Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wolfskin
őstag
válasz feka007 #1263 üzenetére
te egy 6303i classicot vettél, ami a sima 6303 classic utódja. az "i" betű elég sok változást jelent, aminek egy része nem pozitív előjelű. a leglátványosabb visszalépés a fényképezés és videofelvétel területén történt ha elolvasod a topik utolsó 2-3 odalát, elsősorban erről a témáról folyt a beszélgetés (én legalábbis ezzel a kérdéssel csatlakoztam be (#1177), hogy melyiket érdemes megvenni. és elsősorban az itteni tapasztalatok alapján régi, simát rendeltem és ne bántam meg).
itt a két részletes adatlap: 6303, 6303i
itt meg két teszt: 6303, 6303i[ Szerkesztve ]
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
Wolfskin
őstag
válasz feka007 #1266 üzenetére
az AF-el macerásabb fényképezni, mivel a gomb megnyomására élesít (1-2 sec), és azt elengedve exponál. ha a hüvelykujját az ember hátrafelé mozdítja, hogy felengedje a gombot, akkor nagyon könnyen bemozdul a kézfej. (ez nokia találmány, a SE-on meg tudta oldani, hogy gombnyomásra fókuszál, majd exponál. igaz, így viszont te pontosabban tudod meghatározni, mikor exponáljon. a kompakt gépeknél ezt úgy oldották meg, hogy a gomb félig lenyomva élesít, majd teljesen lenyomva exponál, ami mechanikusan egy komolyabb nyomógombot feltételez a két nyomáspont miatt). ráadásul ha egyszer elrontottad a fókuszálást, várhatod, még lementi az elrontott képet, aztán törlés, elmegy vele 10-15 sec. szóval sokkal könnyebb vele életlen képet készíteni. a fix fókuszon meg 30cm és végtelen közt minden éles (kicsi rekesz/nagy mélységélesség). megnyomod és kész a kép. ahogy a német mondja: idiotensicher (bolondbiztos).
a célcsoport valszeg ez utóbbiból userből kerül ki, úgyhogy érthető, hogy a nokia kivette az AF-t (plusz spórolt is egy csomót). mondjuk a video lebutítása azért logikátlan lépésnek tűnik.
----------------------------------------------------
még egy plusz: az "i" tölt USB-ről is!''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
Wolfskin
őstag
válasz feka007 #1269 üzenetére
"Mondjuk szövegfényképezésre kell az AF"
ez így van, 30cm-től a MF is éles, viszont olyan messziről már nem olvasható a szöveg. nekem elsősorban emiatt kellett...GPS vevő ebben nincs, csak térkép, de az is jó (pl. címkeresésre, útvonaltervezésre). mondjuk a térképe elég öreg, még az M0 sincs rajta (még a haverom 6303i telóján sem...!!!). remélem frissíteni lehet. állítólag bluetooth gps vevővel tud navigálni is, de hogy az ingyenes vagy nem, nem tudom...
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest