Hirdetés
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Íme az új Android Auto!
- Csúcskamerával jöhet a szupervékony S25 Slim
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- iPhone topik
- Apple Watch
- Egy óra, két rendszer
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
Szóval az a led tényleg tud sárga is lenni .
Érdekes, hogy reggel, mikortól figyelem, már felfele megy az akksi szintje, tehát tölt. Igaz, hogy mikor felkelek, 5 percen belül keltem a gépet is. Bekapcsolt gép mellet meg simán tölt wifin netezés + fülesen keresztüli zenehallgatás mellett is.
Szóval a futó folyamatok (éjszaka is ezek futnak gondolom):
Battery Widget
Android Battery Dog
3G watchdog
Advanced task killer free
+ alap service-k(tessék nem leharapni a fejemet, hogy miért futtatok ennyi sok mocsadék progit, még csak most ismerkedek a droiddal Tanácsokat viszont szívesen hallgatok.)
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz BigBlackDog #4301 üzenetére
Ja hogy kikapcsolt pc-n töltöd? Az úgy még kevesebbet ad le, szinte semmit.
De 40% akkor is sok, akármit csinálsz, ha nem megy a kijelző. Task Killer mondjuk felesleges, ha automatizálva van az sok energiát tud zabálni, feleslegesen. A rendszer kilövi ami nem kell és a programok, amiket felsorol nem futnak, csak a memóriában vannak, így, ha újra kell, akkor gyorsan indul.
-
BigBlackDog
veterán
Leszedtem a task killert és a battery watchdogot is.
Tudnál ajánlani valami progit, ami figyeli az akkumulátor tölrtöttségét, feszültségét, hőmérsékletét és tud normális grafikont rajzolni (időosztással) és persze nem zabálja az akksit?Az úgy még kevesebbet ad le, szinte semmit.
Gondolom ha az USB-s ledes lámpa világít rendesen készenlétben lévő pc-nél, az csak annyit jelent, hogy tud felvenni 10-20 mA-t. Ezek szerint ilyenkor nem is tud 500 mA-rel tölteni?[ Szerkesztve ]
-
gabe8719
senior tag
A Voda 858 valójában egy külön a szolgáltató kérésére készült Huawei cucc, arra írtam a többit.
BigBlackDog:
A Caynax akkualkalmazása szerintem jó erre a célra (a Gauge battery is egészen jó), mindkettőnek van választható widgete is. Egyébként a fali töltő áramerőssége 850 mAh ha jól emlékszem, a töltésnél pedig nem csak az 5V számít, hanem az áramerősség is, ami a PC USB kivezetésén (különösen az előlapin) sosem jön ki úgy, ahogy kellene.
Mindenképp érdemes rendes töltőt használni, töltés közben a töltő elektronikája ugyanis kommunikál a készülékkel, úgyhogy az egyes szinteknél mindig méri, hogy mekkora kakaót kell leadnia. (A stage 3-nál pl. az utolsó fél órában már csak csepptöltés van, úgyhogy az akku élettartama és bejáratása szempontjából szerintem jobb megoldás a rendes töltő használata.)[ Szerkesztve ]
-
aero.
veterán
válasz BigBlackDog #4303 üzenetére
De, kikapcsolt állapotban is megkapja az USB az 5V-ot, nem kisebb a teljesítménye.
(ez csak akkor működik, ha úgy van jumperelve, vagy a biosban beállítva az USB port, a félreértések elkerülése végett, mielőtt valaki kikapcsolt gépnél kezdené tölteni a telóját ) -
fatal`
titán
Grafikont nem rajzol de az elvison féle battery widgetet használom. Van notification bar kijelzése, ír hőmérsékletet, feszültséget, mást nem, de ott a gyári grafikon a beállításokban, ahhoz van gyorsgomb benne.
Az hogy világít az USB lámpa csak azt jelzi, hogy tölt, hogy mennyivel azt nem. Konnektorról értelemszerűen gyorsabb. Nem tudom az USB hány mA-t tud leadni.
-
gabe8719
senior tag
Az USB portok leadott áramerőssége szerintem alaplaponként/pécénként változó, VA műszerrel, vagy multiméterrel lehetne pontos értéket mérni - annyi viszont biztos, hogy nem ad le annyit, mint egy célspecifikus 220-as töltő. Az otthoni gép hátlapi portját mértem egyszer, 100 mA sem volt.. Mondjuk nyilván attól is függ, hogy hányfelé van kiosztva az USB az alaplapon belül, plusz ha még esetleg toldás is van benne, erősen romlik az érték.
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz gabe8719 #4307 üzenetére
Másrészt, ha jól tudom, Li-ion akksiknál a töltés végéhez közeledve a töltőáram csökken (nullához konvergálva), a töltőfeszültség pedig tart az akksi névleges kapacitásához. Szóval a 100 mA még természetes is lehetett 80 % feletti akksiállapotnál történő töltéskor szvsz.
-
blueye
veterán
Én ezt használom: Battery Monitor Widget
-
dartsos
tag
Sziasztok!
Szerdán készülök trémobiltól venni Live With Walkmant és lenne első körben pár kérdésem.
Van most ár-érték arányban jobb teló ennél szerintetek?(32-ért veszem előfizusan ha minden igaz)
Meg az akksi első töltését hogy kell végrehajtani? Hány órát hagyjam tölteni?
Azt tudom, hogy utána hagyjam egyszer teljesen lemerülni, hogy belője magát az android akku kijelzője.
Meg szeretnék majd bele egy nagyobb memóriakártyát, azok közül melyikkel megy el jobban? Gondolok itt a sebességi szabványokra. CL4-6-10? Számit valamit működés szempontjából?
Meg veszteségmentes zenei állományt(Flac) le tud játszani vagy valami külön lejátszó kell hozzá?
Előre is köszönöm a segitséget, és bocsánat ha nem olvasom végig a fórumot biztos találnék választ a kérdéseimre, de elég sok hsz született már, aminek már egy jó részét elolvastam, azértis döntöttem ilyen telefon mellett. -
gabe8719
senior tag
válasz BigBlackDog #4310 üzenetére
Szerintem nem lehet teljesen szabványos, ha van is ilyen előírás, az valószínűleg csak névleges érték. A leadott áramerősség szvsz. függ a PC tápegységétől is, meg attól is, hogy hány eszköz terheli egyszerre. Mondjuk én bekapcsolt állapotban mértem rá üresben a hátsó portra (tehát nem volt töltés alatt), így azért húzós az a 80-100 mA.. A töltőáram pedig azért csökken fokozatosan - ahogy említettem is a csepptöltésnél -, mert a töltő folyamatosan monitorozza az akksi töltöttségi szintjét, és ehhez méri a töltőáram erősségét. A fali töltővel ellentétben az USB töltésnél szerintem egész más a képlet, ugyanis a PC portja nem elsődlegesen töltésre van kitalálva.
hunfatal:
Így van, USB-nél én is úgy tudom, hogy 3m körüli a kritikus határ az adatátvitelnél is (habár mérhető jel van rajta), a tápfesz meg a toldókábel impedanciája és pár egyéb zavartényező miatt folyamatosan csökken egyébként is.[ Szerkesztve ]
-
nonolada1
senior tag
Volt ma egy szánalmas kalandunk evvel a telóval.Mivel a szolgáltató nem rak rá gyárilag kijelzővédő fóliát,csak azt a sima egyszerű lehúzhatót,vettünk rá egyet és kértük rakják is fel rá.
A pasi mondja hogy nem rakja rá,hisz már van rajta gyárilag.Mondom az nem az Te szerencsétlen,az csak a sima takarófólia.Hosszas győzködést követően nagy nehezen lehúzta,majd mondta,hogy rakta aztán ne múljon a dolog,feltette a vásárolt fóliát,de szöszös maradt alatta.Mondom neki ez így nagyon nem jó,hisz egy vadiúj telóról beszélünk,ne legyen már full szöszös a fólia alatt a teló kijelzője.Mondja,hogy kapcsoljam be a kijelzőt,mert akkor nem is látszik,na akor látszott csak igazán.Mondom ez így nagyon gyászosan néz ki.
Azt mondja ne szórakozak vele,ez nem egy vákuumszoba,por mindenhol van,máshogy ezt nem lehet felrakni,majd adott egy másik fóliát,a kezembe nyomta a telóval együtt és közölte,hogy rakjam fel magamnak ahogy akarom.
Ez ám az üzletpolitika emberek!!!
Megjegyzem,a párom otthon gyönyörűen felrakta,pedig az a srác tuttira sokkal többet rakott már fel a páromnál.
Na mindegy,ez csak egy kis szösszenet volt. -
gabe8719
senior tag
válasz nonolada1 #4317 üzenetére
Biztos nem volt benne a munkaköri leírásában..
Egyébként tényleg nem mindenkinek egyszerű ez, én is rendszeresen küszködöm valamiért a fóliákkal, a lányok ügyesebbek.
Ha kellékes boltban dolgoznék, valószínű én sem vállalnám, hogy a komplett fóliakészletet elhasználjam pár kliens után, mert olyan 'ügyesen' rakom fel.. -
Cartman023
aktív tag
Olyat vettem észre, ha a teló pl 80 %-on van, és ha az aksit kiveszem akkor lemegy 10-5 %-ot. Normális ez?
Szerk:
és persze utána vissza is rakom(#4325) mathaus=
Nekem is szokott ilyet csinálni. Ilyenkor szerintem a Chuck Norris energiáit kapja meg.
[ Szerkesztve ]
-
mathaus=)
senior tag
Az normális ha lerakom a telót mondjuk 49%-al, és mire újra használatba veszem ( suli, szal 2-3 óránként ) már 51%-on van?
-
gabe8719
senior tag
válasz nonolada1 #4323 üzenetére
Ja, akkor természetesen azt üzenem nekik én is, hogy 'llykmdlcienfkjyldidmwlkm'. Így szépen magyarosan be is lehet helyettesíteni.
mathaus:
Nem tudok másra gondolni, mint hogy meghatározott időközönként csekkolja az akkut a rendszer, és korrigál. Esetleg valami külső (hő)behatásra kicsit jobban beindult az akksi, és többet mér egy pár pillanatig. Egyébként passz.[ Szerkesztve ]
-
aero.
veterán
nekem meg most 10%rol leugrott 1re, lemerult, bedugtam, bekapcsolom es mar 11%. vsz rossz kalibralas, lehet ezzel valamit kezdeni?
-
Vhiktor
veterán
Egyébként egy új fólia miben másabb mint ami gyárilag rajta van?
Valamint, hol lehet venni?ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
BigBlackDog
veterán
válasz nonolada1 #4323 üzenetére
Hasonlóan én is ma vettem egy fóliát a pár napos live-omra (Bp. Kosztolányi tér). Rajta volt még a gyári fólia. Boltos levette, kompresszorral megfújta a telefon kijelzőjét és a fóliát is párszor, majd mikroszálas kendővel megtörölte a kijelzőt (ahogy levette a gyári fóliát, minimális zsír rákerült gondolom). Ezután megint egy adag kompresszoros fújatás, majd felrakta az új fóliát. Gyönyörűen sikerült, bár nagyon aggódtam én is az esetleges hanyag munka miatt. De szerencsére nem. Egy kis szöszmösz került a kijelző bal kávájához, meg a vissza gombhoz, de nagyon kell nézni, hogy észrevegyem . Szóval a fenti helyen lévő bolt ajánlható szvsz ilyen szempontból.
Viszont a fólia keménysége nem nekem lett kitalálva. Felrakás után nem volt semmi karc rajta, néhány órával később már láttam néhány hajszálkarcot. Gondolom az ujjaimon lévő keményebb bőrréteg (vagy esetleg a körmeim) miatt vannak.Vhiktor: Elvileg keményebb (na persze ) és kontrasztosabb lesz a kijelző. Utóbbit meg tudom erősíteni. Kosztolányi Dezső téren van a bolt, ahol vettem. Nagyjából itt, a narancssárga profilú üzlet.
[ Szerkesztve ]
-
nonolada1
senior tag
válasz Vhiktor #4330 üzenetére
Amit gyárilag ráraknak az csak egy ilyen védő,hogy a dobozban véletlen se sérüljön a kijelző,ezt a régi hagyományos készülékekre is rárakták,imkor bekapcsoltad a telót vetted észre és le is vetted róla,mert idegesítő volt.Ez nagyon könnyen le is húzható,egy kis fülecske is segíti azt.
A kijelzővédő fólia enyhén ragacsos,így rátapad a kijelződre és azt biza ha jól fel van rakva,olyan könnyen nem szeded le.Pl amit az én telómra gyárilag felraktak,le sem bírom szedni,mondjuk nem is akarom,mert nagyon jó minőségű. -
mathaus=)
senior tag
Az elektronika kapcsolta ki, h ne merüljön le az akksid mer az árt neki. Ezért 10% ot hagy benne, és ha töltőre kerül akkor onnan folytatja.
gabe8719 : értem! Nem mintha baj lenne Inkább több mint kevesebb Akkor mi? Nekem is ez volt először és szent meggyőződésem volt h az elektronika kapcsolta ki.
[ Szerkesztve ]
-
gabe8719
senior tag
válasz mathaus=) #4333 üzenetére
Ilyen nincsen. Az akksi optimális esetben nem is tud kritikus szint alá merülni (kivéve, ha 'lemerült' állapotában kiveszed a telefonból, és elteszed pár hétre..). Gondolok itt arra, hogy a Li-pol és Li-ion akksiknál ha kritikus merülés vagy túltöltés történik, megbomlik a cellák kémiai rendszere, emiatt túltöltésnél el is pukkanhat az egész, túlmerülésnél viszont elhalálozik az akkumulátor, és max. sokkolással lehet újra feléleszteni (ez viszont a legtöbb esetben már hiábavaló.) A két jelenség kivédésére van az akksiban egy IC, ami leszabályoz a töltésnél, és akkor is, ha a fogyasztó túlmerítené az akksit, így a telefon mikor 1%-ot mutat és kikapcsol, valójában 8-10% körül van a valós töltöttségi szint.
Erre jön rá az, hogy az androidban van egy battery.stats fájl, ami alapján visszajelez a töltöttségjelző indikátor, és ha nem jó a kalibrálás, a telefon is akksivédelmi okokból ráhúz a minimumra, és elvesz a maximumból (amire igazából nem lenne szükség, mert a biztonságos szintet az akksi már hardveresen is tudja szabályozni), ha viszont az amúgy sem erőmű akksinak az android miatt is csak a középső 80%-át skálázza fel a rendszer 100 egységre, elég rövid ciklusokat fog teljesíteni a vas.
Amikor a telefon jelzett hogy 1%-on van és kikapcsol, majd töltőre csatlakoztatáskor felugrott 11-re, az vagy kalibrációs baki lesz, vagy az van, hogy kikapcskor nem volt fogyasztás, és az alacsony töltöttség miatt a töltő nyomta bele a max. kakaót, ezért a visszajelzéskor már 11%-nál állt a töltés (valójában viszont ennél többnél, mert az indikátor természetszerűleg mindig kevesebbet mutat a valós értéknél.)
-
gabe8719
senior tag
Akksi kalibrálás:
1. Ha van recovery-d, akkor nincs szükség harmadik alkalmazásra, ha nincs, akkor rántsd le a marketről a battery calibration-t, vagy az akku kalibrálás-t (az utóbbi talán magyar fejlesztés eredménye). Annyit csinál mindkettő, hogy miután megkapta a root jogot, törli a batterystats.bin-t, amit aztán nulláról újraír a rendszer.
2. Bekapcsolt állapotban tedd fel töltőre a telót, várd meg, amíg kiírja, hogy feltöltve. Töltőről le, teló kikapcs. Akksi ki, várj 10 másodpercet, akksi be.
3. Ne kapcsold be, tedd fel töltőre. Ha pirosra váltott a led, várj amíg zöld lesz, ha nem, várj 4-5 percet. Töltőről le.
4. Kapcsold be, várj amíg teljesen feláll a rendszer, majd kikapcs. Akksi ki, 10 mp, akksi be.
5. Ne kapcsold be, csak töltőre tedd fel, majd várj körülbelül 30 percet (stage 3, csepptöltés), majd ha letelt, miközben töltőn van, kapcsold be, indítsd el a letöltött kalibráló alkalmazást, és add ki a parancsot a kalibrálásra (vagy bootolj be recovery-be és wipe-old a battery stats-ot). Ha a művelet sikeres, leveheted a töltőről, innentől a maximum értékkel számol a rendszer.
6. A minimumot nem feltétlen szükséges beállítani, de be lehet: várd meg, hogy lemerüljön annyira, hogy kikapcsol. Ne tedd fel töltőre, csak próbáld újra bekapcsolni addig, amíg egyszer csak sikerül. Ha ez után is kikapcsol magától és már csak tiltakozóan villog a led az újabb bekapcsolási kísérletre, töltőre fel, bekapcs, és lehet hagyni nyugodtan felállni a rendszert.
-
BigBlackDog
veterán
Egyébként csak GSM módban vagy WCDMA (előny) /GSM módban fogyaszt kevesebbet üresjáratban?
-
blueye
veterán
válasz BigBlackDog #4340 üzenetére
Csak 2G (GSM) módban kevesebbet fogyaszt.
DE már többször kérdeztem:naponta egyszer nem vagy 220V közelében ahol feltöltheted a telefonodat (ez nem csak neked szól, bocs). -
¤Envy¤
aktív tag
- tárgytalan hsz -
De annyi kérdésem lenne esetleg még, hogy a Class4 vagy a Class6 ajánlottabb memória kártyából a telefonba?
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
Egy (számomra) érdekes témában kérdezősködnék, mégpedig a overclockingban. Ahogy tanulmányoztam a szoftverkínálatot androidra ráakadtam különböző tuning programokra, amikkel -többek között- a CPU-t is lehet húzni. Ezzel kapcsolatban lenne néhány kérdésem.
1. Valaki már próbálta húzni a gyári max órajel fölé a prociját?
2. Mekkora órajelet lehet maximum beállítani ebben a modellben lévő procinál?
3. Mekkora órajelet bírhat stabilan?
3. Szintetikus teszteken kívül érződik is valahol (például videólejátszás, játékok...)?Ezeknek a programoknak mindenképpen kell root jog, ahogy láttam. Mivel rootolt a telóm ezzel nem volt gond. De ahhoz, hogy a procit 1 GHz-nél feljebb tudjam tornázni már kéne főzött ROM is rá. Ezzel már nem akarok szenvedni, főleg, hogy bőven jó a gyári és egyébként is érdekesség szempontjából próbálnám csak ki az overclockot.
Gondolkodtam viszont még az underclockon is, hétköznapra úgyis sok az az 1 GHz, talán lehetne némi akkuidőt nyerni szvsz. Csak sajnos nem tudom, hogy ezek az OC programok mennyit fogyasztanak állandó háttérben való ténykedésükkel.
Nektek mi a véleményetek? -
nonolada1
senior tag
Ma sikerült egy kicsit elcsórnom tőle és játszottam vele.Az Angry Birds nagyon szépen akadásmentesen fut rajta,szemben az én Alcatelemmel,amin időnként szaggat a játék,de azon is csak néha.A kijelzőt nem igazán bírom megszokni az Alcatelemhez képest,mert az egy dolog,hogy az nagyobb,de még mindig akárhányszor ránézek,azt kell megállapítsam,hogy szebb a kijelzője,szebbek a színek,élesebb az egész,mellette a Sony fakónak tűnik.
Amúgy kinézetileg egyre jobban tetszik,könnyű kiseb kézbe pont beleillő kis cucc.
Mivel egész nap nyomkodva van,egy nap alatt lemerül,de később,mikor már nem lesz ennyit nyomkodva szerintem 2-3 napig is bírni fogja,legalábbis az Alcatelemnél ezt tapasztaltam.
Jó vétel szerintem,mert a proci miatt egy kellően gyors telefon,csak nekem a kijelző kompromisszumot kíván,mind a méretét,mind a színeit tekintve. -
molnarpeter
nagyúr
válasz BigBlackDog #4346 üzenetére
Gyárilag 1,5GHz-ig skálázzák ezt a professzort. 2GHz-et is megy akár tudtommal Két 3. van. A használatban pl flash vidiknél érződhet. OC-hez nem kell főzött ROM, elég kernel. Nem fogyasztanak semmit tapasztalataim alapján, viszont a főzött ROM-ok JIT funkciója is segíthet a hosszabb akkuidőben Esetleg a GPU gyorsításssal is tehetsz egy próbát (ezek gyári rendszeren is mennek): [link]
Programnak ezt ajánlom: [link]
Milyen órajelek vannak az alap kernelben?mp
[ Szerkesztve ]
-
gabe8719
senior tag
válasz BigBlackDog #4346 üzenetére
A Sonyt ugyan még nem húztam, de az ezt megelőző Bladem az kapott mindent.
Nem is igazán főzött rom kérdése a dolog egyébként, a kernelben van tiltva az OC, jelenleg lefelé is csak azokra az értékekre lehet állítani, amit a gyári kernel támogat.Biztosan lesznek majd személyes tapasztalatok az ellenkezőjéről, de szerintem nem éri meg OC-vel játszani. Egyrészt körülményes, másrészt felesleges, gyakorlatban van ugyan észrevehető különbség (bár szerintem gyakorlatilag mindenre elég az 1 Ghz), másrészt tényleg szintetikus tesztekben lehet igazán lemérni a különbséget, de legalább pillanatok alatt megeszi az akkut a magasabb órajel. Állítólag ez a lapka közel 2 Ghz-en még vígan stabil, ugyanez a chip van ha jól emlékszem az Arc-ban is, ott 1,5 Ghz-en fut. Szóval bírni bírja, de a gyakorlatban szvsz. nem sok értelme van játszani vele.
Az UC viszont mindenképp kímélné az akkut, és szerintem a hétköznapokra bőségesen elég 6-800 Mhz is.
-
aero.
veterán
válasz molnarpeter #4348 üzenetére
Ja, csak ahhoz meg bootloader unlock kell, ha szolgáltatós akkor meg onnantól annyi.
Gyári kernelbe 122, 245, 368, 768, 806 meg 1024.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest