Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nolika

    aktív tag

    válasz counterbill #13076 üzenetére

    Tegyük rendbe a dolgokat:
    A "mAh" vagyis milli-Amper-óra az általában az akkumulátorok mértékegysége. Jelentése: x áramerősséget (aminek Amper a mértékegysége) 1 óra alatt lead. Tehát egy 1000 mAh-s akkumulátor 1000mA terhelést bír 1 órán át. Természetesen feltételezzük, hogy a kapocsfeszültség illetve a terhelés állandó.

    Az előbbi sajnos nem, ugyanis a cellafeszültség változása folyamatos ( ugye 4,2V (volt)-ról olyan 3,8-ra esik), ami vonzza magával hogy KONSTANS terhelés esetén is az áramerősség változik (Ohm törvénye: I (Áramerrőség)= U(feszültség)/R(ellenállás), aminél a feszültség változó. Ezért az akkumulátorok korrekt kapacitástároló képességét Wh-ban adják meg( Wattóra), ami szintén megadja mekkora hatásos teljesítményt ad le 1 órán belül.

    Ezzel szemben a töltőkön CSAK mA van feltüntetve. Mivel a fali aljzat nem akkumulátor, ezért konstans ennyi áramot ad le, ha törik ha szakad. Általában ezek a töltők 5V feszültséget adnak le(standard USB).

    Ebből következik hogy egy adott akkumulátort mennyi ideig kell tölteni. egy 2000mAh-s akkumulátort 1000mA-es töltővel ELMÉLETILEG 2 óra szükséges. Természetesen ez több, ugyanis a töltés során veszteség keletkezik, plusz a töltőáramkör nem mindig ugyanannyi kakaóval adja az áramot. Általában a számolt érték +50%, de ez korántsem igaz.

    Az hogy egy telefon mennyi kakaót ad, az a mindenkori kernelbeállítástól (kernel ami a hardvert vezérli, többek közt a töltőszabályozót) függ. Az előző telefonomba ami egy S Advance volt, konktrétan megadható a töltőáram nagysága. Szóval hiába van 2000mA-es töltőnk, nem biztos h gyorsabban tölti fel a telefont. A kernel meg nem tudja, milyen töltőt kap :) Gyanítom hogy a gyárira van méretezve.

Új hozzászólás Aktív témák