- Milyen okostelefont vegyek?
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- MIUI / HyperOS topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaga_86
újonc
Nagyon köszönöm a válaszodat!
Nem tudom, hogy melyik slot "mit bír", a SIM1-be volt eddig a Telenoros 4G hálózaton, amivel a hiba jelentkezni szokott (kártyacsere után is), a SIM2-be a Telekomos megy, de azt kezdetek óta csak 3G-n jelzi.
Az a baj, hogy a SIM1-ben lévő még 3G-n is bajos... Én úgy gondolom "csak" ott a slot körül lesz/lehet a gubanc, minden esetre megy inkább szervízbe (Wayteq), derítsék ki és javítsák is meg, mert kicsit így keserű a szájízem a telefont illetően (ami amúgy remekül szuperál, csak éppen telefonálni izgalmas vele....)!Köszi még1x!
-
lemmy71
őstag
Tegnap automatikusan letöltötte a Flyme 7-t, amit utána telepítettem is. Sajnos a fotó alkalmazás és hívás alkalmazás angol lett. Van rá valami mód hogy újra magyar legyen ? A gmail és amessenger azóta lassabb később érnek be az üzenetek és nem mindig jelzi Úgy vettem észre a rendszer kissé akadna akadozva görgeti a menüt (játék mód bekapcsolva). A gyári időjárás szolgáltatás működik felismeri a kisseb településeket is, gps ,bluetooth és egyéb szenzorok működnek Akku időről még nem tudok mit mondani, az majd huzamosabb használat után derül ki hogy jó vagy nem
-
benzol
aktív tag
Nekem a 7-es eddig jobban bejön mint a 6-os, az biztos hogy kevesebb benne a magyar fordítás, de engem nem zavar. Cserébe jobban pörög a rendszer a fotó alkalmazás sokkal áttekinthetőbb lett és gyorsabb, az arcfelismerő remekül működik. Az egész teló pörgősebb lett, eddig nem bántam meg hogy frissítettem.. (A frissítés előtt csináltam egy gyári visszaállítást majd úgy engedtem rá a 7-es frissítést.)
///\oo/\\\
-
Joker88
őstag
mivel mostanában sok volt az ilyen jellegű kérdés..
egy hét utáni flyme7 tapasztalat :
- a magyar nyelvű fordításra igazán fordíthattak volna több időt.. ( pl tárcsázónál : dialer illetve contacts , üzenetnél : messages, hívásnál incoming call .... )
- az 'arccal' történő feloldás (alias face unlock ) szemrebbenés nélkül feloldotta tesóm pofijával is szép feature,de biztonságilag ... maradok a kód/ujjlenyomatnál.
- mintha jobban futna a flyme6-nál, simulékonyabb, gyorsabb. gondolom további optimalizációk is vannak a motorháztető alatt.
- a kamera alkalmazás véleményem szerint borzalmas, nekem idegen. áttértem egy külső alkalmazásra , a Camera FV-5 -re.
- néha eljátssza azt hogy engem nem hallanak /mikrofon kikapcsolva /, de kapcsolatbontás majd újratárcsázás után minden OK . a 6-al ezt nem tapasztaltam,vagy csak kevés ideig voltam azon..[ Szerkesztve ]
In loving memory of Garrett Lockhart
-
zolya1973
aktív tag
Sziasztok! A középső home gombot be lehet állítani hívásfogadásra?? Mint pl a Samuknál volt amíg volt gombjuk.
-
eron009
tag
Azt be lehet állítani, hogy arcfelismeréssel a képernyőzár ne oldjon fel, de a képernyőzáron lévő értesítések tartalma jelenjen meg?
-
Turtlelboy
csendes tag
válasz Joeker67 #890 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Ma tettem fel a flyme 7-et és megnéztem most, hogy megjavult-e, de nem. Próbálkoztam az általad írttal, de nem jutottam sokra. Keresgéltem a neten és megtaláltam a megoldást. A "download" app-nak is engedélyezni kell a mobilnet használatát, utána már egyből jó. Valószínűleg az androidosoknak ez triviális, de nekem ez az első ilyen készülékem, így eszembe sem jutott, hogy nem a google play szedi le a programot, hanem egy másik programot hív segítségül, amit szintén engedélyezni kell.
Hová tették át a helyszolgáltatások beállításait (gps)? Korábban ott volt a tárhely mellett, de most nincs.
A GPS-nél volt olyan, hogy: "Use both networks and GPS" - Annyit tudok, hogy a GPS műholdakkal kommunikál, de a network ez esetben mobilnetre/wifi-re vonatkozik vagy a telefonos hálózatra?
Turtleboy
-
motm70
csendes tag
Sziasztok, a Flyme 7.0 -ban bekapcsoltam a mBack funkciót, ( Navigation & multi task ) ami tetszik is, viszont e opcióval nem tudom előcsalogatni a futó programok ablakait. Tudna ebben valaki segíteni?
Régi tipusú navigációnál ez a kocka gomb volt. -
feka0118
tag
válasz Turtlelboy #909 üzenetére
Navigációs sávot lehúzod, hosszan rányomsz a gps ikonjára és annak beállításaiba ugrik.
1 opció: gps+mobilnet ha be van kapcsolva+a mobiltornyokat használja még a pozíció meghatározásához.
2. Csak gps jel.
3. Csak mobiltorony adatai.
Én az első opciót használom, nem jár adatköltséggel ha a mobilnet ki van kapcsolva.
Eu n kívül viszont érdemes a 2. Opciót használni mert bizony országokban a cellainforáció lekérése költséggel járhat, de erről sms ben tájékoztat is a szolgáltato. -
motm70
csendes tag
válasz Turtlelboy #911 üzenetére
Köszönöm, ez az!
-
mobilizmo
addikt
válasz mobilizmo #848 üzenetére
Csak jelzem, hogy a megoldást nem tudom, de így működik most a telefon. Tehát ujjlenyomatra felold, benyomás nélkül. Pro7-en ez úgy működik, hogy be kell nyomni és ezzel együtt az ujjlenyomatra felold.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
Turtlelboy
csendes tag
válasz feka0118 #912 üzenetére
Köszönöm.
Korábban kb. 2 percig kereste a csak gps jelet az utcán, még talált valamit. Ez nagyon zavaró volt, főleg, mikor külföldön nyaraltunk. Az előbb kimentem az erkélyre és kb. 10 másodperc alatt behozta. Remélem nem csalt valahogy Mindjárt elmegyek majd itthonról és tesztelem, hogy az utcán is ilyen gyorsan rá tud kapcsolódni a műholdra.Turtleboy
-
benzol
aktív tag
válasz Turtlelboy #915 üzenetére
Mi használtuk offline Google térképpel és iGO-val is Szerbiában, Macedóniában úgy hogy az 1. lehetőség volt beállítva a GPS-nél, viszont a mobiladat ki volt lőve, de szerencsére a cellaadat lekérdezés (már ha szükség volt egyáltalán rá) nem generált plusz költséget, mellesleg jól vizsgázott a helymeghatározás, a Google térképei bizonyos helyzetekben viszont jól átvertek.
///\oo/\\\
-
Turtlelboy
csendes tag
Köszönöm a tapasztalatokat.
Azóta kb. 5 másodperc alatt megtalálja az utcán úgy, hogy újraindítottam a telefont, bekapcsolom, hogy a "csak gps"-t, indítom a térkép programot (3-al is kipróbáltam) és ennyi idő alatt oda is ugrik, ahogy vagyok. Ennek nagyon örülök, mert miután megvettem a telefont, elutaztunk Olaszországba nyaralni és ott nagyon zavaró volt, hogy 1-2-3 perc volt, mire talált valami jelet (akkor még a Flyme 6 volt rajta). Első androidos telefonom és most már kezdem megszeretni ezt a készüléket, mert úgy tűnik, hogy a korábbi gondjaim megoldódtak.Turtleboy
-
Turtlelboy
csendes tag
Lenne a családban valaki, akinek nagyon tetszik készülék. Arra gondoltam, hogy meglepem egy ilyennel, viszont ő Telenor feltöltő kártyás. Néztem a telenornál a kártyás mobilnetes csomagokat, de ezek mind havi díjasok. Mivel nem telefonál sokat, így nem lenne ideális havi díjas mobilnet sem. Tmobilnál olyanok is vannak feltöltő kártyáshoz, amelyeknek nincs időlimitjük a felhasználáshoz. A telefonba elvileg 2 simkártya is rakható. Arra gondoltam, hogy egy ilyen telefonba beletennénk az ő telenoros sim-jét, amivel telefonál és egy ilyen tmobilos simet, amivel pedig netezik. Nem tudom, hogy ez működik-e, hogy különböző telefontársaságok sim-jei keverednek. Kell-e közöttük váltogatni manuálisan vagy a készülék tudja, hogy melyikről megy a telefonálás, melyikről megy a net? Működik-e párhuzamosan a kettő vagy egyszerre csak az egyik lehet aktív?
Turtleboy
-
Sógi
addikt
Üdv. Kérdésem lenne.
Az ikonokon nem jelenik meg a kis szám elmulasztott eseményeknél. Ezt lehet állítani vagy nem tudja?
Fejlesztői módba hogyan lehet belépni?Én iPhoneról váltottam és tetszik a telefon! Bár előtte is androidos voltam két éve..
-
sicc33
aktív tag
válasz Turtlelboy #918 üzenetére
Be lehet allitani hogy melyik kezelje a hanghivast es melyik a mobilnetet.
-
Pakliman
tag
Működő FlyMe 7 [root-olás], most próbáltam ki (FlyMe 7.0.1.0G)
A Total Commander most már működik root-al (fogjuk rá ), de iszonyatosan lassú.
Valamiért az SD kártyát folyamatosan újraolvassa
Telepítettem a BusyBox-ot is, így már műxik az AdAway is -
Pakliman
tag
válasz aprokaroka87 #922 üzenetére
Az X-Plore-t és a Root Browser-t próbáltam jelenleg, azokkal nincs ilyen gond.
Ám nekem TC "a fájlkezelő", a Norton Commander óta kitartok, mindenütt
[Egy kis videó (data.hu)] -
macilacus
senior tag
válasz Pakliman #921 üzenetére
Rootolt Meizunál a Totalcommander nem tudja normálisan kezelni az SD kártyákat, viszont ha kiveszed az SD kártyát tökéletesen műkszik.
Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
-
lipi1980
csendes tag
Sziasztok!
Ha esetleg lenne valakinek felesleges, elfekvőben lévő tokja, fóliája és el is passzolná szívesen át venném. Most kaptam egy kék készűléket ami igen váratlanul ért,rendeltem hozzá de pillanatnyi megoldásnak jól jönne. -
Sógi
addikt
Az alkalmazás ikonok a kezdő képernyőn nem mutatják az elmulasztott események számát.
Ezt hol lehet beállítani? -
vasi79
aktív tag
Flyme frissítés óta a kijelző csak kikapcsológomb-nyomásra hajlandó aludni. Volt FR. Tapasztalt vki hasonlót? Ötletek esetleg megoldásra?
-
andrás47
senior tag
Üdv ! Mi helyzet most a flyme 7-el akkor nem is lehet használni rendeltetés szerűen ezt a telefont ? Most lement az ára 35.900 Ft, így ha nem tökéletes akkor nem tudom érdemes lenne-e beruházni rá ?
Olyat nem szeretnék amivel csak állandó gond van, mert akkor kicsivel többért inkább veszek egy Redmi 6-ot.
Akinek ilyen van írja meg mit tenne a helyemben melyiket választaná ?
Köszönöm. -
Monya78
veterán
válasz andrás47 #934 üzenetére
Redmi 6 vs. Meizu M6 note... https://www.kimovil.com/en/compare/meizu-m6-note-3gb-16gb-eu,xiaomi-redmi-6-global
Redmi 6 sok mindenben gyengébb, képernyő felbontás, proci fogyasztás, aksi méretben, fényképező résznél szenzorméretben, rekeszértékben,
Bár nem tudom hol lehet 35.900-ért megvenni, (nem a sima m6-al kevered?) egyértelmű Meizu...
[ Szerkesztve ]
-
atthany
aktív tag
erősen gondolkodom a Meizun a Xiaomi helyett, egy nagy problémám van, hogy nincs benne offline FM RÁDIÓ!
Fm radio App-ot gondolom le lehet tölteni sokfélét, vki használ ilyet?
kösz -
Dovloran
senior tag
Nem tudom ki találta ki, hogy nem használható a Flyme 7... A rendszer stabilabb, gyorsabban reagál és jobban kezeli a RAM-ot, így kevesebb a lagg és a betöltési idő. Az akksi idő itt is több, mint kielégítő, akár csak a Flyme 6-nál.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Y ~ LG Optimus F6 ~ Apple iPhone 4S - iOS 6.1.3 ~ Apple iPhone 5S ~ Meizu M6 Note ~ Lenovo S5 Pro ~ Umidigi S5 Pro ~ Google Pixel 6a - GrapheneOS
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz Dovloran #942 üzenetére
Attól még hogy nállad vagy másnál jó, megint másoknál lehet gond.
Sima Meizu m6-nál is vannak furcsaságok flyme 7 esetén.
Amik flyme 6 esetében nincsennek ott.Az tény hogy optimalizáltabb lett a flyme 7, de ha valakinek gondja van vele, akkor visszaáll a 6-ra.
Egy valamiben lehet reménykedni, hogy kap még legalább 1 flyme 7 update-et.
-
bounty123
őstag
Sziasztok, gondolkozom rajta, hogy a kizárólag navira, Waze-ra használt Meizu M2-t lecserélem egy M6 Note-ra. Használja valaki hosszabb navigálásra, nem vészes a melegedése? Valamint biztosan lesz-e rá Android Oreo frissítés, ezt lehet tudni már?
-
Goxi
tag
M6 note, vagy Redmi 5? Melyiket ajánljátok (bár M6 topicban ezt kérdezni elég predesztinált).
-
Richoo44
aktív tag
Igazából a Redmi 5-ről tudok nyilatkozni.Nagyon kézre esik, egész kellemes a sebessége.Kamerája nekem nem volt meggyőző, nyilván nem is ez volt az elsődleges. Most Meizut rendeltem, egyrészt ezen az áron verhetetlen, másrészt a kamerája a tesztekben igen jónak ígérkezik automata módban.Ha az ember foglalkozik vele, akkor igen jó dolgok kihozhatóak majd belőle.
Én a helyedben Meizut vennék: pro: jobb proci, jobb kamera, talán gyorsabb kontra: designe kicsit gyengébb (szubjektív), valahogy a Xiaomit jobban promózzák, (Meizuhoz semmit nem kapsz jó áron, tok fólia stb.)
De a döntés a Tied! -
V.Stryker
nagyúr
Redmi 5-öt nem ismerem, de előtte volt Note 4 , Note 3, 4x, stb.... 3 évig csak xiaomi. Most vettem egy ilyet és szerintem jobb. Van dolgok, amit talán nyűgösebbek, de valahogy jobb. Kamera sokkal, a flyme is szokható... egyszerűen nem jön,hogy xiaomira váltsak vissza bármiért. (jövőre ha már nem kell 2 SIM, akkor almáékhoz megyek vissza... addig tök jó ez... hibátlan számomra.)
-
-
Bagoly01
senior tag
Portolt G-cam van esetleg rá, vagy felejtős?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs