami nem 110%-os.. "ez jár a pénzemért", "megy amíg megy, azt veszek másikat", vagy csak simán "akko veszek másikat "Tény ami tény, derék dolog a felkínált 3 opció, de ennyi lóvéért azért talán elvárható. (rosszul fogod incidens..hát ja.. az nem korrekt)
-
-
Fotelman
csendes tag
válasz Pro!Petya #35 üzenetére
Úgy sem értik, enged el... A Suzuki is megy 130-al meg a BMW is, az ilyenek a Suzukira esküsznek... Én már nem is foglalkozom az ilyen hozzá állással.
A gépemben 4 db Noctua NF-A14 industrialPPC-3000, 1 db Noctua NF-A12 industrialPPC-2000, és egy Noctua Noctua NH-U12S Chromax Black van, csak jelzem HANGTALAN Persze mikor nő a teljesítmény ami azért esténként bőven előfordul, még bőven jó, pedig elég vájt fülű vagyok. Mondom ezt úgy hogy, végig zongoráztam, Arctict, Be quiet ,Alpenföhn hűtőket, ventilátorokat, és Noctua maradt...
[ Szerkesztve ]
-
-
tibaimp
nagyúr
Három féle verzió is van belőle: [link] Érdekes.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Wilks
tag
Szerintem az a gond,hogy nem akarjatok azt elfogadni,hogy vannak olyan toronyhutok,ami a Top leghuto teljesitmenyenek a 96-97%-at hozzak fele annyi penzert.Vagy harmad annyibol......
Valakinek szamit az a 2-3 extra fok is.Valakinek nem.
Itt nem az a vita,hogy xar lenne,vagy nem a legjobb a kategoriajaban a G2. -
-
Meg úgy általában az elsőrangú supportot. Azt is sokan elfelejtik, hogy ha veszel egy hűtőt, és 8 év múlva kijön egy foglalat, amire nem tudod felrakni, a gyártó hajlamos szereléket csinálni hozzá, amit aztán díjmentesen elküld, ha tudod igazolni a vásárlást. Vagy külön megveszed boltban ~3-4000 forintért.
------------------------------------------------
(#29) GoldhandRent: "Meg ott van pl az Arctic, szintén kiemelkedő garanciával, helyenként TOP teljesítménnyel, és kedvező, már-már baráti árú termékekkel."
Nem csak már-már, hanem nagyon olcsó. Kiemelkedő ár/érték arányuk van, a garanciaidejük is hosszú, de nálam például az F12-es Arctic-ok zajongtak, és nem volt kellemes, sem alacsony, sem magas fordulaton. Ilyenkor mi van?[ Szerkesztve ]
Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone aluházas billentyűzet ELADÓ – 20k + FOXPOST, Akko Silver kapcsolókkal 24k, komplett Epomaker Sailing (Cherry) doubleshot ABS kupakszettel 32k, és a FOXPOST-ot állom.
-
Én sem írtam, hogy sz*r lenne, hanem az mellett próbálok érvelni, hogy nincs értelme egy léghűtőre ennyi pénzt költeni. Van olyan hardver, amire megéri sok pénzt kiadni, meg van olyan, amire nincs.
Graphics linkelte a GN tesztet is, abból kivágok egy részletet. A szóban forgó hűtőt megelőzi a 360-as LF III, ami jelenleg legolcsóbb helyen 31k forint. [link] De utána 4 (!) fokkal lemaradva a Thermalright Peerless Assassin, ami kerül ~18k forintba és a teljesítményét ugyanúgy 25 dBA-n hozza. [link] A teszt még külön érdekes lenne, ha a Phantom Spirit 120 EVO és a Peerless Assassin 140 is szerepelne benne.
Én erre utaltam, hogy oltári nagy ráfizetés ez a termék és soha nem fog megtérülni ez a kiadás.
[ Szerkesztve ]
-
Wilks
tag
Pont arra celoztam,hogy paran azt gondoltak,hogy te(es egyesek) fikazak a G2-ot.
Pedig nem.Ha valakinek megeri az a plusz 2-3 fok,amiert 2x-3x annyit kell fizetni,tegye.
Nem vitatjuk azt,h a G2 a Topok topja leghutesben.
Ha valaki akar 500k-ert egy telot,amit egy 200ks is tud szinte,hat vegye meg.[ Szerkesztve ]
-
UMbikes
csendes tag
Noctua inkább szól a supportrol mintsem a jó ár érték arányról. Drága? igen. Mit kapsz érte? egy jól működő terméket, hosszú távú ingyenes socket update lehetőséggel. Mi benne a prémium? hogy nem kell vele foglalkozni akkor mikor egy random xy márka beszarik. megúszod a cserével járó plusz melót és bosszúságot.
Ettől függetlenül NH-D15 G2-t nem vennék mert nagyon drága, a problémamentesseget tudja egy olcsóbb hűtőjük is. Legtöbb esetben meg overkill a dupla torony főleg átlag gamer szemszögből, aki jó eséllyel 6-8 magos és/vagy X3D procival játszik.
egy D14 tulaj.
Az emberi hülyeség határtalan... De ha megfigyelő vagy egész szórakoztató.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen