- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Mobil flották
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
-
Mobilarena
Légy szíves olvasd el
Hivatalos: 10.0.15063.674 (október 10.)
Release Preview: 10.0.15063.674 (október 10.)
Fast ring: 10.0.15254.1 (október 11.)
Slow ring: 10.0.15254.1 (október 11.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nekem sem marad kikapcsolva töltés közben, a pontos ok rejtve maradt számomra. Az office viszont nem csak telefonra, hanem pc-re és osx-re is jár egy évig ingyen. Persze ha nincs szükséged eredeti szoftverre a gépeden, akkor nem kell foglalkoznod vele, mert telefonon marad ugyanaz az office.
-
Camelus
csendes tag
Kedves Mindenki!
Olyan kérdésem lenne, hogy használ-e közületek otthon valaki asztali rögzítőt biztonsági kamerákkal? annak a képeit meg lehet oszani egy vmeye nevű programmal, ami a droidon gond nélkül megy, WP-n viszont ugyan azon beállításokkal nem működik. Van erről valakinek tapasztalata?
Köszi!
Nincs más hátra, mint előre!
-
Dave™
nagyúr
A 640 XL a mediamarkt.hu-n akciósan 60k, akit érdekel. Ja és elvileg ingyen házhoz viszik.
[ Szerkesztve ]
-
zzola
titán
Ha valakit érdekel, Nokia CA-101 adatkábel T-nél most elérhető 891 forintért!
-
StLui
veterán
Azt hiszem rossz helyen kérdeztem, ezért ide is bemásolom:
640XL LTE Dual, ez létezik? Tehát, hogy dual is, lte is, és ilyen olcsó? EGyáltalán van már dual lte egyben?
Már úgy vagyok vele, hogy LTE nélkül nem kéne telefont venni, dual nem annyira fontos, de megyünk nagyobb külföldi túrára, így mindenképpen függetlent szeretnék, mert vennénk helyi sim-et.
A saját döglődő 920-am már önmagában nem ér 15-öt, nem költök ennyit a függetlenítésre T-Mobilnál, talán még a feleségem i5S-ére elképzelhető, de arra sem szívesen[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
StLui
veterán
Írtam, hogy LTE nélkül már semmiképpen nem vennék telefont, szerintem ma már aki használ a telón netet, annak értelmetlen lenne a csak 3G-t tudó. T-Mobil legalábbis inkább a 4G-vel foglalkozik, 3G már pihentetve látszik.
Szóval mindenképpen LTE-s verziót keresek, de a dual nem érdekel.[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
janeszgol
félisten
Edigital, MM, Tesco. Ilyen helyeken vedd. Oké drága, 75 ezer azt hiszem az Edigitalban, de nem érdemes spórolni rajta. Jól jön az a 2 év gari. Persze ne keljen, de megnyugtató, ha van.
Én is már csak LTE-s telefonokat vagyok hajlandó venni, de van sima 3G-s is még. (Lehet eladom azokat.)
De! Ha netán külföldre mész, ott sokkal jobban kidolgozott 3G-s hálózat van, melyet nem fognak lekapcsolni ma. De holnap sem. Az igaz, hogy a Trékom csak a 4G-vel foglalkozik. Szóval ha Magyarországon fixen ott leszel, akkor minden képpen LTE-s telód legyen.Én azt mondm, ha van kb 60 ezred, tedd hozzá azt a 15-öt most, és add el a 920-ad. Meg is lett a különbözet.
[ Szerkesztve ]
-
ToniSoprano
addikt
A Tré tényleg 2 éve teljesen leállította a 3G-t, valami 60%-os a lefedettségük, de a Vodafone-nál 98,4%-os a 3G lefedettség, én Telenoros vagyok ott is nagyon jó 90% feletti.
Ha 2 Gb-os havi kereted van, és az LTE maximális 150M/bit/s-et kihasználnád és csak letöltésre akkor pontosan 1 perc 53 másodperc alatt felhasználnád a havi kereted és utána maradna a lassú letöltés asszem 64 Kbit/s.
És tegyük hozzá a szolgáltató az LTE esetében is 0 azaz 0 Mbit/sgarantál a szerződésben, a 150 Mbit/s elméleti sebesség ami függ a leterhetlségtől.Ez az LTE szerintem parasztvakítás, amíg 5-10 GB-os csomagok vannak vicc az egész szerintem. A TRÉ nem épített ki a 3G-t mert spórolt vagy nem volt frekvenciája, de attól még a többi tök jól kiépítette a 3G hálózatot. Ezzel én is sokat szívtam, mert azt hittem mindenben ők az elsők, amióta Telenornál van a netem ég és föld a különbség 3G-ben.
A 4G, 3G helyett szerintem elég fontos a válaszidő ping, azaz egy kérésre mennyi idő alatt érkezik válasz, mert az internetes használat során nagyon kis adatcsomagokat kérünk egyszerre. A sebesség, sávszélesség inkább film letöltsénél ilyesminél fontos igazán.
[ Szerkesztve ]
-
Ryoo
senior tag
válasz ToniSoprano #2264 üzenetére
Mégis a Telekomnak van térereje kb mindenhol, a Vodafone rendszeresen eldobja a 3G hálózatot, miközben nekik van papíron a legjobb lefedettségük, beállsz egy fa mögé és nincs térerő. Még egy jó 2 évig biztos elég lesz a 3G is.
Nothing Phone 2(a) , Lenovo Legion Y540, PS 5
-
ToniSoprano
addikt
Ja szerintem kb. 3-4 évig még lesz 3G, utána lehet lekapcsolják, marad csak az LTE, de addigra már úgyis új telóm lesz.
Ja persze beszélgethetünk a Tréről nagyon jól ismerem, Szurdokpüspöki belterültetén 1-2 éve még sima GSM-n ment az internet, utána lett EDGE kb másfél éve hurrá!!!. És pont ugyanott, most a Telenornál 3G-vel odavissza videóval megy a skype Hollandiával a kert végéből, azért nem ugyanaz, nővérem nem is értette mi történt. Szerintem a Trétől ritka szemét dolog volt, hogy a 3G hálózatot egyáltalán nem építette ki, sokan szívtak ezzel ahogy én is, de ez egyéni vélemény. + a Voip szolgáltatás letiltása amikor 220 Ft egy perc hívás pl. Hollandiába mobilról.
StLui: ez csak a Trére igaz , ne általánosíts, hogy sokkal jobb az LTE lefedettség, mint a 3G, mert nem fejlesztették a 3G ki, de ha ott vagy akkor persze kötelező az LTE-s telefon mert csak szívás lenne az élet nélküle, már csak tudom.
[ Szerkesztve ]
-
Ryoo
senior tag
válasz ToniSoprano #2267 üzenetére
A Telenorral nincs tapasztalatom, hallok arról jót is rosszat is, nekem eddig a telekommal nem volt lefedettségbeli problémám, Vodával annál több, és mind Budapesten belül, ami sztem szégyen. De a mobilszolgáltatókkal úgy vagyok, mint a politikusokkal, a kisebbik rosszat választom.
[ Szerkesztve ]
-
gemini
aktív tag
Én 16 évig voltam T-s, és az utóbbi években botrányosan lelassult a Balaton déli partján a sebesség. A végén már beltéren egyáltalán nem, kültéren is csak igen lassan tudtam netezni. Váltottam Telenorra, és a házban sincs a legtöbb esetben problémám. A céges telefonom meg vodás, és sok helyen tapasztaltam, hogy ahol a telenornak csak EDGE van, ott a vodának 3G is.
-
StLui
veterán
válasz ToniSoprano #2267 üzenetére
Mivel írtam is, hogy a T-Mobilnál vagyok(talán már több mint 20 éves a számom) , így nekem tökmindegy mi van a többinél
[ Szerkesztve ]
-
Attila2003
tag
Google Chrome-ot hogy lehet rá feltelepíteni? Az áruházban csak a Chromium volt. Van rá valami megoldás?
-
Giovan!
addikt
válasz Attila2003 #2272 üzenetére
Nincs Chrome,a Google szerint mi WP-sek nem igénylünk semmilyen Google szolgáltatást
Meg amúgy se lehet nem IE motorra épülő böngészőt felrakni az áruházba (tisztelet az Operának).[ Szerkesztve ]
Speak softly and carry a big stick, you will go far.
-
stefyY
őstag
Az XXLGSM mennyire megbízható? 60k alatt van a 640 XL náluk.
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
-
stefyY
őstag
válasz JamesFinn #2276 üzenetére
...tökéletes lenne, feltéve ha nem csak feketében lenne kint az oldalon és ez az ár még állna 2 hét múlva is... Azért thx.
[ Szerkesztve ]
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
galmat
aktív tag
Új Windows Insider build elérhető: 10149 mostantól
-
ToniSoprano
addikt
"Írtam, hogy LTE nélkül már semmiképpen nem vennék telefont, szerintem ma már aki használ a telón netet, annak értelmetlen lenne a csak 3G-t tudó."
Jó csak hülyeségeket ne irkáljál össze vissza, attól hogy Tré mobil függő vagy és az leszel halálodig, a többség nem ilyen szokott váltani. A 3G házózatot vidéken szinte egyátalán nem építette ki a Tré mobil, míg a Vodánál 98,4%-os, Telénél 90-93% közeli a lefedettség, ami azért annyira nem rossz.Szóval aki nem T-s, az azért még pár évig elég jól el egész el van a 3G-vel főleg, hogy mivel szinte mindenki ismerősöm közül dual simeset és jellemzően független telefont vesz. Szóval szerintem ez a Tré-s maradok, nem Tré-s maradok dolog eléggé részletkérés az emberek döntő többségének.
Az volt nekem is a baj, hogy dual simes LTE-s normális telóból nincs igazán választék, vagy túl nagy a felár. Pl. itt lehet kapni, [link], de 18 ezerrel drágább, mint amennyiért én vettem a 640 DS-t, a Edigitalnal és az expansysnak nincs magyarországi telephelye, bár azt mondják korrekten intézi a garanciát. XL-ben is van dualos LTE-s az expansyban, az is 18 ezerrel több mint a sima dual az MM-ben,ami nem kevés:[link] Ha így tesszük fel a kérdést megéri az LTE jelenleg a plusz 18 ezer Ft-ot?
És szerintem azért sem fogják egy ideig hanyagolni a 3G-t, mert ha hirtelen mindenki LTE-s lenne akkor baromira lealassulna az LTE-s hálózat, most jobban eloszlik a terhelés, ezt egy volt osztálytárs mondta aki vezető fejlesztő az Ericssonnál és pont ezzel a témakörrel foglalkozik. Ő mondta ezek a 3-5-20 GB-os havi korlátok meg elég sokáig lesznek még, mert különben nagyon lelassulna a mobilnet az LTE hálózat, ha korlát nem lenne, és ahogy egyre több ember tér át az LTE-re az is lassulni fog...
Ezért van az, hogy pl. a Telekomnál a 8 GB-os táblagépes csomagban (ahol nincs letiltva a VOIP szolgáltatás pl. Skype, VIBER ) és a díja nem kevés 4300 Ft/hó, még ott is 30 Mbit/s-re van korlátozva maximális letöltési sebbeség, a 20 Gb-os csomagban érhető csak el az LTE 150 Mbit/s sebesség. [link]
És mit is írnak a garantált sávszélességre a legnagyobb 30GB-os csomag esetén, aminek a havi díja közel 10 ezer Ft.: 150 Mbit/s garantált az esetek 100%-ában 0 Mbit/s.
[ Szerkesztve ]
-
tutis
őstag
válasz ToniSoprano #2281 üzenetére
Én örülök hogy nem LTE-s a telóm, így kitart az 500 megás netem egész hónapban...Amire használom a netet arra elég a 3G sebessége (viber, face üzenetek, néha 1-1 poszt, stb)
http://www.youtube.com/tutisgsxr
-
gemini
aktív tag
válasz ToniSoprano #2281 üzenetére
A garantált sebesség a mobilszolgáltatóknál valószínűleg azért nulla, mert nem tudják mindenhol garantálni a netet. Elég ehhez elmenni kirándulni a hegyekben és vannak helyek ahol már telefonálni sem tudsz, nemhogy netezni. Ha a garantált nem nulla lenne, akkor mindenki reklamálna ilyen helyzetekben.
-
ToniSoprano
addikt
Ez is benne lehet, bár kötelező a lefedettségi térképet bemutatni és ezt a hatóság ellenőrizheti is. Írhatnák azt, hogy a feledettségi térképet is figyelembe véve, ahol elérhető pl. az LTE ott garantálnak egy minimumot, pl. 0,5 vagy 1 Mbit/s, ami azért vállalható lenne de nem jelentik ki ezt sem, érdekes.
Mondjuk a Telenornál a 3G és LTE is elég jól ki van építve, a 3G-eknek átmenetileg jó ha minél többen áttérnek az LTE-re. Egyébként az LTE lefedettséget ha jól tudom a Telenor és a T-com együtt építette ki, volt valami együttműködés, tehát valamennyire kettéoszlik ott a kapacitás a két szolgáltató között.
Nekem azért az fura, hogy ennyivel 18 ezerrel drágább még az ugyanazon tudású dual simes LTE-s telefon és sok új telefon még mindig csak 3G-vel jön ki. Amíg ez így van egy darabig maradni fog a 3G, mert egy átlagos előfizető nem fizeti meg a felárat LTE-s és ők adják a bevétel nagy részét azért. (Ha pl. a Vodánál, Telenornál lekapcsolnák a kiépített 95% körüli 3G-t elég nagy lenne a zúgolódás, a Tré-comnál ez tök mindegy mert ott a 3G igazán ki sem lett építve vidéken, tehát igazán használhatatlan úgy ahogy van.)
Régebben amikor a 3G bejött szinte minden új olcsó 30 ezres telefon is azonnal 3G-s lett, és nem volt felár....
[ Szerkesztve ]
-
tutis
őstag
válasz #42308056 #2285 üzenetére
csakhogy hamarabb lenetezed mert valszeg sokkal többmindent telón nézegetnél. Ezért elég nekem az 500 megás csomag és ezért nem kollégámnak a 2gb-os csomag, állandóan panaszkodik hogy amióta LTE-s telója van, hozzászokott a gyorsasághoz és ezért mindent telón néz. Az LTE azért kicsit átalakítja a netezési szokást is. Plusz ha van 10 perced facebookozni meló közben, nem mindegy hogy azalatt a 10 perc alatt mennyi adatot töltesz le egyazon idő alatt..
http://www.youtube.com/tutisgsxr
-
ToniSoprano
addikt
Ez szerintem megint kicsit túlzás, szerintem inkább a rendelkezésre álló mobil keret határozza meg ezt, meg hogy mire használod, nekem korábban a Trénél 3G-s piciny 200 MB/hó keretem volt, belefértem, nem is használtam ki igazán, mert féltem lekorlátoz, ezért egy csomó mindent nem is használtam. Most 2 GB/hó 3G-s netem van és eléggé kihasználom, és már elég kevés sajna sokszor ezt is be kell osztani. Mondjuk az is igaz, hogy a Trénél a 200 MB-os keretnél a skype, viber, hangout ilyesmi le volt tiltva, tehát ez a forgalom ki is esett és eléggé korlátozott volt a így a használhatóság
Én rendszeresen skypolok 3G-n oda-vissza videóval vidéken is, prodcastokat használok, Spotify, Wazze, Whatsapp, és a többi. Nekem 2 GB-os a keretem és 7,2 Mbit/s-re van lekorlátozva net, mivel így jóval olcsóbb. Otthon 100 Mbit/s DIGI net jön wifi-ről nem nagyon érzékelek sebességben a böngészésnél . (Film/zene letöltésnél biztos nagy érezhető lenne a különbség, de arra nem használom a mobilnetet a keret miatt.)
Ezért én is sokszor 3G-t használom otthon netezésre, mert az nem fogyaszt szinte semmit a keretből, minimális a forgalom és sebességben nincs akkora érezhető különbség hogy érdemes lenne átváltani.
[ Szerkesztve ]
-
ToniSoprano
addikt
Annyi még hogy Telenor most emeli meg 400-zal havidíjamat, így 1690 Ft helyett 2090 Ft/hó lesz 2 Gb net, de annyira nem érdekel nagyon ők tudják mit miért tesznek, a 4G költségeire hivatkoznak ami azért kicsit vicces esetemben. Az előbbiek miatt valószínűleg én is váltok a Vodához, 3990/hóért lehet kapni 8 GB-ot hűségidő nélkül. Ez nem sok de, már azért arra elég nagyjából hogy ne kelljen nézegetni a keretet. Ott 42 Mbit/s a maximális letöltési sebesség, bár a gyorsasággal a 7,2 Mbit/s-nél sem volt gondom. De a 98,4%-os 3G lefedettség azért elég jól hangzik, bár a válaszidő (ping) állítólag rosszabb és a mobilnetnél ez a legfontosabb paraméter szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
zzola
titán
válasz ToniSoprano #2289 üzenetére
Jól működik a marketing, hisz valaki elhiszi, hogy 98,4% a lefedettség...
[ Szerkesztve ]
-
zerosen
csendes tag
Sziasztok!
Lumia 640 XL LTE-t néztem ki magamnak Lumia 520 pótlására, partnerogsm-n láttam 58ezer Ft-ért, mit tudtok a boltról? Gariztatás (ne legyen ilyen) stb?!
Előre is köszi
-
ToniSoprano
addikt
Ja, de ez az összes többire igaz lehet ugyanígy, csúsztatnak... Ez egymáshoz viszonyítva, arányaiban igaz.
Bár nekem a Telenornál sem volt gondom eddig a 3G lefedettséggel, de Gemini írta, hogy volt azért volt olyan eset ahol nem volt Telenornál 3G a Vodafonnál simán volt, tehát arányaiban a térkép igazat mondhat.[link]
De tök mindegy de tényleg egy jó telóhoz, ha rendesen mindenre használod pl. podcast, spotify 5-8 GB net az kell sajnos, ez a Telenornál jóval drágább lenne, plusz a tablet miatt is jó mert ezt a 8 GB-ot már meg lehet osztani.[ Szerkesztve ]
-
zzola
titán
válasz ToniSoprano #2293 üzenetére
Igen, elég parasztvakítás ez a % megadása! "A Vodafone kültéri országos lakossági 3G lefedettsége 98,4%. A lefedettségi adat a három hazai mobilszolgáltató által elfogadott definíciók, illetve módszertan alapján előállított (2014.08.01-i) érték."
Azt tudjuk, hogy nem az ország alapterületének tekintetében adják meg a %-ot....Sajnos én nem tudok ehhez mit hozzátenni, nekem vállalati kártyám van. Több mint 6000 előfizetése van a cégnek, Telekommal van szerződés. Mondanom sem kell, hogy az LTE hálózatot nem tudjuk használni, ezért is választottam az XL 3G-s változatot. Most fogok kapni egy hordozható hotspot-ot, kíváncsi vagyok, hogy 3 vagy 4 G-s modellt hoznak-e....
-
ToniSoprano
addikt
Nálunk is ez van, a T-s internet 3G-re lett megkötve. A rossz Tré 3G lefedettség miatt, kérték, hogy a 4G is elérhető legyen, de annak dupla annyi lenne a havi díja, pedig itt is több ezer előfizető lehet., szép üzletpolitika.
A 3G-jük meg használhatatlan, mondjuk most van folyamatban a tender, az infoim szerint nem bizos, hogy a T lesz a befutó a rossz 3G lefedettség és a magas LTE-s árak miatt. Ennek azért sokan örülnének azért, mert sokan panaszkodnak, szívnak folyamatosan emiatt. Bár én nem kaptam céges netet annyira nem érint sajnos.
Én magán előfizetőként szívtam náluk[ Szerkesztve ]
-
Ryoo
senior tag
válasz zerosen #2291 üzenetére
Én a PartneroGSM-től vettem még a lumia 525-ösömet, ami win 10-ről való visszaállítás közben behalt, nem tudtak vele mit kezdeni. Adtak egy vadi új telefont, korrekt volt a fickó. De pár 1000 forinton nem érdemes szarakodni, jobban jársz egy MM-es, vagy Edigital-os 2 év gyári garival, előbb írta vki, hogy akciós az MM-ben az XL (60e), bár azt nem tudom, hogy az LTE verzió, vagy a dual 3G-s.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs