Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Deck

    titán

    válasz razorka777 #8968 üzenetére

    Én inkább megveszem azt ami kell, ne szívja sok szar reklám az akksimat :)

    Ingyenes alkalmazások merítik a mobil akkuját

    "Jobban járunk, ha fizetünk a mobilos alkalmazásokért, mert ellenkező esetben gyorsan lemerülhet a telefonunk. Az indianai Purdue Egyetem kutatói Abhinav Pathak vezetésével az Androidon futó ingyenes alkalmazások vizsgálatával kiderítették, hogy azok az általuk elhasznált energia 75 százalékát a hirdetések megjelenítésére, a felhasználó nyomon követésére, vagy az adatok feltöltésére használják el. Előfordulhat, hogy egyetlen alkalmazás futtatása 90 perc alatt lemeríti az akkut.

    Az egyetemi kutatócsoport vizsgálatán többek közt olyan népszerű programok estek át, mint az Angry Birds, a Free Chess és a New York Times. Mérési eredményeik szerint az alkalmazások az elhasznált energia alig 10-30 százalékát fordították az alkalmazás funkcióinak működtetésére.

    Az Angry Birds például 20 százalékot fordított a játék futtatására és megjelenítésére, míg 45 százalék jutott a felhasználó tartózkodási helyének megtalálására és a koordináták feltöltésére, illetve a helyhez kapcsolódó hirdetések letöltésére. Ráadásul a 3G-kapcsolat akkor is körülbelül 10 másodpercig él, ha már régen véget ért az adatforgalmazás, és ez a fogyasztás 28 százalékáért felel.

    Pathak szerint az energiapazalás fő okai azok a beépített kódrészletek, amelyekkel a fejlesztők pénzt termelnek az ingyenes alkalmazással. A kutató a svájci Bernben jövő hónapban megrendezésre kerülő EuroSys konferencián tart előadást a felfedezéséről."

    Aztán meg jönnek sokan panaszkodni, hogy jobban merül a telefonjuk, és az ICS-re fogják :)

    [ Szerkesztve ]

    PS5

Új hozzászólás Aktív témák