Hirdetés
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Magisk
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iOS alkalmazások
- Így készül egy Earfun headset
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wolfskin
őstag
válasz oxide24 #1250 üzenetére
én nem hiszek ezekben a véletlen kifelejtett funkciókban. már csak ezért sem, mert a sima 6303-ban benne van ez a menüpont is. egyszerűen kéz kezet mos. keres egy kis pénzt a szolgáltatónak, az meg cserében nyomja egy kicsit a telókat. ugyanúgy, mint az ott felejtett wap gomb. sok apró 10 forint a véletlen felcsatlakozásokból sokat kitesz.
ilyen dolog az autofókusz is. nem drágította volna meg sokkal a gyártást, már csak azért sem, merte a nagy tételben vett AF kameráknak lejjebb tudták volna nyomni az árát. egyszerűen túl sokat tudott az árszegmensében, kannibalizálta valamelyik másik nokia piacát. meg a célközönség ennél analfabétább: az AF-el tudni kell, hogy meg kell várni a fókuszálást, különben életlen lesz a kép. ehelyett beleraktak egy kis rekeszt, ami 50cm és végtelen közt éles és rögtön lehet exponálni.
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
Psychlo
tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném abban, hogy mik a legjobb beállítások hang és kép, ha videót akarok konvertálni erre a telóra 6303 Classic. Format Factory-t használok.
Na oszt! Vótál fenn szombaton?
-
meroly
veterán
-
Wolfskin
őstag
kösz! arról nincs infód, hogy a 8GB kártyát valamelyik (várható) szoftververzió tudja-e kezelni?
kb. 10 napon belül meglesznek a telók. elméletileg nem lehet színt választani (flota... ), én viszont jobban szeretnék fém színűt. nem tudsz olyat, hogy hol érdemes feldobni, hogy szívesen elcserélném (a házát) ha fekete lesz. ha jól láttam csak a hátlap, az első keret, meg a billentyűk színesek.
plusz lesz még néhány embernek eladó 6303i, aki nem akar cserélni. új, dobozos, pannonos. ha tudsz valami gyors helyet, hol érdemes meghirdetni és mennyiért, akkor szólj légyszi?
[ Szerkesztve ]
-
Wolfskin
őstag
na, megvan a teló
6303, ezüst
sw v9.10 (érdemes frissíteni 10.10-re?)összevetettem az "i"-vel. az első különbségek
fényképező:
• natürlich AF (verhetetlen!!!)
• viszont szokni kell, hogy a gomb nem megnyomásra, hanem elengedésre exponál, mert így könnyen bemozdul. rossz, ha nem tud fókuszálni, azaz piros a AF mező, nem tudsz korrigálni, ha elengeded a gombot, exponál (utána törlés, stb., szóval macerás)
• i: kamerának nagyobb a látószöge (olyan 35 vs. 28mm vagy 38 vs 35?)
• gyenge fényben (este) az i-nek a szebb a képernyőn megjelenő nézőképe (a sima elég szemcsés, zajos, az i színhelyesebb, nagyobb kontrasztú kép) ugyanez az elkészült képek közt nincs meg (PC-n még nem csekkoltam)• a simában van éjszakai mód, ránézésre (kijelzőn) egész jól működik (az i-ben nincs)
• a simában van "fényerő" menüpont (olyasmi lehet, mint a túl- és alulexponálás), ezzel szemben az i-ben több az effekt (túlexponált és nem színhelyes képek). gondolom a fényerővel el lehet érni a túlexponált effektust, bár szerintem az amúgy is csak szoftveres (nem hinném hogy a záridőt és/vagy blendét módosítja, bár szerintem a blende amúgy is fix), akkor meg inkább Photoshop.
• az i-ben nagyon jól megoldott a képnézegetőben a zoom (fokozatmentes, nagyon nagy arányú nagytás és van direkt gombja, a simában csak menüből és kétfokozatú)
• a simában mintha nagyobb lenne a digitális zoom nagyítása (bár ez egy amúgy is felesleges szoftveres funkció)egyéb:
az i-ben hiányzik a jobb választógomb beállító menüpont (fix W@P)! ez szerintem szolgáltatófüggő, de elég gáz... (na ja, pannon...). ezt lehet szoftverfrissítéssel változtatni? vagy akkor oda a garancia?egyelőre ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
Wolfskin
őstag
én egyszer próbálkoztam egy SE készülékkel, de a pannon elhajtott. azt mondták, ez a SE hatásköre, ilyen szoftverrel szállítják, az SE meg azt, hogy a pannon rendeli így. ők kicserélték volna, de garivesztés... ez kb. 3 éve volt. lehet, hogy azóta változott a pannon üzleti hozzáállása? (bár egy olyan kisstílű cégtől, aki így akar néhány Ft-ot kicsalni az ügyfelektől, nem hiszem, hogy sok jóra lehet számítani...)
azért mindenesetre javasolni fogom, hogy tegyen egy próbát, köszi!
egy olyan technológiának, amit alig használnak - én pl. még sosem próbáltam ki - , és már rég idejétmúlt fenntartani egy dedikált gombot, csak azért, hogy a user hátha véletlenül megnyomja, ami csenget pár forintit a számlájára szerintem igen csúnya üzletpolitika.
-
ateszm
senior tag
Szép napot kedves 6303 tulajok. A mai nappal "megkaparintottam" egy ilyen telefont. (Telenor 2500Ft)
Szoftver adatok:V 06.61 08-02-10 RM-638Lenne pár kérdésem. szoftverfrissítést érdemes e elvégezni? Ha igen,milyen verzióra? Garancia megmarad-e?
A beépített gps térkép használható e,illetve tölthető e rá ingyenes verzió,ami nem megy ki "netre"? Valamint mik azok a programok,amik használhatóak,rátelepíthetőek a telefonra? Köszönöm a türelmet és a válaszokat.Fanatikus Fanatec^*^ rallysimfans.hu -/- 55gz1500 -/- Epson EH-Tw9400, Homatics 4k Pro, Kinhank G1
-
feka007
veterán
Hi, most vettem egy 6303 Classicot 2 gigás MicroSD-vel. Ez komoly, hogy 29k-ért nincs benne AF? Mondjuk nagymamámat nem fogja ez zavarni, de már 2-3 éve a gagyi SE-kbe is volt ennyiért.. A tesztben 640*480-at írnak videóra, ebben csak 320*240. WTF?
[ Szerkesztve ]
-
Wolfskin
őstag
válasz feka007 #1263 üzenetére
te egy 6303i classicot vettél, ami a sima 6303 classic utódja. az "i" betű elég sok változást jelent, aminek egy része nem pozitív előjelű. a leglátványosabb visszalépés a fényképezés és videofelvétel területén történt ha elolvasod a topik utolsó 2-3 odalát, elsősorban erről a témáról folyt a beszélgetés (én legalábbis ezzel a kérdéssel csatlakoztam be (#1177), hogy melyiket érdemes megvenni. és elsősorban az itteni tapasztalatok alapján régi, simát rendeltem és ne bántam meg).
itt a két részletes adatlap: 6303, 6303i
itt meg két teszt: 6303, 6303i[ Szerkesztve ]
-
Wolfskin
őstag
válasz feka007 #1266 üzenetére
az AF-el macerásabb fényképezni, mivel a gomb megnyomására élesít (1-2 sec), és azt elengedve exponál. ha a hüvelykujját az ember hátrafelé mozdítja, hogy felengedje a gombot, akkor nagyon könnyen bemozdul a kézfej. (ez nokia találmány, a SE-on meg tudta oldani, hogy gombnyomásra fókuszál, majd exponál. igaz, így viszont te pontosabban tudod meghatározni, mikor exponáljon. a kompakt gépeknél ezt úgy oldották meg, hogy a gomb félig lenyomva élesít, majd teljesen lenyomva exponál, ami mechanikusan egy komolyabb nyomógombot feltételez a két nyomáspont miatt). ráadásul ha egyszer elrontottad a fókuszálást, várhatod, még lementi az elrontott képet, aztán törlés, elmegy vele 10-15 sec. szóval sokkal könnyebb vele életlen képet készíteni. a fix fókuszon meg 30cm és végtelen közt minden éles (kicsi rekesz/nagy mélységélesség). megnyomod és kész a kép. ahogy a német mondja: idiotensicher (bolondbiztos).
a célcsoport valszeg ez utóbbiból userből kerül ki, úgyhogy érthető, hogy a nokia kivette az AF-t (plusz spórolt is egy csomót). mondjuk a video lebutítása azért logikátlan lépésnek tűnik.
----------------------------------------------------
még egy plusz: az "i" tölt USB-ről is!''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
feka007
veterán
válasz Wolfskin #1267 üzenetére
Érdekes, hogy az olcsóbb telefonokba az elsütőgombbal spórolnak, mert a komolyabb gépekbe (pl. az N85-ömben is) kétnyomásos van.
Mondjuk szövegfényképezésre kell az AF, de ilyen gyenge képminőség mellett másra úgyse jó.
Amúgy a GPS működik rajta rendesen? Még nem próbáltam. Az N85-ben nagyon jó a vevő, általában 5 mp alatt talál jelet, nagyon ott van. -
Wolfskin
őstag
válasz feka007 #1269 üzenetére
"Mondjuk szövegfényképezésre kell az AF"
ez így van, 30cm-től a MF is éles, viszont olyan messziről már nem olvasható a szöveg. nekem elsősorban emiatt kellett...GPS vevő ebben nincs, csak térkép, de az is jó (pl. címkeresésre, útvonaltervezésre). mondjuk a térképe elég öreg, még az M0 sincs rajta (még a haverom 6303i telóján sem...!!!). remélem frissíteni lehet. állítólag bluetooth gps vevővel tud navigálni is, de hogy az ingyenes vagy nem, nem tudom...
-
feka007
veterán
válasz Wolfskin #1270 üzenetére
Ja, hát az úgy nem vmi nagy GPS.. Amúgy nem rossz kis teló, nagymamámnak teljesen jó lesz, jól látható a kijelző, nem szar pálcikagombok, egyszerű kezelhetőség, neki ennyi a lényeg, ezek meg vannak benne. Hangszórója amúgy sokkal hangosabb és jobban is szól, mint az N85-ben a sztereó. Viszont ezt a 10%-onkénti hangerőállítást nem értem, már 10-en is szinte hangos, maxon meg halláskárosító fülessel..
Amúgy az AF elég könnyen el is tud romlani, és akkor onnantól használhatatlan a kamera. W610-emet ejtettem le 2-3-szor, és annyi volt az AF..
-
Wolfskin
őstag
a szoftververziók közti különbségeket tudja valaki? a v10.10 mennyivel tud többet/kevesebbet, mint a v09.10.? (menüpontok, dizájn, fényképező stb.)
-
Wolfskin
őstag
csak mert valaki ezt írta:
Amivel az új 10.10 szoftvert is telesz..r..k. Sajna új módszerük, hogy ezeket, már ki sem lehet törölni ( OVI sz..ságok). Márpedig, ha valaki függetlenül veszi engedjék már meg neki. hogy azt csináljon a tulajdonával, amit akar. Főleg abban a tudatban, hogy agyon árasztották memóriával, kemény 20,8 Mb amiből 19.8-at használhatsz. Ráadásul még mindig nem eszi az 1 Mb feletti jar fájlokat röhej, mert ez már az S40.6 szoftver, ebben mindössze a fejlesztés, ami jó az az perckijelzés beszélgetés közbe. Többi csak szemét, főleg a Mankis téma, szintén törölhetetlen. A régebbiben még a lejátszó téma is jobb volt,már bánom a frissítést. Remélem az új SW-ben orvosolják ezeket, mert kiröhögöm őket is mint samsungot gagyi szoftverük miatt. Lehet azonban így is letojnak, mert gondolják úgy is megveszik az új köntösbe csomagolt régiségeiket. Az a sajnos, hogy be is dőlnek nekik.
linka kiemelések tőlem származnak, ezeket a főbb eltéréseket veszem ki a nem túl pozitív hozzászólásból.
-------------------------
ami feltűnő, hogy a 6303 látványosan gyorsabban vált a menüben, amikor lap szerint van rendezve. ezt pl. orvosolták?[ Szerkesztve ]
-
Wolfskin
őstag
hát igen. egyelőre nem frissítem, mert félek, nem lehet visszatenni a régit, ha nem tetszik az új.
------------------
az előbb rosszul írtam, a 6303i a sokkal gyorsabb menükezelésben, amikor lap szerint van rendezve a menü. a sima egyszerűen minden gombnyomásra 1-2 másodpercet gondolkodik, az "i" azonnal reagál. látványos a különbség...
------------------
amúgy sok érdekes különbség van még a sima meg az "i" menüjében.
az i-ben tetszik, hogy szürke alapon fehér számokkal hív, éjszaka nem süti ki az ember szemét. ugyanakkor nem tetszik alul a funkciógomboknál a fehér csík, meg hogy olyan hatalmas, ikonok vannak rajta (majdnem fél centis az akku ikon... ). a régi sokkal cizelláltabb. egyedül az óra praktikus, hogy olyan nagy.
kb. ennyi első benyomás, most, hogy egyszerre próbálgatom őket.[ Szerkesztve ]
-
bert_old
csendes tag
hali! nekem 6303 volt majd vettem egy e52-t ... nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket ... közben mivel oda ajándékoztam a sima 6303 at ... hát vettem egy másikat ... mivel nem volt csak "i" hát jó lesz az is.... jó is .... csak a simával szemben ezen nem lehet e-mailezni.... nem működik rajta a Nokia Messaging ... ami a simán működött ... de ha csak beállítok egy e mail címet az sem tökéletes mert van hogy az üzenetnek csk egy része jön meg... a beérkezett üzenetre pedig nem tud válaszolni...
az sms írásnál nem lehet a karakter támogatást állítani így csak 70 karakter egy üzenet... bár erről volt már itt szó... kicsit csodálkoztam az efféle válozásokon ... lehet mégis inkább 6700 kelett volna ... míg meg nem újul az is... -
bert_old
csendes tag
tetszett az e52 megvettem... szerintem az anyaghasználat és az összeszerelés nem az amit vártam... használat közben rájöttem nem nekem lett kitalálva a symbian .... ha végig gondolom nincs is igazán szükségem azokra a dolgokra amiket tud... ami az utolsó csepp volt, hogy a naptárban nem tudtam létrehozni egy ismétlődő eseményt ami minden harmadik héten hétfőn reggel kilenckor jelez .... csak ha szinkronizáltam a gépen keresztül az ovi val az egyébként általam nem használt m.outook -al amiben persze létrehoztam a naptár eseményt... azért ezt tudta az ennél gyengébb 5... 6... széria is sztem... persze ha tetem rá néhány alkalmazást behalt és jöhet a hard reset.... szóval most 6303i ... én meg vagyok vele végül is leginkább telefonálok ...a naptár fontos... néha e-mail jó lenne... internet és navi nem kell... van gép, navi meg van a kocsiban....
-
Wolfskin
őstag
válasz bert_old #1282 üzenetére
ez érdekes, azt gondoltam ilyen határidők, meg napló dolgában előrébb van.
én mondjuk a névjegyzéket nem tudom szinkronizálni outlookkal, mert a karakterek teljesen szétesnek Nokia suite-->mentés a winyóra vcf formátumban --> beolvasás outklook-al, és össze-vissza karakterek jönnek ki (azért outlook, mert csak az tud xls-be oda-vissza konvertálni)
és a 6303i hogyhogy nem tud e-mailezni? azt hittem, ezt mindegyik tudja (bár én ezt sem használom)
-
bert_old
csendes tag
válasz Wolfskin #1283 üzenetére
nem tudom az e-mail postafiókot beállítani vagy nem tudom... az összes eddigi nokia tudta... csak megadtam az email címet meg a jelszót és kész.... vagy működött a pannonos mobile mail .... (mert pannonos vagyok)... ez olyan mint a Nokia Messaging és ugyan úgy megkaptam a leveleimet a telfonra mint az smst nem kelett mindíg lekéregetni... működött is jól mig nem az "i" változat volt csak a sima... túl sokat én sem használom de azért csak jó volt, azt a havi 1 Ft ot megéri és a mobile mail a bejövő levelekt tömöríti is nem csinált különös adat forgalmat... úgy állítottam be, hogy reggel nyolc meg este tíz között 30 percenként ellenőrizze a postafiókot.... a fontosabb leveleket így azonnal megkaptam és ha épp akartam válaszolhattam rá .....
most ha beállítom az email postafiókot... ugyanúgy persze mint a sima változatnál, vagy az e52 nél... megkapom az emailt azt látom ki küldte és mi van írva a tárgy mezőben, de az üzenet szövegéből csak egy részt jelenít meg kb az első öt hat szó a többi nem látható .... pedig letölti az üzenetet .... mert ha úgy állítom be a szerverről is törlődik ... nem jelenik meg semmi opció, hogy kibontás vagy hasonló... ha válaszoni szeretnék a bejövő levélre a küldés után szenved egy kicsit és kiírja, hogy ismeretlen hiba az üzenetet nem lehetett elküldeni, mentésre került a piszkozatok között... csak akkor megy el a levél ha a címzettet külön beírom, nem válaszolok és nem a névjegyzékből választom ki.... mindenesetre még ezt nem tapasztaltam korábban ... 6300, 6510, volt a mostani és az e52 előtt.... ezeken működött .... röviden.... -
evone
őstag
hát ekkora egy rakat szar telefonom és ilyen rossz tapasztalatom a nokiaval soha az életben nem volt még.
kezdődött azzal hogy a 3 hónapos telefonon bedöglött a belső hangszóró, nagyszerű, csak kihangositva vagy headsettel lehetett telefonálni. oké. bevittem a szervizbe, ( nyiregyhaza ) 2 nap alatt megcsinálták. oké. 1 napig minden teljesen rendben volt, utána viszont elkezdett a telefonon iszonyatosan furcsán furcsa helyekn és időkben lefagyni. volt hogy 1-2 napig teljesen jó volt, volt hogy fél napig, volt hogy fél napig be sem lehetett kapcsolni akármit is csináltam vele.
erre fel megint visszavittem a telefont, természetesen ott a szervizben már semmi baja nem volt, ment minden flottul. a csávó azt mondta hogy ez az egész azért van mert tele van a memoriakartya, !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
igen, egy telefon úgy reagál a tele mem kártyára hogy be sem lehet kapcsolni, így védekezik!!!! egy szóval teljesen hülyére vettek. ja és azzal a mozdulattal le is törölte az egész mem kártyámat, másnap kellett visszamenni érte mert állítólag egy szoft frissítés megoldja a dolgot. aha. visszamentem másnap, szerencsére már ott helyben szarrá fagyott bekapcsoláskor. akkor azt mondta hogy visszaküldik BP.-re. kaptam egy 6300-át.
ma érte mentem, természetesen a memória kártyámat nem állitják vissza alapra, oldjam meg magamnak ( ők törölték le baszod.... ) a gari levélen meg látszik hogy a Jabil Circuit KFT.nek küldték es szoftvert frissitettek! bravó. gyanítom hogyha elsőre nem oldotta meg a gondokat, akkor majd másodjára igen...
ha megint elkezd fagyogatni nem tudom mit csinálok vele, nem lehet kérni hogy cseréljék ki az egészet? mert a szoftvert én is tudom itthon frissíteni, ezért felesleges hogy 2 két hétig üljenek rajta a boltban, mondván "felküldtük pestre"
nyomorult banda, komolyan mondom. ez lenne a legjobb telefonom eddig, aztán ez.
ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)
-
evone
őstag
ja igen, a pofámba hazudták hogy felkuldik budapestre, ehhez kepest ide ment a cucc tiszaujvarosba, és két hétig ultek egy 10 perces sw updaten. kurva anyádat nokia. azt. régen nem igy volt ez, nem vették ennyire hulyere a usert...
[ Szerkesztve ]
-
Sigiusz
tag
Nem tudjátok miért nem tudom megnézni a hívás időtartamát? Miután letettem, kijelzi egy pár másodpercre és utána sehogy se tudom már újra megnézni... :S Ezenkívül ha vki többször hív egymás után, és nem veszem fel őket, csak az utolsó hívás időpontját jelzi ki... :S
-
Wolfskin
őstag
válasz Sigiusz #1287 üzenetére
a sima 6303-ban napló/hívás időtartam
•utolsó hívás
•bejövő
•kimenő
•összes hívás
•számok nullázásaEzenkívül ha vki többször hív egymás után, és nem veszem fel őket, csak az utolsó hívás időpontját jelzi ki... :S
ez, ha jól emlékszem a nokiánál mindig így volt.
a "nem fogadott hívás" alatt az első megnyitáskor kiírja, hogy az adott számról hány db nem fogadott hívás volt, de csak az utolsó idejét írja ki. utána már csak az utolsó nem fogadott idejét...[ Szerkesztve ]
-
-
-
evone
őstag
válasz Joe bácsi #1293 üzenetére
Az szuper. Ha otodjeres is bekell vinnem emiatt ( ma megint beadtam szervizbe ) akkor ot helyben agyonverek vele valakit.
Lassan eloszedhetem mar a fogyasztovedelmet.
Nem az iPhone4-el nem lehet telefonalni, hanem ezzel a fostalicskaval. Ennyit a Nokiarol. Régent tudtak telefont csinalni. Ma már nem.
-
Wolfskin
őstag
arra rájött valaki, hogy a nokia mapsot hogyan lehet frissíteni? az én telómon olyan régi az adatbázisa, hogy még az M0 sincs rajta.
a nokia honlapja katasztrófa.''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
babati
aktív tag
hy. lehet volt már róla szó, de ahogy keresgettem nem találtam. szóval a kérdésem a következő. letörlődtek a memóriakártyáról a gyári cuccok amit adnak hozzá (többek között térkép). honnan tudom beszerezhetni magyar ország térképét? előre is köszönöm a választ. üdv
-
babati
aktív tag
már meg van. bocs de már nem tudom törölni.
egyébként leírom hátha valakinek kelleni fog: le kell tölteni egy programot aminek a neve Nokia Map Loader (fel kell hogy legyen telepítve előtte a Nokia PC Suite. A programot feltelepítve csak rádugjuk a telefont PC Suite módban a számítógépre (lehet kábellel is és bluetooth-al is), kiválasztjuk a nekünk kellő térképet és a download gombbal rátesszük a telefonunkra. Ennyi. További szép napot.
-
bach66
tag
Szia! A térképekhez nincs szükség a Nokia Map Loader telepítésére sem!
Egyszerűen menj a
http://symbian.clanteam.com/indexmaps.htm
oldalra, onnan letöltheted a kívánt térképet, (akár egész Európát) , majd másold fel a mobilra!Üdv!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest