- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Telekom mobilszolgáltatások
- Instagram közösségi fényképezés
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
sᴧᴍsᴜɴɢ ɢᴀʟᴀxʏ Note 3
Olvasd el a topik összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dictator^
veterán
Az amúgy normális, hogy 4.4.2-ről 5.0.1-re frissítve romlott a wifi távja?
Az itthoni routert eddig az autóból lazán elértem 1-es 2-es jellel, most meg állandóan felcsatlakozik majd lecsatlakozik egyből... A routeren nem változott semmi, sem a helye, sem az antennák pozíciója..És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
Tav-Csoves
őstag
Nos hosszú időt töltöttem el, egy rom tesztelésével, amely nagyon megbízható, gyors, és akadásmentes, viszont.
Jaj csak ne lenne ez a viszont... Ezek a
- GPS teljes hiánya (mobilos, és wifi alapu helyzetmeghatározás az van)
- A Google billentyűzet hiánya
- Samsung billentyűzet hiánya
- Touchwiz hiánya
és legutolsó sorban az S-pen és ezekhez tartozó eszközök hiánya.
Ha ezekről le tudsz mondani, akkor igen jó rendszert tudhatsz magadának. Igen, igen, kompromisszumok nélkül nincs jó rendszer. Vagy marad a 4.4.2, vagy esetleg a Phronesis v3 custom rom. Csakhogy, mint fentebb is láthatjuk utóbbi sem a legtökéletesebb. Nekem a mai napig leálldogáll rajta az NFC szolgáltatás időközönként.Na de nem kertelek tovább, ez a rom nem más mint a CyanogenMOD 12.1 azaz AOSP-es Android 5.1.1-es nemzetközi, és sok eszközre kifejlesztett custom rom.
A feltelepítéshez TWRP recovery-re van szükség (már ennek felrakása mitt bucsút inthetünk a garanciánknak)
Egy N9005 model számú telefonhoz - ha más a model száma a készülékednek ne ezt tedd fel! - tartozó CyanogenMOD mini rom zip, amit itt érhetsz el: [link]
egy gapps amit itt tudsz legenerálni: [link]
(nekünk arm-es procink van, android 5.1.1 / Az, hogy mekkora csomagot teszel fel a google-s előretelepített csomagokból, rád van bízva! (én a nano-t tettem fel, lehet épp ezért volt hiba a google billentyűzettel... )Ugyanis miután twrp-ben felinstaláltam a cyanogenmod.zip és a gapps.zip-et a full wipe (kivéve az external SD) után, azzal szembesültem, hogy az android billentyűzet leállt.
Ezután jött a végtelem türelem próbája: le kellett szednem egy külső fejlesztői billentyűzetet PC-re. Ehhez az apk-filet kellett letölteni. apk kinyerő oldalt itt találod. [link] - csak ingyenes apk-t tudsz leszedni vele.
Ezután leszedtem egy billentyűzetet PC-re, azt kábellel felmásoltam a telefon internal (helyi) memóriájára, a file kezelőből feltelepítettem, - természetesen ekkor is vagy 20x le kellett okézni, hogy az android billentyűzet leállt - majd pedig a bevitel menüben a billentyűzet kiválasztásnál kiválasztottam azt a billentyűzetet, amit utólag az imént feltelepítettem.
Ekkor már kevésbé jött elő a billentyűzet fagyásról tanúskodó értesítés.
Megadtam a google adataim, letöltöttem a Titanium Backup-ot - vagy olyan alkalmazást, amivel tudsz fagyasztani, és fagyasztottam az android billentyűzet alkalmazást. Ettől kezdve nem jött elő a hibaüzenet.Feltettem az IDLE kernelt, melyet itt tudtok letölteni: [link]
(ez a zip CM 12.1-re optimalizált, N9005 EUR szériára való, több infó itt: [link]Természetesen előjött az Android rendszer kimagasló fogyasztása az akkumulátornál, ezt sokkal jobban orvosolta a legfrissebb Google Play Serices apk feltelepítése, mint gyári KitKat, vagy Phronesis, romok esetében!
Ezután lett egy jó rendszerem, ami akkuidőben hozta azt a másfélnapos szintet, cserébe lemondtam az S-pen-ről, a GPS-ről.
Android billentyűzetet, és TW-t nem használtam eddig sem.
-
törölt tag
válasz Tav-Csoves #36602 üzenetére
Én is kísérletezgetek, ami meglep, hogy a Notenál is előjönnek az S3 betegségei... Elfogy a Ram, belassul az egész. Pv3 még mindig a legjobb ROM szerintem. Ezek a CM-ek 1-2 napig újdonságok, de utána rájön az ember, hogy miért nem nexus-t vett.
-
veterán
válasz Tav-Csoves #36602 üzenetére
Természetesen előjött az Android rendszer kimagasló fogyasztása az akkumulátornál, ezt sokkal jobban orvosolta a legfrissebb Google Play Serices apk feltelepítése, mint gyári KitKat, vagy Phronesis, romok esetében!
Ezt hogyan tudom frissíteni?
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Peterson_
addikt
válasz Tav-Csoves #36606 üzenetére
Múltkor nem volt időm, viszont most meglestem.
Nekem "sajnos" a legújabb van fent.
Azért sajnos, mert így is gyengén muzsikál az üzemidő.Apu mi ez?-Ez? Feketeribizli...-Akkor miért piros?-Mert még zöld...
-
seger
addikt
Nekem a google play szolgáltatás ugyan úgy eszi az akkut.. első helyen van pedig lecseréltem....
-
Dictator^
veterán
A legújabb gmaps alkalmazásban lehet több megállót beállítani egy útvonalra..
Nálam sem a gmaps nem frissült (legújabb verzió van fent. 9.27) sem a googleplay (8.20-ra , 8.17ről) ez mitől lehet?És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
veterán
Mivel pár nap és lejár a garanciám, így gondoltam adok a telefonnak egy root-ot.
Mivel évek óta nem rootoltam, így egy picit kijöttem a gyakorlatból.
Valaki segítene nekem benne? KösziCsak egészség legyen, meg térerő!
-
veterán
válasz twollah1976 #36614 üzenetére
oké, rögtön nézem!
root cuccokat honnan lehet letölteni? gondolok itt pl Xposed-re...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
kissé nekem gyanús, hogy lehet 5.0-át így root-olni
-
Tav-Csoves
őstag
válasz gyuri81 #36616 üzenetére
Nem nagy varázslat. Chainfire root oldalon leszeded a filet, és odinban ap-be beillszted a leírás alapján. Értelem szerűen így ugrik a knox.
Chain fire oldalon kereséssel beírod a telefon modelszámát: pl: n9005 annak a telefon neve hltexx aloldala: [link]Pontosítás: letöltöd a zip-et, kicsomagolod az md5 végű filet, és azt teszed be az odinba.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Tav-Csoves #36617 üzenetére
hát ez szuper! Fail hibával leáll. pedig újratettem az usb drivereket, több odinnal is próbáltam...mi a gyík lehet vele?
egész pontosan ezt írja ki a telefon a download mod alatt:
Secure check fail: recovery
[ Szerkesztve ]
-
hunluigi
senior tag
válasz gyuri81 #36619 üzenetére
Oooo... én azt hányszor bekajáltam. Ellenben megnyugtató, ha aktív akkor az újrahúzás sem segít a rosszfiúkon.
A kezdetek kezdetén... XT 8Mhz; 640Kb ram; HERCULES monitor (papirfehér) és csatoló (256k ram); 20Mb MFM HDD 5,25''; 1.2Mb 5.25'' FDD; PC Speaker Hová szalad a világ...
-
Dictator^
veterán
Ha lejárt a 2 év garancia, meg nem vásároltam plusz garanciát, akkor nyugodt szívvel érdemes olyan rootot tolni ami ugrasztja a knoxot?
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
Venyera7
senior tag
Ezt szeretném telepíteni, de nem egészen értem, külön kell egy MM kernel de honnét? És azt telepítsem előbb?
-
veterán
Tegnap sikerült feltenni a Phronesis 6.5-ös romot! Eddig nagyon bejön Mintha lenne egy új telóm!
Lenne 1-2 kérdésem...
-Hogyan lehet lecserélni a zárképernyőt?
- Poweramp egy idő után leáll magától, ez miért lehet?Csak egészség legyen, meg térerő!
-
CHIPman
nagyúr
Hol lehet normális áron akkut venni? Szörnyű, hogy egy napot nem bír ki használat nélkül.
hardverapro.hu/tag/chipman
-
barca222
tag
Az mitől van hogy töltő ről ha leveszem hirtelen elkezd merülni, és ujrainditom akkor meg 10%ot esik a százalék. Töltő hiba,vagy vegyek új akkumulatort, vagy a rendszerrel van baj?Beragad a Google play szolgáltatás.És se kenyszerleallitas se jelentesre nem lehet menni.Mit csinaljak hogy több legyen az akkuidom. Kijelzoido kb 2,5 óra is.Crome is nagyon sokat fogyaszt.
-
barca222
tag
válasz Tav-Csoves #36555 üzenetére
Nekem 4.3 as van még fennt de nem találtam arm 480 as csomagot.Melyiket toltsem le hogy megnézzem hatha működik nekem is. 1ora alatt 30 % ot merült, most netezessel crome-al és kijelzoidovel.
Egyszeruen 1 napot nem bir ki hogy ne toltsek rá munkahelyen. -
seger
addikt
válasz barca222 #36635 üzenetére
Nekem nem csak a google szolgáltatás szívja hanem a google play áruház is....
Kezdek besokalni..... pronesis V3 van fent és egyre szarabb valaniért. Nemrég raktam újra. Akkor is ezek a google cuccok zabáltak baromira....
Lehet visszarakom egy időre a gyárit. Megnézem mi történik... -
barca222
tag
válasz Tav-Csoves #36638 üzenetére
Szia.Letöltöttem a Linkrol de ugyanugy szívja az akksit valamiért,majd gépről rakok fel kepernyomentest de nem értem miert merül ennyire.Most a Google play szolgáltatás szívja 54%al első. Második pedig crome 15%al.Töltő levetel óta meg 7%(fél órája vettem le. :-(
-
Tav-Csoves
őstag
válasz barca222 #36640 üzenetére
Nos, esetlegesen ha mégsem válik be annyira a frissítés, akkor meglehet próbálni azt, hogy egy régebbi verziót teszünk fel, viszont ilyenkor fenn áll annak a veszélye sajnos, hogy önmagát frissítve vissza áll egy nem olyan régi, avagy az elmúlt hónapokban kiadott verzióra. Persze próbát megér, de sajnos előfordulhat. Ugyanis a google play-ben beállított automatikus frissítés kikapcsolása nem véd meg a google play services automatikus frissítésétől.
-
Rakeem
aktív tag
Sziasztok!
Valaki nem tudja mi van akkor, ha veszek valakitől egy S6-ot és az előző tulaj már beregisztrálta a +1év prémium garit a saját mySamsung profilján?
Ugyebár, lehet törölni onnan a készüléket és én meg a saját mySamsung profilomra be tudom regelni a készüléket.
A prémium gari ugyan úgy jár, vagy bukó?Haver venne így telefont, és érdeklődött nálam, de nekem ilyesmivel nincs még tapasztalatom.
Egy képet is sikerült kapnom tőle, amit az S6 előző tulajdonosa küldött neki:[ Szerkesztve ]
-
hunluigi
senior tag
válasz Rakeem #36646 üzenetére
Ne törölje az eladó az oldalon. Nyomtassa ki az igazolást a hosszabításról, és a számlával garilevéllel együtt adja át a telefont.
A csatolt képen is ott az infó, hogy hosszabítás ugrott törlés esetén.
[ Szerkesztve ]
A kezdetek kezdetén... XT 8Mhz; 640Kb ram; HERCULES monitor (papirfehér) és csatoló (256k ram); 20Mb MFM HDD 5,25''; 1.2Mb 5.25'' FDD; PC Speaker Hová szalad a világ...
-
barca222
tag
Hát egy fokkal sem lett jobb a telefon,folyamatosan szívja az akkut a google play,szolgáltatás, android rendszer,android op rendszer.Kb 5-10 percenkent 1 % az akkubol.Hiaba inditom ujra google play servicet is lefrissitettem es semmi.Már lassan 2 hete folyamatosan merül, munkahelyen is töltenem kell mert hazafelé re le merül ne ha netezek vagy telefonalok. Mit lehetne még tenni vele.
4.3 as szoftvert frissitsem le? Már nem tudom de igy használhatatlan lett hogy igy merül.Többi samsungokkal is ez a baj vagy miert megy most ennyire a Google szerverekre.Töltőrol leveszem egyből merül.Segítsetek légyszives mert igy nem bir ki egy napot se és alig használom.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
- iPhone 14 Pro 128 GB Deep Purple - Garancia 2026-07-4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest