- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iOS alkalmazások
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
Sziasztok!
Előszedtem a fiókból a régi Spica-mat, másnak odaadnám. Viszont nem működik a korában beállított email fiókom törlése. Azt írja, hogy "néhány alkalmazás használja és csak gyári beállítások visszaállításával lehetséges" Ok, goto adatvédelem/ gyári visszaállítás. A telefon újraindul és nem történt semmi, ugyanúgy ott van rajta minden.
Mi ilyenkor a teendő?Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz Khan13 #37352 üzenetére
Újra indítottam recovery és bootloader módban is, de ugyanaz a helyzet. De gyanítom, hogy újraindításnál hiába választom ki az akármilyen módot, csak a sima jön be megint.
Már régen foglalkoztam ilyesmivel, csak találtam a fiókban és pont kéne vkinek telefon.
Ezt találtam az infojában:CyanogenMod-7-20121020-unofficial-spica
Gingerbread
Android 2.3.7
i570EXXJD1
3.0.44-ahb166sync+tom3q@flatron #1120Sajnos már gőzöm sincs mi mit jelent
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz Kristof14 #37357 üzenetére
Nem tudom, hogy van-e. Hol találom? Ez a ROM-ozást is annak idején Khan leírását szolgaian követve csináltam, szóval mint tyúk az ABC-hez...
Van olyan alkalmazás, hogy ROM menedzser, abban recovery setup és reboot into recovery
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Khan13
senior tag
válasz Dorian #37359 üzenetére
Ez az újraindítás recoverybe nem fog menni. Amúgy a recovery úgy néz ki, mint a DOS, szóval észre fogod venni. De ha a telepítési útmutatómat használtad már, és telepítettél ROM-ot, akkor ismerős lesz. Oda kell indítani a telefont kikapcsolt állapotból, és ott megtalálod majd a wipe menpontot.
-
syler123
veterán
Sziasztok!
Nekem is lenne egy kérdésem. Van nekem is régebbről egy spicám. Jó régen nem lett bekapcsolva, mert nem használtam. Nagy ritkán raktam csak rá töltőre. Tegnap bekapcsoltam és feltöltöttem. Az akksi nem az igazi, de nem ez a legnagyobb gond. Amikor újraindítom visszaáll az idő 2005-re. Ha automatikusra állítom az időt akkor is, meg ha kézzel beállítom akkor is. Ezekben is van egy kis gombelem, ami tárolja az időt és a beállításokat? Mert gondolom az mehetett akkor tönkre, de ötletem sincs, szóval várom a javaslatokat.
Több okból is érdekes a dolog, mert amíg nem állítom be az időt, addig nincs net
[ Szerkesztve ]
-
katalin888
aktív tag
Melyik a legutolso stabil custom rom a spicara ami gyorsan mukodik??
Lehet, hogy nincs ilyen... -
Khan13
senior tag
válasz katalin888 #37365 üzenetére
Attól függ, mit szeretnél használni. Ez az utolsó stabil minősítésű ROM. Itt le van írva, hogy mik vannak implementálva, és mi nincs. A tudásához és a hardverhez mérten gyors.
-
Speedhs
őstag
Abban tudna segíteni valaki, hogy szelektáljam az automatikusan futó programokat? Pl google play áruház, Dsp manager, Rom manager állandóan mennek, lelövöm cleanmasterrel, de fél óra és megint előjönnek.
[ Szerkesztve ]
-
chris94
tag
Sziasztok!
1 hsz-ben van egy link a telepítés segédlettel stb.
konkrétan ez: [link]A leírás alapján 2.3.7-es alapú CM 7 testbuild 8.0 a legfrissebb- viszont nem nagyon tudok erről a ROM-ról bővebb infót, így hát érdekelnének a vélemények
Szóval melyik lenne a legfrissebb és leg bug mentesebb ROM erre a készülékre?
Én Z4 Root-tal rootoltam a gyári rendszert, meg is jelent a Superuser app szóval sikeres volt,tehát ezzl már nem kell majd foglalkozni, a többi menni fog
Köszi a segítséget előris
Nothing Phone (1) #spacewar #Android 14 | TicWatch Pro 3 GPS | Android: 2010 - ...... | #customrom #customrecovery #androidmodding | Magyar nyelvű lokalizációért felelős fordító #novalauncher #vanced #revanced #evo-x #xiaomi.eu stb.
-
Khan13
senior tag
válasz chris94 #37379 üzenetére
Ott a samdroidon le van írva minden a ROM-ról. Bugok kimondottan "nincsenek", de nyilván ez is egy Android. Pár funkció nem érhető el, mint például a videó rögzítés, de cserébe sokkal több technológiát támogat, mint az alap ROM, és gyorsabb is.
-
chris94
tag
válasz Khan13 #37380 üzenetére
más kamera app-al se lehet videózni?
a forum linkjét ahol levan írva áttudod linkelni ha nem probléma?
[ Szerkesztve ]
Nothing Phone (1) #spacewar #Android 14 | TicWatch Pro 3 GPS | Android: 2010 - ...... | #customrom #customrecovery #androidmodding | Magyar nyelvű lokalizációért felelős fordító #novalauncher #vanced #revanced #evo-x #xiaomi.eu stb.
-
-
chris94
tag
válasz Khan13 #37382 üzenetére
Nálam még valamelyik telómnál anno volt egy ilyesmi hiba a ROM-ban, azt meg lehetett oldani egy másik app-al és működött utána minden.
Ha jól értem azt mondod,hogy nincs beleírva a forráskódba a videó funkció, illetve ahogy olvastam a blogon a camera app is néha összeomlik.
Nincs lehetőség beleírni valahogy ezt a kódot?
vagy valaki nem dolgozott ki hozzá a legutolsó release óta bugfix-et vagy valami más megoldást erre?Alapjában véve működnie kéne a videózásnak, hiszen az alap ROM-on is működik, illetve szerintem még a 2.2-es főzött ROM-okon is, csak a pár verzióval újabbakon lehet hiba, ez általános minden készüléknél, ugye attól függ milyen verziónál szűnt meg a gyári támogatás.
A legutolsó hsz-ben megemlíti hogy a 8.0 stabil lett.
Illetve említ egy ilyet:
Flash_kernel.zip fails with "cannot mount TMP:" error. Flashing other .29 kernel (like latest VOKU's) before applying flash_kernel.zip should help.
Vagyis lehet probléma a kernellel?
Nemlehet olyan módon felrakni a ROM-ot hogy minél kisebb legyen a valószínűsége valamilyen hibának telepítés közben?Akár régebbi verzió vagy 2.2-es vagy 2.1.-es 2.6.29.-es kernelű ROM telepítésével,majd utána az új vagy pedig frissítés a 8.0-ra?
Jelenleg stock 2.1-es ROM van rajta Z! Root-al rootolva - nem ideiglenesre
Köszi a segítséget előre is és sry a sok kérdésért csak amíg egyszer min 1x nem csináltam egy adott készüléken ROM felrakást inkább utánakérdezek mindennek
-
Khan13
senior tag
válasz chris94 #37383 üzenetére
Ahogy írtam, újra lett írva a teljes ROM gyakorlatilag, ezért nincs mód külső programmal megoldani a felvétel problémát. Az a baj, hogy a Spica hardvere ezen a téren nincs jól dokumentálva és zárt forrású a függvénykönyvtár is, ami ezt végezte. Dolgozott rajta a fejlesztő, de aztán félretette a feladatot, és azokat kódolta először, aminek van értelme, és ami megoldható.
Nem a kernellel van a gond, hanem a telepítővel, de a leírásomat, vagy Tom3q leírását követve nem futhatsz ilyesmi hibába. Le is van írva, hogy alap 2.1-es gyári rootolt ROM-ról nem lehet a frissre upgradelni, kell a köztes lépés.
A fényképező nekem nem omlott össze, viszont a beépített galériát célszerű lecserélni másik alkalmazásra, mert nem mutat előnézeti képeket, illetve egyéb hibái is vannak.
Nagyon jól csinálod, hogy előbb nézel utána, és csak akkor ugrasz neki egy ilyen feladatnak, és nem utólag mérgelődsz
-
Khan13
senior tag
-
chris94
tag
válasz Khan13 #37384 üzenetére
és esetleg más olyan 2.3-as -esetleg 2.2-es- ROM nincs amiben minden működik és van hozzá OC kernel?
Hiába tudom utána már azért fejből is megcsinálni, tehát nem kell követnem a leírást csak legyen meg minden info biztosra
-
chris94
tag
válasz Khan13 #37388 üzenetére
fejlesztői leírás nincs a 2.2-esről?
Mert azt nem találtamNothing Phone (1) #spacewar #Android 14 | TicWatch Pro 3 GPS | Android: 2010 - ...... | #customrom #customrecovery #androidmodding | Magyar nyelvű lokalizációért felelős fordító #novalauncher #vanced #revanced #evo-x #xiaomi.eu stb.
-
Böcce
csendes tag
Szevasztok!
Eladnám hőn szeretett kicsi Spica-mat. Egy jó ideje már nem használtam, mivel az érintőképernyő hol működik, hol nem. Ha esetleg érdekelne valakit így is vagy alkatrésznek, az szóljon nyugodtan. -
Tutu7030
veterán
válasz #33253120 #37395 üzenetére
Én a múltkor próbáltam életre kelteni, de nem volt kedve hozzá (nekem meg türelmem).
Unokaöcskösnek akartam adni, a gagyi szifon helyett, de aztán inkább vettem neki egy lg f70 telót.[ Szerkesztve ]
LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
-
törölt tag
válasz Tutu7030 #37399 üzenetére
Mert mindig elfelejtem amikor kellene, és felpiszkálom magam azon, hogy nincs normális magyar nyelvű leírás/tutorial az adb-hez (sem)...
Szerk.:
Most van időm, lehet felteszem, és piszkálok vele valamit. Most úgyis van egy p4 összerakva otthon ha nagyon kellene valami win...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Mikrotik routerek
- E-book olvasók
- Subaru topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elite: Dangerous
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest