- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S9 és S9+
Kérlek olvasd át az összefoglalót, mielőtt a fórumban kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
esbii22
őstag
válasz csorbajeno #35199 üzenetére
Ez engem is érdekelne 😀😀
iPhone 11 128 GB White, Apple Watch SE 44mm, Hyundai i30 II. gen.
-
Rinocerosz
őstag
válasz csorbajeno #35199 üzenetére
Igazából Frijával leszedtem és odinnal felraktam a német független romot CSC-vel. Igazából ennyi.
Marha jó dolgok vannak... van ez a Link to win. Össze van vezeték nélkül kötve a laptop és a telefon, de lehet indítani hívást (fogadni is), üzenetekre válaszolni, értesítéseket... mint a Mac és az iPhone között. A DeX is lazán települt magától winre csak a töltő kábel elég volt. Tudsz olyat is csinálni mint iPhoneon a space gombot hosszan megnyomod és át alakul truck paddá.
Szerk: S9+ Német (független) rom: [link]
[ Szerkesztve ]
-
esbii22
őstag
válasz Rinocerosz #35202 üzenetére
Home csc vel tetted fel?
-
csorbajeno
veterán
válasz Rinocerosz #35204 üzenetére
Akkor légyszi ne töltsd be a kígyó szerepét a Paradicsomból. Nem akarok Éva lenni(max. Évával). Nem akaródzok még egy belakást. Pár napot várok még rá
-
Rinocerosz
őstag
válasz csorbajeno #35205 üzenetére
Igen vigyázni kell nézd meg Éva is hová jutott minden hónapban fizetnie kell a bűneiért
-
esbii22
őstag
válasz Rinocerosz #35204 üzenetére
Köszi. Ha hétvégéig nem érkezik meg akkor lehet nekiallok, bar ez a pár nap már nem oszt nem szoroz.
-
Vitaqo
senior tag
Amúgy a rutinok működik a Bixby home-ból? Szeretném megoldani 3rd party app nélkül ahogy itt látható.
-
papi77
addikt
-
Rinocerosz
őstag
válasz Vitaqo #35208 üzenetére
Ez nem a rutinok hanem a gyors parancsok.
Itt inkább olyanokat tudsz megadni amit bixbynek mondasz és ő egy parancsra/mondatra végrehajt x-y feladatot.
Például:
I'm driving
Erre a mondatra mit tudom én beállítod, hogy kapcsolja le a wifit, indítsa el a zene lejátszót, ne kapj értesítéseket.
Ezt te magadnak tudod beállítani. Elérni úgy tudod, hogy a bixbyt gomobt megnyomod 1x és beállítod a bixby ha még nincs. Utána már a jobb oldalt lesz 3 pont és ott éred el ezt a Quick commands-ot.
[kép][ Szerkesztve ]
-
kiskeni
aktív tag
Akik már Android 10-re váltottak azoktól kérdezem, a "júzer ekszperiensz" milyen? Mert amit a leginkább várok az a "fancy" animáció, amitől ilyen tök csicsás meg fluidabb látszata lesz az animációknak. Ez tényleg jelen van, akadás-mentesen ráadásul? Olyasmi esetleg nincs, mint Iphone-on, hogy az alkalmazásváltóban az appoknak nem az előnézete látszik, hanem az app maga? Tehát hogy nem csak egy megállt előnézeti képet látsz, hanem ha pl. a kamera van nyitva és az alkalmazásváltóba lépsz, akkor továbbra is látod mit mutat a kamera. Ilyesmire gondolok, csak mert tesóm Iphone 7-ese is képes erre és ez nekem nagyon tetszetős kis mutatvány
Mást amúgy nem nagyon várok, mivel a többi újítás nem igazán hoz semmi plusz extrát, amitől többnek érezném a telót valamivel is.[ Szerkesztve ]
Két rák találkozik. Kérdezi az egyik: - Te is folyami vagy? - Nem, én tüdő
-
kiskeni
aktív tag
válasz Rinocerosz #35212 üzenetére
Jáááááááj ezaz! Nekem csak az kell Örülök, hogy a nagyon döcögős-röcögős Oreo-tól idáig képes volt eljutni a Samsung végre.
Következőnek jöhetne az alkalmazásváltó előnézeti képeinek megváltoztatása úgy ahogy mondtam. Az nagyon menő lenne úgy már.Két rák találkozik. Kérdezi az egyik: - Te is folyami vagy? - Nem, én tüdő
-
e-newsee
addikt
válasz kiskeni #35213 üzenetére
Ahogy Samsungékat ismerem, ha ilyet megcsinálnának, szétenné az erőforrásokat. Meg csak azért bekapcsolni a szenzort, hogy élőképet láss előnézetben... hát nem tudom, nekem nem hiányzik.
"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/
-
e-newsee
addikt
Apropó, kamera és galéria.
Olyat produkál nálam ez a kombó, hogy ha lezárt telefonnal fotózok, és megnézem az elkészült képeket, akkor pár másodperc után picit elhalványul a kép (gondolom visszatér a beállított fényerőre), és nem reagál a vissza gomb, illetve semmi. Lapozni sem tudok. Csak a Home gombbal tudok kilépni a záróképernyőre. Olyan, mintha pár másodperc után visszazárná a képernyőt, csak még látszana a tartalom. Kb annyi idő után, mint amikor megnyomod az oldalsó gombot, de mégsem oldod fel a telefont, hanem megvárod, míg eltűnik a kép.
Ha nem volt érthető, megpróbálhatok videót csinálni róla."Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/
-
zelos
aktív tag
Hát ez a végleges 10es nagyon fasza lett!
[ Szerkesztve ]
-
Dave1984
őstag
AOD 10 en végre elfordul ?
[ Szerkesztve ]
Nekem a tudat nem ad szabad utat
-
-
whatwhatwhat
aktív tag
Ebben a posztban gyakorlatilag semmi releváns infó nem hangzik el azzal kapcsolatban, hogy az egyik szolgáltató miért adja ki sokkal gyorsabban a frissítéseket, mint a másik. Maximum az magyarázza, hogy miért lassabb a szolgáltatói romok kiadása, mint a függetlené. Ráadásul a következő mondat szerintem inkább arra utal, hogy tudnak ők rajta ülni bőven, ha arról van szó:
"szoftveres szakembereink nagyon rövid időn belül, általában egy nap alatt ellenőrzik, majd jóváhagyják a szoftvert. Ennél csak akkor tart hosszabb ideig, ha valamilyen komolyabb változás történt az oprendszerben"
Szerintem pontosan tudjuk, hogy mennyire könnyelműen tudnak a cégek ilyet nyilatkozni, hogy "általában egy nap alatt...". De az ez utáni mondat még érdekesebb. Mit jelent a "hosszabb ideig"? Napok? Hetek? És mit jelent a komolyabb változás? Lehet, hogy az ő felfogásuk szerint minden frissítés komolyabb változás.
Én továbbra is azt gondolom, hogy a szolgáltatók csak hárítják a felelősséget, és abszolút nem érdekük az ilyen típusú színvonalas szolgáltatás nyújtása. Gondolom a legtöbb felhasználót nem érdekli, hogy mikor milyen frissítés jön, és fogalma sincs róla, hogy ehhez a szolgáltatójának lenne bármi köze. Miért erőltesse meg magát akkor a szolgáltató? -
pcnet
addikt
válasz szemy94 #35226 üzenetére
Máshol is vannak érdekességek a biztonsági frissítéssel, pedig nem szolgáltatós készülékekről van szó. Pl a lassan 3 éve megjelent Galaxy A3 (2017)-emen 2019 december 1. a biztonsági csomag, pedig TMH rom van rajt, a 1.5 éve megjelent OnePlus 6-omon pedig november 1. És ahogy olvasom a OnePlus topicokat, a 7es széria is novemberi biztonsági szinten van. És ugye nem is szolgáltatói rom van rajtuk.
Crue: Hálózatspecifikus dolgokat gondolom ellenőrizniük kell. Pl mikor bejött a VoLTE, ugye a profilt bele kellett tenni. Redmi Note 7 MIUI 11 frissítése után pl elszállt Telekomosoknak a VoLTE.
[ Szerkesztve ]
“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo
-
veterán
Hát ez szomorú
A két SIM korrekt kezelését legalább tudja? Vagyis tudja azt, hogy a Névjegyekben hozzá lehessen rendelni a számhoz, hogy melyik SIM kártyáról indítsa a hívást? (Xiaomi telefonok kb. egy éve tudják ezt a funkciót )
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
crue
őstag
válasz whatwhatwhat #35225 üzenetére
Eleve nem lenne szabad engedni hogy a szolgáltatók bármilyen szinten is beleszóljanak egy telefon szoftverébe. A "szakemberek" meg "ellenőrzik" és "jóváhagyják" elég nagy szavak. Az ilyesmit nyugodtan rá lehet hagyni a Samsungra. A régiózást is baromságnak tartom, de hogy ezen belül még szolgáltatónként is külön szoftver van az kész agyrém.
-
Bavid
senior tag
válasz csorbajeno #35197 üzenetére
Szia, tudsz adni egy linket, hogy honnan telepítetted a Routinest?
-
-
csorbajeno
veterán
válasz Rinocerosz #35232 üzenetére
Így van és így nincs Nice Lock tele reklámokkal
-
Bavid
senior tag
válasz Rinocerosz #35232 üzenetére
Köszönöm, már megy is!
csorbajeno: neked is. -
kiskeni
aktív tag
válasz whatwhatwhat #35220 üzenetére
Ez nem kamerás trükk, Iphone-on ez minden appnál így megy. Ha alkalmazásváltóba lépsz, akkor mindig az app aktuális tartalmát látod, mintha nyitva lenne. Ezt még egy Iphone 7-es is tudja, ami már nem mai csibe, egy S9-től úgy gondolom ez igazán nem lenne nagy elvárás.
Két rák találkozik. Kérdezi az egyik: - Te is folyami vagy? - Nem, én tüdő
-
e-newsee
addikt
válasz kiskeni #35236 üzenetére
De amúgy miért jó az, ha pl a kamera előnézete az élőképet mutatja? Az normál kéztartásnál nagyjából a padló, járda, billentyűzet az asztalon, stb. Mikor átváltok rá, akkor meg majd célra tartom a gépet. Szóval lehet, hogy eye candy fícsör, csak nem sok értelme van. Szerintem.
Tudom, hogy nem csak kameránál csinálja, de akkor is. Mi olyan fontos app lehet a háttérben, ahol fontos, hogy az alkalmazásváltó előnézetén az aktuális állapotot lásd?"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/
-
whatwhatwhat
aktív tag
válasz kiskeni #35236 üzenetére
Tudom, hogy nem csak a kamerával csinálja ezt. És engem nem izgat egyébként, hogy melyik telefon tudja, és melyik nem, mert nem hiányzik nekem ilyen feature. Én csak a gyakorlati hasznára kérdeztem rá, most lehet akár kamera, akár valami más. Csak mivel a kamerát hoztad fel egyetlen példának, ezért én is arra kérdeztem rá. És mondom még egyszer, azt elhiszem, hogy jól néz ki, csak azt nem értem, hogy azon kívül mire jó.
Én egyébként inkább örülök az olyan feature-öknek egy samsungon mint az always on display, vagy a split screen. Ezeket évek óta tudja a samsung, az apple mégsem implementálja, pedig a gyakorlati hasznuk vitathatatlan(még ha nem is mindenki használja őket). Inkább legyenek meg az ehhez hasonlók, mint az ilyen eye-candy-k. Sajnos minden gyártónak véges az erőforrása. Meg kell válogatniuk, hogy mit implementálnak és hogyan. Én nem bánom, ha ilyesmikre nem fordít erőforrás a samsung. -
GRaul
őstag
Német Android 10-el, nincs netflixem, illetve a Meki app se muxik
Viszont van helyette android autom ami frissul isPhanteks Házak Topicja ---> http://prohardver.hu/tema/phanteks_hazak_topicja/hsz_1-50.html <----
-
kiskeni
aktív tag
válasz whatwhatwhat #35238 üzenetére
Hogy mi értelme van?
Nem tudom, akkor mi értelme van az S lineup-nak? Hisz érted, tulajdonképpen a csúcsok csúcsának hajszolásáról szól az S széria, a minden megvalósításáról. Tehát ha bele akarunk menni, akkor a telefon létezését is simán megkérdőjelezhetjük.
Gyakorlati haszna tényleg nincs, de eyecandy, amit szeretek.Két rák találkozik. Kérdezi az egyik: - Te is folyami vagy? - Nem, én tüdő
-
whatwhatwhat
aktív tag
válasz kiskeni #35240 üzenetére
Köszönöm a válaszod, nincs semmi gond az eye-candy-kkel. Szerintem senki nem néz itt rád rossz szemmel, mert kedveled az ilyesmiket. Csak kíváncsi voltam, hogy van-e más is mögötte.
A többire pedig a válaszom:
Az S széria nekem jobb kamerát ad, amivel jobb képeket csinálhatok, erős hardvert a mindennapi használathoz és a játékokhoz, a lehető legjobb kijelzőt ami elég éles ahhoz hogy be lehessen tenni a gear vr szemüvegbe és elég fényes ahhoz, hogy direkt napfényben is látszódjon, a lekerekített kijelző és hátlap miatt nekem kényelmesebb a fogása, a nagy tárhely miatt elfér rajta minden zeném/sorozatom/appjaim, a stereo hangszóró miatt nem idegesítő megnézni rajta egy videót/sorozatot, van benne gyors és vezeték nélküli töltés, ami nagyban megkönnyíti a mindennapokat, gyors ujjlenyomat olvasó, ami miatt nem munka a telefon feloldása. Ezek amik most így hirtelen eszembe jutottak, amiért S9-et vettem. Melyik ebből az eye candy? Miért is kellene ezt megkérdőjelezni? Persze az se volt hátrány, hogy ez egy szép telefon, de talán érted, hogy miért nem ez volt a fő szempont a vásárláskor. -
törölt tag
válasz Rinocerosz #35231 üzenetére
Mert más a törvényi háttér a különböző régiókban.
Legegyszerűbb példa a GDPR, ami miatt nincs ebben a régióban hívás közben hangrögzítés. -
öregpapa
tag
Üdv. Mindenkinek! Feltettem a német 10-es androidot és azóta nem tudom életre kelteni az Android Autó alkalmazást.Letöltöm az APK fájlt telepíteni is engedi,kiírja,hogy kész de a megnyítást nem engedi.Valaki esetleg tudja mi lehet a probléma?
-
törölt tag
Tehát az lenne az álmod, hogy mondjuk akinek Telekom alkalmazás kell a mobiljára, az töltse le magának?
Ez tényleg jó lenne.
Viszont abból is bevétele van valakinek, meg szerintem az sem kevés pénz, hogy a Facebook, HBO Go előre van telepítve egyes régiókban.
Az ilyen appok egy részét a szolgáltató rakja bele, más részét a gyártó.De nem is ez a lényeg.
Hanem, hogy a szolgáltató belerakja a saját hálózatához szükséges optimalizálásokat is. És ez viszont jó, ezt viszont mennyiségi okokból világszinten a gyártó nem tudja megcsinálni, csak az adott szolgáltató.Viszont minden ilyen piszkálást a gyártó ellenőriz, és addig nem mehet ki publicba, amíg ők rá nem bólintanak. Van, hogy oda-vissza több körben megy a játék.
-
_Flood_
aktív tag
Nem android 10-es téma, de talán tudtok segíteni.
Telefonrol hallgatok zenét a kocsiban, bluetooth-on keresztül. Közben Waze a navigáció.
Hogy tudom azt megoldani, hogy amikor a waze figyelmeztet valamire akkor ne halkuljon el a zene? A waze hangja a telefonon szól, mégis lehalkítja a zenét. -
öregpapa
tag
válasz csorbajeno #35244 üzenetére
Sajnos nincs a rendszerben. Ilyennel még nem is találkoztam,hogy telepiti, késznek jelzi de megnyítni nem engedi.
Új hozzászólás Aktív témák
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
A Telekom gyári függetlenként értékesíti a készülékeket, míg a Telenornál és
a Vodafone-nál az aláírt hűségidő lejárta után az adott szolgáltatónál lehet
igényelni a hálózati zár feloldását.
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sorozatok
- Öregszem
- További aktív témák...
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2027.03.22 Apple garancia névre szóló számlával!
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 12/256GB ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 15 Pro max gyári független közel 3 év jótállás névre szóló számlával!
- IPhone 14 Pro 128GB gyári független megkímélt 12 hónap szavatosság
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest