-
Mobilarena
Lumia 930 összefoglaló - kérdés előtt olvasd át!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Burt1793
veterán
válasz ZavaBalazs #8050 üzenetére
Wifi/mobiladat ki van kapcsolva. Az appokat nem nagyon tiltottam le. Pár alap appot töröltem (pénzügyek, hírek, sport, időjárás). Mondjuk az időkép appot felraktam. FB, messenger, viber, email (3 fiók) van használatban, de ezek értelemszerűen nem szinkronizálnak net nélkül (remélem nem merítik). Shazam, pár játék, futár, flashlight, skype és egyéb hülyeségek fent vannak azért, de a merülési listában nem szerepelnek. Ha gondolod kipróbálom ma este úgy, hogy bekapcsolom a wifit és úgy hagyom, de nem tudom, hogy annak mi értelme van.
Bocs, igen a kijelzőelállás klub egy jó társaság, remélem sose leszek a tagja.
Tök szép a mai binges háttér (kastély), pl ez is naponta frissül és menő dolog.
Itt van a mostani akku stat:
[link], [link].
Nem használok aksifigyelő programot, droidon se kellett, bár ott többet tudott a gyári. Nem rossz, ma elég sokat telefonáltam pl és nem is a telefon merítette a legtöbbet. Illetve tegnap is sokat telefonáltam, összesen 1,5-2 órát. A minion rush kurtára meríti, kb negyed órát nyomtam vele, max 20 percet.[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Burt1793 #8051 üzenetére
nézel nekem egy olyat, hogy ma este wifi+mobilnet+helymeghatározás be, holnap este csak helymeghatározás be? köszcsy, puszcsy!
mondjuk minap láttam tőled valami 2 nap futás után 54%-os screenshotot az offban, szerintem az enyém ilyet csak repülő üzemmódban tudna (most nem sok nyomkorászással 66-on vagyok, 20:50 futás után, ígérem nem fogom százalékonként beírni ), szóval nem tudom kell-e egyáltalán ide teszt, de biztos ami tuti!a társaság jó, az alapelv nem, úgyhogy hamarosan megpróbálok kitörni innen.
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
oldbone'76
tag
válasz ZavaBalazs #8046 üzenetére
Allitsd at az erintes beallitast masik ertekre.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz oldbone'76 #8053 üzenetére
a magasabbon van, nem hiszem, hogy azzal van a gond. (most épp vette elsőre normál, meg magas érzékenységgel is, biztos kedvfüggő)
-
oldbone'76
tag
válasz ZavaBalazs #8054 üzenetére
Ha hektikusan megy akkor probald a masik ertekkel..
-
Burt1793
veterán
válasz ZavaBalazs #8052 üzenetére
Ok, de ha a wifi be van kapcsolva, akkor azt fogja használni, a mobilnetet meg kikapcsolja. GPS miért jó, ha be van kapcsolva? Bekapcsolhatom, sztem az nem meríti, ha nincs bekapcsolva a here. Vagy akasszam magamra és kapcsoljam be a trackert, hátha alvajáró vagyok? Mindenesetre ok, wifi, mobilnet, gps on-nal rakom le.
Hogy szeretnéd: töltsem fel este 100%-ra és onnan induljon a mérés vagy jó így 50% körüliről is?[ Szerkesztve ]
-
Burt1793
veterán
válasz Burt1793 #8057 üzenetére
Amúgy az s5 általában egy százalékot se merül egy éjszaka alatt (max egyet csökken a számláló) ugyanúgy letéve, mint a 930-at. Repülőbe nem merem rakni őket, nehogy valaki keressen éjszaka a családban vagy valami. Illetve normál hétköznapokon este szinte mindig töltőn vannak. Az s2 is max 2%-ot merült romolt droiddal, cm-mel, kutyafaszával.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Burt1793 #8057 üzenetére
azért kell a gps, mert a quiet hourst valamiért függővé tették tőle pontosabban cortanatól, és így közvetve a helymeghatározástól. én meg éjjelente azt járatom, hogy csak a család érjen el, vagy ha valakinek fontos annyira, hogy 3 percen belül 2* is mgepróbálja.
oldbone'76: értem én, hogy erre gondoltál, de kétlem, hogy az érzéketlenebb beállítás miatt futna jobban. mondom, tippre inkább a kijelzőelállás lehet az okozója. bár nem tudom, hogy a duplakopp használja-e a közelségérzékelőt, de amikor beigazítom a fölötte kiálló üveget, és utána duplakoppolok, akkor megy.
-
Integrale
veterán
válasz ZavaBalazs #8059 üzenetére
Használja a közelségérzékelőt, úgyhogy könnyen lehet, hogy az zavar be.
"Bad reklám is reklám too"
-
Burt1793
veterán
válasz ZavaBalazs #8059 üzenetére
Ja értem, ok, engem idegenek nem nagyon zargatnak, szóval quiet hours-t droidon se használok, pedig ott nagyon fejlett.
Duplaklikk: Én azt vettem észre, hogy pontosan ugyanott kel kétszer kattintani, ha nem így teszel nem ébreszt, amúgy ha így koppintok, akkor mindig bekapcsol a kijelző.
Szenzor: Én unalmasabb telefonálások közben azt nézem, hogy működik-e a szenzor, elveszem a fülemtől bekapcsol a kijelző, visszarakom a fülemhez. Mindig azonnal és szépen csinálja, amit kell. Lekopogom.
Avatar: Tök menő ez a kép, jó, néha még megijedek magamtól, de majd megszokom.
[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Burt1793 #8061 üzenetére
jó, én már csak elővigyázatosságból is benyomom, volt olyan hogy a minden reggel fél hétkor édes álmomból papuccsal felcsoszogó kolis szobatársam, az előbb leírt tulajdonságához hűen felhívott reggel 7-kor, a direkt otthon töltött, terv szerint sokáig alvós szünnapomon, hogy megihatja-e a red bullomat a hűtőből nem mintha 2 percnél tovább tartana lebattyogni a sarki boltba... de haverom anyja is hívott már fel 7-kor fél órás hegyibeszéddel, a vége felé már magamnál is voltam.
na mindegy, van pár ismerősöm akinek nem ugyanaz a "korán" idősávja, mint nekem, úgyhogy biztos, ami biztos.
-
Burt1793
veterán
válasz ZavaBalazs #8062 üzenetére
A 7 óra nálam sem korán. De persze attól függ mikor. Ilyenkor januárban pihi van. Tehát a 7 az korán, de amúgy késő. Amúgy van a beállításokban egy szűrő funkció, azzal nem lehet beállítani olyasmit, hogy csak pár szám csörögjön ki? Nekem nincs ilyesmi bekapcsolva, néha még is működik. És ha ez tovább folytatódik ez lesz a No1. bug.
[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
tényleg Burt, hogy áll a 60 napod, valamikor most járt le, nem?
szűrő passz, én csak a quiet hours szűrőjét használom, abban a belső kört mindig átengedi, többieket meg ha akaratosak, de szerintem nem ezt a droidot keresed.
[ Szerkesztve ]
-
Burt1793
veterán
válasz ZavaBalazs #8064 üzenetére
Érvényes garit ír (a telefonban lévő IMEI-vel), de közben felfedeztem egy orbitális hibát a számlán. Konkrétan azt, hogy az IMEI szám vége nem egyezik a telefonban lévővel. Az adásvételibe a telefonból másoltam az IMEI-t, a számlán lehet, hogy csak kb-ra csekkoltam, már nem emlékszem. Mindenesetre a telefonban lévő IMEI-vel csak az adtásvételi IMEI-je egyezik... a számlán lévő IMEI nem garis a nokia oldal szerint. Szóval nem valószínű, hogy ez a teló valaha gariztatva lesz. PH-n vettem a telót, tudom kitől, de nem akarom zavarni, ha direkt vert át akkor azért nem, ha meg nem, akkor azért nem. Amúgy 2 db 930at kapott két 800ért, először abban reménykedtem, hogy felcseréltük a számlát, aztán rájöttem, hogy akkor a számlán lévő IMEI-nek garisnak kéne lennie. Remélem nem lopott a cucc, nem volt leszedve róla a fólia amikor megvettem, szóval max egy boltból lopták el...
Bonyolult ügy egy bonyolult telefonhoz.
A lényeg, hogy tudom bizonyítani, hogy megvettem, rajta van minden infó az eladóról és a nálam lévő telefon IMEI-je. Ha kipurcan a teló, marad az s5.[ Szerkesztve ]
-
Unlimited
aktív tag
válasz ZavaBalazs #8064 üzenetére
Éppen ügyben vagyok a Nokiával a cserélt készülékem garanciájával kapcsolatban. Első körben Microsoft Lumia Hungary elhajtott, azzal a szöveggel, amit fújnak a Nokia care-ben is. Kicsi, enyhe fenyegetés, hogy fogyasztóvédelem, meg a magyarországi törvény mást ír, mint a Nokia "házi rendeklkezése. stb. a válaszom. Erre már átirányítottak a panaszoldalukra, hogy ott érdeklődjek, mert ott adnak bővebb felvilágosítást. Itt tart az ügy, de nem hagyom annyiban, az tuti.
-
Unlimited
aktív tag
válasz Seangaijin #8067 üzenetére
Persze! Amint lesz fejlemény, írom is ki, ide,
-
Endii
tag
válasz ZavaBalazs #8028 üzenetére
4-nél nekem se igazán szokott többet merülni, de leginkább még annyit se. Quiet és adat bekapcsolva.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Burt1793 #8070 üzenetére
köszi! az derék, nekem repülő üzemmódban merült ugyanennyit ma éjjel.
mondjuk a 2 nap után 54%-odat is kb felesben hozta le az enyém, szóval nem tudom, miért vagyok meglepve. na mindegy, majd kijelző mellé kérek akkut is, hátha.wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
modder
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom eldönteni, hogy Lumia 930 vagy 830-at vegyek. A 930 kb. dupla sebességű processzora miatt attól félek, hogy jóval hamarabb lemerül, mint a 830-as. Nem játékra gondolok, hanem pl.: zenehallgatásnál, GPS alkalmazás használata során. Pl. szeretnék használni ski trackert 7-8 órán keresztül + zenét hallgatni, de emellett szívesen kikapcsolom az adatforgalmat + wifit ha ezzel tudok akkumulátort menteni.
A 930 persze gyorsabb, és csábító, hogy képes (lesz) 4k-s videók rögzítésére, plusz a dolby digital hang rögzítésére már most is, de annyit nem ér meg, ha pl. 6 órányi zenehallgatás után lemerül.
szerk.: A másik, ami miatt hezitálok az, hogy a 930 ormótlanul vastag, a 830 sem túl vékony, de egy hajszálnyit vékonyabb. Bár ez egyéni probléma
Köszi a véleményeket!
[ Szerkesztve ]
-
jengab
tag
2 hónap 930 használat után azt mondhatom, hogy egyáltalán nem vastag ez a telefon. Legalábbis semmiképp nem zavaró mondjuk kézben tartva. Súlya kicsit több, mint az olcsóbb nokiáknak, de ez valószínű a fémtől van. Kicsit ad is egy olyan érzést kézben, hogy ez masszív (egyébként az is). Üzemidő nálam az elejétől fogva egyre javult. Mostanában már van olyan is, hogy csak harmadik nap végén töltöm, de kettőt bármikor kibír. Szóval szerintem ezen nem kell aggódni. Meg ezek a processzorok intelligensek. Van hogy a gyorsabb még kevesebb energiát is fogyaszt, ha nem hajtja az ember. Le szokták venni az órajelet, ha az ember nem használja ki, így csak akkor fogyaszt sokat, ha tényleg terhelik (amiket mondtál alkalmazások azok nem terhelik nagyon).
-
Burt1793
veterán
Zenehallgatással tapasztalatom szerint minimum 25 órát kibír, de ha egyáltalán nem nyomkodod közben, akkor 35-öt is. Inkább a kijelző fogyaszt sokat sajnos, a soc csak szarul megírt játékoknál eszi az aksit és ezáltal melegszik minimum 45 fokosra a jobb alsó része a telefonnak.
[ Szerkesztve ]
-
jengab
tag
válasz Döglött Róka #8077 üzenetére
Ezt nem vettem észre De jó tudni. A 925 szerintem az egyik legszebb telefon. De én csak boltban fogdostam, ott meg nem igazán mérvadó a súlya a védelemmel együtt
-
jodamester
tag
Ha fontos az üzemidő, akkor alaposan átgondolnám...csak h. nehogy nagyot koppanj...
A L930 bizonyos esetekben kb. fele annyit bír, mint a L830.
Állítólag a GPS alkalmazások is rendesen merítik. Saját tapasztalat, h. nem valami acélosan bírja. Ha kikapcsolsz minden futó szirszart, meg nem használod , akkor elvan az ember vele 2 napig.Burt1793: ha az Asphalt8 szarul megírt játéknak számít, akkor saját mérésem szerint max. 45 fok.
-
Burt1793
veterán
válasz jodamester #8079 üzenetére
Durva, itt is látszik, hogy egy hihetetlenül pocskoló kijelző van a 930-ban. A soc nem fogyaszt olyan sokat, persze FHD-t hajt meg, de a kijelző miatt van ez a durva merülés. Az 1520 a legjobb üzemidőjű telefonálásra alkalmas eszköz az oldaluk szerint. A soc ugyanaz, mint a 930-é, persze nagyobb az aksi majdnem 50%-kal, de az üzemidő többszörös... abban is ips van, mint a 830-ban.
A minion rush alatt is keményen melegszik. Asphalt 8at csak kipróbáltam, majd letöröltem, úgyse játszom vele és ahhoz egy kicsit sokat foglal...[ Szerkesztve ]
-
modder
aktív tag
Igen, én is ettől félek. Ezért hajlok a 830 felé. A lassabb proci, és a kevesebb pixel miatt talán kevesebbet fogyaszt használat közben. Bár elvileg az amoled kijelző kevesebbet fogyaszt... Játszás most nem meghatározó nekem, ott mindkettő sokat fog fogyasztani. Átlagos használat inkább.
-
modder
aktív tag
Köszi, csak most néztem meg a battery tesztet, nagyon hasznos linkek voltak!
-
Burt1793
veterán
válasz Döglött Róka #8086 üzenetére
Semmit se kapcsolgat, végig megy a mobilnet, mindent szinkronizál és 2-3 naponta kell tölteni. A MA szerint is sokkal előrébb tart az amoleddel a samu, mint az ips-sel a többi gyártó.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Most pár nap után megint elővettem a Motorolámat, mert WP-re nem találtam olyan voip klienst, amit rendesen kezeli az intervoip fiókot. Hát, azért sokkal jobb a fogása sajnos a Motonak. Valami a 930-nál nem stimmel, illetve inkább sok kis valami: nem jó a súlyelosztása, ha egy kézzel fogom, akkor nehéz a billentyűzetet használni anélkül, hogy ki akarna billenni a kezemből, illetve a sima hátlap és élek miatt csúszik is kicsit. Lehet, hogy ebből tok lesz, amit amúgy nem szeretek, de félek, hogy így el fogom ejteni előbb utóbb.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz #16820480 #8088 üzenetére
a nillkin super frosted nagyon sokat segít ezen a problémán, a fekete még jól is néz ki (a fehér szerintem szépen gyűjtheti a koszt, lelki szemeim előtt látom, ahogy a kis recékbe beül a barna dzsuva ), a szilikon tok viszont nagyon igénytelen kinézetet tud kölcsönözni neki.
#8090: hülye fizeted a laptop bill takarítást?
[ Szerkesztve ]
-
Burt1793
veterán
válasz ZavaBalazs #8089 üzenetére
Olyan tok nincs, ami a kijelző üvegét a készülékhez szorítja?
-
Matthu
aktív tag
Hali! Megvàltam a 930tól (pontosabban még nem mert nem bírom eladni), de az utódja már megvan. Néha azért még benézek. Ha valakit érdekel, a hirdetèseim közt megtalálható.
-
Matthu
aktív tag
válasz junior11 #8092 üzenetére
Nem titok. Fontos megjegyezni, hogy ez az én véleményem mielőtt valaki a torkomnak ugrik. A fő ok a pocsék böngésző, aztán ott vannak még a gyengén megírt appok. Rohadtul zavart a melegedése, nem bìrtam megbarátkozni a lila, mindenféle szìnű, utánhúzásos oled kijelzővel. Rohadt lassan töltött, volt olyan adapter amivel egyáltalán nem is. Ja, meg a béna nem létező multitasking. Dióhéjban ennyi. Nekem nem jöttek elő a szériahibák (kijelző elállás stb.) iPhone 6 64 giga lett helyette. Ég és föld....
-
Burt1793
veterán
Ezt az aljára állítást én is eljátszottam már, tök menő. Azért elég kemény az a jobb alsó ütődés. Az enyémen is van, de az észrevehetetlen, főleg ilyen messziről. Jó ár a 80 ezer, még így is, ha fehér lenne, nem ismerném a telefon sok hibáját és most szeretnék venni egyet, biztos meggondolnám, főleg úgy, hogy utána idejövök és meglátom, hogy kijelzőelállás miatt cserélik a keretet is (ugye?).
Itt van a hirdetése, ha valakit érdekel és nem szeretne google-zni.(#8093) Matthu: Jogos, egyedül a töltés fura, nekem két óra alatt feltölt maxra kb., bár nekem lényegtelen, mert esténként töltöm.
ui.: sok hirdetésben olvasom, hogy csak komoly ajánlatokat vár az eladó, mintha ez nem lenne elvárt. Nem két terméket adtam tovább a neten, de nem találkoztam még poénból zaklatóval.[ Szerkesztve ]
-
Burt1793
veterán
Durva, nekem még nem esett le egyszer sem, a jobb alsó sérülés nálam úgy keletkezett, hogy a kezemben volt, közben ugyanazzal a kezemmel írtam papírra és odaütődött a betonlaphoz, amin írtam. Nagyon gyengén ütköztek, biztos ezért olyan minimális a sérülés, a tiédhez nem is hasonlítható, de ez se olyan vészes, inkább csak azért, mert fekete a keret. De ez az alacsony ár simán kompenzál szerintem.
Olyan nálad nem volt, hogy nem csörgött ki, amikor hívtak annak ellenére, hogy volt térerőd? -
Matthu
aktív tag
válasz Burt1793 #8096 üzenetére
Sajnos a puha alu illyen. Engem is idegesített, de hát az van, semmit nem befolyásol. A kicsörgéses gondot nem tapasztaltam. Ahol a szifonon van LTE vagy 3g ott a nokián max használhatatlan edge volt. Nem szerettem meg ezt a telefont, na Azért írtam ki, hogy ne zaklassanak komolytalanok, mert ilyeneket írtak, hogy 70ért megveszik mert fekete meg, hogy komáromi. Engem már az sem érdekel, ha nem tudom eladni. Megy a fiókba. Azért vicc, hogy 80-at nem ér meg senkinek...
[ Szerkesztve ]
-
Pilács
senior tag
Újabb kérdéssel jöttem, a topik elején olvastam, hogy nem lesz Glance screen erre a tipusra...
[link]
Nokia N9 használata után erősen hiányolnám... Ez érdekes...[ Szerkesztve ]
Ajándék szesznek ne nézd a fokát!
-
Воланд
titán
"This feature is not supported by: Nokia Lumia 520 / 525 / 625 / 625H / 530 / 530 Dual SIM / 630 / 630 Dual SIM / 635 / 636 / 930."
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest