- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
KCsabi16
csendes tag
válasz trialboj #8188 üzenetére
Ez engem is érdekelne.
Esetleg aki feltette a legújabb szoftvert ki tudná próbálni pl. a Cube ACR programot, hogy működik-e?
Én április 13.án frissítettem utóljára, (Március 1 a "biztonsági javítás szintje.), nálam még működik.
Volt a programnak is 1-2 frissítése, amit érdemes telepíteni. Pont az egyik frissítés előtt nálam 3 napig nem vett fel semmit, csak minden hívásra kiírta, hogy ismeretlen személy. (Júni 17-től 20ig) (bocsi az előző hsz nem válaszként ment el)
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
Jött egy 401,55 MB-os frissítés. Biztonsági szint ugyan úgy július 1 mint eddig.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
wyzard
tag
Kedves Fórumtársak,
Párom régi Galaxy A3-as (2017) készüléke helyett keresgélek egy újat, az már több fronton kezdi feladni a harcot.
Az igények, amik mentén nézelődök kb. ezek:
- legyen minél kisebb (iPhone nem jön szóba),
- IP67/68,
- lehessen vele elfogadható minőségű fotókat csinálni (gyerekek, családi események, semmi profi dologra nem kell gondolni, de ha OIS van benne az nem hátrány).Ahogy kutakodom nem nagyon találtam kompakt készüléket a piacon. Ami között gondolkozom, az a Samsung Galaxy A52s 5G, ill. ez az S10e (ha esetleg van valakinek más tippje azt is megköszönöm).
Mit gondoltok, érdemes lehet még s10e-t vásárolni mostanság? Méretre ez jobban tetszene, mint az A52s, viszont az újabb, nem tudom a frissítések tekintetében mire lehet a jövőben számítani (persze a mostani A3 is megállt Android 8-nál, szóval ez nem kizáró tényező feltétlen ).
Köszönöm előre is, ha valaki ír pár gondolatot.
[ Szerkesztve ]
-
-
cinemazealot
addikt
Én most vettem májusban másodkézből és nagyon nem bántam meg. Imádom. Az aksim sajnos kicsit már le van harcolva (AccuBattery szerint 82 %-os), ezért kevés képernyő idővel is szinte naponta kell töltenem, ha nem akarok meglepetést (igaz, sosem töltöm csurig), de felhasználói élmény és teljesítmény szempontjából a modell még ma is tip-top.
Rakoncátlanságot, fagyást nem tapasztaltam. Spotify-jal volt olyan incidensem, hogy a háttérfolyamatként kikapcsolt képernyő mellett is ébren maradó lejátszó gombsor néha eltűnik, olyankor pedig gyakorlatilag kezelhetetlen lesz az éppen lejátszás alatt álló zene (nem lőhető le, vagy kikapcsolt képernyő mellett le-leáll). De az app kilövése és újraindítása segít. Ez nekem még bőven belefér.
Méretét tekintve itt egy összehasonlítás, benne az A3-mal. Az Xperia Z1 Compact-ot azért tettem oda, mert én arról jöttem és meg tudtam barátkozni a növekménnyel. Mondjuk, a nálam egy bő fejjel alacsonyabb (és jóval kisebb kezű) feleségem egy A51-et nyúz és szereti is, én azt már nem bírnám elviselni. Érdekes viszont, hogy a fent említett Spotify anomália nála is jelentkezett, de mindketten megtanultuk kezelni.
Ujjlenyomat olvasós telefonból nekem ez az első, így viszonyítási alapom nincs. Működik, gyors, tetszik. Ha lassan teszem a gombra az ujjam, akkor néha nem ismer fel. Határozott mozdulattal és lehetőség szerint száraz, sértetlen ujjlenyomatú ujjal kell hozzáérni, és akkor nincs vele gond. Mivel fizikai munka után a hüvelykujjam kicsit megkopott, én mutatóujjal oldom fel, de így legalább kocsiban sem kell a készülék mögé markolnom.
Ja, ha már kocsi: a készülék óriási előnye, hogy a gombok nagyjából mind felülre kerültek, így a készüléktest alsó 2/3 része tökéletesen alkalmas arra, hogy a csíptetős autós tartó két oldalról stabilan meg tudja markolni (anélkül, hogy valamelyik gombot véletlenül benyomná). Ez egyúttal hátrány is, amikor hirtelen, erőből akarom megnyomni a be/kikapcsoló gombot, mert ilyenkor baloldalt tuti rámarkolok a hangerő gombra is és már készül is a képernyőkép. Még szoknom kell.
[ Szerkesztve ]
-
sfefe
addikt
válasz cinemazealot #8207 üzenetére
Hát igen még ma is elég fasza teló ez...
Ujjlenyomat olvasó sokkal jobb mint a kijelző mögöttiek, nem is szeretem azokat...
Párom s22ultrája is sokkal lassabb...Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
wyzard
tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
sfefe
addikt
Nekem most adott fel egy júliusi frissítést..418mb..
Tkomos[ Szerkesztve ]
Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
borkerag
csendes tag
Üdv kollégák. Szeretném kérdezni hogy a CUBE ACR hívás felvevő program müködik e a legutolsó frissítésekkel.
borkerag
-
trialboj
őstag
válasz borkerag #8215 üzenetére
Valamiért 7 pecsétes titokként őrzi mindenki ezt az infót Megkérdeztem a fejlesztőket de ők is azt mondták hogy modellfüggő, de az ő statiszikai adataik szerint a legtöbb telefonon tovább működik a frissítés után is. Viszont az appot magát elég régen módosították, szóval ez eléggé lutri, kinek hogy reagál majd a teló.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
raziel01
veterán
Sziasztok,
Munkahelyen van lenovo dokkoló. Ha annak az USB kábeljére teszem fel tölteni akkor rögtön kirakja a monitorra a dex-et. Ha kikapcsolom a dex-et az állapotsávon akkor csak simán a képernyőt tükrözi.
Ki lehet valahogy teljesen mindent kapcsolni, hogy csak töltés legyen ha rádugom? -
Puma K
nagyúr
Helló,
azt ti is észrevettétek, hogy az Android 12 és utána jövő valamelyik frissítést követően gyakorlatilag hibásan működik a zsebben való feloldás tiltásának a lehetősége?
Én és még más ismerőseim más telefonokat használva azt vették észre, hogy korábban nem volt rá példa, de újabban önállósodik a telefon az ember zsebében...
Nekem eddig ismerősöket tiltott le messengeren, vagy küldött SMS-t mindenféle krix-krax szöveggel, osztott meg 24 óráig látható szöveges bejegyzést Facebook-on amin szintén értelmetlen karakterek-szöveg volt.
A felhasználási módom-szokásaim nem változtak és más program sincs a telefonon ami esetleg a telefon lezárásába szólna bele.
Ahogy korábban... úgy most sem használok számkódot vagy arc, ujjlenyomat vagy rajzolós feloldást és nem is szeretnék.
-
trebrona
nagyúr
Ahogy korábban... úgy most sem használok számkódot vagy arc, ujjlenyomat vagy rajzolós feloldást és nem is szeretnék.
A lakásodat, autódat is nyitva hagyod, azt sem zárod? Egy telefon tele van szenzitív személyes, akár banki adatokkal, nem túl bölcs dolog így használni. Bármikor elhagyhatod, ellophatják, és akkor elég nagy kárt lehet okozni egy nyitott telefonnal.------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
Puma K
nagyúr
válasz trebrona #8219 üzenetére
Nem ezt kérdeztem.
Ez a válasz teljesen félre ment, így irreleváns hozzászólás és nem a kérdésemre válaszoltál.
Lehet meglepő de semmi ilyesmi tartalom nincs a telefonomon! Csak hogy néhányra válaszoljak amikhez amúgy semmi közöd:
Mert én ezt az eszközt leginkább telefonálásra használom és navigációra. A nőm cickóit-lyukát vagy az én dákómat sem szoktam fotózgatni és azt sem videózom ha gyömöszkölöm.A telefon meg nem autó vagy ház hogy csak úgy bárki odasétáljon és hozzáférjen. Már csak azért sem férnek a telefonomhoz, mert autóval közlekedem és ha beülök-beülünk valahova enni akkor sem rakom ki az asztalra a telefont, hogy lássák milyen mobiltelefonom van...
Így is megmosolyogtattál, de örültem volna ha az eredetileg feltett kérdésemre reagáltál volna.
[ Szerkesztve ]
-
trialboj
őstag
Butaságot beszélsz...
A kérdésedre a válasz pedig hogy a telefont nyáron kijelzővel kifele kell zsebre rakni, mert egy FOSH a proximity szenzorja és sosem tudja mi a franc van, a sima testhőmérséklet is kinyitja, aztán küldözget össze vissza mindent ahogy írtad. Nekem is okozott hasonló kellemetlenségeket de mióta így használom nem történt meg.
Viszont pont az ellenkezője igen, rengetegszer van hogy kiveszem a zsebemből, sötétebb helyen, ahol azért van valami fény, mégis azt hiszi hogy zsebben van és kéri hogy húzzam balra v jobbra azt a slidert, ekkor nyilván sietek és sokszor nem is enged át elsőnek, mert nem tökéletesen a végéig húztam át.
Nem tudom hogy az újabb modelleknél megoldották-e, remélem igen, mert ez egy elég buta kis hiba, ami azóta fennáll hogy megjelent a telefon.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
aktív tag
nálam a kezdetek óta ilyen (volt), nyáron főleg, mikor testhő miatt nadrágzsebben is képes duplakoppos feloldásnak venni ha hozzáér a combhoz pl. aztán beindul a káosz.
két kényszermegoldást találtam rá: vagy kijelzővel kifelé hordom, vagy (mert az első nem túl biztonságos, bárminek nekiütődhet) inkább teljesen kikapcsolom ezt a funkciót.
érdekes egyébként, hogy a közelségérzékelő ilyen jellegű hibája/hiányossága nem mindenkinél jön elő, van ismerős is akinél soha nem produkálta még ezt. lehet emberfüggő is, nem teszteltük le egymás telefonját[ Szerkesztve ]
-
trialboj
őstag
Igen el is felejtettem, tehát a dupla kopp ébresztés és a lift to wake opció-t kell megölni akkor elméletben sosem old fel véletlenül a zsebben. Mondjuk nekem mindkét funkció hasznos ezért inkább kifele fordítva hordom, kis idő megszokni hogy másképp kel elővenni ha hívnak, de nem akkora áldozat, mint lemondani a dupla koppos wakie wakie-ről
-
Puma K
nagyúr
válasz ratcache #8223 üzenetére
Én is a combom felé fordítva hordom a telefont szintén azért, hogy védjem vagy próbáljam védeni a kijelzőjét. A dupla koppintásos feloldást említve megpendítettél egy húrt a fejemben.
Gondolom ki mennyire húsos-csontos/milyen vastag a combja számít hogy segítséget adjon a telefonnak a feloldásban és garázdálkodásban
-
Puma K
nagyúr
Nekem a gyári fólia van rajta amivel 2020. márciusában kivettem a telefont a dobozából.
Közben meg megtaláltam azt az opciót, hogy dupla érintéssel feloldja és lezárja a kijelzőt és most kikapcsoltam... Pedig ahogy ratcache is említi, a dupla koppintásos feloldás elég kényelmes
-
zolikaDB
veterán
Vastagabb folia van az enyemen, ujkora ota, es soha semmi ilyesmit nem csinalt, nem is tud, mert le van zarva ujjlenyomattal-koddal-arccal.
De, ismeros S22-ese szinten megbolondul zsebben, de neki sincs zarolva sehogy.
[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
Nem teljesen értelem ezt az őrlődést a zsebben ébredés kapcsán. Ujjlenyomat olvasóval mi a probléma? Csak odatartom az ujjam és már használható is a telefon. Egy mozdulat az egész. Nagyon ritkán fordul elő, hogy nem vagy többször hibásan érzékel, ezért kötelező berajzolnom a minta kódot. De talán pont ezért, nekem még egyszer sem ébredt fel a zsebemben. Bár én is gyakrabban hordom ott képernyővel kifelé.
-
válasz zolikaDB #8230 üzenetére
Meg is érdemli, ha nem zárolja. Már azt is eleve nehezem tudom elképzelni, hogy manapság nem használ valaki banki vagy valamilyen biztonsági appot a telefonján, melyekhez alap a zárolás.
Arról nem is beszélve, hogy bárki hozzáfér a személyes adataihoz, ha ellopják.[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Puma K
nagyúr
válasz cinemazealot #8232 üzenetére
Ha nem érted, akkor a leírtakat nem kellő figyelemmel olvastad.
-
Puma K
nagyúr
"Már azt is eleve nehezem tudom elképzelni, hogy manapság nem használ valaki banki vagy valamilyen biztonsági appot a telefonján, melyekhez alap a zárolás."
Pedig van ilyen: [link]
Bankkártyával fizetek amiről nem tudsz pénzt leemelni ha a pénztárcám közelébe kerülnél és bármilyen leolvasót hozzá érintenél vagy a közelébe tennél.
Semmilyen banki app vagy bankkártya adat nincs a telefonomon.
-
sfefe
addikt
válasz cinemazealot #8232 üzenetére
Így van, sokkal jobb a fizikai mint ezek csicsa kijelző alattiak...
Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
denesdr
addikt
Sziasztok!
Érdemes ilyen telót venni még újonnan? Gondolok itt főleg arra, hogy az akksija akár 3 éve is benne lehet feltöltés nélkül. Ahogy nézem az újabb készülékek vagy péklapát méretűek vagy nagyon drágák.
-
kovy79
őstag
válasz denesdr #8239 üzenetére
Simán.
Én pár hete vettem tartaléknak egy majdnem újat (1-2 hétig volt használva).
Az akksija kb., mint az új.
A mai felhozatalból semmit nem tudnék helyette venni.''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
c64fanhun
tag
Szerintem is megvehető. Inkább 3 évet álljon mint össze vissza töltögessék, plusz nem karcos stb stb. Akksi csere pedig adott.
Én nemrég váltottam egy iphone 12 minire (ennek ellenére szeretem az androidot), sokan mondták jaj kicsi lesz úristen kezelhetetlen...aha, azóta furcsa ránézni más telóra, még az s10e is nagynak tűnik. Bátyám oppo-ját kezembe fogtam (6,5" azt hiszem), gusztustalanul nagy szerintem. Nyilván lehet használni, de azt látom nagyon is elmentünk ebbe a minél nagyobb legyen divat irányba, pedig felesleges. Még egyszer mondom saját véleményem.
Úgy vagyok vele hogy van laptopom, asztali gépem, ha videót nézek filmet stb ott a nagy képernyő. Telefonon meg néha egy kis youtube. Azóta sem hiányzik nagyobb telefon -
trialboj
őstag
Nem érdemes, várj még egy fél évet ha nem égetően sürgős, és ismét snapdragon procival vehetsz samsungot, talán lesz még közel hasonlóan kicsi, de mindenképp mérföldekkel jobban optimalizált, és nem merül majd idle állapotban is.
Én is szeretném már lecserélni, de megvárom mit ajánl idén az apple és jövőre a samu. Nem akarom a többi gyártót megsérteni de szerintem a fent említetteken kívül a többiek nem árulnak igazi okostelefont.
-
Lasersailing
senior tag
Pár napja a felső értesítési sávban megjelenik egy beállítások ikon, ami azt mutatja, hogy vannak alkalmazások, melyek wifi elérhetősége esetén is csak a mobilnetet használhatják. Az értesítést magát el lehet valahogyan tüntetni? csak akkor jelenik meg, amikor ismert wifi hálózat egyébként elérhető. (ezeket az alkalmazásokat szándékosan csak mobilneten akarom használni)
-
KoryHu
aktív tag
válasz cinemazealot #8207 üzenetére
Szinte ugyanezeket tudom írni, 3 év alatt szerintem már csináltam 500 db felesleges képernyő képet ,s az én feleségem is A51-et használ, miközben 155 centi.
Nem öreg, csak régebb óta fiatal.
-
denesdr
addikt
Köszönöm a válaszokat! Úgy hiszem akkor inkább várok még, végülis jól elvagyok az öreg S7-esemmel, különben is nemrég lett benne akksi cserélve.
Mindenesetre nekem nem szimpatikus ez az egyre nagyobb tepsifon tendencia. Hátha jönnek majd a nem túl távoli jövőben kellemesebb méretű darabok is. -
geckowize
őstag
Sziasztok,
S7-ről váltok S10e-re és emiatt az összes microUSB kábelem használhatatlan lesz, kell USB-C-s kábel, 2 db töltőfejhez, valamint 1 db külső akksihoz. Milyet ajánlotok?
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Assetto Corsa Competizione
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- BestBuy topik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- iPhone XR 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 81%/p3814/
- IPhone 15 Pro max gyári független közel 3 év jótállás névre szóló számlával!
- Eladó iPhone 12 Pro Pacific Blue 128Gb független Akku 80% ÚJSZERŰ ÁLLAPOT
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest