- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Egy héten belül bemutatkozik a Nubia Z70 Ultra
-
Mobilarena
Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
legenda
Szia,
A Telenoros jár egyedül 131-nél, mert annál kimaradt a 128-as, előre siettek kicsit a 4G-s problémájuk javítása miatt, a Telekomos és a Vodafone-os 128-on áll, a kétkártyások pedig 129-en.
Az összefoglalóban lehet követni a frissítéseket.
Két különböző tárgy esetén használatos leginkább a nagy rekesznyílás, az egyiknél éles a fókusz, a másiknál nem és ezt lehet cserélni, variálni.
Monokróm képeknél mehet a 20 MP, színesnél 12 MP.
Az infra melletti mikrofon dobhártyáját nehogy átszúrd!ForRedGlory: Jó az S9+, volt lehetőségem kipróbálni a forgalmazása megkezdése előtt, de csak benti, jó fényviszonyok mellett tudtam összehasonlítani néhány telefonnal, közöttük a saját Mate 10 Pro-val is.
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
bébi67
aktív tag
válasz ForRedGlory #9053 üzenetére
Köszi a tesztet! A bal oszlop tönkre veri a jobb oszlopot. Gondolom a bal a Samsung.
Amúgy nem gondoltam volna, hogy valaha is ilyen szintre eljutnak a mobilfotózással. Csúcsszuper mind a kettő.[ Szerkesztve ]
-
legenda
Annyira azért nem szélsőséges a különbség, megnéztem most a nagy (kalibrált) monitoron is, nem minden kép esetén jobb egyértelműen az S9+.
Ahogy nézem a fotós topikot, nem csak én látom így, hanem más is, akinek pláne nem érdeke egyiket sem jobbnak látni a kelleténél.
Mondjuk nagyon nem lepődtem meg, már korábban is leírtam a kapcsolódó Samsung témában, hogy szerintem nagyon jó az S9+ kamerája, amikor volt lehetőség egy gyors tesztre, illetve összehasonlíthattuk az iPhone X-zel, Note 8-cal és Mate 10 Pro-val, nálam az S9+ nyert összességében, még ha óriási különbségek nincsenek is a csúcskategóriában.[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
törölt tag
A játszóteres képen látszik a különbség a részletekben, de valahol meg szerintem mintha a Mate lenne jobb.
-
magicbox
senior tag
Sziasztok!
Csatlakozom én is fórumhoz. Egy friss t-s single simes darabbal. Mate 9-ról váltottam, nagyjából elégedett vagyok eddig. A Phone Clone alkalmazással mindent sikerült áthoznom. Éppen belakás alatt vagyok, találtam egy hülye hibát, Vibernél nem lehet átállítani az értesítési hangot, csak a csengőhangot... Play-en is írták már, de csak Mate 10-nél... Ránéznétek? Másik, csak nekem hiányzik a 16:9-es fotózási lehetőség?
128-as fw van fent, 2 frissítés után. Ez a jelenlegi legfrissebb t-s készülékre? Fórumot nagyjából átolvastam, mondjuk, sajnos java része a dual simes, 4g-s, illetve telenoros dolgokról szól. Szerencsére legalább a Telenoros történet megszűnt...
Jót mosolyogtam, mennyi régi Mate 8-9-es fórumozó van itt
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M4 (2024), Apple Watch 9 GPS+Cellular, Apple TV 4K (2022), Philips 55OLED806, HTPC, Plex
-
törölt tag
válasz magicbox #9062 üzenetére
Vibert nem használok...
Kamerában volt 16:9, aztán frissítéssel kiszedték.Az aktuális verziók pedig felül az összefoglalóban:
'Hivatalosan (OTA és HiSuite) elérhető (aktuális és korábbi) firmware verziók:Telekom: BLA-L09 8.0.0.128(C432) (+ DT.HUN 8.0.0.115CT egyéni verzió)
Előzmények: *.115 -> *.120 + DT.HUN.*.115CT -> *.125 -> *.128Telenor: BLA-L09 8.0.0.125(C432)
Előzmények: *.115 -> *.125 -> *.131Vodafone: BLA-L09 8.0.0.128(C432)
Előzmények: *.115 -> *.125 -> *.128Egyéb, nem szolgáltatós: BLA-L29 8.0.0.129(C432)
Előzmények: *.115 -> *.127 -> *.129' -
magicbox
senior tag
válasz #04441088 #9063 üzenetére
Köszönöm... Akkor a legfrissebb fw van fent. Kinek a zseniális agyából támadt ki ez a 16:9-es fotó mód eltávolítása? Mondjuk gyönyörű képeket csinál a Mate 9 után. De néha fotóznék 16:9-ben is... Csoda, hogy a videót meghagyták
iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M4 (2024), Apple Watch 9 GPS+Cellular, Apple TV 4K (2022), Philips 55OLED806, HTPC, Plex
-
legenda
válasz magicbox #9062 üzenetére
Szia,
Gratula, használd egészséggel!
A Vibert nem használom, így a gyakorlatban passzolom, de más telefonoknál is írták, hogy nem lehet módosítani adott hangot, még az egyik iPhone témában is olvastam korábban. Android esetén nem csodálkoznék, ha az Oreósoknál lenne ez, de ezt csak halkan tippelem.
Az első firmware verzió(k)ban volt 16:9, de kivették, nem preferálják már, külsős alkalmazással elérhető, ha szükséged van rá.
Az összefoglalóban követheted a firmware verziókat, de igen, az az aktuális hivatalos, Firmware Finder használatával tehető fel 131-es, ha gondolod.[ Szerkesztve ]
-
magicbox
senior tag
Az nem csak a telenorosoknak készült?
Mate 9-en még megvolt a lehetőség a Vibernél, pedig már régen Oreo volt rajta. Hülyén hangzik, de mintha csak a Mate 10 Pro-t érintené. Play-en olvastam a hozzászólásokban... Hallgatom ezt a tilinkót míg nem frissítik
Brutális gyors a telefon Mate 9 után. Nem gondoltam volna ekkora ugrásra. Kijelző gyönyörű... Szóval rengeteg pozitívum. A képaránytól húztam a számat, de nagyon gyorsan megszoktam és nagyon jól kézre áll. Persze spigen tok rögtön került rá, anélkül nem merném használni.
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz magicbox #9066 üzenetére
Nyugodtan felteheted Telekomosra is, ha gondolod, sőt, tették már fel kétkártyásra is, mehet az mindegyikre, csak nem mindenre van OTA/HiSuite által engedélyezve.
Ha Nougat alá volt telepítve az alkalmazás és arra ráhúztad az Oreót, akkor megtarthatta a korábbi beállítási lehetőségeket, vagy a fene tudja, miért nincs itt.
Nekem tetszik ez a képarány, jobb a fogása így, hogy kicsit vékonyabb, bár nekem a Mate 9 után volt még Nokia 8 és utána lett Mate 10 Pro, de így is érzem a különbséget.
Az IPS kijelzőkkel sincs bajom, volt már sok olyan telefonom, de az AMOLED közelebb áll hozzám, így örülök, hogy váltottak ennél a típusnál, nekem is jobban tetszik így.[ Szerkesztve ]
-
-
magicbox
senior tag
Keresem benne a logikát, de nem találom... A 18:9-es képpel meg mit csináljak, vagdossam én? Mindegy majd alakul, de vmi okos tényleg elmondhatná, ha minden TV és monitor 16:9-es, akkor a fotó kinek ártott?
-
Aryon87
félisten
Apro eszrevetel: aki szeret videozgatni, annak az 1080p60 modot ajanlom. Sokkal jobb, folyamatosabb, es szebb is a felvetel.
Ujabb plusz szamomra a Note utan..Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
És pont azért is folyamatos a videó ahogy láttam (igaz metróban videóztam ahogy megy a szerelvény, de úgy is van különbség). Holnap csinálok majd videót így meg úgy.
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
D4ni
őstag
válasz Aryon87 #9072 üzenetére
Nálam olyan, mintha elvesznének a részletek 60fps-nél. Múltkor próbáltam 1080p 30/60 fps-el, utána persze 4K-ban. Ez főleg látható,ha egy szövegre rázoomolsz, és csupa kiolvashatatlan kocka lesz belőle, míg 1080 és 4k 30 fps-nél jóval olvashatóbb. Eléggé meglepődtem, mert ilyet nem tapasztaltam még más készüléknél, bár lehet én nem figyeltem meg korábban.
"Fujigama? Nem ismerem ezt a márkát. - Csak kívül Fujigama, belül Sony "
-
D4ni
őstag
Igen jól szerepelt:
[link][ Szerkesztve ]
"Fujigama? Nem ismerem ezt a márkát. - Csak kívül Fujigama, belül Sony "
-
gilfoyle
őstag
Hol érdemes/lehet megvenni ezt a telót gyári garanciával a legjobb áron, lehetőleg még ma?
-
finu
tag
válasz #04441088 #9063 üzenetére
Szia!
A legújabb a 131.
Egyéb, nem szolgáltatós: BLA-L29 8.0.0.131(C432)
EricssonGH337,388,T10,T28,Nokia8110,8210,6210,5210,6510,6310,8310,6230,6310i,7250i,6230i,6280,6288,8850,6300,LG4XHD,Optimus G,G2,G3,G4.Mate9,Mate10 Pro,P20 Pro, Mate 20 Pro.P30 Pro.P40 Pro.P50 Pro.13 Pro Max.14 Pro Max.15 Pro Max. 15 Pro. 16 Pro.
-
Ti^Em
aktív tag
A telenor tényleg nem fogja már forgalmazni? Erről valaki tud valamit?
-
atis78
tag
-
legenda
Ezen "sajnos" nem szabad sem ámulni, sem pedig szörnyülködni, hazánkban ez van és ez minden más termére is elmondható, annyi és akkora adónemet máshol nem szokás rányomni, mint nálunk.
Igaz, az az akció elég rövid intervallumú volt 499 €-ért, de ha a mostani, nem akciós árát (749 €) nézem, akkor össze kell tennem a két kezem, hogy itthoni MM akcióban 216.790 Ft-ért megcsíptem.
Érdemes megnézned és kipróbálnod valahol, a keskenyítés miatt nem annyira nagy és jó a fogása.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Xperia Xbol van egy pár fele. De azt vettem eszre, hogy javarészt kompakt telefonjaid voltak. Amik pont egyszerűen kezelhetőek egy kézzel. Át lehet érni az egész kijelzőt. Kicsi. Zsebben is lazán elfér...
Hát figyelj. iPhone SE -rol váltottam. Pár nap alatt megszoktam és megszerettem. És sokkal jobb ekkora kijelzőn tevékenykedni. -
GEIL
addikt
Pont ezért veszem és vettem eddig is a telókat szolgáltatónál....ugyis ezzel a 4G-s sim-mel használom szóval nekem nem kell még a független sem...nemhogy a dual sim-es.....így a Mate10 Pro se lesz még 180.000 Ft se összesen....a dijcsomagom igyis ugyis kell, mert ami benne van azt használom....szoval sokan azt is beleszámolják mint "kiadás"....a készülék törlesztőt azt én teljesen külön számolom...
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
GEIL
addikt
LG G4-et váltott a Mate10 Pro nálam....előbbi "csak 5.5"...ez meg 6"....féltem hogy nemfog elférni se zsebben se kézben rendesen...kellemesen csalódtam mert mindenhogyan "kézre áll" és elfér.....pöpec a 18:9 is...gyönyörű és elegáns a telefon....de nemkell ezt ecsetelnem.
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
-
legenda
Az első Mate 10 Pro - amit a megjelenés napján vettem -, nekem is szolgáltatótól (Telekomtól) volt, de mivel rákényszerülök néha a két SIM kártya használatára és történt ez idén január végén is, ezért nem volt tovább opció a szolgáltatós telefon, ami mindegyiknél csak egykártyás.
20+ éve mobilozok és a telefonjaim 98%-a a Telekomtól (és jogelődeitől) volt, mert én is úgy vagyok vele, ahogy te is, de mint a fenti példám mutatja, nem mindig megvalósítható.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
Az első időszakban az is egykártyás volt náluk is, később tértek át kétkártyásra, bár mire nekem muszáj volt utóbbira váltanom, már olyat forgalmaztak, de nagy úr a jó/jobb akkumulátoros idő - többek között, mert említhetném még a dual 4G-t és hasonlókat is -, amiért a Mate 10 Pro az én telefonom jelenleg.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
En csoppet tartottam a huaweitol meg korwbban sosem hasznaltam. Mindenesetre tenyleg nagyon rendben van ez a telo. Le a kalappal... Magasra tettek a mercet a mate 11 pronak
En paraztam a videos reszetol de 1080@60 fpsel teljesen jo videokat keszit igaz nem setalgatok kozben es csak minimaliasan kovetem le a kezemmel a gyerekocot, de eddig oké!👍
Fenykepek pedig paradesak. Nem tudom meddig marad meg nalam remelem tovabb mint 2-3 honap😀 jo eselyei vannak...
A kijelzon meg a folia illetve a tok is nagy pirospont!3njoy the Lif3
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Gitáros topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Milyen autót vegyek?
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Mini PC
- Java programozás
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.