- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Google Pixel 7 | 7 Pro topik
(szerkesztés alatt)
A topicban bárminemű termék hirdetése, árulása, kínálása TILOS!
VOLTE alapból működik VOWIFI nincs***!
5G a decemberi stabil kiadás óta van!
(**VoWiFi beállítást igényel, leírás itt, de nem mindig mindenkinek működik)
Specifikációk, tesztek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tocika
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tapasztalt olyat, hogy a készülék eldobálja az 5ghz-es wifi kapcsolatot? Sok esetben meg sem találja a hálózatot... Az asszony iphone-ja jól működik ugyan ebben a környezetben. -
kulcsar_g
csendes tag
Sziasztok! Átvettem a fehér P7-esem, hároméves P5-ről váltottam, megosztom a tapasztalataimat, hátha másnak is hasznos:
- sokkal hallhatóbb a hanghívás, P5-nél nem tudtam megszokni a kijelző alatti hangszórót
- VoLTE kezdetben nem volt elérhető (Voda esim), az ügyfélszolgálat kattintott át valamit és megjavult
- a kijelző alatti ujjlenyomatolvasó nekem pontatlanabb, mint a P5 hátlapija.. száraz az ujjbegyem főleg télen és a bőrfelület is állandóan kopott, gondolom nem tesz jót a folyamatnak, ellenben háromszor is felvettem ugyanazt az ujjbegyet és rendkívül gyakran hibázik az érzékelő. nálam lenne a hiba? volt, hogy a mintafelvétel menet közben megszakad, gondolom túl sok a minthahiba. kijelzővédő fólia még rendelés alatt
-
MC Pite
veterán
Ha nem használtál még optikai olvasóst, akkor tipp:. Enyhén nyomd is az ujjadat a jelre, de úgy, hogy ne mozduljon!
Nem hiszem hogy segít egy ujj többszöri regisztrációja (én sose rögzítettem duplán). Ellenben ha engeded azbarcalapú feloldást, már csak akkor kell az ujjlenyomat, ha az arc nem volt sikeres.Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
jUUh
Topikgazda
válasz kulcsar_g #8902 üzenetére
"sokkal hallhatóbb a hanghívás, P5-nél nem tudtam megszokni a kijelző alatti hangszórót"
Igen, ez a P5 (egyik) hibája volt sajnos, valakinek nem volt elég adott esetbenn."VoLTE kezdetben nem volt elérhető (Voda esim), az ügyfélszolgálat kattintott át valamit és megjavult"
Igen, a szolgáltatónál is muszáj bekapcsolva lennie a VoLTE-nek, ugyanez 5G-re is igaz, a csomagodnak is tartalmaznia kell.
"a kijelző alatti ujjlenyomatolvasó nekem pontatlanabb, mint a P5 hátlapija.. száraz az ujjbegyem főleg télen és a bőrfelület is állandóan kopott, gondolom nem tesz jót a folyamatnak, ellenben háromszor is felvettem ugyanazt az ujjbegyet és rendkívül gyakran hibázik az érzékelő. nálam lenne a hiba? volt, hogy a mintafelvétel menet közben megszakad, gondolom túl sok a minthahiba. kijelzővédő fólia még rendelés alatt"
Nem, nem nálad van a hiba, és csak rosszabb lesz kijelzővédővel.Samsung Galaxy S23+
-
peanar
senior tag
Szia.
Nálam is hasonló (az egyik) a hiba, bár nálam nem eldobálja hanem egyszerűen alkalom adtán 5G-n nem nyit meg semmit (se böngésző, se alkalmazások) kiírja hogy nincs net...de persze van, az összes többi eszköz vígan dalolászik a neten ugyanazon az 5G hálózaton.
Ilyenkor wifi ki-be vagy át 2,4GHz majd vissza 5G wifire és megint megy egy ideig.kulcsar_g #8902
Valóban elég gyengusz az ujjlenyomatolvasó is (enyém P7P)!
Nem igaz, hogy a többszöri azonos ujj felvitele nem segít.... dehogynem!
Nekem így sikerült a harmatgyengét teljesen elfogadhatóvá varázsolni.
Először rögzítettem ugyanazt az ujjam kétszer. Majd miután meguntam a folyamatos kínlódást, felvittem még egyszer amikor ki volt "száradva" meg egyszer amikor jobban ki volt ázva.
Nem egyszerű 4x rögzíteni ugyanazt az ujjat (de a pixelnél megoldható), mert ha azonos "mintába" fut, az adottat kezdheted előről....de ha sikerül, megéri.Mans20
Igen, pofon vágták a kamerát, már a fényképek sem az igaziak.
Mostmár tud olyan szar képeket lőni, mint bármelyik más telefon...két frissítéssel ezelőttig ezt igencsak nehéz volt. -
kerxy
senior tag
Üzemidő a decemberi stabilon szeritnem korrekt: 21:00-kor levettem a töltőről, nagyon keveset még nyomkodtam, majd repülőbe tettem. 6:00-kor vettem ki a repülő módból és 99%-on volt.
-
jUUh
Topikgazda
válasz tomboy0013 #8907 üzenetére
Ez évek óta így van valamiért, az első 10% alig megy le. Most is 100-ról 96%-ra 45p sot....
Aztán ugyanúgy használom és hoppá, hirtelen 75%-ön vagyok 2 órával se
Samsung Galaxy S23+
-
bbendre
őstag
A Google egyszer már elvette a %-os kijelzést, igaz gyorsan visszakerült. Mivel az Akku használat csak becsült az adaptív módban meg még inkább ez csak egy becslés a felhasználó felé. Azaz nem a valós töltöttséget mutatja.
Valahogy úgy találta ki a Google, hogy a töltöttség jelzés nem a aktuális és a max töltöttség hanem egy kb így áll az akku a használati szokások alapján.A mérések alapján sok user feszülten figyelte a %-os kijelzést és a reggeli böngészés után amikor lement gyorsan 4-10% gyorsan felrakta töltőre ezzel feleslegesen stresszelték az akku-t. Erre bevezették a lassú töltést 80/90% felett. Erre meg jöttek a panaszok, hogy lassú a töltés az utolsó %-ra.
A megoldás egyszerűen az, hogy azt mutatja az usernek, hogy nem merűl gyorsan a telefon... Valahol voltak erről cikkek korábban:
ez a neve: "battery anxiety"Pl egy nagyon régi: https://electrontogo.com/blog/9-out-of-10-phone-users-have-low-battery-anxiety
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro I̶p̶h̶o̶n̶e̶ ̶1̶3̶ ̶P̶r̶o̶ ̶M̶a̶x̶ ̶&̶ ̶G̶o̶o̶g̶l̶e̶ ̶P̶i̶x̶e̶l̶ ̶9̶ ̶P̶r̶o̶
-
gipsztigris
addikt
"Nem igaz, hogy a többszöri azonos ujj felvitele nem segít.... dehogynem!"
Megerősítem!
Ma vittem fel háromszor a hüvelykujjamat és olyan lett mint még sohasem! Precízen-gyorsan olvas, és nem téved![ Szerkesztve ]
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
Hrabo86
tag
válasz gipsztigris #8911 üzenetére
Nekem is jobb lett, de csak ideig-óráig (Spigen üveggel).
Már csak ugyan az az 1 hüvelykujjam elmentve 4x, 4 különböző helyzetben/bőr nedvességgel. Elmentés után egy ideig jó, aztán össze vissza, többnyire csak harmadjára (se) oldja fel sikeresen.
Olvastam sokféle trükköt (teló újraindítás ujjlenyomat tárolás után, töltési ciklus kivárása...) de semmi nem segített, pedig amúgy nem száraz a bőröm, és pont hogy az én ujjam mindig működött minden telefonon a családban.Most már személy szerint ott tartok, hogy inkább törlöm az ujjlenyomatos feloldást, mert sokszor úgyis jelszót kér a 3. sikertelen feloldás után.
-
gabro0
őstag
Nálatok csinál olyat a kamera, hogy vakus fotónál az első szinkronvillanás rossz és tök sötét lesz a kép? A másodiknál már sikerül akkor exponálnia, amikor éppen megvilágítja a tárgyat.
Nekem már Nexus 5-nél is csinálta, azóta nem tudták javítani
-
bonifa333
aktív tag
Sziasztok!
Gondolkozom pixel 7, pro,8 vételen.
Ahogy olvasom a blogot rengeteg hibajuk van?
Ezek általános dolgok, hogy telefonálni és fotózni sem lehet vele már rendesen?Koszi
-
haiduo82
aktív tag
válasz bonifa333 #8915 üzenetére
Szerintem ez telefon- és egyénfüggő (de inkább egyén ). Kb 2 hónapja van meg a Pixel 7-m, és számomra konkrétan tökéletesen működik. Voda simmel kezdtem, most Yettellel használom és még soha nem kaptam SMS-t nem fogadott hívásról. A múltkor írtam, hogy nekem nem megy az 5G, most revidiálom magam, az is tökéletesen működik. A kamera számomra régóta nagy kedvenc, hatalmas túlzás, hogy ne lehetne használni, illetve, hogy borzalmas lenne, sőt, teljesen rendben van. Az ujjlenyomatolvasó nálam szerencsére hibátlan, eddig átlag 10/10 ahogy felismeri az ujjam. Nincs semmi mókolás, nem vagyok Béta-s sem. Szóval én imádom, hogy megvettem.
[ Szerkesztve ]
"Együtt vagyunk senkik"
-
Hrabo86
tag
Ne tántorítson el 1-2 panasz, ezek minden telefonnál megvannak, minden topikban megy a sírás, hogy éppen ki milyen buggal találkozott.
Nekem is tökéletes a telefon, egyedül (talán az átlagnál kicsit rosszabb) ujjlenyomat érzékeléssel küzdök csak, de bízok benne, hogy majd egy update orvosolni fogja.#8914 jUUh
Kössz az újabb tippet, lassan már minden létező ötletet bevetek -
tomboy0013
veterán
Ha már itt teszed fel ezt a kérdést akkor miért nem ezt a fórumot olvasod ? Kötve hiszem hogy bárki írta hogy ne lehetne vele fényképezni, ezt őszintén nem is értem.
A telefonálás meg VoLTE nélkül nem megy jól, pont ahogy más gyártói telefonjain sem ha kikapcsolod a VoLTE-t, mivel Magyarországon már nincs 3G hálózat, de már ez is orvosolva lett márciusban amióta frissítéssel megérkezett a VoLTE támogatás. Szóval nem értem milyen blogokat olvasgatsz, de messziről kerüld ahol ilyesmiket írogatnak. -
bonifa333
aktív tag
válasz tomboy0013 #8919 üzenetére
Sziasztok!
Köszi, kicsit megnyugodtam, mert nekem nagyon tetszik ez a telefon, akkor majd beruházok egyet a gyereknek. Nekem sajnos céges van, duál simes.
-
ghiottone
nagyúr
válasz bonifa333 #8920 üzenetére
Szerintem nem kell félni tőle. Rengeteg átment már a kezeim között. 1-2 nyűgje volt, de azokat általában javítják és most ugye már az 5g hiánya se tántoríthat el senkit, mert az is megoldódott.
Eladó OnePlus 9: https://shorturl.at/xmRZc | "ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
sasa311
veterán
Azért az 5g rendesen befigyel
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
Petyal
tag
Hello srácok!
Egy ismerősöm keres "valakit" aki beázott P6P-ről tudna adatot menteni. Tengervizet kapott állítólag, Mobee nem tudta megoldani a problémát.
Van más tippetek esetleg? -
Balage180
tag
Szia az Emlékmentő kft-t ajánlom
-
peanar
senior tag
Nagyon gáz amit ez a telefon művel, főleg azért mert a gugli a fotós/videós képességeit hype-olja, ezzel próbálja eladni, holott.....
ma fiam utolsó napja a suliba, karácsonyi ünnepség, kis előadással készültek.
Rendezvény a tesi teremben tartva, hőmérséklet max 20 fok!
Pár fénykép készítés, valamint 10 perc folyamatos videózás után jött az értesítés hogy telefon túlmelegedett meg a t*k*m tudja mi...Gyorsan megnéztem, akksi hőmérséklete 40 fok felett.
Über gáz (tudom, a fanok ezt is megmagyarázzák), könyörgöm, 20 fok volt bent, mi lesz majd nyáron a 35 fokban!? A nagy hiper szuper pixellel nem lehet majd fényképeket csinálni mert túlmelegszik?
Tudom, ez a jelenség volt már páratoknál de szerencsére eddig engem elkerült.
Az utolsó android 13 frissítés óta a telefon elindult a lejtőn lefelé (vár itt csak egy app nem működött a megszokott módon) és az android 14 még lökött rajta egy jót.
Folyamatosan vizhangra panaszkodnak a vonal túloldalán (előtte nem volt ilyen), appok nem működnek rendesen, néha másodpercekre lefagy, nem reagál semmire, aztán észhez tér, a wifi 5G is szarakodik (de ezt már említettem), a Bluetooth se az igazi, de soha nem is volt az.
Ma nem volt villogás kamerázás téren -
válasz tomboy0013 #8933 üzenetére
A videófelvétel esetében a folyamatos képkorrekció befűthet a telefonnak. Átlag körülmények között nem jelentkezik a probléma. Én is belefutottam egyszer színpadi felvétel közben.
A többi problémát én sem értem.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
tomboy0013
veterán
válasz Hieronymus #8934 üzenetére
Gondolom hogy a videó befűthet, be is fűt, de még túl nem melegedett nyáron sem a telefonom. Persze hosszú videókat nem is csinálok csak ilyen 2-3 percesek. De abból többet szoktam egymás után.
-
Trolee
aktív tag
Sziasztok!
7 Pro-t váltanék kompaktabb gépre.
Sima 8-al szemeztem, miben lehet visszalépés a mostanihoz képest?
Fontos elsősorban a kamera és az akku, ezekben hasonló szint lehet a 8?
Köszönöm mindenkinek. -
peanar
senior tag
válasz tomboy0013 #8933 üzenetére
Eddig én sem, csak itt olvastam róla.
Így is nyáron para volt a telefon, párszor tojás sütősre melegedett enyhe használat mellett is
A wifi problémáról már írtam, azt nem taglalom ki megint (másnál is van hasonló).
A bluetoothnál az autókban való zenelejátszás, kihangosítás közben adódnak problémák. Android 13 alatt is ki lehetett akasztani a működését (telefonról szól a zene, jön egy bejövő hívás, kinyomom, zene vissza, jön a szolgáltatói sms a nem fogadott hívásról, zene vissza, kiküldök egy hívást (ezt mind egymás után azonnal) és utána a zene már nem szól az autó rádióján keresztül.
Droid 13 alatt ezen kívül igazából egy észrevehető jelenséggel találkoztam, ha megnyitottam a Modulok/widget-eket, elsőre Fc-zett, másodjára mindig megnyitotta. Ezzel nem foglalkoztam, nem volt mindennapi használatban, nem is fájt, de sajnos az android 14 sok meglepetést hozott számomra.
Bluetoothnál már kínlódás hogy elsőre is elinduljon a zene.
Az órám is van hogy eldobálja, az utolsó frissítés előtt az órával legalább nem volt gond!
Szóval ez most olyan pixel érzésBár most év végére össze jött minden, mindennel szivok, ezovwl az én hibám
-
k-adi
nagyúr
Sajnálom hogy így alakult neked, de én 1 év alatt még sosem láttam a "túlmelegedéses " üzenetet.... pedig volt már nyáron tesztelve, színpadi képkorrekciós helyzetben is és mindig tette a dolgát. Persze az más kérdés, hogy néha a fókusz elment, de hamar korrigálta azt is magától.
-
peanar
senior tag
-
tomboy0013
veterán
Bluetooth problémám sincs autóval se, tökéletesek a hívások és a zene is. Kb minden nap használom erre a célra. Az Android auto is hibátlan. Talán amikor megvettem akkor volt kínja a kocsival, újrapárosítottam és azóta nincs gond. Plusz van egy Ticwatch Pro 3-asom, azt se dobálja el, nem rémlik hogy bármikor is eldobta volna.
-
peanar
senior tag
válasz tomboy0013 #8940 üzenetére
Én is csak azért veszem észre az óránál hogy szétkapcsol majd vissza, mert az órán be van állítva hogy csipogjon, rezegjen amikor megszakad a kapcsolat a telóval.
-
vacs
veterán
#AKCIÓ
Pixelhez is jó szolgálatot tehet, tud duplakoppos lezárást is pl!
Az egyik legnépszerűbb androidos launcher (kezdőképernyő alkalmazás),
a Nova Launcher Prime most nagyon akciósan csak 19 Ft: [link](én 2015 karácsonykor 125 Ft-ért vettem )
(^)(>.<)(^)
-
juve600
nagyúr
Sziasztok !
Pixel 7 aksi ideje milyen ? esetleg valakinek volt előtte-utána iPhone 13/14 vagy Nothing Phone 1 , hogy azokhoz képest milyen ?
Most 200k Alzán ,2 év garival, az elvileg jó vétel ???
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Alcatel 3D dual SIM 4/64Gb új állapotban eladó!
- Apple iPhone 14 Pro, Space Black, független, garanciális, 88% akku, karcmentes
- Apple iPhone 11 Pro, Gold, 64Gb, 86% akku, független , új állapotú
- Apple iPhone Se 3, ( 2022 ), 64Gb, független ,Space Gray, új állapotú, 87% akku
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest