Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • okib4100

    aktív tag

    Megnéztem a műsort. Ahhoz képest h magyar tévé készítette, meglehetősen korrekt volt.

    Nagyrészt egyetértek azzal amit vohanyi és kollégája mondtak (ÁSZF módosítás következetlensége, átláthatatlansága, marketing valótlan állításai, stb.), a vodás ürge pedig valóban inkább mktg bullshitet nyomatott, viszont: elhangzott egy ilyen hogy "nemzetközi tapasztalatokat is figyelembe vettünk, mielőtt elindítottuk a szolgáltatást". No mármost, ez nem biztos h elég lett volna, ugyanis
    1) a legtöbb fejlett országban a szélessávú penetráció a vidéki területeken is magasabb (noha ott sincs mindenhol), ezért kevésbé valószínű, h valaki ADSL vagy más fix net helyett kérné ezt, mivel nincs más lehetősége. Mo-n pedig reálisan kellett számolni ezzel az eséllyel.
    2) emellett bejönnek bizonyos helyi kulturális tényezők is, amik szintén nem vehetők ki nemzetközi tapasztalatokból.
    Arra kíváncsi lettem volna, hogy a kezdeti P2P korlátot milyen meggondolásból hozták meg (marketing?), mert a csak P2P-ről a teljes korlátra való áttérés a fő botránykő ebben a történetben. Az pedig sejthető volt, hogy hiába tiltják a P2P-t, ettől a hálózati terhelés ( 1) és 2) okán) még bőven lehet a hálózat fájdalomküszöbe felett, amit bizonyítanak tavaly nyári hozzászólások is itt.

    Amúgy arról publikus valami, hogy mi az akció végső célkitűzése? Mert gondolom egy TV-szereplés után már nem az a probléma, h vohanyinak és kollégájának nem bontják kötbér nélkül a netét..

    2009. március 8.-án 0.00 órakor a fórum használatát befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák