- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- iPhone topik
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ez erősen aggályos egyébként, mert akárhogy is nézem, egyoldalú szerződésmódosítás, tehát szerződést szegne ezzel a tré. Bár ez az apróság soha nem érdekelte...
Új készülék vásárlással egybekötve pedig az új szerződésnek minősül, ott simán megy, de ha nem akarok új készüléket csak folytatni tovább az eddigi csomag üzemeltetést, és rákényszerít, a váltásra az elvileg jogsértésnek/szerződésszegésnek minősül. Vagy nem?[ Szerkesztve ]
-
Cs4kb3n3zt3m
újonc
Telenornál ez van:
"Abban az esetben, ha a csomagban foglalt belföldi adatforgalom elfogyott, és az Előfizető nem rendelkezik Mobil Internet szolgáltatáscsomaggal, a kártyás ciklus végéig a belföldi, általános irányú adatforgalmazás maximum 32/32 kbit/s le- és feltöltési sebességgel lehetséges."
Van egy ilyen kártyám, a Telekomos mellett. Most éppen pihen, ameddig a Dominoson aktív a hálózaton belül 9 Ft. :-) -
-szp-
aktív tag
Hivatalosan csak annyit mondtak, hogy a régi ügyfelek a hűség lejártakor az új csomagokból választhatnak. Nem hivatalosan úgy tudom, hogy komoly migrálásra készülnek májussal, a forrás azzal védekezett hogy ez nem példa nélküli...
<!-- Hello tourist on the right side, hello tourist on the left side -->
-
tomiee85
senior tag
válasz Cs4kb3n3zt3m #54 üzenetére
Telenor blue:
Le/feltöltési irányban a legmagasabb kínált sávszélesség 150/20 Mbit/sec, a garantált sebesség a mobil technológia sajátosságaira tekintettel 0 Mbit/s. A havidíjban foglalt adatforgalmi keret felhasználását követően a maximális le- és feltöltési sebesség: 0.0/0.0 Kb/s -
tomiee85
senior tag
-
törölt tag
Lehet hosszabbítani korlátozott ideig:
"HOSSZABBÍTSD MEG SZERZŐDÉSEDET
Amennyiben nem szeretnél most készüléket vásárolni, jelenlegi Next szerződésedet is meghosszabbíthatod. 2 éves hűséggel Next díjcsomagodat továbbra is 3000 Ft havi kedvezménnyel, 1 éves hűség esetében pedig 1000 Ft havi kedvezménnyel veheted igénybe!"
"Felhívjuk figyelmedet, hogy amennyiben nem vásárolsz új készüléket, vagy nem hosszabbítod meg hűségidődet újabb 2 vagy 1 éves időtartamra és határozott idejű szerződésed lejár, akkor Next díjcsomagodat a hűségidő nélküli, magasabb havidíjjal bíztosítjuk számodra, melynek összegéről a Next díjcsomag oldalain, illetve a Next szerződés-kiegészítésben (PDF, 102,6 kB) tájékozódhatsz."
A next csomagot május 1-től zárják, online pedig ma zárták le. Tehát legkésőbb árpilis 30 a végső határidő, hogy max 2 évvel kitoljam a csomagom. Meg is teszem, mert a moduláris csomag egy vicc. Főleg arany társkártyák esetén. Lenyúlás a köbön.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
válasz Cs4kb3n3zt3m #41 üzenetére
Jelen törvényi állás szerint a szolgáltató nem tehet különbséget a csekkes és a nem csekkes befizetés között, anyagi hátrány nem érheti az előfizetőt az miatt ha a csekkes befizetést választja.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
tomazin
veterán
A lehetőség nem egyenlő kényszerrel.
Ilyen jellegű migrálció pedig tudomásom szerint példa nélküli lenne a telekommunikációs piacon, pont az említett óriási churn risk miatt.60:
Meg is teszem, mert a moduláris csomag egy vicc
és el is érték a célukat.
Leírom vastagon:
Amennyiben migrálni akarnának egy másik csomagra attól min. 30nappal írásban tájékoztatni kellene az efit. Ezt a számlán szokás megtenni. Ha nincs ilyen a számlán, akkor nem migrálhat.
Azt viszont megteheti, hogy felnyomja listaárra hűség után a csomagod árát és ezzel effektíve rákényszerít a migrára. De erről is tájékoztatnia kell 30nappal előre, hogy ennyi volt, ennyi lesz.[ Szerkesztve ]
-
btz
addikt
-
törölt tag
Az biztos, hogy komoly migrálás lesz. Ha a mostani felállást nézzük, akkor gyk. a Telekom akár le is húzhatja a rolót, ha nem talál ki sürgősen valamit, mert akár a jelenlegi ügyfeleinek a felét is simán bebukhatja.
Ahogy nézegetem, egyetlen opció marad, fogom, és beviszem az összes számot a next business üzleti csomagba a g..be. Az eddig úgy néz ki, hogy marad. Bár jóval drágább, mint a jelenlegi de ahogy nézem, így isolcsóbb, mint ha maradnék a moduláris szarjánál.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
válasz marositech #64 üzenetére
Ugyan ezt játszották el velem is.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Hallosz
senior tag
Hm... nesze neked ÁFA csökkentés. Ausztriában fogok előfizetni.
-
Cs4kb3n3zt3m
újonc
Ehhez az NMHH-nak nem sok köze van, a Telekom tüntette el, Telenornál még megvannak. Az NMHH azt kifogásolta, hogy bizonyos szolgáltatásokat, T esetén TVGo-t, kivételes feltételekkel lehetett igénybe venni. Telenornál hasonló eset, a pár kiemelt alkalmazás miatt. (Netsemlegesség elve.)
-
floatr
veterán
Ha szinten szeretném tartani a család előfizetéseit, jópár ezressel fog többe kerülni, mint eddig. Hogy egy ezüsthátú hegyi gorilla invitálja őket exkluzív romantikus együttlétre...
Ez lett az EU roaming-törvényéből, meg hát továbbra is gyarmat vagyunk. FYI a Vodafone weboldala ledöglött a megnövekedett érdeklődésnek köszönhetően. Szerintem ez már kézzelfogható kritika. Viszont jó hír a Telekom szoftvereseinek, hogy nemsokára kezelhető lesz a számlázó rendszer csúcsidőben is, mivel egyre kevesebben fogják használni. -
-szp-
aktív tag
a változtatáshoz képest 30nappal az előfizetőt tájékoztatni kell. nem tudom hogy vannak a számlázási ciklusok, de ha folyamatos (tehát az a számlázási fordulód, amikor kötöttél), akkor 1-24 között kötöttek már meg kellett volna, hogy kapják az értesítést.
Nem, mert május előtt még van egy április is. Ha áprilisban jár le a hűség, hosszabbíthatod a jelenlegi csomagodat. Ha pedig májusban, akkor az áprilisi számlán ráérnek értesíteni. Mindenesetre várom a hivatalos választ.
Benne van a pakliban, hogy hűség nélküli díjakat emelik, és ha akar, szívathatja azokkal magát az ügyfél. Bár ezt nem igazán szokták lezárt csomagokkal megcsinálni.<!-- Hello tourist on the right side, hello tourist on the left side -->
-
btz
addikt
válasz Cs4kb3n3zt3m #71 üzenetére
Igen a T vette ki, mert ahogy a TVGO-ra, erre is rászáltak volna, de érdekes, hogy a TVGO/HBOGO opciót nem vették ki, de lehet, hogy annak sem kell sokáig őrülni.
ⓑⓣⓩ
-
janeszgol
félisten
Hát nem nagy durranás. Előfizut amúgy sem kötnék a Telekomnál, megbízhatatlan cég. (Egyelőre a Telenornál sem, csak a Vodánál.)
-
golyós
addikt
Tehát a mostani társkártyás csomagja a feleségemnek korlátlan beszélgetés minden irányban + 1gb Net a mostani 10000 fr-ról 15ezerre emelkedik? Ez most komoly? Ha van vonalas előfizetésem? Bp 11.kerület panel: Nincs a házban Telekom hálozat! Miről beszélünk? Duplán büntetnek?
Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
janeszgol
félisten
Azt nem tisztázták, melyik oldalnak fogja megérni az új csomagösszeállítás.
Attól tartok, hogy a Voda is átveszi ezt a moduláris baromságot. Akkor viszont, ha drágább lesz, mit a mostanim, kihasználom az kötbér nélküli lelépés lehetőségét. (Amúgy sem akarok hosszabbítani a Tuti miatt.)[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
válasz janeszgol #80 üzenetére
Semmi gond nem lenne a moduláris összeállítással, ha ez nem jelentene drágulást. A 2 ezer Ft-os Move XS ugye azért lesz drágább, mert 30 MB helyett min. 400 MB-ot lehet mellé választani. Egy ideális világban percszám, MB szám, sms szám alapján fizethetnék, szóval ha nekem nem kell 400 MB mobilnet, csak 160, akkor részarányosan csökkenjen az ár.
-
Tuomas
addikt
válasz Brandynew #81 üzenetére
Vagy legalább lehessen 200 MB-os csomagot választani.
Mert papíron tök jól hangzik, hogy állítsa össze a vevő a számára tetsző csomagot. Ja, ha lenne normális választék. Nem fogok olyan étterembe se elmenni kajálni, ahol minden nap 4 menü van, és mind a 4 főzelék.[ Szerkesztve ]
We were here
-
Brandynew
őstag
Hát igen, én azzal is boldog lennék.
Ja amúgy egy ideális világban már korlátlan mobilnet járna minden csomaghoz. Vajon ehhez hány év kell még? Gondolom ehhez előbb meg kell szűnjön a hagyományos sms/telefonhívás. Ahhoz meg el kell tűnjenek a nem mobilnet-képes mobilok.
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
válasz #96302336 #86 üzenetére
Tényleg baromi drága nálunk a mobil.
Az Egyesült Királyságban, ahol ugyebár jóval magasabbak a bérek, tehát az árak is; 7 ezer Ft a korlátlan telefon+sms, 20 GB mobilnet: https://www.vodafone.co.uk/shop/bundles-and-sims/sim-only-deals/
Van valahol az UK-ben korlátlan mobilnet opció?
Szerk.: az létezik, hogy 11 ezer Ft-ért minden korlátlan? Sms, telefon, mobilnet: http://www.three.co.uk/Store/SIM/Plans_for_phones?id=1666&aidset=1#?contract=All&data=All-you-can-eat&minutes=All-you-can-eat&type=alltype
[ Szerkesztve ]
-
papi77
addikt
Azért ez nagyon durva!
Akinek van esze,az keres egy jó flottát,és lép innen!Az első: NOKIA 1611
-
Tuomas
addikt
Ez így van!
Nevetni fogtok, de nekem most 50 mb netem van, ecosurf díjcsomagba.
Mivel sokat vagyok wifi közelbe, ezért elég ennyi, illetve ugye megy tovább csökkentett sebességgel, az meg elég az e-mailek olvasásához, fórumra és messenger-re.De van 3490 ft havdíj, amit teljesen lebeszélhetek, és abból bőven kijön a 80 perc/sms (sőt még 160 is...)
Na de ha számolok, és mindenből az alapot választom, 3000 ft-ra jövök ki az új csomaggal.
Igen ám, de ha nem elég a 80 perc/sms (ami elég valószínű), akkor elő kell fizetnem a költségkontrollra is, ami + 250 ft és még a feltöltés összegét nem számoltam. Így jön ki 3 250 ft + a feltöltés összege. Vagy a másik verzió, hogy a 3 000 ft-os m csomagot választom, és akkor havi 4 000 ft-t fizetek ki.És ezért cserébe kapok egy agyonkorlátolt csomagot, aminél ha lefogy a mobilnet valami okból, akkor még azokat az alapdolgokat se tudom intézni, amit a csökkentett sebességűvel bőven meg tudtam volna oldani.
[ Szerkesztve ]
We were here
-
-=MrLF=-
senior tag
válasz Brandynew #88 üzenetére
Egyébként van csak valamiért (sok pénz) ezt nem akarják a nagyközönségnek közvetlen adni csak kerülőutakon. [ez pl. Telenoros] de van sok más lehetőség is.
protonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland
-
s4tch
veterán
-
Matada2.3
veterán
válasz Brandynew #88 üzenetére
Nekem Írországban korlátlan Dataplan-em volt feltöltősen SMS és Telefonnal azt hiszem 20 Euróért havonta. Persze meg is látszott a szolgáltatás árán. Gyenge lefedettség, néha akadozós és ledobós hálózat, egyéb problémák..
Nem mintha a többségnek nem lenne elég havonta 10 giga jó áron.
Finn the human
-
hemaka
nagyúr
okositott Next S ATK 2990... Most ezt megkapnam 7 rongyert, hulyenek is megeri, azonnal levaltom.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Magyarországon ezeknek mindent lehet? Nálam 20GB havi 1.600Ft, s ha elhasználtam volna a netet, akkor LTE helyett max 500-600 kbyte/sec-cel megy. Gyertek ki Lengyelországba a lengyel testvérekhez
Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
H.Istvan25
senior tag
Nevetséges. Ki az a hülye aki még aláir hűséget amikor már a prepaid is olcsóbb. Inkább Telenor MyMinute, plusz 5GB net 3250-ért
Huawei Mate 9
-
nünüke1975
aktív tag
Mar megint ez a hálózaton kívüli belüli baromsag. Mikor jönnek rá hogy a 20 as nem mindig telenoros a 30 as nem mindig telekomos és így tovább. Ne kelljen mar kódokat beírogatni hogy meg tudjuk ki hova tartozik.
-
gabesz839
senior tag
Ha én május után veszek új telefont, viszont a csomagom céges akkor mivan? Én azt nem módosíthatom. Vagy azt majd a cégnek kell intézni?
Egy dolog biztos, mégpedig az, hogy semmi sem biztos. Vagyis nem biztos, hogy semmi se biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest