- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiro4444
tag
Sziasztok. Be írom ide is, hátha tud valaki segíteni.
Sajnos visszatértem.
Anzo romjából hiányoltam pár dolgot ezért feltoltam a telefonra recoveryből ezt: [url]http://khan13.wordpress.com/2012/10/07/teljes-spica-telepites-tutorial/[/url]
Tegnap estig ment is minden rendben, aztán összeomlott, anroid.acess. valami volt a hibaüzenet folyamatosan. Neten utánaolvastam, állítólag összeomlott a rendszer. Kezdésnek, először, csak a ROMot tettem fel, azaz a "Az SGM zip-et nyugodtan töröljük le a kártyáról, mert már nem lesz rá szükség." mondatig. Ment is kb 3-4 napig, hibátlan, örültem, volt minden ami hiányzott, majd este jött a baj. Gondoltam az lehet a baja, hogy nem csináltam végig mindent, így megpróbáltam folytatni, elölről megcsináltam a leírást. Azaz megcsináltam, a SGM honeycomb ROM felrakása után, a flash kernel build 74-t, és a rebuilt.ubi-t is feltenni. Ezután bekapcsoláskor csak a fekete képernyő jön, ahogy írja is a szerző, és nem megy tovább.
Ma próbáltam visszatenni az ANZO ROMot, de nem engedi, valami Installing aborted a hibaüzenet, egy hosszú üzenet végén.
Mi a teendő??
Odin nem ismeri fel a telót. Honnan kezdjem elölről? Kellene flashelni, rootolni? Gondolom nem, mert recovery van, az még előjön.
Vagy sikerült hazavágnom teljesen a telót, és próbáljam ki, milyen messzire repül?
Előre is köszönöm a segítséget!Üdv
-
Kristof14
senior tag
válasz kiro4444 #37052 üzenetére
tegnap is jelzett nekem valaki, hogy hibaüzeneteket írkál ki.
ez azért lehet mert vagy nem csináljátok meg rendesen a factory reseteket.
vagy ilyet már én is tapasztaltam hogy hiába csináljátok meg a telóba maradnak ilyen olyan filek az előző ROMból és azok kavarnak be.
egyetlen módja, hogy ne legyen gubanc, hogy odinnal leflasheled az egészet és kezded előről.
ha nem ismeri fel akk játszani kell vele kihúzod bedugod akksi ki akksibe downloadmód stb.
egy idő után menni fog xD
aztán azért nem tudtad felflashelni az anzo romot 2.3 ról, mert az anzo, ha jól tudom akk 2.2-es.
a 2.2 és a 2.3 közt van egy ugrás.
más recowery meg egyéb kell hozzá.
ezt raktad fel a flaskernel nevű fájlal.
onnan visszalépni csak úgy tudsz, ha odinozol egyet.-
-
Khan13
senior tag
válasz kiro4444 #37052 üzenetére
Szia
Flash_kernel_build74 után lehet fekete képernyő, ami nem baj, akku ki majd be, rebuild_ubi telepítése. Itt van egy rendszer nélküli telefonod, ami csak 2.3 és újabb rendszerű Androidok fogadására képes, tehát a 2.2 és régebbiek nem tudnak működni.
Első lépésként töröld a /system-et és a Dalvik cachet, aztán próbálj egy 2.3 alapú ROM-ot (Tom3q-é a legfejlettebb még mindig)
-
törölt tag
Na, a Spica-t végre be tudtam adni szervízbe. Hétfőn kapok árajánlatot a micro usb javítására....
-
kiro4444
tag
válasz Khan13 #37054 üzenetére
Akkor ez azt jelenti, hogy ne szarjak be? Tudok még belőle telefont csinálni?
Hogyan kellett volna ROM-ot menteni? Még nem csináltam. Nem vagyok nagy spíler (spieler), 3 ROM-t már tettem föl rá, de ennek ellenére nem értek hozzá, csak követtem a leírást.
Valaki megtenné, hogy leírja lépésenként mit tegyek? Ezt a Honeycombot szivesen visszaraknám, nem kell 2.3, nekem felesleges. Nagyon tetszetős, benne van minden ami kell nekem, hibátlan, csak összeomlott.
Mivel tud többet a 2.3-as? Stabil ROM?
Tehát az első lépés, hogy megpróbálom összehozni Odinnal a telóm. Második, hogy a jc3.ops-ot (valami ilyesmi) már nem kell feltenni újból. 3. maradt fent a Leshak féle kernel, vagy törlődött. (Gondolom igen, amikor megpróbáltam a 2.3-at felrakni, ahhoz másmilyen kell nem?)
4?
5?
6?
-
kiro4444
tag
És még egy észrevétel. Fel akarom készíteni az akksit is, majd az újratolásra, de hiába dugom töltőre azt írja, (kikapcsolt állapotban), hogy battery disconected. Ez csak egy hibaüzenet, vagy tényleg nem tölti? Recoveryben töltődik? Most 50-70% között lehet, jobb lenne feltölteni teljesen. De ügye nem látom mennyi van még benne, mert recoveryben nincs akksiállapot, tovább meg nem jutok.
-
Kristof14
senior tag
válasz kiro4444 #37056 üzenetére
helló!
nos én nem akarok polgárháborút de én nem szeretem a 2.3-at.
hányzik belőle egy két dolog amit 2.2n alig használtam úgy gondoltam nem lesz bajom, ha nem lesz benne és mindig akk nem volt amikor akartam
kamera fokozottan van a youtub hq-nájak is búcsút kell mondanod valamint az iránytűt még ki kell spórolnod az életedből, ha ezt a romot szeretnéd.
én most 2.2 párti vagyok (ill sola-n ics.)ha vissza akarsz menni 2.3 ról akk minden képpen odinoznod kell semmi más lehetőség nem játszik (es spielt nicht. shade).
szóval odin.
beteszed az összes fájlt az .ops mindig kell azt nem lehet kispórolni abba van, hogy mit kell feltennie, ha megnyitod egy szövegszerkesztővel akk látod.
aztán beteszed az összes filet.
akk leflasheli újraindul aztán megint odin de most csak az lk 08.pda.tar(nem tudom pontosan a nevét)kell meg az ops!!
akk le van rootolva, van recoveryd. egysherűen bemész a recoverybe és feltolod a honeycomb-ot.
ennyi elvileg utána minden király lesz.
jah am a kernel az minden odin után cserélődik ill rootkor, recovery telepítéskor és persze amikor vagy a kernelt vagy a romot cseréled.-
-
kiro4444
tag
válasz Kristof14 #37058 üzenetére
Tehát akkor vissza 2.2-re. Nem tudom milyen a 2.3, de elégedett voltam a 2.2, nekem elég.
Következő a kérdésem. Odint akkor kitöltöm az ops fájllal, feltolom. Utána kitöltöm a boot, phone, pda csc és azt is feltolom? Ha ez kész, akkor ismét Odin LK2_08.pda és feltolom ezt is? De az nem baj, hogy a telefon az recoveryben lesz? Mert ugye addig volt csak download, amíg nem lett rootolva.
Tehát elvileg ezt csinálom meg, egészen addig, míg fel ment azLK2_08.pda, (http://andro-id.info/segedlet_spica/) mert utána felteszem sd-re a Honeycombot és recoveryből telepítem? Az LK02_8.pda feltevésnél is akkor kell az .ops ugye?
És örül?Köszi a segítséget!
-
kiro4444
tag
válasz Kristof14 #37061 üzenetére
Az ideg b.sz szét, hogy az Odin nem látja a telefont, így nem haladok basszus.
A Samsung USB driver for mobilephones fent van a gépen. (Mondjuk érdekes, hogy az Odin meg nem szerepel, ha a programok törlésére megyek, ott nincs a listában, pedig rendszergazdaként el tudom indítani, de akkor miért nincs ott??)
A gép jelzi, ha rádugom a telót akkor is, ha lehúzom akkor is.
Mindig rendszergazdaként indítom, a telóból mindig kiveszem az akksit, download módban indítom, kipróbáltam mind a 3db USB portot, de semmi. Fac ki van. Már egy csomószor megcsináltam, és semmi.
Odin v4.16 is próbáltam és v4.28-al is, semmi
Mit tudok kezdeni?
Tuti valami gáz van, mert amikor először csináltam kb fél éve a flash, root stb, akkor elsőre felismerte a telefont. -
Kristof14
senior tag
válasz kiro4444 #37062 üzenetére
én is agyfaszt kaptam ma mert én is le akartam flashelni de nem tudtam mert nem ismerte fel. otthagytam a gépet a gecbe és laptoppal sikerült leflashelnem.
a végén már a falat ütöttem.
melyik rom volt fenn??
mert lehet hogy a tom baszogat minket
próbálj meg visszatenni egy korábbit.-
-
kiro4444
tag
Igazából a szétzuhanás után 2.3 akartam feltenni, emiatt szerintem nem tudok feltenni 2.2-t. Legalábbis ezt írtátok, de tapasztaltam is.
Nekem csak laptopom van, nem tudom máshol megpróbálni.
A telefonnal nem tudok mit kezdeni ugye? Recoveryből nem lehet valahogy gyalulni vagy mittomén?
Tök idegesítő, sokszor nem akarom már próbálni, mert mint írtam nem tudom mennyi szufla van benne, és nem kéne a telepítés közben lemerülnie.
Írjatok ötleteket, hátha segít valami.
Most kijelentem, ha sikerül visszatenni a Honeycombot az életbe többet nem cserélek rajta ROM-ot.
Egyébként így a gyárit sem lehet visszarakni mi?
Van egy téglám?? -
kiro4444
tag
Egy másik fórumon is kértem segítséget, ott a fastbootot ajánlotta egy felhasználó. Ez mi ez pontosan, és hogy kell csinálni?
-
fps8
senior tag
Sziasztok.
Van egy Spica készülékem, és az őrületbe kerget már.
Iszonyú lassú, factory reset után is. Véleményem szerint nem így kéne mennie egy 800mhz-es 320x240-es telefonnak. Gyári 2.1 update 1 van rajta.
A facebook nem tölt be egyszerűen. Elfogadja a belépési információkat, de connection lost -felirat jön be az üzenőfal betöltésekor mobilnetről és wifiről egyaránt.
Mit csináljak vele hogy ne kelljen lehúznom a wc-n?"War... war never changes"
-
kiro4444
tag
A Facebook alkalmazást használod, vagy a böngészőben az m. facebook.com-on próbálod elérni??
Csakmert ha a facebook appal próbáltam ugyanzt csinálta nekem is, viszont az m.facebook simán ment. Gyorsabban is. Ha felmész a play-re, akkor olvashatod, hogy az utolsó frissítés óta egy szar a facebook alkalmazás, lehet, hogy nem a telefon hibája. Próbáld meg a frissítést törölni. -
kiro4444
tag
válasz Kristof14 #37068 üzenetére
Annyival okosabb lettem ma egy telefonos boltban, hogy az Odin csak akkor ismeri fel a telefont, ha Download üzemmódban van. (állítólag). Nekem ugye már a bill kombinációra a recovery jön be.
Tehát a kérdés az, hogyan tudnám visszacsinálni, hogy Download üzemmód legyen a bill kombinációra.
Egyszerűenk tűnik a dolog, mert ugye tegyek fel egy gyári ROM-ot és kész. Csak hogyan kéne ezt. Meg lehet úgy oldani, hogy az SD-ről a gyári Romot felpakolom?? Mert ugye utoljára 2.3 lett volna rajta, ami csomó mindent megváltoztatott, tehát visszafelé elvileg 2.3-ról 2.1-re nem fog menni. -
fps8
senior tag
De a lényeg hogy újabb gyári rom nincsen rá?
"War... war never changes"
-
Kristof14
senior tag
válasz Khan13 #37079 üzenetére
más telefonoknál melyek nem rendelkeznek d-pad-al és/vagy külön híváskezelő felületekkel("régi" gombos telefonokon paraszti nevén zölt és piros.)azoknál a telefonoknál a képernyő felkapcsolásához(screen on) használatos gpmbot neveztem powernek.
szal ami az oldalán van egy lakattal.-
-
kiro4444
tag
válasz membrandj #37083 üzenetére
Hát ezt nem hiszem el vazz! Ez alapján csináltam az első flasht. És most egy hét alatt is átolvastam, sokszor.
És most kajakra annyira debil vagyok, hogy a kamera gomb helyett a felvevő gombot nyomtam??
Ekkora szégyent. Hát persze, hogy nem lesz download mode
Sírok vazz.
Na reggel neki is állok, és megy vissza Honeycomb, és örül ismét
Srácok nélkületek nem ment voltam, a legalapabb dolog.
A flashel akkor eltűnik minden esetleg előző ROMból fent maradt szir-szar?
Köszi mégegyszer. De amatőr vagyok vazz. -
Khan13
senior tag
válasz kiro4444 #37084 üzenetére
Flash gyakorlatilag nullázza a telefont, olyan lesz, mintha most jött volna a gyárból. Én továbbra is azt mondom, hogy 2.3 a javaslott, max a tuning kernel helyett a normált ki lehet próbálni. Flashelésnél pedig Phone basebandből a JD1 helyett JE1 vagy JH1 ajánlott, mert pl GPS javítás van benne.
-
kiro4444
tag
válasz Khan13 #37085 üzenetére
Reggel óta ismét Honeycomb van a telón!
Még mindig röhögök, hogy ilyen amatőr vagyok. A bill kombináció más, mint amire emlékeztem, a fényképező gomb tök kiesett.... Persze, hogy a recovery kombinációra nem lesz download üzemmód.
A 2.3 stabil egyébként? Mert mostanában az idegrendszerem nem stabil, és félek, hogyha szivatna, akkor könnyen kárt tehetnék a telefonomban. MIk nem mennek a 2.3-ban?
Jelenlegi felállás:
2.2.2
alapsáv: i570EXXJD1
kernel: 2.6.32.9
mod: sgm-beta.2.1 up.v3.3.5
build: yonip kernel v.22b 24bpp
Mit lehetne javítani?
Eddig stabilnak tűnik, bár ma reggel már csinálta, hogy be volt kapcsolva, de ennek ellenére telefonálni akartam volna, képzár ki, és az fogadott, hogy írjam be a pin kódom.... Ez gondolom nem normális.... Ezt miért csinálta? AZt hittem idegrohamot kapok, mert így kezdte pár nappal ezelőtt is, amikor meghalt. Azóta megy.
A wifi megosztás nekem tökre kellene, de a tabletem hiába látja és kapcsolódik a telefonra, mégsincs rajta net, azaz nem töltenek be az oldalak, az alkalmazások nem frissülnek stb.
Ez mitől lehet???
Illetve még abban tudnál segíteni, hogy pár alkalmazás mire való, ha beírom? Lehet törölnék olyanokat, amire egy hétköznapi felhasználónak nincs szüksége.
Ezt a Honeycombot te készítetted egyébként? Csak mert ugyanaz a nick, ami alapján csináltam. -
Khan13
senior tag
válasz kiro4444 #37087 üzenetére
Már gondolkodtam ROM készítésen, de nem próbáltam még
Alapsávra javasoltam a JE1 vagy JH1-et, még linket is adtam elvileg, hogy a GPS jobb legyen, de persze amúgy a JD1 is jó. A 2.3 nekem mindig stabil volt, ami probléma lehet, hogy némelyik telefon nem szereti a tuningolt kernelt, ezért írtam, hogy normal kernelt telepítsd rá (blogomon is olvasható hogy csak install zip from SD és kész is). WiFi megosztásra lehet, hogy érdemes lenne külső programot használni tethering a kulcsszó, de ebben nem vagyok jártas, lehet hogy csak egy beépített beállítás kéne.
Alkalmazásokat sorolhatod, kitaláljuk miket érdemes megtartani, és miket lehet törölni -
kiro4444
tag
válasz Khan13 #37089 üzenetére
Igen, mire olvastam este az alapsáv tanácsod, már fent volt minden a telefonon. Gondolom ezt csak újra Odinozással lehetne megváltoztatni.
Igazából nem tudom miért nem megy a wifi megosztás. Anzo 2.1-es ROMjában is volt beépítve egy Marketes Wifi tethering alkalmazás, amit a laptopom egyből látott, viszont másik telefon, tablet nem látta. Ezt legalább már látja a tab, de mégsem történik semmi sajnos.
Szívesen olvasok ötleteket esetleg mástól is, hátha valami tök alap dolog, mint a bill kombináció volt
És akkor az appok:
AppAdmin
CacheMate
DSPManager
Open VPN Settings
QuickPic
Ripple Lock
Terminal Emulator
Ezek mire jók? Volt most időm megnézni Playen párat, de van amit, még így sem értek.
Köszönöm a segítséget!Üdv
-
Khan13
senior tag
válasz kiro4444 #37090 üzenetére
Szia
Igen, új Odinozással lehet feltenni.
DSP Manager arra jó, hogy a különböző hangszíneket tudd beállítani, pl erősebb magas vagy mély hang, ilyesmi.
AppAdmin segítségével tudod az alkalmazásokat a telefon szűkös belső memóriája helyett SD kártyára telepíteni, illetve átmozgatni (2.3-as ROM-ok natívan tudják); a többi funkciója átlag felhasználónak szükségtelen.
CacheMate a megnyitott alkalmazások memóriában tartott részeit tudja kidobálni, erre is van beépített mód, csak ott nem lehet egy gombbal mindet. Ez max akkor kell, ha sok programot használsz.
VPN arra lenne jó, hogy interneten keresztül tudj másik telefonra/számítógépre csatlakozni és ott valamit csinálni (A korrektség kedvéért: az interneten keresztül be tudj csatlakozni valahova helyi hálózatba)
QuickPic: okos képnézegető, ami tud gifeket kezelni és videókat lejátszani.
Ripple Lock: a zárképernyőt lehet vele szerkeszteni (kép, szöveg, alkalmazásindító, stb).
Terminal Emulator: mivel az Android is ugyanolyan operációsrendszer, mint többi (sarkítva), ezért ennek is van parancssora, ahol szövegesen tudsz a készülékkel feladatokat végrahajtani.Ezek közül bármelyik törölhető, amelyiket nem használod.
-
Khan13
senior tag
válasz kiro4444 #37096 üzenetére
Sosem próbáltam, mert nincs mobilnetem. Itthon és iskolában is WiFi-t kap a laptop és a telefon is. A napokban lesz feltéve egy sok javítást tartalmazó új 2.3-as build, érdemes lesz kipróbálni.
szerk: kis angol tudással samdroid.net-en lehet kérdezősködni a megfelelő fórumokban.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs