Hirdetés
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Realme 9 Pro - nevével projektál
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Drága és vékony lesz az iFold
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Rettenetesen meggyötörték az iPhone 16e-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
csudri
őstag
Nálam is járt egy Snake2 egy hétig tesztelésre. Pozitív is és negatív tapasztalat is ért.
Ami nagyon pozitív az a készülék által nyújtott hangminőség. A két hangszoró nagyon jól szól, nagy hangzavarban is érteni, hogy mit mondanak a vonal tulsó végéről, ugyanakkor a mikrofon nem továbbítja ezeket a háttérzajokat a másik félnek, úgyhogy ez egy nagy pirospont.
Ami viszont nagyon negatív, hogy valamiért a nálam járt készülék 5perc beszélgetés után rendszeresen kikapcsolt. Nem volt lemerülve, mert szivargyújtóra dugva is produkálta a hibát.
A másik negatív dolog, hogy állati kényelmetlen a hívások fogadása. Több embert is megkértem (alacsony, magas, sovány, husi), hogy próbálják meg, mennyire esik nekik kézre a szerkezet, amikor fogadni kell egy hívást. Senki sem mondta, hogy kényelmes lenne.
Előtte egy szivargyújtóba dugható Nokia kihangosítót használtam, aminek a bekapcsolása nagyon egyszerű és pont kézre áll. Ez a Snake2-re nem mondható el. Megértem, hogy nem lehet akkorára csinálni a kis kart, hogy kényelmes legyen, mert akkor már lehet zavaró lenne, de így nem OK.
Köszönöm a tesztelési lehetőséget!
üdvözlettel
csudri -
mrlujoak
veterán
-
mrlujoak
veterán
Ma én is átvettem a Snake2-t a Young B.T.S.-től, a tesztidőszak elkezdődött.
mrlujoak -
Atombalu
senior tag
-
Jégkokó
veterán
Nem hiszem, hogy ezért törnék fel a kocsit, meg sötétbe alig észrevehető főleg fekete kivitelben.A kocsi amiben volt, a 8.kerületben parkolt legtöbbször a rálóczi téren, igaz csak nappal, de nem környékezték meg a kisebbségiek
Akkor a felszerelés csak nekem nem okozott különösebb problémát -
Atombalu
senior tag
Én már vissza is vittem a teszt terméket.
Annyira nem estem hasra tőle, mint Jégkokó kolegám, SŐT!
Az egyetlen, de hatalmas problémám vele, hogy 3 csavarral lehet felszerelni.
Ez annyiban rossz, h ha nem garázsban tartja az ember a kocsiját, a 13. kerületben számíthat arra, hogy a kütyü miatt feltörik az autót. Minden este pedig nem fogok eltolteni 10 percet a fel és leszerelésével.
Esetleg, ha gyorsan lehetne installálni és leszedni,,,,,, de akkor is inkább egy autós kihangosító, mert nincs kedvem mindig egy bumeránggal járkálni
Összességében aranyos elgondolás, de ''nem tetszett''.
A lehetőségért viszont hatalmas köszönet
Bármilyen készülék tesztelésére továbbra is készenállok -
Jégkokó
veterán
Meg írtam a tesztet, habár az eredeti tesztben lévő képeket használtam fel , mert nem volt alkalmam körbefotózni a szerkezetet.
-
Jégkokó
veterán
Azt irták a papíron, hogy ha bármi baja lesz akkor ki kell fizetni a nagyker árát, ami mellesleg jóval kevesebb mint a kisker, szóval ha lenne 24 rongyom, akkor inkább megvenném, mert a boltba 34 ezer körül adnák oda.De még nem tudom, hogy kéne e, mert még alig volt használva, ha meg lehetne venni és apám is azt mondja hogy jó és kéne neki, akkor elgondolkodunk a dolgon.Ha meg nem akkor 3 hét mulva viszem vissza
-
Bog
HÁZIGAZDA
Hajrá, tied a pálya!
A magam részéről nagyon jó ötletnek tartom az olvasói tesztelést, most kiderülhet, hogy mennyire egyezik, vagy különbözik a mi szempontrendszerünk az olvasóétól, nekünk is érdekes lesz.
ui: az adataid megvannak, ugye, szóval a lenyúlás veszélye elég csekély, szerencsére. -
Jégkokó
veterán
A hétvégn fogok egy tesztet írni róla a logoutra,persze csak ha nem baj.Mert végülis már volt tesztelve, igaz én más szemszögből nézem , mert még nem volt dolgom bt kihagosítóval
-
Jégkokó
veterán
Nagyon jó kis szerkezet, a kezdeti bénázásaim ellenére is, nagyon jó hangminőséget produkál.Elment melletünk egy szirénázó autó,és a vonal túlsó végén semmit nem hallotak belőle, azért ez elég durván jó,kár hogy a telefonok nem rendelkeznek ilyen szintű zajszűréssel.Amugy meg 28. ig marad nálam, meg nem is kaptam azt a kitölteni való kérdőívet,amit telefonba mondott a nő,sőt még egy személyit se kértek tőlem, ezen kicsit meglepődtem.Mert honnan tudhatják, hogy valaki nem nyulná le.De meg se fordul a fejembe,azért a becsületem többet ér mint egy kihangosító.
-
Atombalu
senior tag
átvettem a tesztkészüléket, nemsokára írok róla
-
MuzX
tag
Bog, elnézést, hogy még eddig nem válaszoltam a privátra, most írtam. Kösz.
-
MuzX
tag
Veled értek egyet.
Az egyetlen igazi bizonyíték a veszélytelen voltára néhány valódi törésteszt lenne, előről, félfrontálisan, oldalról, hátulról, és ha tényleg nem okoz semmi sérülést, én is megvenném, feltéve, ha elhinném, hogy folyamatosan a fejem közvetlen közelében működő rádiósugárzás semmi kárt nem okozhat bennem, ugyanis egy jó ideje már semmilyen BT headsetet nem használok emiatt... -
MuzX
tag
Először is: arra mondtam, hogy nevetséges, hogy némi dülöngéléssel, vetődéssel próbáltad szimulálni a balesetet, pedig ennek semmi köze nincs a valódi ütközéskor bekövetkező eseménysorhoz.
Másodszor: azon túl, hogy nem értem, mi köze van a Saab fikázásának a dologhoz, még csak nagyjából sincs igazad, mert a 2002-es modellévig lényegesen kevesebb volt az Opel alkatrész, konkrétan a padlólemez meg pár egyéb dolog, de a nagy része, amit írsz, biztosan nem, se a motor, se az erőátvitel, se a felfüggesztés, se a beltér elemei - hála istennek. Amit mondasz, az nagyjából a 2003 utáni 9-3 Sport Sedan-okra igaz, nem véletlenül nevzik Opelsonnak. A 9-5-ösök még a tavalyi modellévig szintén jóval kevésbé voltak opelizálva, és pl. a 2007-es Aeroban még most is az alapjaiban 1993-ban kifejlesztett, és 1998-ban továbbfejlesztett 2.3-as 4hengeres turbómotor van...
Mellesleg ezen az alapon azt is mondhatnám, hogy az Vectra meg Signum OPC változat meg Saab valamelyest, mert abban ugyanaz a 2.8V6 turbó van, ami a Saab 9-3-ban debütált, illetve nem is ez a lényeg, hanem hogy a motorvezérlése a Saab által fejlesztett Trionic 8 ECU.
Sőt, a Caddy BLS meg a Saab 9-3-ból kapta szintén a motort, meg a beltér nagy részét, legalább annyira, mint a Saab az Opeltől egy másik részt...
De továbbra se értem, ennek mi köze a dologhoz. -
Jégkokó
veterán
Már várom, hogy mehessek a készülékért a teszt erejéig, mert ahogy jobban utánna olvastam eléggé megtetszett.Kiváncsi vagyok majd hogy apám mennyire fogja tudni kezelni, mert mindig mobillal a kezében vezet,és hát az éppen nem túl biztonságos megoldás.
-
mrlujoak
veterán
válasz
kiszely.mate #21 üzenetére
Szia(sztok)!
A csukló mechanizmus eltörése így is valószínüsíthető a képek és a termék megfogása után, de nem csak arról van szó, hogy az eltörik, hanem az a törött darab ide-oda csapódik az utastérbe személyi sérüléseket okozva.
Nem hiába nem terjedtek el az autós életben a fejre tehető - hagyományos - headsetek, mert egy esetleges baleset során komoly sérüléseket okoztak.
Konkrétan megvakították és megszúrták használóikat.
Anno 2003-ban a Mitsubishi Pajero Pinin-t azért bírálták a Euro NCAP szakemberei, mert a biztonsági öv közelében olyan műanyag elem is eltört - aminek elvileg nem szabadott volna törnie, csak olyan nagy behatás érte a gyenge karosszériát, hogy az nem bírta - ami veszélyeztette a biztonsági öv épségét, vele együtt az utasokat is.
Egész kutatócsoport vizsgálja az ilyen, és ehhez hasonló behatásokat.
Abba bele se merek gondolni, mi történne, ha ez a kihangosító letört darabja valahogy a front, vagy oldallégzsák nyitási útja elé keveredne.
Sokan aggódnak a szemüvegekben és cigarettával vezető/utazó emberek hatékony védelmezéséért.
Sajnos addig, amíg egy termék csak ''úgy van megoldva'', hogy az eltörik a csuklórészénél, az nem biztonságos. Sem a benn ülőkre, sem a passzív védelmi eszközökre nézve.
Talán egy flexibilis megoldás előnyösebb lett volna.
Sajnos a pénz mindent ural. Bár a jó öreg - vagy inkább fiatal - USA állampolgárai úgyis pereket indítanak, ha e termék, vagy társai által szenvednek többletsérülést.
Erről meg úgyis értesülünk.
mrlujoak -
kiszely.mate
csendes tag
Sziasztok!
Én Young-nál dolgozok, és én vagyok részben a termék felelőse az Iqua termékeknek.
Már a legelején mindenki a balesetek miatt aggódott, és mi is evvel fordultunk gyártóhoz, mire megnyugtattak minket, hogy úgy van kialakítva a Snake2, hogy ha olyan jellegű behatásnak lenne kitéve, ami balesetek alatt történhet, semmiféle veszélyt nem jelent.
A csukló része ha baj van megadja magát. Akár oldalról, akár szemből kapja az ütést.
Többek között ez is befolyásolja a Snake (nem snake2) életútját, mert ott nem fogadták el a csukló részt, ami miatt nem is engedték még piacra. Vagy túl könnyen megadta magát, vagy nem tört le vészhelyzetben sem.
Mint ahogy azt olvastátok néhány Snake2 gazdára talált karácsony folyamán, és semmi negatív visszajelzés nem volt.
A tulaj nálunk már több mint egy éve használja, és nincs rossz tapasztalata, pedig nem is egy telefonnal próbálta már (SEP910i, N9300, N6233, SEP990i).
Én személy szerint egy Lancerban nyúzom. Eleinte furcsa volt, hogy mikor tolatni akartam, és hátra tettem a kezem, hogy hátra nézzek, akkor ott volt valami, de hamar hozzá ehetett szokni. -
NaLaBT
csendes tag
Ítéletet alkotni anélkül, hogy kipróbálnád - szerintem - nem korrekt. Valóban nem tudom, hogy pontosan milyen erők szabadulnak el, mert szerencsére nem volt még ilyen ütközésem - nevetséges? Lehet. Viszont használom és nekem nagyon bejött. Tudod ez egy kicsit olyan, mint azt mondani a Saab-ra, hogy gyakorlatilag egy Opel, hiszen a GM csoporthoz tartozik, a padlólemez, a felfüggesztés, ez erőátvitel és a motorok a Vectrától (is) jönnek, a bajuszkapcsolók és a belső anyagok jelentős része szintén, de anélkül, hogy használnám mégsem mondom, hogy a 9-3 egy Vectra, pedig lehetne ez az ítéletem...
-
MuzX
tag
Szerintem is balesetveszélyes lehet.
Az, hogy valaki megpróbálta ''szimulálni'' a hozzászólok közül az ütköztést, nevetséges. Fogalma sincs arról, milyen erők szabadulnak el olyankor, és mik játszódnak le valójában.
Mrlujoak elég jól leírta.
Abban se vagyok biztos, mit művelne a cucc a Saabom aktív fejtámláján (SAHRS), ami hátulról jövő ütközésnél elmozdul, megakadályozva ezzel az ostorcsapás-sérülést.
Én a helyetekben hivatalosan, mint ilyen eszközök tesztelésével foglalkozó portál, megkérdezném a gyártót, milyen teszteket végeztek a cuccal, volt-e baleseti szimuláció legalább számítógépesen.
Mindenestre a Saabnál rákérdezek, mi a véleményük a dologról, ők azért régtől fogva hagyományosan a legjobbak közt vannak autós biztonság terén. -
Bog
HÁZIGAZDA
Szerencsére a Kermi és a magyar piacra kerülő termékek ilyen szintű ótvarsága nem kimondottan jellemző Skandináviában. Szerintem ez a cucc kábé annyi sérülést tud okozni, mint a mekis kóláspohár a középkonzolon a pohártartóban.
De nyilván nem vagyok kompetens, ezt elismerem. Viszont ma jártunk a forgalmazónál és rákérdeztünk, ők meg néztek nagy szemekkel, hogy ez eddig sehol a világon nem okozott problémát.
Bár nyilván nincs kizárva, hogy ha egyszer majd bizonyítottan ez a kütyü okoz sérülést, akkor felülbírálják az álláspontjukat... -
NaLaBT
csendes tag
Hali!
Érdeklődéssel olvastam a leírásod - nekem nagyon meggyőző, látszik, hogy behatóan foglalkoztál a kérdéssel. Ha csak a saját tudásomra (fizika) támaszkodom, akkor is felmerülhetett volna a kérdés, de eddig ez egyáltalán nem foglalkoztatott, most azonban behatóan megnéztem a kütyüt.
Biztos autója válogatja, de nekem nagyon messze van a fejemtől (nyakamtól) a kihajtható rész, és minthogy csak ''szimulálni'' tudtam az ütközést (hülyének is néztek az utcán mit dülöngélek a kocsiban annyit) nem tudtam előidézni az ütközést a snake-kel. Persze egy frontális biztos más, mint egy oldalsó ütközés, hiszen akkor visszafele jövetben a fejed eltalálhatja, de nem tudom, hogy akkor mennyit számít az, hogy elcsavarodhat a mikrofon rész (felfele vagy lefele, ezzel tompítva az ütközés erejét), ill. hogy tényleg nagyon könnyű műanyagból van kialakítva, így nagyobb sérülést - szerintem - biztosan nem okoz, mint magával a fejtámlával való találkozás. Minden esetre a bogarat elültetted bennem, és megpróbálok utánanézni mi az ábra ''hivatalosan''. Mindemellett én továbbra is nagyon jó eszköznek tartom, nagyon jó a hangminősége, nagyon kényelmes a használata, és kb két hetente töltöm úgy, hogy nem kapcsolom ki. Haverjaimnak, akiknek eddig kölcsönadtam, sose akarták visszaadni... -
mrlujoak
veterán
-
mrlujoak
veterán
Hali!
Nem tudom mennyire vagy-vagytok jártas-ak az ütközéstechnikában, mennyit tudsz-tok annak pontos fizikai paramétereiről, de ez egy kicsit elborzaszt engem.
Egy oldalirányú 50 km/h-ás sebességű ütközés gyakorlatilag 0,1 sec alatt lejátszódik, az elektronika - már ha van - érzékeli a kontrakciót, lassulást mér és jelet ad az övfeszítőknek és az oldallégzsákoknak, mindezt 0.006-0.01 sec alatt ( nem, nemírtam el a nullákat). Az oldallégzsákok további 10-15 ezred másodperc alatt feltöltődnek, és már várják a feléjük csapódó utast, aki az elmerülés után - és a dinamika okán - elkezd az ellenkező irányba gyorsulni.
A kihangosító akkor csak rosszabb, ha két első utas van, hisz szegény anyós, már arcával a másodperc töredéke alatt letöri az a csak műanyag tárgyat, ami aztán a vezető arcába csapódhat.
Ha nem töri le anyósunk, akkor mi törjük le - súlyos nyak és arc sérüléseket szenvedve - a visszacsapódáskor.
A fontális ütközést nem is merem említeni.
Törésteszteknél jól látszik, hogy ha egy félfrontális tesztnél a bal oldal ütközik fel, akkor a sofőr először - nem pont egyenesen előre - előre gyorsul a műszerfal felé, majd szép lassan a kocsi kifordul alóla, aminek következtében háta nem pont az ülés közepébe, hanem a vezetői ajtó felőli oldalába érkezik vissza.
És mi van, ha a jobb orrésszel találunk el valamit, vagy minket. Akkor az előre mozgásnál valószínűleg nem törik el a kihangosító - súlyából és masszív anyagágól következtetve - ennek okán a visszaeséskor nagy valószínűséggel a koponyalapunkkal, vagy a nyakunkkal törjük ripityára kis kedvenc kihangosítónk. Remélem a felületi és egyéb sérülésekről szót se kell ejtsek.
orbano: nem kell oda húsvilla... elég egy rossz koncepció és máris kész a katasztrófa.
Azt például tudtad, hogy az övcsat és a zsebben hagyott mobilok, napszemüvegek a bekapcsolt öv alá kerülve, egy esetleges frontális ütközésnél - 64 km/h standard félátfedéses - súlyos belső sérüléseket okozhatnak?
Nem szabad játszani ezekkel, mindent el a fejtől és a lágyrészektől. Inkább megvagyok a kevésbé jobb minőségű műszerfali kihangosítóval, minthogy felszabja nyaki artériám egy reklámfogás...
Bár ezt mindenki maga dönti el.
mrlujoak -
NaLaBT
csendes tag
Azt nem tudom, hogy egyedülálló vagy sem, nekem ez nem is volt érdekes. Decemberben kaptam egyet a cégemtől, és elégé negatívan álltam hozzá. Aztán beraktam, és egy nap alatt baromira megszoktam. A mikrofon egyáltalán nem zavaró (oda hajtod ahová akarod), ellenben a hangszóró pont a füled mögött van, még autópályán nagy sebességnél is nagyon jól hallasz mindent - iszonyú kényelmes nekem (sokat vezetek). Szerintem ez tipikusan olyan cucc, amit ki kell próbálni és használni, utána meg egyszerűen nem tudod nélkülözni. (Nekem fekete színű van, az jobban beleolvad a kocsi belsőbe.)
-
Hát az autós kihangosító engem is egy kicsit sokkolt, a másik füles még talán.
Jelenleg egy Platronics márkájú bt headset-et használok, az is elmegy nagyon sokáig. Beszélgetési iőben kb 2x annit tud mint a 6230i amivel használom. Ja és ez 7000 HUF volt.
Első büntetésnél meghozza az árát -
Atombalu
senior tag
nevetseges, csak a macera van vele. teljesen fölösleges találmány
-
Jégkokó
veterán
Én hasonló kihangosítót már láttam egy két autóba,szóval nem értem, miért van az irva hogy ez annyira egyedülálló dolog lenne.
-
Bibby
addikt
Jó drágák ezek az autós bluetooth cuccok. Én inkább hozzácsapnám ezt a 30 rugót egy jó autórádió árához és bluetooth-ost vennék.
-
gorlin
őstag
Az az autós kihangosító nagyon durva.
Normál kihajtott állapotban egy baleset során pont jól jón ott
Az ülés mellé hajtva már teljesen más a dolog de kihajtva... -
marcee
addikt
A snake 2-ről nekem is a kocsi feltörése volt az első, ami eszembe jutott. A második pedig, hogy nem szeretnék a tervező helyében lenni, ha egy-két amerikában bekövetkezett baleset után a járulékos sérülések miatt beperlik őket néhány millió dollárra. Ne legyen igazam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Finn design, de nem Nokia. Viszont a minőség a hőskort idézi.
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mikrotik routerek
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Bitcoin topic
- Fixált kábelekkel jönnek a SilverStone legfrissebb, ATX 3.1-es tápjai
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Home server / házi szerver építése
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi 20W Wireless Car Charger
- Apple Smart Keyboard Folio 12,9" -Magyar
- Apple Airtag 4 Pack Bluetooth Nyomkövető, Bontatlan, Új, 4 Darabos Csomagolás, 1 Év Apple Garancia
- Spigen Thin Fit Pro + Spigen Slim Armor Pro Samung Galaxy Z Fold5 -höz
- Akció! Paidashu 10600mAh, 22.5W Gyorstöltő PowerBank - Soha ne merülj le!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Minőségi ès nagyon jól bővíthető ház, táppal!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B150M i5 7600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB GDDR6 Carbide Air 700 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest