- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
LG G4 téma-összefoglaló
[ Gyakran Ismételt Kérdések, Tippek, ROM-ok, Letöltések ]
Hivatalos OFF-topik: G4-csúcstalálkozó
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fogod, a google play áruházat meg a szarjait(filmek etc) eltávolítod és letiltod. Reboot után elkezd nemmerülni. A google szarjai miatt merülnek a telefonok. Én havonta 1x visszaengedem a play szolgáltatást és akkor frissítek. Majd megint eltávolítom.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Vikooo
addikt
válasz kelly416 #34802 üzenetére
Ezt cáfolom, bár aláírom, hogy ritkán jön össze.
Folyamatos mobilnet, auto fényerő, folyamatosan zsebben (tehát 0 perc Doze) 1 google fiók, 80% -ban Whatsapp, amúgy Operán internet (reklámblokkolás rengeteget segít az akkun és a mobilnnet keretemen ) néha, nagyon ritkán játék, az is inkább utazás közben vagy hétvégén esténként. Helymeghatározás pontosra van állítva, nincs tiltva semmi. Régebben tiltottam de nem vettem észre különbséget.
A Google Play Services -t pedig nem fogom tiltani, az a lelke az egésznek (nem csak az alkalmazás frissítésekért felel).
SoT amúgy sem érdekel, az érdekel, hogy az én használatommal kibírja este 6-7 -ig.
[ Szerkesztve ]
-
gipsztigris
addikt
"Ez a telefon ennyit tud normál használat mellett 3-5-4 óra SOT"
Egyetértek! Aki ennél többet kihoz belőle, az jelentősen megkurtítja a telefon képességeit...szerintem. Face-n az egyik csoportban pont tegnap győzködött egy versenyző arról, hogy az ő G4-e 6-7 óra kijelzőidőt produkál. Aztán kiderült, hogy szinte egész nap repülő módban van a telefonja.
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
Balzak83
senior tag
válasz kelly416 #34802 üzenetére
Pedig összejön az! Nálam karcolgatja a 4 órát is, pedig deezer stream és waze is van a napi forgalomban. Opera böngészőt a használok, ami ultratakarékos, verhetetlen fogyasztásban, minimum 50% megtakarítással dolgozik a chrome, vagy az UC browserhez képest.
Ja és nem bohóckodok mobilnet/wifi kapcsolgatással, egyedül a bluetooth van lekapcsolva, ha nem kell. Fényerő 60%
-
-
Technoman
őstag
Nah, sikerült visszaállítanom, a szervizből tegnap kihozott készüléket (szuper ez a Backup dolog)
Egyetlen egy, nem jött (még eddig) össze. Az Air Drive. Mindig csak 1/4-ig jutok el, s utána kiírja, hogy: nem csatlakoztatható. Próbáljam meg később Mivel eléggé sűrűn használom ezt a szolgáltatást és eddig még nem volt vele bajom, valaki tudna mondani ezzel kapcsolatban valami biztatót? Lehet valami köze ennek ahhoz, hogy alaplapot cseréltek a telómba?[ Szerkesztve ]
-
Bass
addikt
Hát ezeken én mar túl vagyok sajnos,50 %-s fenyero mellett 1,5 kijelző idő es reggel hattól este hatig lemegy 20%-kornyekere eznagyon gyenge es nem a kijelző a ludas,tultas,fr es alap gyari hasznalat mellett max atmeneti a javulas,hasznaltam google es face nelkul is de semmi,egyszeruen ez a telo ennyit tud. Max ugy jon ossze a 3 ora ha feltoltes utan egyhuzamban nyuzom. Nem a kijelzo zabban es nem is a hardwer a,a stand by fogyasztasa a legnagyobb sajnos,ezert van nalam mindig xiaomi pw bank. A H6 mellett volt egy 5x is na azkeszenletben 3 nap ,a kijelzo ideje meg 6 ora.Tudom nem egy kat de elfert volna ebben egy 4000-s akku is. Tudom keső bánat de ettől ez még egy nagyon jó teló.
"The gods who light up the sky at the gate of sethu"
-
Aryon87
félisten
Ott mar mas gond van.. Nekem eros nyuzas mellett is kibirta nap vegeig atlag 4 oras kijelzoidokkel. Mikor uj akkut kapott a telo, akkor meg jobban birta.
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Bass
addikt
válasz Aryon87 #34810 üzenetére
Nekem a kezdetektől ilyen. Márciusban vettem a telefont. Igaz az asus tabomon 5.0 van de az vegig aktív wifivel tud kb 6-8 nap készenléti időt,ezen meg ugye ujabb jobb a rendszer elvileg. 14-16 óra üzemidő és 3-3,5 óra sot már álom lenne 😃
-
ToniSoprano
addikt
Nem tudom mit csinálsz nekem a 3:40 perc képernyőidő úgy jön ki hogy Real Racing 3 ebből rtöbb mint 3 óra, ja és dual simes a teló (telekom telenor), 4G folyamatosan online, whatsapp, messenger, skype, gmail, stb. de tényleg lehetne jobb az üzemidő, 3,5 van csak átlagban aktív használat mellett nap végére, néha 4. Itt tettem fel képernyőket is róla: [link]
-
Aryon87
félisten
Passz. De ha jol emlekszem, csak eked van ilyen gyenge akkuidod. Nekem is a legrosszabb 2.5 ora volt anno..
Szemelyesen ha beviszed akkuproblemaval, elmondod hogy pocsek uzemidod van stb, sztem garisan kicserelik az akkut. Es nem kell azeet 2 hetet varnod.
Ha szogaltatohoz adod be, akkor azeet varnod kell. Jobb szemelyesen leadni (felteve ha Bp-i vagy)Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Bass
addikt
válasz ToniSoprano #34814 üzenetére
Semmit,még csak nem is játszom,illetve néha hay day de ennyi.Face ,messenger megy meg ha pl hireket olvasok a chrome.Meló időbe a zsebembe van nem nagyon használom,végig 4g Telenor hálózaton. De nagy felbontású játékok es videókat nem nézek,még youtube sem max otthon töltőn és wifin.
-
Aryon87
félisten
Akkuidoben mit alakit a telod? Mert a felhasznalasod kevesnek tunik, igy a kijelzoidod realisnak tunik. Viszont ha mondjuk 5-6 ora elteltevel mar toltot ker, akkor akkugond van..
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
ToniSoprano
addikt
Beállítások -> fiók és szinkornizálás > itt nézd meg mik vannak ebből a Google-t mindenképpen válaszd ki, majd megjelenik felül az email címed, ha erre kattintasz, akkor kijön egy lista a Googge alkalmazások szinkronizálásáról pl. chrome, diák, dokumentumok, drive fitneszadatok stb. amit nem használsz kapcsold ki. Nekem csak a pl. Gmail van bekapcsolva a kb 10-15 alkalmazásból.
Éjszaka töltsd a telefont vagy amikor 100%-ot kiírja, meg azt hogy fel van töltve teljesen még kb 1 órát töltsd. Így kicsit kevesebbet bír az aksi, de többet bír az akku. Én mindig éjszaka töltöm a telót van 2 éves okostelefonom is aksijának semmi baja. Egy új gyári aksi a G4-be 6600 Ft ÁFÁ-s számlával hazai garanciával pl. itt: [link] ennyit szerintem másfél, 2 évente ki lehet bírni egy mozdulat az aksicsere.
[ Szerkesztve ]
-
rolandi350
csendes tag
Jelenleg 2:46 a SOT-om. 19 órája volt lehúzva a töltőtől. Tegnap délutántól egészen éjfélig mobilnet és wifi be volt kapcsolva, volt youtube is 1440p-be vagy negyed óra, egy kis játék, face, mesenger vagy 5 perc telefonálás. A telefont már sikerült tegnap belaknom minden appal amit használok. Most van még rajta 42%.
Ebből kifolyólag a 3 órás SOT és a reggel 7-től este 11-ig való használat simán kijön szerintem.
Bár nálam kb 1,5 órás SOT szokott lenni 2 nap alatt, meglássuk ki bírja-e nekem így lazán 2 napig.
Figyelembe kell még azt is venni, hogy új telefon és először van feltöltve tehát az akksi várhatóan még többet fog tudni kihozni magából pár töltési ciklus után.„Ha megváltoztatod a szemléletedet, megváltozik az, amit szemlélsz." (Dr.Wayne W. Dyer)
-
ToniSoprano
addikt
válasz rolandi350 #34820 üzenetére
Balami nagy gáz van ott. Az akkumukátorhasználatodról tegyél már fel képernyőképet, ahol látszik milyen appok folyasztanak. (screenshot a hangerő le és bekapcs gomb egyszerre hosszan megnyomásával tudsz csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
Ahogy Tonisporano irja, tedd ki a kepet. Sztem a google szolgaltatasok es android rendszer lesz a fo fogyaszto..
Nalam anno 4 ora utan meg 85% korul volt 1 oras kijelzoido mellett...Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
rolandi350
csendes tag
válasz ToniSoprano #34822 üzenetére
[ Szerkesztve ]
„Ha megváltoztatod a szemléletedet, megváltozik az, amit szemlélsz." (Dr.Wayne W. Dyer)
-
Bass
addikt
[ Szerkesztve ]
-
Bass
addikt
-
Bumblebeee
tag
Sziasztok.
Visszakaptam a G4-et alaplapot és akksit cseréltek. Úgy látom 20g android 6 fent "Telekom" rárakták ezt is.Kérdésem az lenne a kamera lencsét bonyolult cserélni ?Mert karcos és szervizbe nem csinálták meg árajánlatot kelett volna kérni ami előreláthatólag min 10 ezer lenne .
[ Szerkesztve ]
LG G4 Android MM 20D* NILLKIN Qin Quick Circle*
-
törölt tag
válasz Bumblebeee #34829 üzenetére
-
FerNandor
őstag
Szia, én is pécsi vagyok. Nem szórakozok itt senkivel. Fel szoktam adni a GLS-nél, a legkisebb csomag 1195Ft azt hiszem. Előtte mindig felhívom az LG-t és úgy küldöm. Most másodszor csinálom így és 1 hét alatt megfordul. Vissza posta ingyenes ők intézik. Amikor bootlopom volt akkor írtam a levélben, hogy nagyon gyenge lett az akksim és azt is cserélték.
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
deny330
aktív tag
Úgy látszik bátyámnál is előjött a bootlop probléma 10 hónap után. A topicból kiindulva mondtam, hogy kérnénk kijelző és aksi cserét is, illetve melegedést orvosolják. Műanyag hátlappal vittük be, amikor elhoztuk, akkor pedig egy barna, zsír új bőr hátlappal kaptuk vissza. A melegedésről nem tudok nyilatkozni, de aksi időt pár óra után is említette, hogy valamivel jobbnak tűnik. Kijelzőn nem vettünk észre sok mindent, bár a sajátoménál mintha egy kicsit fényesebb lenne.
Bár csak helyzetjelentésnek írtam, hátha valaki "tanulna" belőle.
-
Quqesz
nagyúr
Sajnos ott a hunyó: messenger....asszony tabját reggel feltöltöttem és nem sokkal utána 20% hiányzott belőle..egy dolog ment csak rajta:messenger.
Aksi nálam 60-80 óra közt megy 2-3,5 óra kijelzővel. Online vagyok mindég mobilneten,2gmail,3mail,2 időjárás szinkronnal. Fényerő auto mód.
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
SkiDev
senior tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdésre ugrottam be!
Szeretnék átmenteni 2 Xperia SP-s játékállást, ti hogyan csinálnátok meg, ha csak az SP-n van root?
Titanium kilőve emiatt, Helium nem észleli, hogy géphez kapcsoltam a telefonokat (2 gépen is próbáltam, több telefonnal is), valamint valami MyBackup programmal is próbáltam, de ott meg csak saját készülékre lehet visszamenteni....Életmentő lenne, válaszokat köszi!
Apropó, volt valami kb. 500 hsz óta? Annyit látok, hogy megjelent a v20h, amit jelez is a telefon, most készülök majd felrakni.
[ Szerkesztve ]
Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
ToomyC
aktív tag
Már 2x csinált olyat a telefon , hogy miután rádugtam a töltőre nem indult meg a töltés csak ha kihúztam az adaptert majd visszadugtam ...
-
Quqesz
nagyúr
válasz ToomyC #34839 üzenetére
Kábel-töltőfejet húzd szét, rakd össze és úgy nézd meg.
deny330
Az a baj, hogy nem lehet belőle kijelentkezni. Futó appok közül tudod max kilőne, de akkor gondolom nem jönnek meg az értesítések......Bass
Én még azt vettem észre, hogy a kamera szokta még húzni az aksit rendesen.[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
brd
nagyúr
válasz gipsztigris #34805 üzenetére
A kijelzőidő ekkora akkuval nagyon kevéssé függ a repülő üzemmódtól. Kb. percekben mérhető a különbség, ha nem kell gyakran adótornyot váltania a telefonnak és nem aktív a mobilnet (ha aktív, akkor egyik-másik program használhatja azt, és így CPU-időt is fogyaszt, ami már észrevehető a fogyasztáson is). A másik baj az, hogy a SOT az csak egy statisztikai érték, nem azt jelenti, hogy bekapcsolt képernyővel eltöltött idő, hanem valami olyasmit, hogy bekapcsolt kijelzővel, aktív használatban eltöltött idő. Apró, de lényeges különbség, ugyanis az is SOT, ha kikapcsolom az automatikus kijelző kikapcsolást, és leteszem az asztalra meg az is, ha Hearthstone-ozok rajta egyfolytában. Előbbi esetben 14+ órát biztosan bír 50%-os fényerővel készenlétben, azaz felkapcsolódva a mobilhálózatra (kipróbáltam). Utóbbi esetben a gyári beállítások mellett másfél óra már ajándék (ezt is kipróbáltam). Emiatt jobbára értelmetlen azon vitatkozni, hogy másnak 2 óra, vagy 6 óra a SOT, mert sokszor elmarad mellőle az információ, hogy milyen használat mellett ennyi. Mint látható, nem a kijelző fogyaszt ennyit, hanem úgy néz ki, a CPU és kisebb mértékben a GPU. Utóbbit visszafogva nem nagy a különbség (fogyasztásban), előbbit visszafogva, pl. magokat kikapcsolva már jelentős a változás (ehhez root kell). Nálam az egyik kis mag és az egyik nagy aktív hosszútávon, eddig ez nyújtja a legjobb teljesítményt (a legtöbb esetben nincs változás), ugyanakkor a legjobb fogyasztást (de még próbálgatom). Az egyik apró hátrány, hogy pl. a zseblámpa funkció így kicsit kehes, mert akkor az egyik kis magot elkezdi enni a kameraszoftver, amiből ugye csak 1 aktív, így erősen akadozik a telefon. A másik, nagyobb hátrány fotózáskor/videózáskor jelentkezik, mert úgy tűnik, mindkettő csak a 4 kis magot tudja használni (konkrétan le is kapcsolja a 2 nagyot ilyenkor). Emiatt a fotózás csak lassabb, a kamerázáskor pedig erősen akadozik a felvétel, ilyenkor legalább egy, de inkább 2 kis magot érdemes még visszakapcsolni (azaz legalább 3 kicsi legyen aktív). A kis magok lekapcsolása azért segít annyit, mert azok órajelét csak egyszerre tudja állítani (legalábbis nálam 5.x-en, de gondolom, 6.x-en is, szerintem HW-es korlát, egyébként a nagyokét is csak egyszerre, de függetlenül a kicsiktől). A nagy magok ugyan többet fogyasztanak, azonban oda a telefon csak akkor tol feladatot, ha tényleg szükség van a teljesítményre, ezért érdemes az 1 kicsi+1 nagy felállás mellett használni a telefont, mert észrevehetően gyorsabb így, mint ha csak kis mag aktív.
The only real valuable thing is intuition.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz ToniSoprano #34844 üzenetére
Ahhoz bootloader nyítás root minimum kell, de bekapcsolásnál automatán beállíthatóhoz egy másik kernel is.
Amúgy a jobbik megoldás az lenne, ami a honor/huawei féle telefonokban van, az a képernyő energia takarékosság.(leveszi a kijelző felbontását, fhd-nél 720p-re ami a vasat igen csak felszabadítja.)
De ahhoz is root kellene, mert gyárilag csak a játék optimalizáció csinálja ezt, de csak programok alatt amik fullscreen-esek.
[ Szerkesztve ]
-
Medocsabi
addikt
válasz ToniSoprano #34844 üzenetére
Miért,az lg nem ezt csinálja takarékos üzemmódban?Eddig azt hittem ez az üzemmód minden telefonon egységes,ha bekapcsolom,akkor nem megy a "turbo" csak a standrad órajelen.Nekem legalábbis így logikus
(#34845) ADAM1337
itt a g4-nél ugye be lehet pipálni h játékoknál levegye a felbontást,ne nativon fussanak.Nálam ez pipa,de ér is valamit?Ha nincs pipa ugyanúgy melegedig,és én grafikailag sem látok különbséget a játékoknál,egyik beállítás mellett sem.[ Szerkesztve ]
-
ToniSoprano
addikt
válasz ADAM1337 #34845 üzenetére
Nem szerintem az baromság homályos lesz a kép, olyan mint a monitor natív felbontáson pl. Full HD monitoron a HD mosott lesz. S7-en nem jött ki nagyon másabb üzemidő Full HD-n és QHD-n
Medocsabi: nem tudom mit csinál takarékosban.
(#34843) brd : ha felteszed a screenshotot mellé az akkufogyasztó apppkról akkor azért tudod viszonyítnai. Nekem pl. most 1 óra 4 perc kijelzőidő van 68%-on az akku ami nem túl jó ,de ha mellé teszem, hogy ebből 51 percet takarékos üzemmód nélkül majdem max fényerőn játszottam Real racing 3-at multiplayerbe akkor nem annyira vészes. Plusz dual simes a teló, whatsappot sokat használom, mellette messenger, gmail skype folyamatosan online megy.
[ Szerkesztve ]
-
balaaa88
aktív tag
Rajtam kívül valakinél előfordult az, hogy egyszer csak nem töltött tovább a telefon vezeték nélküli töltőt használva?
Mert nálam most ez a helyzet. Tökéletesen működött a QI töltés, azonban tegnap már hiába tettem a töltőpadra, a telefon nem töltődött.
Google-n keresve nem kevés ilyen hibát írtak le. -
ADAM1337
nagyúr
válasz ToniSoprano #34847 üzenetére
A huawei féle megoldással, semmit nem veszel észre a képernyőn.
Nem lesz homályos, az maximum a vga kábelen lehetett anno a monitorokon, ez meg full digitális jel.
-
hard74
senior tag
válasz ADAM1337 #34849 üzenetére
Nálam is hasonló a helyzet, azzal különbséggel, hogy nem halt be teljesen, csak "eldobálja" a töltést. Több matricával, töltővel is teszteltem, de a probléma nem oldódott meg.
LG K990 Viewty-->LG P920 Optimus 3D-->LG G2-->Lenovo Vibe Z2 Pro-->LG G4(G2)-->O+3-->Huawei Mate 10Pro-->OnePlus 7pro-->OnePlus 8T-->Asus Zenfone 8-->Pixel 7-->Pixel 9
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs