Új hozzászólás Aktív témák
-
Trailblazer
veterán
válasz DroiDMester #5542 üzenetére
Csak épp ha így encryptelve hagyod, akkor értékelhető backupot nem tudsz készíteni a /data partícióról. Értsd: olyat, amit vissza is tudsz tenni gikszer esetén, mert errorozni fog...
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
nagyúr
válasz Trailblazer #5551 üzenetére
Simán vissza állítottam és működik minden, miui és stock droid mellett is!
Ahogy írtam Mi9Lite telómnál csak így megy az ujjlenyomat olvasó
-
jonnyjoker01
veterán
Gondoltam írok egy tömör guide-ot a napokban felmerült kérdésekre a visszakereshetőség miatt:
Mikor kell formattálni a belső tárhelyet?
1. ) Android 10 -> Android 11 ROM váltásnál
2. ) Amennyiben titkosítva van a belső tárhely, mindegyik ROM cserénél, hacsak nem az Orangefox recovery van felrakva, ami tud decryptelni készülékfeloldási PIN/jelszó alapján. Első ROM telepítés után ajánlott kikapcsolni a titkosítást DFE-vel.Mikor kell a DFE zipet telepíteni?
Minden egyes vendor csere után.
1. ) MIUI romok tartalmazzák a vendort a telepítési zipben (legyen szó Xiaomi EU, hivatalos stabil, béta, egyéb főzött romokról, pl. Corvus) ezért minden MIUI rom csere után.
2. ) AOSP romok esetén manuálisan kell vendort telepíteni, amiket innen lehet beszerezni, figyelve arra, hogy Globál (QFKMIXM), Kína (QFKCNXM), India (QFKINXM), EU (QFKEUXM) régiójú készülékünk van. Verziószámnál azt fontos felrakni, amit a ROM készítője mond (ha nem mondja meg, akkor az adott régió legfrissebb verzióját). A manuális telepítés esetén a sorrendnek így kell kinéznie: Vendor -> DFE -> AOSP ROM.
Ha lemarad a DFE zip akkor bootloop lesz az eredménye.
Szerk.: +1 lemaradt hardcoreabb felhasználóknak: ha f2fs a fájlrendszer, akkor vendortelepítés/csere után elsőször patchelni kell az fstab-ot és utána kell a DFE-t telepíteni.Mikor kell google alkalmazáscsomagot (NikGapps vagy OpenGapps) telepíteni?
AOSP romok telepítése esetén, amennyiben a ROM nem tartalmaz google alkalmazásokat. Egyszerű megmondani a telepítő zip méretéből. Ha 500-800mb akkor nincs google alkalmazás, ha 1gb fölötti akkor van. Persze a legbiztosabb, ha elolvassuk mit ír a rom fejlesztő, amit mindig meg kell tenni.Mikor kell tiszta telepítést (Wipe Cache, Dalvik, System, Data) végezni?
1. ) MIUI <-> AOSP rom cserék között
2. ) Android főverzió cserék között
3. ) Ha a rom developer azt mondjaMikor kell Cache-t és Dalvik cache-t wipeolni?
1. ) Dirty flash esetén (tiszta telepítés nélküli ROM csere / frissítés)
2. ) Ajánlott Magisk telepítés után is, ha ez nem az első boot előtt történik meg
3. ) Ajánlott GAPPS telepítés után is, ha ez nem az első boot előtt történik meg
4. ) MIUI romok esetén debloat scriptek futtatása utánMikor kell a vendor-t wipeolni?
SOHA. Vendorcsere esetén magától felülíródik a teljes partíció ezért nem szükséges a wipe, de wipe esetén elveszhet a persist image, ami fastboot loopot eredményez (nem lehet belépni se a rendszerbe, se a recovery-be, mindig fastbootba bootol a készülék). Ezesetben fastbootban ezt a vbmeta image-et kell flashelni. (fastboot flash vbmeta [fáljnév].img)[ Szerkesztve ]
Üdv. Johnny
-
Trailblazer
veterán
válasz DroiDMester #5552 üzenetére
Érdekes, nekem nem ment. És nem hozzánemértés végett, majdnem 10 éve droidozok custom rommal...
-
Bec
tag
Urak,visszatudok menni az előző rom-ra úgy hogy ne kelljen gyalulnom mindent? (nagyon belaktam a rendszert) Evolution X-et használok,egy hete frissítettem (kár volt) eltűnt belőle jó pár hasznos funkció amit nagyon hiányolok..korábbi romok [link]
-
-
kelly416
veterán
Nekem ma reggelre jött valami miui v12.0.3.0qfkeuxm, ami látszólag csak valami biztonsági, de igen sokat telepített ahhoz képest. A cl csak ennyi. Vagy le vagyok maradva?
Szerk.:
Közben rákerestem, le vagyok maradva.[ Szerkesztve ]
-
jonnyjoker01
veterán
Ajánlom neked is a Swift Backup használatát. 790 ft egy évre vagy 2090 forint örökre, mindent appot le lehet szépen menteni adatokkal együtt és 1 kattintás a tiszta, gyalult rendszerre a korábbi appok visszatelepítése úgy ahogy hagytad az előző romon. (Root kell hozzá.)
Egyedül a banki alkalmazásokat kell kézzel újratelepíteni (én csak alkalmazásadatkkat szoktam törölni) mert azok biztonsági okok miatt nem működnek így backupolva, egyébként mindehyik app működik, néhol kéri hogy jelentkezz be újra de az adatok megmaradnak. Play frissítés is működik tökéletesen a backup helyreállítása után.
[ Szerkesztve ]
Üdv. Johnny
-
Trailblazer
veterán
válasz jonnyjoker01 #5558 üzenetére
Mivel jobb/más, mint a Titanium Backup?
-
Bec
tag
válasz Trailblazer #5559 üzenetére
Köszönöm szépen srácok,mindkét app.-ot máris nézem!
-
jonnyjoker01
veterán
Felhasználóbarátabb a kezelőfelület, folyamatos fejlesztői támogatás, időzített automatikus backup és van felhő integráció. Nekem utóbbi a legfontosabb, személyes adataim szinkronizálva vannak mega tárhelyembe, SwiftBackuppal pedig az alkalmazásaim és azok adatait időzítetten szikronizálom naponta, így bármi történik a telefonnal mindig megvannak adataim. Ha meg ellopnák akkor távolról tudom formázni a telefont
Üdv. Johnny
-
Headless
őstag
-
Alonso69
senior tag
-
Crow
tag
Látom, mások is háborognak botrányosan megnőtt fogyasztás miatt.
Nálam is ez a helyzet kb. a MIUI11->12 átállás óta.
Sokáig kitartottam a gyári (EEA) rom mellett, gondolván, hogy egyszer majd csak jön egy frissítés, ami helyrehozza, de hiába. Szomorúan olvasom, hogy a 12.0.3 sem lett jobb ebből a szempontból Az elmúlt hónapban kipróbáltam rengeteg AOSP alapú custom ROM-ot (EvoX, RR, PE+, Lineage, és társai), de azokkal sem vettem észre, hogy javult volna a helyzet. Most már komolyan gondolkozom rajta, hogy visszatérek a gyári V11.0.6.0.QFKEUXM-re, nálam az volt a legutolsó, még normális üzemidőt biztosító ROM. Vagy felrakok egy korabeli Xiaomi.Eu verziót. Van esetleg valakinek jobb ötlete? Ti hogy kezeltétek ezt a problémát?Crow
-
Crow
tag
Teljesen egyetértek azzal, amit jonnyjoker01 írt a kezelőfelületről.
Ezen kívül egy további lényeges különbség, hogy a Swift támogatja a split APK-kat is (egyre több és több app készül most már ilyen formában), míg a Titanium továbbra sem.
(Én pl. elsősorban ezért váltottam)
Plusz emlékeim szerint a cloud sync támogatása is szélesebb körű, mint a TB-é.
Csodát persze ettől sem kell várni, egy-két appod biztosan lesz, aminek semmilyen beállítás mellett nem képes rendesen visszaállítani az adatait. Nekem a ~80 appom közül kb 4-5 ilyen van, pl. az Erste mobilbank.[ Szerkesztve ]
Crow
-
jonnyjoker01
veterán
Nekem eddig 3 appal volt gondom visszaállitás terén, mind pénzügyi (Revolut, Erste Mobilbank és Mobilpay). Ez inkább azt mutatja, hogy normálisan megcsinálták ezeket a fontos appokat, biztonságosak.
A legtöbb app bejelentkezést kér backup helyreállitása után, de az adatok megmaradnak (pl twitter, lastpass, tidal, spotify amik most eszembe jutnak saját appjaim közül).
[ Szerkesztve ]
Üdv. Johnny
-
Alonso69
senior tag
A Migrate is elég jó [link] ez például nem Google verzió.
Twrp -ből lehet visszaállítani,szinte mindent.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14
-
rigoberto
őstag
válasz jonnyjoker01 #5568 üzenetére
Valahogy nem arra adott választ egyikőtök sem, amit Crow felvetett.
Ha én jól értem ő az üzemidőt kifogásolja, nem backup gondjai vannak. (Ha én értem félre akkor sorry.)
Egyébként a pocsék aksidő úgy tűnik miui 12 betegség, a romcserélgetés, ahogy én nyomon követem, nem igazán orvosolja ezt.[ Szerkesztve ]
-
jonnyjoker01
veterán
válasz rigoberto #5570 üzenetére
Én a #65-ös hozzászólására válaszoltam, nem a #64-esre
Nem tudok sajnos hozzászólni a 64-eshez, mert nekem egyetlen üzemidős gondom a rossz térerő miatt volt és nem tudtam vele érdemben semmit sem kezdeni. Vagyis még mindig fennál a probléma, mert ugyan már elköltöztem, ahova költöztem ott is rossz az egyik sim térereje és az szívja az akksit.
Egy hét erejéig jött nekem össze az átlagos 10 óra kijelzőidő töltésenként, amikor lementünk balatonra. Maxos térerő volt végig, maximum fényerő mellett hozta a 10 órás kijelzőidőt ami nagyon durva. MIUI 12 alapú Masik volt fent F1xy kernellel.
Legutóbb MIUI 12-t kb egy hónapja használtam, repülő üzemmódban wifivel sok játék mellett 7-8 óra kijelzőidők jöttek össze.
Most Android 11-et használok Quantic kernellel, két naponta töltöm, 6-7 óra kijelzőidő mellett, úgy hogy munka és alvás közben repülőben van a telefon. Ha nem játszanék és nem használnám a 75hz kijelző frissítési ráta modot, akkor tuti össze jönne 8-9 óra.
[ Szerkesztve ]
Üdv. Johnny
-
rigoberto
őstag
válasz jonnyjoker01 #5571 üzenetére
Tudtam, csak nem sejtettem, hogy én fogom benézni.
[ Szerkesztve ]
-
Crow
tag
válasz Sumptuous #5567 üzenetére
Erről is jókat olvastam, és már ennek az aktuális verziója is kezeli a split APK-kat.
Én azért választottam a Swift-et, mert akkoriban épp annak volt olcsóbb a Pro verziója. (2k vs 3k)
Egyébként a Buggy sima, (nem pro) verziója sincs elvileg funkcionálisan korlátozva, cserébe tele van reklámokkal. Én anno ezzel akartam tenni egy próbát, de végül feladtam. Kiderült, hogy a reklámozást ők úgy valósították meg, hogy adott időközönként videókat akarnak nézetni a felhasználóval. Ezeket nálam az AdAway letiltotta, az app pedig így nem volt hajlandó működni.
Mindenesetre köszi a tippet, az ingyenes PRO-ról! Be is zsákoltam Majd egyszer kipróbálom ezt is.[ Szerkesztve ]
Crow
-
Tomi_Ohl
veterán
Tudom, hogy unpopular opinion, hogy rendben van az akkuidő, de nálam a telefon az elmúlt másfél nap alatt majdnem 5 óra SOT mellett 50%-ot merült, az talán annyira nem rossz. Ebből mindössze 10% volt az, ami kikapcsolt képernyővel jött össze (tehát kb 31 óra alatt), viszont abban benne van a két éjszaka is, és mindkét éjszaka repülőgépes módban volt a telefon. Persze wifivel, beltéren, így viszonylag alacsony fényerőn. Mondjuk a mobilhálózati jel az nincs a toppon.
12.0.3.0 EEAa képen meg az is látszik, hogy merülés közben abszolút nem tudja belőni az akku kapacitását az Accubattery, de ez most nem lényeges
Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
Crow
tag
válasz jonnyjoker01 #5571 üzenetére
Hm... hát igen, bennem is felmerült, hogy custom kernelekkel is érdemes lenne próbálkozni. (Mert ahogy látom, a custom romok aktuális verziói szinte egytől egyig a stock kernelt használják most már alapból - talán az AICP volt kivétel, ha jól emlékszem.) Viszont ahhoz már nem volt lelki erőm, hogy a 10+ ROM után a különböző ROM+kernel kombinációkat is elkezdjem végig próbálgatni
Érdekes, hogy épp az F1Xy-vel értél el ilyen jó SOT-ot. Én úgy emlékeztem, hogy az inkább teljesítményre és nem fogyasztásra van kihegyezve. Mindenesetre köszi a tippet, ha lesz időm, teszek vele egy próbát! Üresjárati fogyasztás is jó volt vele? Nálam leginkább az katasztrófális. 10-15%/éj a korábbi ~3% helyett.Crow
-
Trailblazer
veterán
No ilyen elmenthetetlen data-val rendelkező appról magam is tudok, ilyen nálam pl. a Glasswire, ami a hálózati forgalmat hivatott monitorozni. Ha ezt is képes volna menteni, az főnyeremény lenne. Ez a split APK viszont új nekem, ezen support is jól jöhet. No majd fizetés után szerintem behúzom ezt a backupot. Kösz az infokat neked és jonnyjoker01 fórumtársnak szintén!
-
Crow
tag
válasz Trailblazer #5578 üzenetére
Igazán nincs mit
A split apk-ról itt egy rövid, hivatlos leírás, ha érdekel.
Én a helyedben kipróbálnám a Buggy Backup Pro-t is, ha most épp úgy is ingyen van...
Tény, hogy a Swift körül nagyobb a hype, de szerintem az sem lehet rossz.
Ha a Swift mellett döntesz, javaslom, hogy a beállításokban a "Restore app SSAIDs"-t is kapcsold majd be, így nagyobb az esély a sikerre. Nálam pl. a Waze csak így állítódik vissza rendesen.Crow
-
Crow
tag
-
martin66
senior tag
válasz rigoberto #5497 üzenetére
Van fejlemény a beragadt kamerával. Beszéltem a gearbesttel, azonnal válaszoltak, este írtam ők éjjel válaszoltak és 2-3 nap alatt lement. Elfogadták garanciába annak ellenére, hogy lejárt a garancia. Javasolták, hogy beszéljek és vegyem fel a helyi (angol) xiaomi-vel a kapcsolatot. Elküldtem nekik a beszélgetésünket a gearbesttel majd kértek még adatokat és ők is azt mondták, hogy oké. Kiküldték ingyen a levelet, melybe a telót beleraktam és tegnap este ingyen feladtam a postán. 3-4 hetet írnak átfutásra, meglátjuk.
-
fenyvesik
csendes tag
Mi 9T pro 6/128-as újonnan 2 év garival megér 125 e ft-t vagy inkább egy új poco f2 prot érdemes bezsákolni? Coolabnak tünik a 9t.
-
blueye
veterán
válasz fenyvesik #5584 üzenetére
En mar az f2 pro-t vennem de neked kell donteni foleg a meret es az 5G (a jovo miatt) kerdeseben.
(hol arulnak meg uj 9t pro-t?)[ Szerkesztve ]
-
jonnyjoker01
veterán
válasz fenyvesik #5584 üzenetére
A Poco F2 Pro = Redmi K30 Pro ami a Mi 9T Pro/Redmi K20 Pro folytatása.
Ha most kéne a kettő közül választanom, akkor a Poco F2 Pro-t választanám, annyi a különbség a kettő között, hogy újabb a SoC, Snapdragon 865 és Wifi 6 + 5G támogatás. Jövőállóbb vásárlás lenne. Árkülönbség se magas, ha 125 vs 135 ezret nézzük. Kinézetre viszont szerintem nagyon csúnya a telefon, szerintem alap egy skin beszerzése rá pl. [innen]
Ebben az ársávban én személy szerint viszont a OnePlus Nord 5G-t választanám a 90hz-es kijelző miatt, de kinek mi a fontos.
Üdv. Johnny
-
kelly416
veterán
válasz jonnyjoker01 #5587 üzenetére
Én gondolkoztam kicsit a cserén (9t pro-ról F2 pro-ra), de állítólag a kamera gyengébb, így nekem totál deficit lenne pénzt ölni ebbe a cserébe.
-
jonnyjoker01
veterán
-
Trailblazer
veterán
válasz jonnyjoker01 #5587 üzenetére
Kinézet terén azért a OP Nord sem egy szép telefon, már ha ez egy faktor...
-
balint18
csendes tag
Sziasztok! Eljött az idő, hogy leváltsam hőn szeretett s9+-omat. Xiaomi egyre jobban bejön, nem vagyok amúgy se márkahű. Csalában is van 2 Mi A3, jól teszik a dolgukat. Szóval 1 szó, mint 100 Redmi Note 9 pro, vagy 9t pro? Amoled, ami nagyon húzza a mérleg nyelvét a döntésem felé. Kinek mi az idők alatt összegyűlt tapasztalata? Megköszönném :)
-
Laraxior
titán
Találtam itt egy szétszedős videot.
Mennyire lehet a hátlap odaragasztva? Eléggé kínlódik vele a csávó."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
válasz kelly416 #5588 üzenetére
Ezt hol olvastad? Mert én is néztem a Pocot, de igazából nem látok különbséget a kamerák között. Rá is kérdeztem a topikjában, és nem mondják, hogy gyengébb.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
mizoli
addikt
válasz Laraxior #5592 üzenetére
Szerintem egyáltalán nem tökölt vele.
Ha felmelegíted a széleket, elég könnyen lejön a hátlap. Persze megfelelő eszközök kellenek hozzá. Az első alányúlás a legnehezebb, én egy nagyon lapos acél lapocskával szoktam, amit a szerelő készlethez adnak, csak még elvékonyítom. Aztán műanyag lap, lapok. Gitárpengető, bankkártya teljesen jó.[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
Itt is van olyan menü, mint a Samsungnál ami a bekapcs gombra meg a hangerő fel vagy le gombra jön elő, amivel mindent lehet törölni a telefonról?
Eladnám inkább így, minthogy szétszedjem, most ment el egy hátulja törött állapotban levő 180EUR-ért."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
válasz Laraxior #5595 üzenetére
Recovery mód... Megvan
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Balzak83
senior tag
válasz balint18 #5591 üzenetére
Amoled után csak amoledben gondolkodj, ha az bejött neked korábban. Ráadásul a note 9 fúrt kijelzős, ami elég zavaró lehet az s9 fullvision után. Valamint a note 9 mérete azért nagyobb minimálisan. A hátsó kamera tekintetében ott 4-ből 2 kamera nem csinál semmit, ellenben itt van telefotó, ami hasznos. Akkuban erőssebb, de ha ez szempont, akkor a sima 9T jobb egy kicsit, azonos teljesítménnyel.
-
Alonso69
senior tag
Hali.
Az új Xiaomi EU béta 20.11.5 + EVG Magisk modul [link]
Az eddigi patch-okat tartalmazza (javítva sok minden)
A legfontosabb és legjobb változás
Irányítóközpont :
Lehetőség nagy méretű ikonok kiválasztására és a szín megváltoztatására. [kép] [kép] [kép]
AOD:
Lehetőség az animáció értesítés idejének a beállítására [kép]
Telepítés:
Meglévő Magisk EVG modul eltávolítása (ha van)
EU béta telepítés
Magisk -ból az EVG modul.
""""Ha""' nem jelennek meg ezek a beállítások, akkor minden marad (Magisk EVG modul is)
a Twrp-ből újra kell telepíteni az EU Rom-ot és a Magisk-ot .
Wipe /dalvic/ cache ajánlott, minden telepítés előtt/után.""Ha"" nem tetszik, nem jön be , elég a Magisk-ban kikapcsolni ,vagy törölni. [kép]
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest