-
Mobilarena
Lumia 930 összefoglaló - kérdés előtt olvasd át!
Új hozzászólás Aktív témák
-
confuser
senior tag
válasz BobTail #8550 üzenetére
Hát a peek mód részét az általam leírt módon tudnák implementálni bármelyik telefonba, amelyikben van közelségérzékelő. Legalábbis azóta sem jutott eszembe egyetlen akadály sem, ami gátolná ezen módszer kivitelezését. Az más kérdés, hogy ehhez nem Denim, nem firmware, nem OS frissítés kell, hanem egy új app.
[ Szerkesztve ]
-
szabo.csabi
tag
Srácok! Az lehet, hogy másfél hét szolid használat után a hátlap alsó csücskei és a hajlatoknál lassan, egyelőre alig láthatóan de elkezdett kopni a matt fekete szín? :-o
Kijelzőt és hátlapot ajánlott fóliával és valami tok félével védeni?[ Szerkesztve ]
-
Pilács
senior tag
Hiába tiltottam le, hogy a naptár nem mehet háttérben... mindig ott marad. Nem lehet, hogy ez csak az energia takarékos módban lép életbe?
Kezdőoldalt meg talán ki lehet kerülni úgy, hogy az oldalt tűzöd ki a csempék közé...Én olyan alkalmazásnak is örülnék, hogy eseménynél mondjuk 5 percenként adna jelzőhangot addig amíg a kijelzőt nem aktiválom.
A kezdőképernyőn az óra áthelyezhető máshová? Kikapcsolható?
Naptárban levő események jelzése kikapcsolható, ha a facebook-ról szedi be a dolgokat?Ezekhez majd külön alkalmazás kell?
Ajándék szesznek ne nézd a fokát!
-
Integrale
veterán
válasz szabo.csabi #8554 üzenetére
Képernyőre szerintem tegyél fóliát, én fólia nélkül használom, és olyan szép karcok vannak rajta, hogy öröm nézni, hátlap nekem is fényesedett pár hét után a sarkaiban, és az élei is fényesebbek mint voltak.
"Bad reklám is reklám too"
-
Integrale
veterán
válasz Burt1793 #8558 üzenetére
Nekem is inkább csak a sarkai látványosak, főleg azoknál amelyik kijjebb áll a keretnél.
Fóliát nem fogok rárakni, mert nem tetszik úgy az érintése, de zavar, hogy szimpla zsebben hordástól lett bal felül egy mély, jobb felül az A betű alá van húzva szintén egy mély karccal és még van egy finom karcolás átlósan."Bad reklám is reklám too"
-
ferensz
senior tag
-
szabo.csabi
tag
Őszintén szólva nem szeretem sem a fóliát sem a merev műanyag / szilikon cuccokat viszont úgy rémlik, mintha valahol azt olvastam volna, hogy a Gorilla Glass 3 ellenére portól, miegymástól apró hajszálkarcok keletkezhetnek a kijelzőn.
Illetve meglep, hogy egy ilyen készüléknél ilyesmire szükség van!?
Mármint minden telefonomra vigyázok, nem hordom kulcs vagy egyéb mellett, ami kárt tehet a dizájnban és tokban hordom mindig. És mégis ...
Vagy csak nekem magasak az elvárásaim egy úgynevezett zászlóshajóval szemben? :-)Egyébként hátlapra fólia kapható / ajánlott? Illetve olyan fóliát lehet kapni a készülékre, ami teljes egészében védi a kijelzőt / hátlapot? Szerintem ótvar kinézete van egy telefonnak és nem is túl praktikus, amikor szigorúan csak a kijelzőt védi a fólia de a káva része szabadon van!?
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Integrale #8557 üzenetére
mondjuk értem, hogy te nem raksz rá fóliát. arra a 2 hónapra, amíg használod az aktuális kijelzőt...
én is leszedtem, mert úgyis cserés, szóval lehet keményen tolni a YOLÓt, cserébe a zsírgyűjtős szar tapintású fólia után egy álom a tapintása a GG-nak (meg amúgy is: ) karcot én azt hiszem csak úgy találtam rajta, hogy telibe világítottam valami erősebb fényforrással közelről, és akkor fültájon láttam mikrokarcokat, de lehet csak a fejemről szedett fel valami lájti zsírt. egyébként meg makulátlan. mondjuk nadrágba nem szoktam rakni, csak pulcsi/kabátzsebbe. nyáron szívni fogok asszem
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
Integrale
veterán
válasz ZavaBalazs #8562 üzenetére
Csak egy hónap, mert jövőhéten már viszem vissza
-
zsoltzsolt
addikt
Ezekre a karcokra van valami polírozás?
-
Pilács
senior tag
válasz Integrale #8556 üzenetére
A bejegyzést nem akarom eltüntetni a naptárból, csak a figyelmeztetést szeretném kikapcsolni, hogy ne jelezzen... Amit Te mondtál, az eltünteti a naptárból a bejegyzéseket... és valóban, akkor nem jelez
A testreszabhatóság még eléggé korlátozott, de talán a win10 hoz magával pár jó dolgot...Ajándék szesznek ne nézd a fokát!
-
falijja
őstag
Én használok fóliát minden egyes telefonomra mert mindegy az hogy milyen gorilla vagy akármi akkor is megkarcolódik...!! volt minden fajtaféle telefonom egytől egyig mindegyik megkarcolódott amin nincsen fólia...!
(s4-s5-g2-..stb.) pedig csak zsebben hordva vigyázva rá.és ezis ugyan úgy megkarcolódna ha nem lenne rajta fólia. -
Burt1793
veterán
Én úgy láttam, hogy sajnos nem lehet kikapcsolni az értesítéseket külön, csak így. Én azt csináltam, hogy pl fb-nál csak azoknak az eseményeknek az értesítései vannak bekapcsolva, amikre megyek, amikre nem nyomtam rá, azokat kivettem a naptárból és a fb app-ban látom őket. Sajnos csak a te általad létrehozott események értesítéseit tudod testre szabni.
(#8566) falijja: Furcsa, én nem tapasztalok/tam ilyeneket. Milyen karcokra kéne gondolni? Ha 2 cm-ről nézed az üveget, akkor látszódnak? Én az s2-t 3 év mindenféle tok/fólia nélkül használtam, normál karc nélkül adtam el. Persze hajszál vékony rövidke mikrokarcok voltak rajta, de azokat fél méterről lehetetlen volt kivenni. A hátlap jobban megsínylette, kicsit zseb kopott lett a fekete műanyag, illetve a keret is. 930on még ilyen mikrokarcok sincsenek. Másik kérdés: Mi van a zsebedben? Nekem csak a telefon és általában tiszta a zsebem. Egyszer kétszer persze pár napig kipróbáltam fóliát, de sokkal ragacsosabb tőle a felület, nagyon karcolódik és ronda is.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Fólia minőségétől is függ szerintem,hogy milyen a tapintása,érzete.Nekem drágább van rajta,rászántam,mert megérdemli ,és tökéletes.A 620-on az olcsóbbik van,érezhetően gyengébb,de legalább védi.
Soha nem használtam fólia nélkül a telefonjaimat,mert féltettem a kijelzőt.Egyébként kicsit furcsa,hogy nincs glance,de nekem nem létszükséglet.
[ Szerkesztve ]
HARLEY-DAVIDSON
-
falijja
őstag
válasz TheBikerider #8570 üzenetére
Igen megérdemlik ezek a drága telók, de mostanság jönnek már ezek a üveg fóliák...még nem próbáltam őket de biztos nagyon jók lehetnek...tapintásra is csak üveg marad továbbra is ami azért minőségibb érzetet kelt.
Más.: én meghirdettem a telót de most ezzel a denim frissítéssel elég jó lett...igazából nem is tudom miért adom el csak mert untam már...de most azon gondolkozom mi az ami jobb lehet ebben az árban ...de nem igazán találok semmit...lehet nem adom el végül...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz falijja #8571 üzenetére
Nem tudom,lehet majd kipróbálom én is egyszer,nincs tapasztalatom az üvegfóliával.Biztos jó.Majd ha ez karcos lesz,lecserélem olyanra.
Így van,tudom,hogy használati tárgy,de szerintem is megérdemli,hogy vigyázzak rá.Szoktam is.Én meg az iphone-t untam és inkább ez lett.Nem bántam meg egyenlőre.
Egyébként nekem Cyan van fent.Denim nekem nem jön?Alpha drágább,i5s drágább,i6 drágább....annyival nem jobbak szvsz,amennyivel többe kerülnek.Vagy igen?
[ Szerkesztve ]
HARLEY-DAVIDSON
-
Burt1793
veterán
válasz falijja #8571 üzenetére
Nem nagyon lehet eladni, kb 80k-t kapsz érte, annyiért más platformon középkategóriás cuccot kapsz. Esetleg cseréld el 830-ra, ha a rövid üzemidő zavar, mi zavar benne? Egy HTC one m8 vagy egy LG G2 lehet jó választás egy 930 után. Illetve i6, de az meg irdatlanul sokba kerül, annyiért én nem vennék telefont.
(#8572) Jerusalem: napok, hetek kérdése. Alphát nem nagyon szabad venni szerintem, az volt a próbababa, majd jönnek az igazán "prémium" samuk, fémborítással. Az s5 se rossz igazából, attól függ, hogy mit szeretne, multimédiás felhasználásra jobb. Telefonálni mindegy, abban a 930 is jó.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Burt1793 #8573 üzenetére
Napok-hetek múlva kapom meg a Denimet?Erre gondolsz? A 620-on már az van pedig.
Türelmesen várom.Nekem android nem jöhet szóba.Egyedül az Alpha,ami tetszik,de mégsem mertem belevágni és drágább is volt,mint a 930.Csak WP,BB,vagy iOS...volt már mindegyikből jópár darab.
Ezeket megszerettem,mindegyiknek van előnye-hátránya,de nem mondanám,hogy egyik jobb a másiknál.[ Szerkesztve ]
HARLEY-DAVIDSON
-
falijja
őstag
válasz Burt1793 #8573 üzenetére
Üzem idő nem zavar egyáltalán elég amit tud a cucc...830 szóba sem jöhet a kijelzője miatt.. meg úgy kb mindenben gagyibb...nem igazán tudok alternatívát a 930 helyett..ebben az árban...csak hát mindíg jön az érzés hogy cserélni akarok..pedig nekem tökéletes a 930..wp-t kipróbáltam pozitívan csalódtam benne
-
Integrale
veterán
válasz TheBikerider #8570 üzenetére
Meg kinek mi a drága fólia? Amit boltban kapsz 1-2 ezer között, az Ebayről 400 ft 4-6 db.
-
veterán
-
veterán
-
falijja
őstag
válasz ZavaBalazs #8579 üzenetére
Az enyém is tökéletes és mint az új ....direkt narancsot kerestem...de igaz ha cserélnék akkor cseréltem is volna meg maradt is volna amivel semmi gondom...
-
Integrale
veterán
-
GeneralCube
tag
az én hibám h a ringtone maker és a ringtone maker 8.1 is ugy menti a csengőhangot h beállítások hangokban szépen szól viszont ha hívás jön már extramagasan szól és torzít?
mármint én rontok el valamit?
vagy van erre megbízhatóbb app?[ Szerkesztve ]
-
Burt1793
veterán
válasz GeneralCube #8583 üzenetére
A csengőhangerőt vedd le 10esről. Én 8ason használom, így is hangosabb, mint más telefonok és cserébe ezen a hangerőszinten nem torzít be.
-
BBCJoke1
újonc
Üdv Mindenkinek!
Egy kicsit off,de mivel a 930-asomon szeretnék helyet felszabadítani,bízom benne,hogy megértőek lesztek.A lényeg TNL fájlban már több mint 1,32gb a foglalt helyem a telómon.Ezt kitörölhetem,vagy ezzel a meglévő képekben videókban kárt okozhatok.Köszönöm a segítő szándékot.
-
Burt1793
veterán
válasz GeneralCube #8587 üzenetére
Uhh, ezt nem tudom, nekem nem zeneszám a csengőhangom, de zenét se hallgatok a hangszóróin...
-
Teewine
tag
Üdv mindenkinek.
Segítségetekre van szükségem product code-dal kapcsolatban.
Ezen és más fórumon független Lumia 930 product code-ra az alábbiakat írták:
059W0Z4 / 059W1N7
Azt szeretném megtudni, hogy ezek közül valójában melyik a magyar független Lumia 930 product code-ja, vagy egyik sem? Meg tudja valaki mondani, hogy a Magyarországon forgalomba került független Lumia 930 telefonoknak mi a product code-ja? Itt nem azokra a kereskedőkre gondolok, akik Kínából, vagy az ég tudja honnan szereztek be ilyen telefont, hanem mint például Media Markt, vagy Extreme Digital.
Azért érdekel, mert a kettő közül a Nokia Data Package Manager-el a 059W0Z4 esetében már tölthető a Denim:
059W0Z4 - VAR EURO DE CV BR_ORA - 02540.00019.14484.37005
Emotiva
-
Teewine
tag
Amit még ezzel kapcsolatban találtam:
059W0Z4: 000-DE / Denim már elérhető
059W1N7: 000-HU / Denim még nem érhető elEmotiva
-
Teewine
tag
Amit még meg tudtam állapítani a témában.
Magyar ROM-ok Lumia 930-ra:
059W1N7 - magyar rom (country variant)
059W524 - magyar rom (country variant)
059W526 - magyar rom (country variant)
059W2S7 - T-Mobile HU ROM Black
059W2S8 - T-Mobile HU ROM WHITEEzekre még csak Cyan Rom érhető el a Nokai Data Package Manager-el.
Emotiva
-
Teewine
tag
Végül megtaláltam, amit kerestem.
Független magyar ROM-ok:
059W1N7 - BLACK
059W1N8 - WHITE
059W524 - GREEN
059W526 - ORANGEEmotiva
-
Szári
tag
Hangszóró "pukkanással" vitte már szervízbe valaki? Cserélik/javítják? Elég idegesítő ugyanis pl. Ha böngészek ugye van hangja a billentyűzetnek és minden alkalommal "pukkan" van mikor kevésbé van mikor erősebben. Van valami központi szervíz szám ahol lehet érdeklődni? Sajnos Kecskeméten nincs már Care.
-
=WiNTeR=
senior tag
Egyébként azt lehet tudni, hogy a független Country Variant készülékek Denim-je miért késik? Vagy egyáltalán ki foglalkozik vele (úgy értem, hogy a függőknél a szolgáltató még belenyúlhat, de a függetlenek nem közvetlenül a Microsot-tól jönnek)?
Egyáltalán a más és más ország Country Variant készülékei miben térnek el egymástól?"I will become a true hardscoping hitmarking sample text legend."
-
oldbone'76
tag
Értesítési központba hogy lehet visszatenni appot??? Ha automatikus akkor miért nem kerül vissza automatikusan se a fbook, se a fbook beta. Billentűzet hangom hova lett, és hol tudom visszakapcsolni????
-
oldbone'76
tag
válasz oldbone'76 #8596 üzenetére
Billentyűzethang megjavult. Pipát kivettem, visszatettem...
-
confuser
senior tag
válasz oldbone'76 #8596 üzenetére
Értesítési központba automatikusan kerülnek vissza az appok, majd ha az első értesítést megkapod tőlük.
-
captainnemo
aktív tag
válasz Teewine #8592 üzenetére
Én nem teljesen értem ezt a Nokia Data Package Manager-t (az utolsó verziót egyébként patchelnem is kellett, hogy regisztráció nélkül működjön). Ha beírom a product type-ot, ami ugye ami esetünkben rm-1045 és keresésre bökök, nem jön le semmi, ha viszont beírom a product kódot is hozzá, akkor látja. Ha egyszer meglátta, akkor már elég a product type is. Azt gondolnám a product type alapján listáznia kéne az összes lehetséges publikált firmwaret.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest