- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Mobil flották
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kuszal
tag
Sziasztok!
Azt kell mondjam, hogy el vagyok keseredve :-( megvan az első nagy mínusz a telefonnak :-(
Ez pedig nem más mint a navigáció. Én akárhogy próbálgatom, ha a navigáció beállításoknál ki van kapcsolva az online mód, akkor szinte teljesen használhatatlan. Nem találja a helyeket, ha meg is találja, akkor meg olyan útvonalat javasol ami inkább szánalmas mint használható.
De beszéljen helyettem egy példa. A hétvégén tervezzük a párommal, hogy elmegyünk a budapesti Vörösmarty téri karácsonyi vásárra. Hazafelé a melóból, gondoltam magamban, hogy ha már úgyis utasként ülök a kocsiban, akkor kicsit elszórakozok a telefonnal és megnézem, hogy milyen útvonalat is javasol Miskolcról...és itt kezdődött a szerencsétlenkedés a telefon részéről.
A telefonra Magyarország térképe feltelepítve, Általános beállítások (Beállítások->Készülék->GPS és helymeghatározások->Mobilhálózati adatkapcsolat), Térképek és Autóval programokban kapcsolat offline-ra állítva.
A térképek-ben rákeresek a Vörösmarty térre. Eredmény semmi. Mondom sebaj, majd szépen rákeresek kézzel, ahogy annak idején az 5800-on is csináltam. Ez azt jelenti, hogy megkeresem a térképen Budapestet, majd egyes részekre kézzel ráközelítve megkeresem az elérni kívánt helyet, ott megnézem, hogy hol van parkolóház, hiszen a POI-k be vannak kapcsolva, tehát látni kellene őket, majd kiválasztom a parkolóházat és azt mondom, hogy autóval ide. Hát nekem még Budapestet megtalálja ha nagyítgatok kézzel, de ha az utcákra akarok ráközelíteni, akkor nem mutat semmit. Csak egy üres háttér és semmi más :-(
Nem adtam fel, gondoltam biztos az Autóval programmal sikerem lesz. Autóval alkalmazás elindít, keresés: Budapest Vörösmarty tér, eredmény semmi :-( másodjára meg kiírja, hogy :sajnálom de nem találtam lófaszt sem, de majd online módban. Mondom, ok mehetünk online módba. Vörösmerty teret megtalálja, ekkor lekapcsoltam online módról és mondtam, hogy akkor navigálás indít. Ekkor felvázolt egy olyan útvonalat, hogy: Miskolc->Hatvan autópályán-> Hatvannál pályáról le, irány Nagymaros, Dunán át-> el Esztergomba, majd Esztergom felől vissza Budapest és már meg is érkeztem :-D
Ez után kipróbáltam, hogy vajon mit kezd majd azzal, ha nyáron le akarok menni a Balatonra, pontosabban Fonyód-Alsóbélatelepre. Mondanom sem kell, hogy Fonyód még nagy nehezen meg is lett, de az Alsóbélateleppel vagy a Balaton utcával már nem tudott mit kezdeni és a kézzel keresős nagyítgatós dolog itt sem mutatott semmit csak szürkeséget :-(Légyszi mondjátok, hogy én vagyok a hülye/szerencsétlen/balf.sz, mert ha ez tényleg így működik, akkor feleslegesen cseréltem le a telefont, mert a navit azt az 5800-ban is sokat használtam, az N9-nél meg még örültem is, hogy végre nagyobb méretben látom majd az útvonalat, de ez...pfffff.
Én azt sem találtam/találom, hogy hol lehet beállítani azt, hogy mondjuk nem akarok autópályán menni, nem a leggyorsabb hanem a legrövidebb úton akarok a célhoz érni, stb. Van valami trükkje a dolognak vagy tényleg nincs ilyen opció?
Azt tudjuk, hogy mi lesz, de addig mi lesz!?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- BMW topik
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest