Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #16820480

    törölt tag

    válasz jengab #7962 üzenetére

    De a VPN-nél simán meg lehet mondani, hoyg ne jegyezze meg a jelszót (droidon legalábbis igen, itt nem mélyedtem bele, örülök, hogy megy), egyetlen pipa és kész. Utána meg akárki felveszi a telefont, nem tud vele belépni, hacsak nem hagytad bejelentkezve. De ha meg olyan feledékeny vagy, akkor meg magadtól is megadhatsz képernyőzárat, én csak azt ellenzem, hogy kötelezően meg kell adni.
    Amúgy az tenne be, ha 8 próba után kötelezően törölné a telefon tartalmát! Ezt is lehet kapcsolni, hogy kéred-e vagysem. Múltkor utaztam két családdal külföldre, volt egy 4 és egy 8 éves gyerek velünk, kb 10 percenként kellett volna újratenni a telefon tartalmát, ha 8 elrontott próbálkozás után automatikusan törlődött volna, mert a gyerekek folyton játszottak a telefonnal, illetve játszottak volna, ha túljutnak a képernyőzáron.
    Ha már ennyire célkeresztben a biztonság, akkor mi lenne, ha nem csak 4 jegyű számkódot lehetne megadni képernyőzárnak, hanem több jegyűt is akár, vagy mondjuk betűk és számok kombinációját? Azt csak úgy kitalálni kb lehetetlen lenne, míg a 4 számjegy elég kevés permutációt tartalmaz, főleg hogy legtöbben valami születésnapot adnak meg úgyis, hogy ne fejeltsék el.
    De ha már céges dolgok, akkor a legjobb úgy lenne, ha mondjuk lenne egy business hub a telefonban, amit a képernyőtől függetlenül kell feloldani, és bizonyos funkciókat bedobhatsz alá (VPN, néjegyzék bizonyos csoportjai, üzenetek, egyes appok, stb), és ezeket titkosítva tárolná a telefon, illetve csak kóddal lehetne hozzájuk férni. Így akkor nem kellene mondjuk minden alkalommal kóddal feloldani a telefont, csak ha kényes adatokhoz akarsz hozzáférni.

Új hozzászólás Aktív témák