- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 11 - népalma
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
HTC Desire (codename: Bravo)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dombila
senior tag
válasz Oliverda #25073 üzenetére
Ahogy PZoley írta fejjebb, ez még nem az igazi lezárás, a teljes blokk az lehet, ha a HBOOT és a recovery kikerül a NAND-ból pl. egy fizikailag nem írható memóriába (nem egyszerű NAND lock-.al védettbe), és az mindig onnan indul. Csak a ROM rész lesz felülírható - az upgrade-ek miatt -, viszont, a boot loader és a recovery állandóan felügyelni tudja a folyamatot mivel "érinthetetlenek". Ez lesz az igazi kitolás. Pl. nem fog bootolni, csak saját gyári ROM-mal...
Persze biztos erre is lesz majd valami kerülő út, pl. hamisított gyári aláírással ellátott nem-gyári ROM De ez jóval nehezebb lesz.
-
llaszlo
veterán
válasz Oliverda #25086 üzenetére
Mert tudtam, hogy a rootolásnak mennyi előnye van.
- Rom csere lehetősége, Romot nem szoktam gyakran cserélni, de néha jó kipróbálni mást is egy-egy hétre. Így megtaláltam ami most jó.
- cpu beállítási lehetőségek,
- helyhiány főleg, hogy most van 170 appom telepítve ami több, mint 550 megát foglal. 147megán ez nem fért volna el. A nagy részét használom is.
- Framework (skin) csere
- stb.
Ahogy haza értem szinte egyből nekiálltam.[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
válasz Oliverda #25088 üzenetére
Nem divat hanem hasznos. És nem szoftver buzera, de ha jobban ki lehet használni a telefont akkor miért ne tegye az ember? Az a baj, hogy fogalmad sincs, hogy mi a különbség egy rootolt és egy nem rootolt telefon között így nincs összehasonlítási alapod. Eleve ha lelassítom a procit kikapcsolt kijelző mellett, mert nincs rá szükség, hogy pörögjön akkor akár több órával vagy egy fél nappal is tovább bírja a teló.
Olyan ez mint a jó szex ha egyszer rákattansz nem tudod abbahagyni. -
mumk1
addikt
válasz Oliverda #25090 üzenetére
Nagyon sok olyan alkalmazás van ami kizárólag roottal működik. Ezek között azért van néhány, ami időközben megoldódott pl. a led villanó elemlámpa funkció, vagy a wifi theater. Ezek, amikor én vettem 1 éve még nem mentek a gyári rommal, ugyan akkor root után megoldódott. Azonban az Androidos telefonok teljes backup/restore nincs megoldva továbbra sem, kizárólag rootolt készüléken lehet teljes értékű mentést csinálni. A custom romok védelmében meg megjegyezném, hogy 2 év Android használat után csak azt tudom mondani, hogy a főzött romok (természetesen azért nem mind) teljes értékű romok, nagyon sok gyári hiányosságot kijavítanak, felgyorsítják a frissebb Android verziók terjedését, ami ugye a gyártok feladata lenne, ha nem csesznének a juzer fejére. Arról már nem is beszélve hogy egyik másik megoldást még a Google fejlesztői is megirigyelhetnék, elég ha megnézel egy MIUI romot.
@lefkosia
Hát, úgy legyen.[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/airsmile/ --------- http://www.fotovesely.com/sk/kontakt/
-
mumk1
addikt
válasz Oliverda #25108 üzenetére
Ez esetben tényleg jó választás részedre egy Desire S. A HTC Sense megad minden kényelmet és buhera nélkül csak használni kell. Én már a WinMo-t is azért szerettem mert lehetett rá faragni jobbnál jobb romokat, de hát nem vagyunk egyformák.
Esetleg nézd meg az Incredible S-t is, ami ugyan úgy megkapja a 2.3-t, viszont a kijelzője 4" és nem 3.7" mint a Desire S-nek, egyébként meg teljesen egyformák.http://www.flickr.com/photos/airsmile/ --------- http://www.fotovesely.com/sk/kontakt/
-
mumk1
addikt
válasz Oliverda #25115 üzenetére
Ami el tud romlani, az el is fog. Egy backup mindig jól jöhet, még egy rootolatlan készüléken is. A használatban lévő programok listáját még csak-csak le lehet menteni, de a programok beállításait, adatbázisát, esetleg játékoknál a mentéseket már nem, oda root kell.
@Sippet
Jön már a kicsike.http://www.flickr.com/photos/airsmile/ --------- http://www.fotovesely.com/sk/kontakt/
-
llaszlo
veterán
válasz Oliverda #25108 üzenetére
"(aminek a 2/3 része amúgy tök felesleges)"
- Aldiko: E-book olvasó
- Dolphin mini browser: jobb, mint a gyári, netezésre kell.
- docstogp: word, excel dokumentumok olvasásához.
- clickable picture widget: gyorshíváshoz + egy képet tesz ki az asztalra
- speeddialer: szintén gyorshíváshoz.
- adbwireless: wifi-s adb-hez
- Adobe reader: pdf olvasó
- Adfree: letiltja a reklámcsíkokat
- Alarm Clock: nagyon jól állítható ébresztő
- Astrid task: todo list, google todo-hoz
- Barcode scanner: ezt nem kell magyarázni
- Bluetooth file transfer: ezt ritkán használom, de amikor kell akkor jó, hogy van
- Business calendar: Sokkal jobb, mint a gyári naptár
- cache cleaner
- call log backup: beállított időközönként menti a híváslistát
- SMS backup: ua
- COL reminder: nagyon jó emlékeztető szoftver: parkoláshoz, hívás emlékeztetőhöz stb
- Dropbox: van olyan doksi amit ha a telefonon szerkesztek akkor sync-eli a db-vel és a gépemen is megjelenik a módosítás
- Easy Money: cash flow.
- Facebook
- Formula1 live
- Handcent SMS: jobb, mint a gyári SMS app
- stb
- plusz sok játék van még fentÉs ezeket ha nem is naponta de legalább 2-3x egy héten használom. Én rengeteg mindenre használom ezt a telefont. És sokkal több lehetőség van benne rootolva, mint amúgy. a nagy részét nem tudnám kihasználni root nélkül. Nekem ezért kell a root.
Oliverda: Minek kellene a backup után unrootolni? Ebben mégis mi a logika? Ilyen "hülyeséget" senki nem csinál.
[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
válasz Oliverda #25121 üzenetére
A "- stb" az neked mégis mit mond???
Full backupolni meg hetente 1x szoktam legalább.
Elég ritka és nagyon kicsi rá az esély, hogy úgy menjen tönkre telefon, hogy be sem lehet kapcsolni. Dolgoztam szervízesként szóval van róla némi fogalmam. Sőt az sem biztos, hogy ebben az esetben ugrik a gari, mert sokszor nem foglalkoznak vele, csak rádobják a gyári rendszert és kész. Tehát kb 1 a millióhoz az esély arra, hogy minden össze jöjjön és garivesztés legyen a vége. Korábban amikor az egyik telómat már gyári rommal vittem szervízbe akkor a srác megnézte, hogy gyári rom van-e rajta. Különben haza küldött volna, hogy azzal vigyem vissza. Ennyit arról, hogy mennyire érdekli őket a dolog.
Szerintem te túl paranoiás vagy.
Az offoláson kívül jársz még valamiért ebbe a topicba?[ Szerkesztve ]
-
sippet
senior tag
válasz Oliverda #25126 üzenetére
"Pusztán csak szeretném megérteni, hogy miért annyira baromi lényeges a root, de ahogy látom ebben sajnos érdemben te sem tudsz segíteni."
az elmúlt napi termést átolvasva ez a kijelentésed lassan kimeríti a trollkodás fogalmát. neked tényleg felesleges olvasnod ezt a topicot, sőt, ha lesz desire s-ed, minden bizonnyal annak a topicját is felesleges lesz, mivel ezekben általában a következő két dologról van szó:
- milyen új alkalmazások, megoldások vannak a telefonra
- hogy lehet rootolni/hackelni/birizgálni a telefont, hogy többet ki lehessen hozni belőleértettük, felfogtuk, hogy téged egyik sem érint, senki nem haragszik senkire, de mi lenne, ha nem fárasztanál tovább itt minket?
[ Szerkesztve ]
-
-
mailman
tag
válasz Oliverda #25126 üzenetére
Edes istenem, torolj mar egy cache-t egy gombnyomassal vagy mentsel mar egy screent, rebootolj(akar recoverybe v bootladerbe, mert igen, ezt is sokan hasznaljak es nem feltetlenul a geek 1%), masolj barmit barhova a filerendszerben root nelkul... Ha nem lennel hazigazda mondanek valami szepet most....
Az a szomoru hogy a rootert "kuzdeni kell" es nem alapfunkcio, valami ertelmesebb modon is megoldhattak volna a lamer idiotak vergodeset a brickelt vasak miatt. Bar ha megnezzuk a market fizetos reszet rajovunk hogy egyszerubb dolgokra sem forditanak kello figyelmet jelen pillanatban. -
-
llaszlo
veterán
válasz Oliverda #25133 üzenetére
Te meg azt hiszed, hogy aki rootol az csak azért teszi, hogy menőzzön. Ez az amit képtelen vagy felfogni, hogy nem azért rootol valaki, mert menő akar lenni és ez nem egy vallás. Hanem vannak olyan funkciók amikkel könnyebb használni a telefont és azok csak roottal érhetőek el.
Téged már gyerekkorodban sem szerettek? Gondolom ezért nem volt gyerekszobád és azzal élted ki magad, hogy mindenkivel kötözködtél. És képtelen voltál megérteni a lényeget, csak kiforgattad más szavait. Nem is értem, hogy te minek veszel egyáltalán Androidos telefont, szerintem neked valami fapados teló kellene. Volt itt tavaly egy teszt egy olyan telóról amin nincs kijelző csak gombok, szerintem az lenne neked az ideális.
[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
válasz Oliverda #25148 üzenetére
Én leírtam, hogy miért rootoltam, de te mindig valahogy másra terelted a szót vagy kiragadtál egy-egy részt meg kiforgattad a szavakat. Most is csak egy-egy részt szedtél ki a saját írásaidból. Egyben olvasva teljesen más jön le belőle. És ez nem csak nekem szúrt szemet. Most hagy ne linkeljem be a többiek hsz-eit.
-
pzoley
őstag
válasz Oliverda #25148 üzenetére
Akkor utoljára egy kis érdemi segítség :
Érvek mellette :
1. Főzött rom-ok használata
2. Nagyobb memória
3. Gyorsabb működés
4. Biztonságos Backup / Restore mint az egész rom-ra, mint az alkalmazásokra nézve
5. Testre szabhatod a rom-odat / kiveheted azokat az alkalmazásokat amiket nem használsz, ezzel tovább használhatod a telefonod egy töltéssel /.
6. Olyan programokat is használhatsz, amihez root jog kell, és free.Érvek ellene :
5 percet veszítesz az életedből, ha valamilyen ok miatt vissza kell állítani azt az állapotot amilyen most van neked. Mielőtt kérdeznéd, hogy mi van ha nem bírod visszaállítani, akkor a szervizben sem tudnak vele mást csinálni, mint hardveresen megy rá a régi szoftver.
Bár én nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Vírusirtó topic
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Terminátort idéző választ adott a Google AI, az emberek halálát kérte
- Milyen monitort vegyek?
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- LEGO klub
- Milyen egeret válasszak?
- Objektívek topikja