- iPhone topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Új hozzászólás Aktív témák
-
SztiviVander
őstag
válasz cellpeti #8138 üzenetére
azt hogy neked érdemes-e azt csak te tudod. ha a legújabb játékokkal akarsz játszani akkor nem érdemes, akkor vegyél egy 4 krait magos telót, de az minimum dupla pénz mint a razr (de inkább több). ha viszont elég az hogy megy, teszi a dolgát, minden nem erőművet igénylő app szépen elfut rajta, nem egy kínai fröccsöntött recsgő-ropogó szappantartó 4 magos mtk/rockchip/allwinner csodával akkor viszont megéri.btw, az asus tabom a 4 magos mtk cpu-jával kicsivel kevesebb pontot kap minden benchmarkban mint a razr, pedig van köztük kb 2 év. jó nem panaszkodom mert mivel majdnem ugyanazt tudja a tab mint a razr így pont tökéletes az is arra amire kell, csak azért mondom hogy az ilyen 4 magosnak titulált kínai olcsó telefonok sokszor még annyit se tudnak mint a galaxy s2 szintjén lévő razr. a maxx meg még ma is az egyik olyan telefon ami úgy is működik 2-4 napot egy töltéssel hogy _valóban_ használod, ellentétben az S5 extrém energiatakarékos "megoldásával". te döntesz mire van igényed meg persze pénzed.
[ Szerkesztve ]
-
cellpeti
nagyúr
válasz SztiviVander #8152 üzenetére
nekem netre, emailre, gps(futás miatt), kis játék és foót lőni kellene. Ezekre a motokra jön még ki vmi droid amúgy?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
ADP10
aktív tag
válasz SztiviVander #8150 üzenetére
Igen, a Wakelock Detectort még tegnap este feldobtam. Hát, nagyot néztem, amikor ma délben ránéztem, hogy mi a helyzet... Azóta meg csak durvult az a bizonyos két app... Itt egy aktuális screenshot.
Egy szó, mint száz, viszlát Google Now és főleg viszlát Timely, jó lesz nekem a gyári ébresztő is.
[ Szerkesztve ]
-
ADP10
aktív tag
válasz MrPetya19 #8156 üzenetére
Köszi a visszajelzést!
Azt nem tudom, hogy nálam a sok telefon felébresztést a Google Now vagy csupán a Google Now Launcher okozta azzal, hogy egyfolytában arra figyel, hogy kimondom-e, hogy okégúgol. Ha nálad a Now nem fogyasztott sokat, akkor valószínűleg a launcher lesz a ludas, én mindenesetre nem bíztam a véletlenre, legyalultam a Google Search-öt, a Now Launcher-t és persze a Timely-t is.[ Szerkesztve ]
-
enigmawutash
tag
Amugy cm,slimkat, es gyarin kivul hasznal valaki mast is?
SlimJBXet tesztelek epp -
konzi
aktív tag
liquid smooth 3.0 hasznalok. minden jo csak az apollo es a galeria al le gyakran ennek az okat nem tudom de ezeken kivul masik zenelejatszoval es kepnezegetovel nem varial.
,egy valaszt megerdemlek ??,
-
jocó09
csendes tag
válasz SztiviVander #8151 üzenetére
Üdv.Akkor kifejtem bővebben,az a bajom hogy felrakom a sygic nevű navit és mikor beállítok egy címet nem talál műholdat.Próbáltam a gps status,gps data,gps fix nevű progikat de nem talál holdat.A telefonon be kapcsoltam a gpst Én arra gondolok nlehet hardveres a baj mert egyszer kétszer fogott pár holdat de aztán el ejtette őket.Slimkat romon próbáltam.Lehet szét bontom hátha az antennával van a baj hogy nem érintkezik rendesen.
-
jocó09
csendes tag
Ja és próbálgattam még a gps config filet is szerkesztgetni ez http://mobilarena.hu/tema/gps-vetel_javitasa/hsz_1-50.html alapján de semmi néha 1-2 holdart talál aztán semmmi
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Ha Slimkat van fent, akkor van Safestrapod vagy BMM-ed. Első körben egyszerűbb, ha egy másik ROM slotba raksz fel pl. egy CM11-et (a 2014.05.08 as buildet rakd, abba tuti megy a GPS, és nincs systemUI crash), aztán azzal teszteled.
Nekem kocsiban mélygarázsból kijövetel után 4-5 másodperccel már megvannak a műholdak, 1-2 alkalom van, hogy kell neki kicsit több.[ Szerkesztve ]
Jobb keveset érteni, mint sokat félreérteni.
-
Y72
aktív tag
Megpróbálkozom a 20140517-es CM11- verzióval, fel is raktam, de a google app zip telepítésénél hibát ír ki (2014.01.05. verzió). Melyik verziót lehet használni és honnan lehet letölteni?
-
ADP10
aktív tag
Én ezt raktam a SlimKat mellé, szerintem neked is jó lesz. Hogy mitől Slim, azt nem tudom, egyedül a Maps hiányzott belőle, azt meg felraktam utólag. De van minimal verziója is, ha az jobban tetszik.
@enigmawutash: Az 5-öt még nem próbáltam, és ha nincs nagy változás, akkor valószínűleg nem is bántom a 4.9-et, mert egyelőre ez is megfelel.
Ami nagyon nem tetszik, az az, hogy az akku 30%-át az Android OS fogyasztja el, további 7%-át pedig az Android System, ezzel magasan ezek a legnagyobb fogyasztók... (Ehhez képest a Wifi 15%, a Voice calls 14%, a Screen meg 8%.)[ Szerkesztve ]
-
SztiviVander
őstag
a gps.conf szerkesztős hsz-ben azért vannak jó nagy butaságok, de nem meglepő mert olyan ír róla aki azt se tudja mivel mérik a gps jelerősséget. de a legjobb hogy belinkel olyan oldalt ahol szépen (és helyesen) elmagyarazzák hogy miért is baromság az amit ő javasol a konfigba komoly szakértő, nocomment inkább...
gondolom mobilneted van (vagy wifin vagy kapcsolódva amikor gps-t indítasz) mert különben igen sokáig tart mire net híján feladja a próbálkozást az agps adatok megszerzésére és átvált sima gps-re. mellesleg mobilnet és agps híján elég lassan (5-15perc) talál magára minden telefon, a tiszta idő és nyílt terep mondjuk gyorsítja a pozicionálást.
ha néha lát műholdat akkor nem hiszem hogy rossz lenne az antenna, ha esetleg szétszeded rájössz hogy nem nagyon tud az oldalkeretbe öntött kerámia antennákban túl sok minden elromlani. ha esetleg mégis szétszeded, nagyon vigyázz hogy antenna nélkül NEHOGY bekapcsolt a telefont. végül itt egy jó gps-conf:
SUPL_HOST=supl.google.com
SUPL_PORT=7276
XTRA_SERVER_1=http://xtra1.gpsonextra.net/xtra2.bin
XTRA_SERVER_2=http://xtra2.gpsonextra.net/xtra2.bin
XTRA_SERVER_3=http://xtra3.gpsonextra.net/xtra2.bin
NTP_SERVER=0.hu.pool.ntp.org
NTP_SERVER=1.hu.pool.ntp.org -
enigmawutash
tag
Ténlyeg jobban merül kb 7oraja megy a teló 64% merült 3 óra screen.(maxx)
Viszont gazdagabb beállításokban a cm11hez képest.jbx-et nem állítottam, apropó azt szoktátok? Default az 1ghz. Most majd a slim 5 próbálom, hátha aztán resuraction remix, mokke (valami ilyesmi), carbon.
majd írok tapasztalatokat. Eddig cm11, gyári "kuka", slim merül.
( azt hittem el fogok ájulni az üzem időtől, hat nem....3300mha nem akarom 2g-n használni naAmúgy gps gondom egyikkel se volt, szerencsére.
Ajánlom amúgy mindenkinek a kii keyboardot nagyon jó ingyenes swypeos...álom
[ Szerkesztve ]
-
Y72
aktív tag
A 05.17-es nightly CM11 verzió egyelőre stabilabbnak tűnik mint a "stabil" 10.1.3 .
Jobb a felülete, minden progival működik a gps és még nem fagyott le (+ kéri a pin kódot!).
Néha megakad a kezdőképernyők szerkesztésekor, de ez elviselhető. -
cellpeti
nagyúr
nincs semmi kiemelkedő hibája a telónak? Beégés vagy ilyesmi?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
Haugland
aktív tag
sziasztok,
nem tudjátok véletlenük, hogy a gyári rendszeren melyik az az alkalmazás ami a telefon bekapcsolása után egyből szinkronizálni kezdi a sim kártya adatait?
Hogyan lehet ezt megszüntetni?Herótom van tőle, hogy hiába törlöm a SIM kártyámon a kontaktokat, a teló mindig szinkronizál valamit és visszapakolja..és elég szarul néz ki, hogy az a felhasználó akinek 2-3 telefonszáma is rögzítve van a google account-ban, az 2-3 alkalommal is szerepel a SIM kártyás jegyzékben..
-
-
Y72
aktív tag
Pár tapasztalatot megosztanék a 0517-es cm11 verzióról, hátha segítek valakinek:
Az elmúlt pár napban átlag felett telefonáltam, semmi probléma nem volt, sőt, a telefon rész jobb, fejlettebb, de gondolom ez a 4.4es android miatt van.
Az akku %-ot jól jelzi újraindítás után is, usb csatlakozás után nem felejti el a csengőhangot, műholdat gyorsan talál, minden alapvető funkció jól működik, extrákat nem teszteltem (pl HDMI).
Mindezt cm10-es hez képest írom, mert arról váltottam.Csak a zenelejátszónál találtam problémát: lassan reagált a gombok megnyomására, lassan vált számot és ha be van kapcsolva a fizikai gombokkal történő vezérlés akkor még le is fagyhat.
Ezen kívül többször volt, hogy alkalmazások lefagytak, de csak azért mert a privacy guard letiltotta a hozzáférést az adatokhoz. pl: dolhin browser, gmap. Engedélyek megadása után nem volt gond.Egyetlen hátrány, hogy jobban használja az erőforrásokat, hamarabb bemelegszik a telefon folyamatos használat során és ilyenkor gyorsabban is merül az akku. Nyugalomban nem meríti, 2 nap tartható átlagos használattal (maxx).
Merem ajánlani ezt a verziót annak aki 4.4-re akar váltani és átlagosan használja a telefonját.
-
enigmawutash
tag
Uhh a mokee rom egy "álom" elég stabil és jól testreszabható.(+ működő multi window). Slim romból hiányzott a gombok mélyebb testreszabása, de ezt Xposed gravitybox-al pótoltam. Nagyon bejön. Alap kernellel a fogyasztása is ok és nem is melegszik.
Y72: alap kernelt használsz vagy JBX?
-
Y72
aktív tag
válasz enigmawutash #8183 üzenetére
Még nem próbáltam a jbx-et, alap cm minden.
Amúgy nem szeretem bütykölni a telefont, csak használható szoftvert keresek . -
enigmawutash
tag
-
ADP10
aktív tag
válasz enigmawutash #8185 üzenetére
Nekem a kezdeti bő 1,5 napból kényelmes 2,5 nap lett SlimKat-en. Mindössze annyit csináltam, hogy letöröltem a számomra felesleges, ám annál többet fogyasztó rendszeralkalmazásokat, illetve letiltottam minden automatikus indulást Autostarts-ban, ami ellenkezett az én elképzeléseimmel.
-
MrPetya19
addikt
Kinek milyen helyzetben mentette meg a helyzetet az rsd-s visszarakás?
,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog
-
enigmawutash
tag
Tegnap bebootoltam a gyári rendszert és azt vettem észre ,hogy a gyári kamera mintha jobb lenne mint a custom romokban, ha jól láttam van benne képstabilizátor?
Egyik ismerosomnek ajánlottam a razr-t de a képeket látva leoffolta a vásárlást :-(
Nem vagyok nagy fotómániás, de ti megvagytok elégedve a camerával?
-
őstag
válasz enigmawutash #8190 üzenetére
JBXhez van gyári kamera, szerintem is jobb képeket csinál.
Jobb keveset érteni, mint sokat félreérteni.
-
TheSaurus62
tag
Állítólag van a telefonban NFC chip is, de eddig nem tudtam működésre bírni (4.0.4 van rajta). Mire érdemes frissíteni? Razr XT910, telefonálásra, fényképezésre és navigálásra használom.
Bámulatos, hol tart már a tudomány...!
-
őstag
válasz TheSaurus62 #8192 üzenetére
Anno olvasgattam utána, ha jól rémlik arra jutottam, hogy nincs benne NFC, vagy ha van, akkor sincs bekötve, így nem használható.
Olyan, mint a Milestone-ba az FM rádió, volt benne, de használni nem lehetettJobb keveset érteni, mint sokat félreérteni.
-
enigmawutash
tag
válasz TheSaurus62 #8192 üzenetére
Legstabilabbnak a slim romokat ajánlom, én most a build 5.2 használom. Visszaváltottam mokeerol, Xposed modulokok kicsit imstabillá tették nálam.
Melyik autostart programot használjam ami ingyenes?
-
ADP10
aktív tag
válasz enigmawutash #8194 üzenetére
Én ezt használom, de ez nem ingyenes.
-
Y72
aktív tag
Szeretek fotózni, habár hobbinak nem mondanám, emiatt viszont sokáig kerestem olyan telefont ami egy 80.000-100.000 Ft-os kamerát helyettesíthet, de szerintem ilyen nem létezik. Az optika és a szenzor mérete nagyon kritikus. Sok hegymászós képet készítettem razr-al mert csak ez fért be a zsebembe, de a képek egy 30.000 Ft-os gépnek felelnek meg, talán még rosszabb is kicsivel. Sok tesztet megnéztem gsm arenan - de a nagyobb pixelszámú kamerákkal rendelkező gépek sem sokkal jobbak függetlenül a tesztelő értékelésétől, ami csak marketing. Fényképezéshez mindig külön gép kell, telefon előnye, hogy jobb panorámát készít az olcsó gépeknél és hogy mindig kéznél van, más semmi.
-
enigmawutash
tag
a kamera tényleg szörnyű haverom s2-e szebbet lő. viszont talaltam pár érdekességet
-slimen vagyok és locksreenen be lehet állitani ,hogy ha megrázod elinditja a kamerát XD tiszta moto X, csak fel kell hozzá ébreszteni a kijelzőt.
(és azt figyeltem meg ,hogy csak a zárképernyőn kapcsol be a szenzor.....más kérdés ,hogy tényleg e..és nem okoz e plusz fogyasztást)
amugy mintha valahol azt olvastam volna h nincs benne gyroszkop, gyosrulásmérő viszont van.-nincs ugye expo gombunk, de ha beállítod ,hogy a power gomb fényképezzen akkor ha elforditod jobbbra álló helyzetből akkor végülis ott az "expo" gomb csak a teló alján XD
- tesztelek egy kamera appot a neve: Focal. sajnos nagyon béta(fagy is rendesen) de tele van finomságokkal: hdr, gömbpanoráma...
- nah és valaki mondja már el, hogy a google camera miért nem teljesértékű a Razren? Van after focus OK , de a lens és gömbpanoráma sehol
- Adamka: lehet olyat h csak a camerát flesselem fel jbx-et viszont nem?
Kezdek egyre jobban visszaszokni a slimre. Pár dolog azért hiányzot a mokeebol, de megtaláltam az appokat külön, pl: chronus, apex launcher (több dolgot enged a free mint a nova). Kezdem szétmoddolni a rendszert és vannak benne finomságok, értesitéseknél külön lehet jegyzetett késziteni ami ami ha lehuzod felül lesz és ott pörög neked )).
A legtöbb mint ilyen igazából f@sszság de imádom. Elvégre is ezért van Androidom, nem birnám elvisleni pl egy iPhone rendszer kötöttségét. Amugy emiatt se birta az akksim soha 1 napnál többet s ha majd elkezdek Taskerezni....
Slimen van néha narancssárga Wifi+Data problémám, tegnap Fix premission-nel megoldodot de ma reggel ismét mondjuk lehet routerrel van a gond.u.i: nem tudok képernyőzár hátteret beállítani slimen
[ Szerkesztve ]
-
MrPetya19
addikt
válasz enigmawutash #8197 üzenetére
A gömb panorámához giroszkóp kell.
,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog
-
SztiviVander
őstag
a nokia 808 meg a galaxy s4 zoom érik el egy 30e ft-os kompakt minőségét. az összes többi telefont az exmor meg akármilyen 13mpx-es kamerájával agybafőbe veri a legolcsóbb 10e ft-os kompakt is. ezért kár volt sokáig keresgélni, bárhol megkérdezed rögtön megmondták volna hogy 80-100e -es gépnek megfelelőt telefonba majd talán úgy 5-10 év múlva találsz
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest