Új hozzászólás Aktív témák
-
B.Ricsike
őstag
Sziasztok!
Most akarok váltani Note10-ről.
Fura mód soha sehol sem említik azt a tulajdonságát, azt a felhasználói réteget, akinek talán a legtöbbet tudja segíteni, és potenciális vásárlókként is lehetne rájuk, azaz ránk építeni. Építőipar! Borzasztó nagy segítség, hogy nem kell ezek után két készüléket magunknál hordani. Mert eddig telefon és tablet kombinációt használtam, ami körülményes, és kényelmetlen is volt. Mert ugye egy alaprajzot telefonon nem tudsz normálisan megnézni. Így viszont, ha kinyitom a telefont, akkor egész jól lehet egy nagyobb alaprajzon is navigálni. De, ami számomra, és talán ebben a szakmában még fontosabb, az S-Pen segítségével és egy megfelelő programmal, legyen ez a note vagy a Xodo vagy bármi egyéb szerkesztő alkalmazás, tudunk az alaprajzokba, részletrajzokba, tervekbe írni, rajzolni, akár felméréseket, konkrét gyártmányterveket is csinálni azonnal mondjuk az építési helyszínen, és egyből tudjuk szinkronizálni a szerverünkkel vagy bármilyen tárhellyel. Azaz, rohadtul meg tud gyorsítani mindent, és egyel kevesebb eszközzel lehet oldani eddig bonyolult dolgokat! Esküszöm, szerintem a legnagyobb ziccert hagyják ki, hogy erre nem építenek egy kampányt! Mérnökként úgy gondolom, ez erre tökéletes eszköz lesz (javítsatok ki ha tévedek), és most már arra a szintre jutott, hogy érdemes hajlítható telefonra váltani, igaz, lenne még mit csiszolni rajta, de ez már egy jól használható alternatívának tűnik. Ahogy néztem, vannak olyan tokok már, amik nem vastagságában növelik meg a tollal az egész telefont, hanem szélességében, ami szintén elviselhető alternatíva. Valamint, azok a tokok is jónak/hasznosnak tűnnek, melyek hátoldalán van egy rugalmas un. öv, ami alá a kezedet be tudod dugni, hogy amikor kinyitva hordod a telefont, akkor ne essen ki véletlenül sem a kezedből. Kezd beérni ez a dolog. Igaz, lehetne vékonyabb, jobban meg lehetne oldani az összecsukást, de szerintem 1-2 generáció még, és szinte tökéletes lesz! Ettől függetlenül úgy gondolom, meg fogja érni most váltani. -
Titan3344
tag
Egyébként ez a gyárilag felrakott fólia a belso kijelzon meddig szokta bírni?
ASUS ROG Strix SCAR G733ZX-KH050W / Samsung Z Fold 4 12/256 /ASUS RT-AX86S AX570
-
MrOomen
tag
válasz Titan3344 #152 üzenetére
Ezekkel (is) foglalkozom, nagyon vegyes. Abszolút változó, használattól függő. Ahogy felettem is írták, korábbi foldoknál látok 1-2 éves eredeti fóliákat amik még mindig bírják, valakinek 2-3 hónap alatt elkezd feljönni.
Kb ugyanolyan mint minden más telónál a nem üveg fóliák. -
Titan3344
tag
Na akkor majd kiderül :)
Remelem bírja sokáigASUS ROG Strix SCAR G733ZX-KH050W / Samsung Z Fold 4 12/256 /ASUS RT-AX86S AX570
-
Titan3344
tag
Akksi használat?
Én egyelőre csak ugy használtam, hogy 85%-ra töltöttem fel es mire hazaérek 20% alá nem ment eddig.
De szerintem egy napot egész estig nem birna így ki.ASUS ROG Strix SCAR G733ZX-KH050W / Samsung Z Fold 4 12/256 /ASUS RT-AX86S AX570
-
gilfoyle
őstag
válasz Titan3344 #157 üzenetére
Az eléggé egyéni, használat, térerő(változások) meg ki tudja mitől függ...
Nálam 2 simmel átlag használat (nekem ), kb 1-1,5 óra telefonálás, nagy képernyős nyomogatás stb, estére általában 50%. De sose ment 30 alá ha nagy igénybevételnek volt kitéve akkor sem. Akksi szempontból jobban bírja mint a Fold 3. Megkockáztatom, hogy még a 22U-nál is jobban teljesít nálam.
Attól is függ, mennyire bejáratós még az akksi.[ Szerkesztve ]
-
h.robert
csendes tag
Zsebben milyen hordani a Fold 4-et pl. egy S22 Ultrához képest?
-
Titan3344
tag
Szerintetek érdemes ezt az akku kímélő módot használni?(85%-ra tolti csak az akksit)
Masik: a fenyero tanulja a használatot? Sokszor lejjebb kell vegyem adaptiv módban.ASUS ROG Strix SCAR G733ZX-KH050W / Samsung Z Fold 4 12/256 /ASUS RT-AX86S AX570
-
-
Titan3344
tag
Na majd ránézek.
A p-smart után ez a telefon "kicsit" nagy ugrás 😁ASUS ROG Strix SCAR G733ZX-KH050W / Samsung Z Fold 4 12/256 /ASUS RT-AX86S AX570
-
Snoop27
őstag
válasz Titan3344 #173 üzenetére
Nem kicsit Én is vacilálok rajta, de még nem győztem meg magam arról, hogy igazán szükségem van rá s ki tudnám használni, viszont kell valami új, mert az iphone nekem már unalmas.
LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max
-
T0rnad0
addikt
"az iphone nekem már unalmas."
Az utóbbi másfél évben ezeket használtam: i12 mini, i13 PM, S22U, Z Flip 3 és most a Fold 4. Az iPhone már nekem is unalmas lett egy idő után (pedig nagyon jó telefonok), a Flip 3-at megszerettem és nem volt kérdés, hogy most már meg kell vegyem a nagytesót. A nagy kijelző és a hajtogatás ad annyi új/jó "élményt", hogy nem fogok már visszatérni a sima telefonokhoz. -
Snoop27
őstag
Ezek alapján átérzed a helyzetemet Ha 13PM után inkább a Fold-ot választottad az már jelent valamit. Nem vagyok sem IOS sem Android fan, a lényeg, hogy a legtöbbet kapjam a pénzemért, s most úgy érzem a fold az ilyen, jobban bejön, mint a Dynamic island-es cucc.
LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max
-
Snoop27
őstag
Nem akarok ebből Iphone topikot generálni, csak az érdekelne milyennek látod a képeket összehasonlitva a fold képeivel? Nagy a különbség?
-
bajaki
őstag
1 évvel ezeleőttig (iPhone 13 Pro) totál androidos voltam, 1-2 hónapnál tovább nem volt nálam egy iPhone sem, aztán elegem lett (egyre több androidos nyűg jött elő) és a 120 Hz miatt berendeltem egy 13 Pro-t.
Tavasszal 13 Pro Max-ra váltottam (közben volt még 1-2 androidos kütyü is, de mindnek volt valami nyűgje, így maradtam az iPhone-nál). Mostanra ismét ráuntam.
Jöttek-mentek a nyáron is a telefonok, majd most végül vettem egy Fold 4-et én is. Baromi jó telefon, megvan benne az "ez igen" faktor. Kijelzők gyönyörűek, kamera rendben van, üzemidő is hozza azt a szintet ami nekem már elég. És ami nekem fontos, hogy sokkal folyékonyabb rajta a OneUI, mint például az S22 Ultrán.
Megvan még az iPhone 13 Pro Max is, és nagyon gondolkodom melyik maradjon. Már nem akkora élmény használni számomra az iOS-t, mint 1 éve, de az értéktartása miatt az iPhone lenne racionálisabb döntés. Még vívódom a döntésen.[ Szerkesztve ]
-
Snoop27
őstag
Köszi, hogy leirtad. Valóban nem lehet könnyű döntés, viszont ha kihasználod a Foldot akkor szvsz az a nyerő.
-
Titan3344
tag
Igazán még mindig várom a pozitiv& negativ tapasztalatokat. De ahogy nezem ez tenyleg annyira reteg telefon lett, hogy nem ez lesz a legnepszerubb topic 😄 Szerintem még kézben másnál nemm láttam sem ezt sem a flip-et.
ASUS ROG Strix SCAR G733ZX-KH050W / Samsung Z Fold 4 12/256 /ASUS RT-AX86S AX570
-
bcl
senior tag
Nicelock a Goodlock helyett a Google store-ból.
A többi adja magát, illetve: XDA a modulokhoz segítség -
vinczetibor
aktív tag
Sikerült a 4K kábellel, de a Chrome, mint böngésző nevetséges ezen a felbontáson. A képernyő közepén egy keskeny csíkon van minden és a képernyő legalább 2/3-a kihasználatlan.
Van olyan böngésző amin normálisan jelenik meg a tartalom, vagy meg kell várnunk, hogy a Samsung támogassa a 4K felbontást a DEXszel? -
bcl
senior tag
válasz vinczetibor #193 üzenetére
Samsung böngésző?
Állítólag a Vivaldi is jó, meg még volt egy, amit ajánlottak a redditen. (r/Samsungdex)
Én Firefoxot használok, de dex-re nem a legjobb (ugyanakkor nekem a szinkronizálás miatt elfogadható a kompromisszum) -
vinczetibor
aktív tag
A képernyő nagyítást maximumra véve és a betűméretet megnövelve már használható UHD felbontás mellett a DEX.
Összehasonlítva a Windows laptopommal azért még sokat kell fejleszteni a DEX-en, hogy hasonló élményt nyújtson, mint egy PC...
Kár, hogy a Samsung elhanyagolja a fejlesztését.
Engem a DEX tart a Samsung mellett még akkor is, ha nem használom, mert már nem szeretnék a későbbiekben otthoni használatra laptopot venni. Ilyen ütemű fejlődés mellett, azért még évek kellenek, hogy megközelítse a 2020-as laptopom tudását, sebességét és annak a felhasználói élményét. -
zee36th
csendes tag
Ha szeretnétek meglepni valakit egy táskával, számlát feltölt (Fold4 vagy Flip4) és lehet konfigurálni. Próbáltam, működik.
https://zflip4xannaamelie.hu/
-
Titan3344
tag
Láttam olyan tokokat amik a zsanert is védik.
Mennyire lehetnek tartósak ezek?
Arra gondolok ahol ilyen vékony gumis védő van a zsaneron, az köti össze a tok elejét hátulját.[ Szerkesztve ]
-
Ck.
addikt
Sziasztok, elvileg ma jön a Flip4, de per pillanat nem vagyunk abban a pozícióban, hogy egy Samsung USB-C végű töltő fejet leakasszak a semmi közepéről tegnapi határidővel, leghamarabb csak a hétvége folyamán tudom beszerezni. Kérdésem a következő, az iPhone 11 Pro Max-hoz kapott, 18 wattos USB-C végű Apple töltőfejet nyugodtan lehet használni, vagy erősen nem ajánlott?
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple notebookok
- Sweet.tv - internetes TV
- PlayStation 5
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...